Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Chaos Ciebie o wagę to nawet nie pytam, bo Ty w ciąży wyglądałaś chyba jak ja przed ciążą
Batylda, ja piję napar z liści malin od 37 tc i jak widzisz nic nie dajeOlej z wiesiołka też jest, skakanie i kołysanie na piłce to już chyba w miesiącach muszę liczyć. Do tego ruch sprzątanie ćwiczenia, seks, masaż krocza, balonik - a dziad jak siedział tak siedzi
Wiec faktycznie reguły nie ma.
Marta niby u mnie dużo wód płodowych a jestem po terminie. I brzuch mam malutki, każda położna na ktg się dziwi, że już termin i ile dziecko waży. A ona waży normalnie koło 3500 teraz pewnie i właśnie podobno ma dużo wód, młode łożysko - więc jest jej dobrze w mamie. -
Kasia mi lekarz powiedział, że przez to, że dziecko ma tyle wód płodowych jest takie aktywne, bo ma dużo miejsca. Ale brzuch to ja akurat mam duży i taki jakby doczepiony jak piłka. Po bokach się nie rozlewa tylko jest z przodu.
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Marta9191 wrote:Czy któraś z Was miała dużą ilość wód płodowych pod koniec ciąży?
Jak miałam usg w 38t4d ciąży to lekarz stwierdził, że nic jeszcze nie zapowiada porodu, wód płodowych dalej dużo, dziecko ułoźone główkowo ale wysoko. Ja zreszta cała ciążę miałam dużo wód, mała dość często podobno właśnie przez to zmieniała pozycję
-
No to u mnie 6 dni po porodzie wyglądał tak :
Teraz jest już trochę lepszy, skóra bardziej napięta, ale do stanu sprzed ciąży jeszcze daleko. Chociaż uwazam, że i tak nie jest źle. Po pierwszej ciąży wyglądałam jakbym założyła na siebie pół-napełnione koło do pływania 🤣Bajka111, Nitka1, Veruka, Magdalena29, Santi_14 lubią tę wiadomość
-
A ja dzis jak odstawilam mloda do przedszkola zaliczylam ostatnie zakupy... moze dzis wkoncu torbe spakuje🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Chaos wrote:Agrafka, tormentiol ma zły skład, już nie pamiętam co tam jest nie tak, ale mi powtarzano żeby brać tormentalum i faktycznie jest najbardziej skuteczny przy odparzeniach. Linomagi i bepantheny się przy nim chowają.
Dokładnie to mam tormentile baby on chyba ma Ok skład bo nie ma tego kwasu borowego a to był chyba ten zły składnik -
Aż mi szczęka opadła, że parę dni po porodzie można tak super wyglądać! Ja mam jakąś straszną wizję, że całe lato będę chodzić w jakiś luźnych rzeczach, a Wy parę dni po takie figury, zazdroszczę 😊
Marta9191 u mnie wczoraj w tp również jeszcze dużo wód płodowych, ale to dobrze, możemy czekać aż mała sama zechce wyjść 😉
Mówicie, że jutro taka ładna data, to może też się skuszę 🤣😜
slodka100 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, zbieram szczeke!
Ja bylam przy corce zadowolona, jak sie to wszystko zmienialo, ale wy to juz sztos!
Tutaj z poprzedniej ciazy, w 39+6 (dzien przed urodzeniem sie malej), tydzien po porodzie i 2 tyg po
Dani lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dzięki za porady. Chyba był problem z kupką, bo nie robił cały dzień. Ale już trodki zażegnane. Ale obserwujemy i wciąż się siebie uczymy🥰
Jak u Was z karmieniem? Na żądanie czy co 3h? I jak jest z nocą? Mój całą by przespał. Aż miałam wyrzuty,że go wybudzalam. Ciążowe troski to pikuś przy macierzyństwie 🤣
Powodzenia nierozpakowane mamusie!🥰 -
Ja myślałam,że wyglądam względnie, ale przy Was to się chowam 🙈 pięknie wyglądacie! Jakbyście nigdy w ciąży nie były. Odstawiam słodycze i biorę się za siebie powoli;)
Agrafka, bardzo pomaga częste wietrzenie i linomag/bepanthen/mąka ziemniaczana. Czasem wystarczy dobre osuszanie po umyciu. Spróbuj zmienić pampersy na kilka dni, bo to może być problem. U nas czerwona dupka po gratisowych pampach z Rossmanna._agrafka_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Unify, u nas kupa jest co pół godziny. Chociaż kleks. Już 5-6 paczek pampersów nam poszło. Tylko karmie i przewijam. Do wczoraj sama wstawała średnio co 3 godziny, dzisiaj wisi od rana z przerwą na turbodrzemke.
Naprawdę tu nudno. Ale jak ruszy, to pewnie znowu hurtem! -
Agrafka u nas nawet Tormentile Baby nie pomagał. Jedynie Tormentalum daje radę albo Linoperol. Z tym, że Tosia ma już praktycznie trzy lata. Jak była malutka to tak jak dziewczyny piszą linomag zielony albo mąka ziemniaczana i częste wietrzenie pupki.
Ja tam grzecznie czekam do 20.06 😁 Chocia_, nie powiem już mi się abstynencja od seksu przejadła. Ponad trzy miesiące 😱 Ale strach z tyłu głowy siedzi żeby czego nie spsocić przed terminem. Niech go już mój lekarz wyciąga bo przynajmniej wiem, że zrobi wszystko dokładnie i idealnie 🤪🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 13:18
_agrafka_ lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016