Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa Monika, Ladyo gratulacje 🎉💐
Mała syrenka powodzenia! Ja jestem umówiona z moim lekarzem prowadzącym na CC ale boje się, że jak się wcześniej zacznie i trafię na kogoś innego to każą mi rodzić sn. Rozumiem, że CC masz dopiero jutro a dzisiaj Cię dopiero przygotują? Bo musisz chyba nie jeść przez jakiś czas i muszą zrobić jakieś badania
Mój stary to od połowy ciąży ogarnia dom i zakupy więc może jak wrócę to będzie w miarę, albo stwierdzi, że skoro już urodziłam i nie jestem w ciąży to radz sobie sama babo 😂
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
nick nieaktualny
-
Gf95 myślałam, że przed znieczuleniem nie wolno nawet pić ileś godzin.
Po operacji chciało mi się strasznie pić ale mi nie pozwoli a jak już mogłam to i tak zwracałam. No wiadomo, że byłam pod pełną narkozą i to o wiele dłużej niż przy cc
👱♀️29lat
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Zoe podobno po schodach to trzeba bokiem chodzić (gdzieś o tym czytałam) 😅 i muzyczka Eye of a Tiger w tle hehe
A tak serio to też gdzieś czytałam że przed porodem należy odpoczywać bo zrelaksowany organizm zniesie trudy porodu. Więc ja nie zamierzam szaleć co mogę to zrobię ale też dużo wypoczywam plus jem wszystkie mozliwe słodkie owoce - ananasy, banany, truskawki, borówki, malinki, jabłka itd. Do tego wodne lody mmm zimne i słodkie to do mnie przemawia obecnie❤️🎠🎡
-
nick nieaktualny
-
Myślę, że to bardziej chodzi czy jest coś planowane czy nie. Bo jak jest to pewnie chcą zmniejszyć ryzyko i dlatego się nie je, a jak nieplanowana cesarka to jak z operacją- nie ma czasu i operują
medimind lubi tę wiadomość
👱♀️29lat
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
nick nieaktualny
-
Wydaje mi się, że chodzi o reakcje na znieczulenie. Może doprowadzić do wymiotów. Dodatkowo oni szarpią jak wyciągają dziecko i nie jest trudno wszystko,żeby to z żołądka wytrząsnąć. A ciężarna może się zachłysnąć, bo nie ma możliwości położyć na bok. Jednak podczas porodu sn jest się mobilna. Ale w nagłych sytuacjach przecież tnie się z pełnym żołądkiem. Ja jadłam o 8.00 i teraz tylko trochę wody podpijam. Cięcie ma być niby dziś. Ale nie będę nic gdybać, tylko opisze co i jak, jak będę po.
medimind, espoir, Maggi, Chaos, Marta9191, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas podczas porodu można zjeść bardzo malutko właśnie ze względu na ewentualną cesarkę. ☺️
To nie jest tak, że nie powinno się jeść ze względu na znieczulenie? 😛 Jak mieliśmy w przychodni klinikę jednego dnia i ktoś przychodził na zabieg też nie mógł jeść a jak nas oszukał to zawsze po wybudzeniu się zbełtał. 😄 Taka kara za kłamstwa dla niedobrych pacjentów. 😂
O właśnie tak jak napisała Mala syrenka! ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 10:58
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
nick nieaktualny