Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Batylda jak tylko stary wyszedł z domu o 6 to wzięłam się za porządki bo tak to ciągle mi marudził nad głową, że mam usiąść na dupie. Do tego pierwszy raz od niepamiętnych czasów zrobiłam sobie kawę z cykorią i po pierwszym łyku i kilku skłonach z szufelką skurcze jak ta lala. Taka ładna pogoda więc spróbuje ostatni raz wykurzyć tą damulkę. 🙈
Dzisiaj taka ładna data..... Kolejna ładna data dopiero 06.06. 😂Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle każda data jest ładna. Z pierwszym synem miałam termin na 11.08 i robiłam wszystko żeby tylko nie urodzić 13. A jak się okazało, że 13 mały traci tętno i trzeba szybko ciąć to data przestała mieć znaczenie. Wiadomo, że mamy swoje wizje i chcemy żeby wszystko poszło zgodnie z planem ale los i tak decyduje za nas.
-
6.06 to była moja wymarzona data. I gdyby nie cesarka, to kto wie;D
Ale fakt, każda data, nawet jeśli nie jest wymarzona, to jest idealna, wyjątkowa!
My się czujemy dobrze. Czekam na obchód noworodków i chyba idziemy do domu.
Ja się czuję rewelacja, tylko te jelita pełne. W domu zrobię zrzut;D tu nikt nie pytał, a czopek nie pomógł. Chyba blokada psychiczna.
Macica kurczy się już rzadko i zdecydowanie mniej boleśnie i w ogóle czuję się bajecznie;) aż mi dziwnie było prosić na obchodzie o opiekę męża, bo biegałam jak lekarze weszli;D mam to załatwić z rodzinnym. Nie wiem, czy nie powinni w szpitalu i tylko dałam się spławić.
Ogólnie jest super, mała dalej grzeczna, tylko tęsknie strasznie za starsza.
Trzymamy kciuki za kolejne maluszki;)unify, siuger, Cyprysek89, Chaos, Santi_14, espoir, Papillon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja biorę butelkę Dafi, ale mi nie smakuje ta woda, więc boję się, że będę mało pić. Wezmę jeszcze wodę w butelce i może później mi mąż jeszcze poda.
Wstałam po 8, ale jestem od razu zmęczona i chce mi się spać. Chce mi się znowu tak spać jak w pierwszym trymestrze
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Zoe, Monia jak tak patrzę to my 3 w kolejce do terminu zostałyśmy.
Wy już po terminie a ja mam na sobotę. Reszta dziewczyn z terminami do tej pory urodziła (te które się tu udzielają).
Wy to musowo w tym tygodniu rodzicie, zobaczymy co ze mną.
Dzisiaj mam 3 rocznicę ślubu i idę z mężem na kolację, więc dziś chyba odpada
I melduję, że u mnie ciągle bez zmian. Ja dziewczyny nawet przepowiadających nie mam. Kompletnie mnie nic nie boli, nie pobolewa. Czuję się dokładnie tak samo jak w 2 trymestrze. Czuję, że będą ją w szpitalu wykurzać. -
Mała syrenka z tego co kojarzę, to mąż powinien dostać opiekę na Ciebie ze szpitala. Chyba, że coś się ostatnio zmieniłoNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
KasiaC wrote:Zoe, Monia jak tak patrzę to my 3 w kolejce do terminu zostałyśmy.
Wy już po terminie a ja mam na sobotę. Reszta dziewczyn z terminami do tej pory urodziła (te które się tu udzielają).
Wy to musowo w tym tygodniu rodzicie, zobaczymy co ze mną.
Dzisiaj mam 3 rocznicę ślubu i idę z mężem na kolację, więc dziś chyba odpada
I melduję, że u mnie ciągle bez zmian. Ja dziewczyny nawet przepowiadających nie mam. Kompletnie mnie nic nie boli, nie pobolewa. Czuję się dokładnie tak samo jak w 2 trymestrze. Czuję, że będą ją w szpitalu wykurzać.też mam termin na sobotę i ani widu ani słychu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 10:00
Santi_14 lubi tę wiadomość
-
Czytałam, że nue każdy szpital chce wystawić l4 po porodzie dla męża. Ale wtedy rodzinny powinien wystawić.
