Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Papillon wrote:Ja Melduję się po ktg, usg i badaniu szyjki w szpitalu. No więc z małym wszystko w porządku, przepływy dobre, tętno dobre. Dzisiejsza waga to 3700, w środę mam kolejne ktg i mam już ustalić termin indukcji, bo dzisiaj według lekarki to jeszcze za wcześnie, by coś ustalać 🤷♀️ Szyjak według mojej lekarki od 36 tyg jest miekka i krótka, a ta mi dzisiaj powiedziała, że według niej szyjka jeszcze długa 🤦♀️ Niestety dowiedziałam się, że ta lekarka, która miała akurat dyżur mało się zna na robocie 🤣 I moja koleżanka u niej miała usg przed porodem. Wyszło 3800 à jej syn urodził się z wagą 4380, więc wcale mnie to nie pociesza 😂😂😂😂
Wiec rzeczywiście ważne aby znali się na robocie😄 -
Nikola ja rozumiem już te błędy pomiaru o 300-400 gr, ale kilogramowe to już dla mnie przesada 😅 Oby u żadnej z nas nie pomylili się w żadną stronę o kilogram 😅
Zoe! Kciuki za Was✊Nikola lubi tę wiadomość
-
Później doczytam.
Oliwer melduje się na pokładzie. O 10 oksytocyna. O 12 rozwarcie 5 cm, później znieczulenie (sami zaproponowali), o 14 pełne rozwarcie, 14:30 już był.
Na razie powiem tylko tylko. Podziwiam kobiety rodzące bez znieczulenia. Szczegóły niebawem.
3200g, 9 pkt (silny), 58 cmMarta9191, Cyprysek89, Mama po przejściach, Lilak , espoir, Chaos, Papillon, NatkaZ, Batylda, Bee, unify, Karolina90, AśKa31, Nitka1, Noelle, _agrafka_, Katarzynka1, Niezapominajka5, Mala_syrenka, Bajka111, kamkam, Monia66, Sumireguska, Kate90, Santi_14, Cccierpliwa, Veruka, KasiaC, Dani, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Zoe ogromne gratulacje ! Ale Wam sprawnie poszło 😁 I ma w końcu ponad 3 kg, więc żaden hipotrofik😊 Odpoczywajcie.
-
Dziewczyny jestem zawiedziona po wizycie. Mała ma 4075 kg i przez gabaryty dostałam skierowanie do szpitala na cesarkę na środę ;( a ja tak bardzo chciałam urodzić naturalnie...
Co robić? Czy można jeszcze jakoś wybrnąć z tej cesarski? Oczywiście żeby nie zaszkodziło dziecku bo ostatecznie już niech będzie jeśli małej ma się coś stać. -
Zoe doczekałaś się i Ty 😍
Gratulacje!💐😘 Bardzo szybko poszło!
Dziewczyny, póki co to prawie wszystkie ekspresowe porody tutaj mamy 😁
A jak już zdarzy się cięższy, to chyba dziewczyny nie bardzo piszą o szczegółach, żeby nas nie straszyć 🤪Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
siuger wrote:Dziewczyny jestem zawiedziona po wizycie. Mała ma 4075 kg i przez gabaryty dostałam skierowanie do szpitala na cesarkę na środę ;( a ja tak bardzo chciałam urodzić naturalnie...
Co robić? Czy można jeszcze jakoś wybrnąć z tej cesarski? Oczywiście żeby nie zaszkodziło dziecku bo ostatecznie już niech będzie jeśli małej ma się coś stać.
Może spróbuj postawić na tym ,żeby przyjęli Cię do szpitala na wywołanie porodu sn. Dziecko z taką wagą da się urodzić naturalnie, tyle że u Ciebie do tp jeszcze trochę, to waga też będzie wzrastać, więc raczej nie ma co czekać, ale żeby waga była jedynym kryterium do cc to chyba zbyt pochopnie podjęta decyzja, tym bardziej że Ty chcesz sn.
Spróbuj coś pokombinować jeszcze. Trzymam kciuki, żeby poszło po Twojej myśli. -
Lilak wrote:Karolina kiedy wyjdziesz? Ile tam trzymają po cc?
Jak wszystko będzie okej to jutrodwie pełne doby trzymają, a wypisy chyba od 15 do 17
Lilak lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
siuger wrote:Dziewczyny jestem zawiedziona po wizycie. Mała ma 4075 kg i przez gabaryty dostałam skierowanie do szpitala na cesarkę na środę ;( a ja tak bardzo chciałam urodzić naturalnie...
Co robić? Czy można jeszcze jakoś wybrnąć z tej cesarski? Oczywiście żeby nie zaszkodziło dziecku bo ostatecznie już niech będzie jeśli małej ma się coś stać.