Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nie przemawia do mnie popularny tekst " kiedyś tak się robiło i wszyscy żyją" itp. Teraz jest taka różnorodność na rynku, że można naprawdę wybrać dobre składy, albo chociaż mniejsze zło 😉
Czy któraś zdecydowała się na pieluszki jednorazowe eko? Przeczytałam dużo porównań i wybrałam Eco by Naty, mam nadzieję że się sprawdzą 😊 -
nick nieaktualny
-
NatkaZ wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was korzystała z kosmetyków OnlyBio dla dzieci? I jeszcze - jakiej firmy polecacie te siateczkowe gatki?
W pierwszej ciąży miałam jakiejś bezimiennej firmy i były o tyłek potłuc. Wyealiłam je po jednym dniu. Poprzednim razem miałam Canpola i niby były ok, ale szybko się porwaływięc ostatni dzień w szpitalu śmigałam już w swoich. Brakuje mi tylko takich, bo ostatnio zamówiłam sobie na próbę bambusowe z allegro z panelem dla ciężarnych, są fajne ale szału nie ma. Na początek po porodzie dadzą radę.
Ja dla córki kupuje onlyBio - u nas się sprawdza☺️ Dla siebie też ostatnio zamówiłam szampon do włosów.
-
Ja słyszałam dobre opinie o Hipp, OnlyBio i Babydream. 🤷🏻♀️
Mamy kilka produktów tych marek bo mąż ma dramatycznie wrażliwą skórę i u Nas się sprawdzają.
Niestety mąż ma 30 lat więc nie jest już dzidziusiem i ciężko powiedzieć mi cokolwiek więcej. 😂Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Ale co dzisiaj dla mnie najważniejsze. jesteśmy po wizycie😊 Lisa ma już ok.1800g, najpierw usłyszałam że spore dziecko, a potem że szacunkowo w terminie będzie ok.3400g więc chyba nie taki olbrzym 😆 Najprawdopodobniej ma być chuda ale długa. Większą trudnością przy porodzie sn jest jak dziecko mniejsze a pulchniejsze dobrze kombinuję? 😉🤔
Mam nawet ładne zdjęcie, machała mamusi 😍 i jeszcze ciekawostka lekarka widziała na usg włoski, mój zachwycony bo ciągle tylko gada, że to on ją będzie czesał tym miękkim włosiem 😂
Położna wymacała brzuch przed ktg i stwierdziła że macica jeszcze rośnie i brzuch się powiększy, no ale z tym to się liczę skoro jeszcze ok. 8tyg. 😉
Dostałam znowu prezencik z Aptaclub od położnej, to już trzeci ten sam ale skoro dają 😆 w środku pieluszka w misie i batonik musli dla matki karmiącej.
Któraś stosowała maść na brodawki Lansinoh? Też mam mini próbeczkę, niby 100% naturalna 🤔NatkaZ, Sumireguska, Cyprysek89, Chaos, Batylda, Santi_14, unify, _agrafka_, AśKa31, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
gf95 wrote:Nienawidze tego, "kiedys tak sie robilo i zyjemy" - robilo sie tak bo nie bylo wiedzy, kiedys tez sie pralo w rzece, nie bylo samochodów.
-
nick nieaktualny
-
gf95 wrote:Nienawidze tego, "kiedys tak sie robilo i zyjemy" - robilo sie tak bo nie bylo wiedzy, kiedys tez sie pralo w rzece, nie bylo samochodów.
Też nie twierdzę, że wszystko co się robiło kiedyś to było źle. Kiedyś, kiedyś nie stosowano tyle chmemi i to napewno było lepsze. -
To ja sobie też wszystko sama wymyślam. 😉
A najbardziej sobie wymyśliłam ilość USG w ciąży i badanie krzywej cukrowej. 🤭
No i oczywiście wymyśliłam sobie suplementacje w ciąży bo jakbym jadła buraki to bym nie potrzebowała tych wymysłow. 😂Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
To,że życie weryfikuje to już swoją drogą
Sama złamałam kilka swoich żelaznych zasad dla świętego spokoju, mimo że dla dziecka to najlepsze nie było, a ja to bardzo dobrze wiedziałam. Ale są takie rzeczy, które mam tak zakorzenione,że nie można,że niech się godzinę drze, to sobie życia nie ulatwie, a 'kiedys się tak robilo' -
nick nieaktualny
-
Mama po przejściach wrote:Ale co dzisiaj dla mnie najważniejsze. jesteśmy po wizycie😊 Lisa ma już ok.1800g, najpierw usłyszałam że spore dziecko, a potem że szacunkowo w terminie będzie ok.3400g więc chyba nie taki olbrzym 😆 Najprawdopodobniej ma być chuda ale długa. Większą trudnością przy porodzie sn jest jak dziecko mniejsze a pulchniejsze dobrze kombinuję? 😉🤔
Mam nawet ładne zdjęcie, machała mamusi 😍 i jeszcze ciekawostka lekarka widziała na usg włoski, mój zachwycony bo ciągle tylko gada, że to on ją będzie czesał tym miękkim włosiem 😂
Położna wymacała brzuch przed ktg i stwierdziła że macica jeszcze rośnie i brzuch się powiększy, no ale z tym to się liczę skoro jeszcze ok. 8tyg. 😉
Dostałam znowu prezencik z Aptaclub od położnej, to już trzeci ten sam ale skoro dają 😆 w środku pieluszka w misie i batonik musli dla matki karmiącej.