Jestem po ktg i moja malutka szalała tak, że dwa ostatnie dni jej bezruchów i lenistwa poszly w niepamięć. Chyba chciała wyjść przez skórę 😅 na zapisie brak skurczów, więc ten...Santi_14 lubi tę wiadomość
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Jestem po obchodzie. Lekarz zrobił usg. Według niego 8 percentyl, łożysko zestarzało się. Powiedział że mały sobie radzi ale nie wie jak długo da sobie tam rade. Lepiej mu będzie po tej stronie. Przepływy w mózgu ok. W macicy nie ok. Od razu wysłał mnie na indukcję oksytocyna bo mam rozwarcie na 3 cm, szyjkę zgładzona. Zobaczą jak mały da sobie rade przy skurczach. Może skończyć się cesarką 😩
Ręce trzęsą mi się ze stresu jak to usłyszałam 🥺 -
Internety podpowiadają,że taka opiekę może wystawić też ginekolog lub lekarz rodzinny. Mam nadzieję,że się uda, bo nie chce mi się tu szarpać. Personel strasznie niemiły. Mi się często obrywa,bo leżę na sali z dziewczyną, która nie ma 18 lat, ciągle stęka,że boli, wzywa dzwonkiem i w ogóle myśli,że to hotel 5*, nie szpital. I przez to babki do naszej sali wchodzą wkurzone. W ogóle położne same przed 50 i chyba nie lubią swojej pracy. A salowe to już nie wspomnę. Cóż.. niedługo powinnam się dowiedzieć,czy idziemy do domu. 3 dni wszędzie idzie wytrzymać.
A dochodzę do siebie bardzo dobrze,sama jestem zdziwiona. Są momenty,że się boje ruszyć, albo że boli strasznie, ale naprawdę myślę,że to wzdęcie i w domu będzie super. -
Zoe, jesteś w dobrych rękach, a niedługo będziesz już miała obok swojego maluszka. Będzie dobrze, trzymamy mocno kciuki za Was ❤️
Syrenka, super że może dziś się już uda wyjść i że się dobrze czujesz!
Dziewczyny na końcówce, pewnie Wasze maluchy za bardzo sobie wzięły do serca nazwę "czerwcowe mamy" i kulturalnie czekają do jutra 😁
-
Po prostu Zoe trzymam kciuki żeby poszło szybko i sprawnie.
Z tą instrukcją obsługi mam takie same myśli. Prosiłabym o syna od razu z takim dodatkiem 🙈 Nie mam pojęcia jak zajmować się chłopcem po dwóch babulcach 😂Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Zoe nic się nie bój, jesteś pod profesjonalną opieką - zrobią wszytko żebyście oboje z dzidziusiem cali i zdrowi jak najszybciej się zobaczyli.
Trzymam kciuki za Ciebie!
Unify myślałam, że Ty w niedzielę. Niemniej idziemy łeb w łebWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 10:33
-
Zoe, rusza sie cos
Co do wagi, moja mala 7.08 miala na usg 3400g, przy przyjeciu do szpitala 17.08 miala 3000-3050g, a urodzila sie 18.08 x waga 3200g🤣
Takze tak...
Za mna mega intensywny weekend, w piatek troche ogarnialam sypialnie, zeby latwiej bylo ja oproznic, w sobote moj maz mial urodziny, takze od rana na wysokich obrotach, tort, pozniej sprzatanie mieszkania pojawilo sie kilka osob (nie zapraszalismy, przuszli na zasadzie kto przyjdzie ten bedzie), wiec zrobilismy grilla, pozniej sprzatanie po... takie obroty mialam, ze serio smialam sie popoludniu do meza, ze mam nadzieje, ze z synem noe beda mieli jednej daty urodzin
Wczoraj tez mezu malowal sypialnie, ja caly dzien na ogrodku z mala, to sobie posadzilam pomidory, sałate i inne takieprzy okazji wstawilam i wywiesilam dwie pralki bo piekna pogoda byla...
Dzis juz rano mala odstawilam do przedszkola, zaliczylam ostatnia juz wizyte u diabetologa, szybkie zakupy... zaraz musze wstawic firanki, przygotowac sobie wszystko do obiadu nim mloda odbiore, jak maz wroci to zjemy i on konczyc sypialnie i pozniej skladanie nowego lozka i bedziemy myslec jak meble ustawić, to moze pozniej sobie wypiore ochraniacze, pokrowiec na materac i wkladke z fotelika samochodowego i jutro sobie przygotuje juz dostawke malego😍
Mi sie marzy urodzic 16.06 no ale wiadomo jak jest🤣
Natomiast data bylaby idealna, bo starsza jeat z 18.08, wiec teraz 16.06 pasowalby idealo...Dani lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700