X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, na szczęście wszystko dobrze i w miarę szybko się skończyło ♥️

Syrenka, dziś masz drugą dawkę czy miałaś wczoraj?

relgtv73ymxx11gn.png

• AśKa31 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po ktg któraś się zna? Jest ok? Bliżej coś 😅
    99c94c7bb6f5.jpg

iv098u69zmfsq3uc.png
    lprkjw4z1buxtr1n.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda wrote:
    Karolina, na szczęście wszystko dobrze i w miarę szybko się skończyło ♥️

Syrenka, dziś masz drugą dawkę czy miałaś wczoraj?
    Wczoraj miałam. Bolała mnie ręka i w nocy miałam dreszcze i czułam się chora. Teraz bardzo boli mnie głowa i nie mogę patrzeć na swiatlo.
    Aśka jest jeden duży skurcz. Czułaś go?

• AśKa31 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czułam ale już takie miałam nawet mocniejsze dziś rano

iv098u69zmfsq3uc.png
    lprkjw4z1buxtr1n.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, współczuję przeżyć. Najważniejsze że wychodzisz do domku😊

Magdalena,ja w pierwszej ciąży szukałam ogarniętej położnej i wybrałam tą że szkoly rodzenia. Teraz będę miała polozna z przychodni pod domem, ale akurat też ma dobre opinie.

Kamkam, dzięki za cynk z pieluchami z rosska. Nie wiedziałam, że dają 2 razy😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 09:32

Magdalena29 lubi tę wiadomość

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Wczoraj miałam. Bolała mnie ręka i w nocy miałam dreszcze i czułam się chora. Teraz bardzo boli mnie głowa i nie mogę patrzeć na swiatlo.
    Aśka jest jeden duży skurcz. Czułaś go?

To niefajnie, pytam bo właśnie słyszałam, że po drugiej dawce często jest gorsze samopoczucie niż po pierwszej, a mi też wypada druga jakoś 2 tyg po tp 🙄 Obyś szybko wróciła do formy.

relgtv73ymxx11gn.png

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nuuuuudaaa tu :D Kiedy która rodzi :D?

A z ręką na sercu miałam Was dzisiaj pytać jak właśnie wygląda wasza waga po porodach. Czy dużo kg zeszło. Ale wątek sam się rozwinął :)

Karolina, ale stresa złapałaś, dobrze, że się pozytywnie skończyło.
    Dani powodzenia na scenie!
    Słodka masz termin 21 czerwca w moje urodziny :) i u mnie też liczą termin z USG nie z OM

slodka100, Dani lubią tę wiadomość

• Nikola Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 10 kg na plusie, ale po porodzie nie będę wchodzić na wagę przed upływem 3 miesięcy. Dam sobie czas na spokojny powrót do siebie. Mam nadzieje, ze po połogu wrócę do aktywnosci fizycznej, bo mega ni tego brakuje. Zoe brzusze taki pewnie jeszcze jakiś czas sobie będzie, bo to spory nadmiar skory.

Dziewczy jak któraś będzie już po porodzie u fizjo, to dajcie proszę znać jak to wyglada i co tam i jak wasze ciało wyglada w oczach fizjoterapety.

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dzieczyny za odpowiedz 😉 u mnie różnica jest tylko 3 dni więc jeżeli do tygodnia sugerują się data z om to może i też by tak się sugerowali no ale z drugiej strony jak dziś mam 36 i 4dni to chuba ten poród rodzinny mógłby się odbyć jedynie potem kwestia badania noworodka pod względem ewetualnego wczesniactwa.
    Właśnie się dowiedziałam że moja siostra rodzila w 36 i 1 dniu wg om i miała poród rodzinny no ale dziecko urodziło się 2650 i musiało być w inkubatorku może z 2 dni.

Podsumowując od dziś postaram się trochę więcej robić nie oszczędzać się jakoś ale też nic na siłę 🙈 narazie mnie od rana łydki bolą wiec trzymam w górze haha🤣

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro taka ładna data 10 czerwca 😁

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Jutro taka ładna data 10 czerwca 😁

Jutro ja rodzę, jestem mega nakręcona od rana. Po południu zbieram się na IP.

