Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Batylda wrote:Karolina, na szczęście wszystko dobrze i w miarę szybko się skończyło ♥️
Syrenka, dziś masz drugą dawkę czy miałaś wczoraj?
Aśka jest jeden duży skurcz. Czułaś go?
-
Karolina, współczuję przeżyć. Najważniejsze że wychodzisz do domku😊
Magdalena,ja w pierwszej ciąży szukałam ogarniętej położnej i wybrałam tą że szkoly rodzenia. Teraz będę miała polozna z przychodni pod domem, ale akurat też ma dobre opinie.
Kamkam, dzięki za cynk z pieluchami z rosska. Nie wiedziałam, że dają 2 razy😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 09:32
Magdalena29 lubi tę wiadomość
-
Mala_syrenka wrote:Wczoraj miałam. Bolała mnie ręka i w nocy miałam dreszcze i czułam się chora. Teraz bardzo boli mnie głowa i nie mogę patrzeć na swiatlo.
Aśka jest jeden duży skurcz. Czułaś go?
To niefajnie, pytam bo właśnie słyszałam, że po drugiej dawce często jest gorsze samopoczucie niż po pierwszej, a mi też wypada druga jakoś 2 tyg po tp 🙄 Obyś szybko wróciła do formy.
-
Dziewczyny nuuuuudaaa tu
Kiedy która rodzi
?
A z ręką na sercu miałam Was dzisiaj pytać jak właśnie wygląda wasza waga po porodach. Czy dużo kg zeszło. Ale wątek sam się rozwinął
Karolina, ale stresa złapałaś, dobrze, że się pozytywnie skończyło.
Dani powodzenia na scenie!
Słodka masz termin 21 czerwca w moje urodzinyi u mnie też liczą termin z USG nie z OM
slodka100, Dani lubią tę wiadomość
-
Ja mam 10 kg na plusie, ale po porodzie nie będę wchodzić na wagę przed upływem 3 miesięcy. Dam sobie czas na spokojny powrót do siebie. Mam nadzieje, ze po połogu wrócę do aktywnosci fizycznej, bo mega ni tego brakuje. Zoe brzusze taki pewnie jeszcze jakiś czas sobie będzie, bo to spory nadmiar skory.
Dziewczy jak któraś będzie już po porodzie u fizjo, to dajcie proszę znać jak to wyglada i co tam i jak wasze ciało wyglada w oczach fizjoterapety.
-
Dzięki dzieczyny za odpowiedz 😉 u mnie różnica jest tylko 3 dni więc jeżeli do tygodnia sugerują się data z om to może i też by tak się sugerowali no ale z drugiej strony jak dziś mam 36 i 4dni to chuba ten poród rodzinny mógłby się odbyć jedynie potem kwestia badania noworodka pod względem ewetualnego wczesniactwa.
Właśnie się dowiedziałam że moja siostra rodzila w 36 i 1 dniu wg om i miała poród rodzinny no ale dziecko urodziło się 2650 i musiało być w inkubatorku może z 2 dni.
Podsumowując od dziś postaram się trochę więcej robić nie oszczędzać się jakoś ale też nic na siłę 🙈 narazie mnie od rana łydki bolą wiec trzymam w górze haha🤣 -
slodka100 wrote:Jutro taka ładna data 10 czerwca 😁
Jutro ja rodzę, jestem mega nakręcona od rana. Po południu zbieram się na IP.Sumireguska, Batylda, slodka100, Chaos, Marta9191, _agrafka_, Noelle, KasiaC, Alaia77, Bajka111, Mama po przejściach, unify, espoir, NatkaZ, Dani lubią tę wiadomość
-
Karolina współczuję. Mojej koleżance źle oczyścili macicę po cc to dostała gorączki i też trafiła do szpitala.
Czy któraś z Was miała dużą ilość wód płodowych pod koniec ciąży?
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
KasiaC co do wagi to mi z 11kg zeszło narazie z 4. Natomiast nie widać że byłam w ciąży, brzuch jest miękki, ale się wchlonal 🙈 jestem jedna z tych szczęściar które ciąża oszczędza, więc nie sugerujcie się tym. Natomiast przytyłam dość równomiernie i na bank nie mieszczę się w dżinsy sprzed ciąży, nawet nie mierzę😅 ledwo wciągam krótkie spodenki, no i spódnice też pasują. Ale jak się zrobi zaraz chłodniej to w ruch pójdą jeszcze ciążowe chyba bo moje to mi przez dupsko raczej nie przejdą 😂
Edit. Tak to wygląda u mnie 8 dni po porodzie, ale przypominam że urodziłam kruszynkę.
https://zapodaj.net/999ff48f10c7d.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 10:59
Bajka111, Nitka1, Magdalena29, Santi_14, Dani lubią tę wiadomość
-
Chaos rzeczywiście nie widać ze kilka dni temu urodziłaś 🙂 po mnie w sumie już tez nie widać, brzuch jest z dnia na dzień coraz mniejszy, macica się obkurcza, a ze tez przytyłam równomiernie to tez jeszcze nawet nie próbuje ubierać ciuchów z przed ciąży, tzn w sukienki się mieszczę ale jeansów nie próbowałam nawet przymierzać.
Mam pytanie bardziej chyba do dziewczyn które już mają dzieci, otóż synkowi odparzyła się pupka, nawet nie wiem kiedy, dużo kupek robi ostatnio, położna zaleciła smarować to termentiolem ale może macie jakieś lepsze sposoby ? Wietrze mu tą pupcie ale wtedy szybko dostaje czkawki i robi siku co chwile 🙈 -
Karolina współczuje przeżyć, chyba bym się zapłakała jakbym miała zostawić takie maleństwo 😔 dobrze że już po wszystkim.
Magdalena29 ja mam właśnie położną z przychodni i całkiem dobrze trafiłam
Chaos zazdroszczę! Mi po ciąży zostały jeszcze 3 kg ale wisi mi taki „pimpek” na brzuchu🙈
Magdalena29 lubi tę wiadomość
-
My już po wizycie: bez usg niestety ale po badaniu szyjka zgładzona, miękka 2cm rozwarcia i na ktg piszą się skurcze więc jak się nadal będą pojawiać to na IP. Nie brać no spy bo mogę podobno urodzić w domu... Oby tak było a nie ze jeszcze będę się tak kulać... Ehh
Lilak , unify, NatkaZ, Veruka, Sumireguska, Magdalena29 lubią tę wiadomość