Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny, u mnie dziś 8+0, ale czekałam z przywitaniem się do zobaczenia serduszka u maluszka wczoraj mialam wizytę i wszystko jest na swoim miejscu.
Ze względu na to, że starania trwały 9lat, a to moja pierwsza ciąża jestem kompletnie zielona w tym temacie.
Moj dotychczasowy ginekolog nie bardzo odpowiada mi do prowadzenia ciąży. Podpowiedzcie mi, bo umowilam się w 12 tyg na usg genetyczne do nowego lekarza (chcę by był pozniej moim prowadzącym) czy jest zatem potrzeba, abym poszla wczesniej do niego na zwykła wizytę ciązową? Czy na takiej wizycie z usg genetycznym lekarz podejmie się wypisania zwolnienia i recepty na leki? Przepisze badania do wykonania?
Dziękuję wam z gory za pomoc, podczytuje was i kibicuje wam juz prawie miesiąc
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET 22 czerwca FET 28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Kochane jak czytam o tych Waszych intensywnych objawach, a u mnie poza wielka sennoscia i mega dużym bólem brodawek to cisza. Od czasu do czasu zrobi mi się niedobrze, ale po dłuższej chwili przechodzi. Ja wiem, że każda jest inna i każda inaczej znosi ciążę. Nawet zgaga jak sie pojawia, to na moment i sama puszcza. Zero wymiotów od początku, nic totalnie. Jedynie odrzucilo mnie od kawy i fajek, ale to akurat dobrze.
Dziewczyny, każdej która znosi ciążę ciężej bądź lżej życzę dużo dużo zdrowia i siły -
Bee witam o gratuluję serduszka 😊
Moim zdaniem nie powinno być problemu z lekarzem, ale mogę się nie znać, mieszkam w Niemczech. Może dla swojego spokoju zadzwoń i zapytaj o to wszystko Panią na recepcji, wytłumacz jak wygląda sytuacja.
Bee lubi tę wiadomość
-
Bee wydaje mi się, że nie będzie żadnego problemu. Wystarczy powiedzieć, że chcesz aby on prowadził Twoją ciążę. Ale tak jak napisała Mama po przejściach, zaqsze możesz zadzwonić i dopytać dla własnego spokoju ducha 😊 Gratuluję pięknego serduszka 😊
Bee lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
To już prenatalne ❤️gratulacje dziewczyny, teraz czekamy na pozostałe
U mnie dzi 10tyd 3d tulenie porenne kibelka już było i mdłości już też się obudziły i rozchulaly na całego 🥴😭mam nadzieję, że zaraz się to trochę uspokoi, bo już jestem wykończona....Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Witam dzisiaj dziewczyny.
Współczuję wymiotow ale wiem że i mnie mogą jeszcze dopaść bo narazie mdłości cały dzień.
Nie wiedziałem że na nast wizycie będą już prenatalne szok ale w sumie to już ten czas nawet gin mi powiedział że poznamy płeć ale wiem że to ne jest jeszcze na 100% więc jakoś się na to nie nastawiam byle badania wyszły ok ze maleństwo zdrowe. -
U mnie po przebojach z lekarzami, w końcu ide do swojego za tydzien w poniedziałek, zacznie się wtedy 12 tydzień, a 30.11. idę na prenatale. Nie wiem jak Wam, ale mimo l4, ten czas tak strasznie szybko mi zasuwa, że szok. Dopiero testy wyszły pozytywne, a już zaraz 3 miesiąc sie zacznie. Czerwiec chyba przyjdzie szybciej, niż sądzimy 😝
-
Monia66 wrote:Kochane jak czytam o tych Waszych intensywnych objawach, a u mnie poza wielka sennoscia i mega dużym bólem brodawek to cisza. Od czasu do czasu zrobi mi się niedobrze, ale po dłuższej chwili przechodzi. Ja wiem, że każda jest inna i każda inaczej znosi ciążę. Nawet zgaga jak sie pojawia, to na moment i sama puszcza. Zero wymiotów od początku, nic totalnie. Jedynie odrzucilo mnie od kawy i fajek, ale to akurat dobrze.