Sumireguska, Batylda, slodka100, Chaos, Marta9191, _agrafka_, Noelle, KasiaC, Alaia77, Bajka111, Mama po przejściach, unify, espoir, NatkaZ, Dani lubią tę wiadomość

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie wyleciał właśnie taki żółtawy glut, chciałam dziś parzyć liście malin, ale chyba się powstrzymam, bo mam jeszcze trochę rzeczy do zrobienia na chacie i wolałabym żeby mała poczekała do przyszłego tygodnia 😅

Dani lubi tę wiadomość

relgtv73ymxx11gn.png

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka Ty jak mój mąż 😂 on też ciągle mówi o jaka ładna data to może dziś 🤣🤣🤣

slodka100, Noelle lubią tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Marta9191 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina współczuję. Mojej koleżance źle oczyścili macicę po cc to dostała gorączki i też trafiła do szpitala.

Czy któraś z Was miała dużą ilość wód płodowych pod koniec ciąży?

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC co do wagi to mi z 11kg zeszło narazie z 4. Natomiast nie widać że byłam w ciąży, brzuch jest miękki, ale się wchlonal 🙈 jestem jedna z tych szczęściar które ciąża oszczędza, więc nie sugerujcie się tym. Natomiast przytyłam dość równomiernie i na bank nie mieszczę się w dżinsy sprzed ciąży, nawet nie mierzę😅 ledwo wciągam krótkie spodenki, no i spódnice też pasują. Ale jak się zrobi zaraz chłodniej to w ruch pójdą jeszcze ciążowe chyba bo moje to mi przez dupsko raczej nie przejdą 😂

Edit. Tak to wygląda u mnie 8 dni po porodzie, ale przypominam że urodziłam kruszynkę.

https://zapodaj.net/999ff48f10c7d.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 10:59

Bajka111, Nitka1, Magdalena29, Santi_14, Dani lubią tę wiadomość

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro nie tylko ładna data ale i częściowe zaćmienie słońca około 13.30 🙂

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie rodzę bo moja siostra ma urodziny. 😜

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos rzeczywiście nie widać ze kilka dni temu urodziłaś 🙂 po mnie w sumie już tez nie widać, brzuch jest z dnia na dzień coraz mniejszy, macica się obkurcza, a ze tez przytyłam równomiernie to tez jeszcze nawet nie próbuje ubierać ciuchów z przed ciąży, tzn w sukienki się mieszczę ale jeansów nie próbowałam nawet przymierzać.

Mam pytanie bardziej chyba do dziewczyn które już mają dzieci, otóż synkowi odparzyła się pupka, nawet nie wiem kiedy, dużo kupek robi ostatnio, położna zaleciła smarować to termentiolem ale może macie jakieś lepsze sposoby ? Wietrze mu tą pupcie ale wtedy szybko dostaje czkawki i robi siku co chwile 🙈

• Veruka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina współczuje przeżyć, chyba bym się zapłakała jakbym miała zostawić takie maleństwo 😔 dobrze że już po wszystkim.

Magdalena29 ja mam właśnie położną z przychodni i całkiem dobrze trafiłam :)

Chaos zazdroszczę! Mi po ciąży zostały jeszcze 3 kg ale wisi mi taki „pimpek” na brzuchu🙈

Magdalena29 lubi tę wiadomość

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • AśKa31 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie: bez usg niestety ale po badaniu szyjka zgładzona, miękka 2cm rozwarcia i na ktg piszą się skurcze więc jak się nadal będą pojawiać to na IP. Nie brać no spy bo mogę podobno urodzić w domu... Oby tak było a nie ze jeszcze będę się tak kulać... Ehh

Lilak , unify, NatkaZ, Veruka, Sumireguska, Magdalena29 lubią tę wiadomość

iv098u69zmfsq3uc.png
    lprkjw4z1buxtr1n.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