Któraś stosowała maść na brodawki Lansinoh? Też mam mini próbeczkę, niby 100% naturalna 🤔
Co do szacunkow, to moja corka 11 dni przed tp miala 3400g wiec byla szacowana na ok 4kg a urodzila sie 3200g🤣 wlasnie przez to, ze byla dluga, jej kosc udowa zawsze wyprzedzala minimum 1,5tyg i to zawyzalo wage... no plus ulozenie i problemy z pomierzeniem...
Teraz synek niby wypada na 77 centyl, ale wedlug pani preinatolog, ktora robila mi w czwartek uag wlaanie szersza glowka i mega dlugie nogi zawyzaja ta wage, odrazu jak zmierzyla brzuszek i ta srednice brzuszno-poprzeczna, powiedziala, ze bedzie dlugi i szczuply...
Tylko co, jak glowka sie spora zapowiada🙈
Ja mialam na brodawki masc lansinoh, medeli i kompresy z multimam, ale nie wypowiem sie co do skutecznosci, bo masc uzylam moze 2x a kompresy raz🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
gf95 wrote:Wiadomo co nieco się pewnie zlamie, ale takie gadanie bo kiedyś się robiło i żyjesz to noz się otwiera.
-
Ja na szczęście jeszcze nigdy nie usłyszałam od rodziców, że "kiedyś tak się robiło i dziecko żyło".Lubią tylko czasem powspominać jak to kiedyś pampków nie było i korzystali tylko z tetry. Moja mama zawsze się wtedy śmieje, że mój tata to był mistrz w prasowaniu i składaniu. 😁😂 A tak to od początku stwierdzili, że o i się nie wtrącają bo to my jesteśmy od wychowania, a o i od rozpieszczania 😊 O teściowej się nie wypowiem bo tu jednym uchem wpuszczam drugim wypuszczam, a mój mąż totalnie olewa 🤪Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
U nas ogólnie nikt się nie wtrąca ani mama ani teściowa. Od mojej strony w rodzinie już dawno nie było małych dzieci (10lat) a od strony męża siostra się nie wypowiada bo wie, że mam inne podejście do wszystkiego. A o guście już nie wspominając- więc nawet nie proponowała mi ubranek 😂🙈
-
U mnie też jak n razie nikt się nie wtrąca i jestem mega szczęśliwa. Mama mówi tylko żebym wrzucała do koszyka co chce a ona sponsoruje
Układ idealny. Ciekawe jak będzie po urodzeniu...
Ja przed chwilą zrobiłam zakupy na mamieginekolog, kupłam dużą torbę bo sporo dziewczyn ją poleca, torbę do wózka bo jest promka, śpiworek dla dziecka bo też jest promka i jakąś miseczkę do przemywania dziecka na wodę, waciki, kremik bo była tania a wyglądała na poreczny gadżet21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Mnie to że kiedyś się robiło tak i tak denerwuje mniej niż to że życie zweryfikuje. Chyba że występuje razem i życie zweryfikuje te nowe metody i będę robić tak jak robiło się kiedyś. I że wtedy ZOBACZĘ. Ja naprawdę nie nastawiam się na leżenie i pachnienie, ale jak ktoś może już teraz wiedzieć jakie będzie moje dziecko i jak ja się zachowam 🤦♀️
Mama po przejściach super! Ciekawe jak oni widzą włosy na USG 😂 ja też miałam całkiem bujną czuprynę, moja mama do tej pory wspomina jak walczyła z moją ciemieniuchą, więc też się nastawiam 🤪
Sumi, też zamówiłam tą miskę, tylko że na Allegro. Liczę że się sprawdzi 😉