Dziewczyny, każdej która znosi ciążę ciężej bądź lżej życzę dużo dużo zdrowia i siły
Mnie już nawet nie mdli, tylko kilka razy było mi nieedobrze i też ani razu nie zwymiotowałam.
Jedyne co ja czuję to bóle podbrzusza i piersi, a i to nie zawsze.
Mam nadzieję, że po prostu mamy szczęście i akurat tak lekko przechodzimy ciążę -
Cześć dziewczyny, dawno się nie odzywałam bo jestem w kiepskiej formie ale już nadrobiłam wszystko. U mnie mdłości nie odpuszczają, pomaga tylko częste jedzenie ale ile można jeść przytyłam już dwa kg Moja siostra już 16 tc i nic po niej nie widać chudzina taka ale ona to wymiotowała strasznie. Co do picia to też mam problem z przyjmowaniem płynów, szczególnie wody gdzie przed ciążą to na luzie dwa litry aż mam wyrzuty sumienia że to dla dzidzi nie dobre że tak mało pije
Ja prenatalne mam za tydzień, już się nie mogę doczekać, niestety będę sama bo mężów nie wpuszczają
Dzisiaj byłam powtórzyć mocz bo mam za dużo leukocytów i jakieś bakterie i PH też chyba 8 ostatnio miałam, mam nadzieję że to nic groźnego.
-
Czy którejś z Was wyszło podwyższone białko w moczu? Wiecie co to może oznaczać? Czy to dlatego, że miałam zapalenie pęcherza?
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
U mnie 3.11 było już serduszko pięknie bijące, kolejna wizyta gin 1.12 i pewnie wtedy będzie usg Prenatalne chociaż 9.12 mam wizytę w poradni genetycznej na badaniach (jakich konkretnie to nie wiem) i może tam mają lepszy sprzęt i zrobią też usg Prenatalne.
Co do mdłości to moje utrzymują się cały dzień niestety, chodzę z butelka wody cały czas. Już 10 tc więc liczę że niedługo się to skończy i odżyje
-
Marta9191 wrote:Czy którejś z Was wyszło podwyższone białko w moczu? Wiecie co to może oznaczać? Czy to dlatego, że miałam zapalenie pęcherza?
Tak białko podwyższone może wyjść przy zapaleniach pęcherza, wszelkich infekcjach dróg moczowych. Przeważnie powinno się powtórzyć badanie za kilka dni, jeśli to było tylko białko.
-
Dobe nie zagladalam a tu tyle dobrych inf 👌 gratulacje dziewczyny! 💚
Ja tez dalej team mdlosci i wymioty. Kroluje rosol, czitosy serowe i cola zero z puszki prosto z lodowki. Reszta dalej smierdzi. Na szczescie wyniki super. Bylam na to gotowa, bo poprzednio wymiotowalam z rana nawet w 7 miesiacu, udreka 🤪 na razie tylko widze, ze waga poleciala leciutko. No coz
Marta, ja niestety nie pomoge. Moze powtorzyc badanie? -
Monia66 wrote:U mnie po przebojach z lekarzami, w końcu ide do swojego za tydzien w poniedziałek, zacznie się wtedy 12 tydzień, a 30.11. idę na prenatale. Nie wiem jak Wam, ale mimo l4, ten czas tak strasznie szybko mi zasuwa, że szok. Dopiero testy wyszły pozytywne, a już zaraz 3 miesiąc sie zacznie. Czerwiec chyba przyjdzie szybciej, niż sądzimy 😝
O tak, prawdą jest że im ma się więcej czasu to mniej się ogarnia😉 Pomimo pracy na pełen etap też zawsze mieliśmy ugotowane, wyprane, posprzątane ( tyle o ile😉) a teraz jestem na zwolnieniu, ogarniam dom i prawie na nic więcej nie mam czasu ani chęci. -
Emilia, kocham cheetosy! I ubolewam, ze w de nie ma😭
Ja jade zaraz na spotkanie z poloznaeemmiilliiaa lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cheetosy oj zjadła bym, ale mi żeście smaku na robiły, niestety w Norwegii nie ma 😭Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan