X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicia, gratulacje!

Slodka, u mnoe od czwartku sex, myje okna, juz kazde oprocz kuchennego umylam, nawet tarasowe, dziennie pranie, kosz na pranie pustkami swieci, prasowanie, sprzatanie, spacery, plac zabaw, sadzenie warzywniaka, obcinanie i podwiazywanie pomidorow, cieple kapiele, skakanie na pilce i inne takie... tez nie dziala :P

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicia gratulacje! ❤🥳 I tak potwierdzam jak dziewczyny wcześniej- niestety normalne, że boli. Minie. Bierz przeciwbólowe, pomogą. ☺

Słodka mi też tak mówili o następnym porodzie i się niestety sprawdziło.

Atena37a lubi tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może sobie poróbcie plany jakieś, tak jak ja, święcie przekonana że nic się nie zanosi, a teraz musiałam wszystko odwołać 😂

relgtv73ymxx11gn.png

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicia gratuluję ❤

Nikola to my dwie takie przeterminowane zostałyśmy 😅🙈 ja odczuwam takie napinanie brzucha, wczoraj wieczorem po tym całym dniu tez bolały mnie pachwiny ale teraz wstałam i nic. Mam nadzieję, że faktycznie weżnie z Nienacka i pójdzie szybko i nie będzie takie gry wstępnej jak miala Noelle- choć na to już chyba nie ma czasu. Jutro mam wizyte więc chwila prawdy 😊

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda ja miałam duże plany tylko te upały mnie zatrzymują w domu, a w mieszkaniu tez mam tak gorąco, ze nie mam specjalnie energii na nic.

Cyprysek tez chciałabym, aby było to totalne zaskoczenie i po prostu u nas zacznie się wszystko w jeden dzień. Ja mam wizytę w sobotę, jak dowiem się, ze szyjka nadal długa, zamknięta i niegotowa, to będzie oznaczać chyba tylko jedno, ze czeka wywoływanie…, a każda z moich koleżanek, która miała wywoływany porod kończyła cc. Ja po mojej jednej operach bardzo, bardzo boje się znieczulenia, po którym miałam powikłanie (zespol popunkcyjny) i przez 7 dni nie byłam w stanie iść nawet do toalety w szpitalu i bezustanne wymioty 24na dobę.

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda dokładnie, najlepiej sobie coś zaplanować nie licząc na to ze poród się zacznie 😄 ja dzień przed porodem byłam z mężem na zakupach do 21 kupował garnitur bo dzień po moim porodzie mieliśmy iść na ślub mojej przyjaciółki 🙈😄 No i nie wyszło bo synek miał inne plany i weekend spędziliśmy w szpitalu 😀

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któras zdecydowała się na leżaczek babybjorn? Drogie to jak cholera, ale wydaje się fajny. Z córką nie miałam żadnego lezaczka, bo ona bez cycka w buzi wydzierała dziób. Ta się nie drze, ale nic nie zrobie z nią na rękach, czasem muszę odłożyć, a się nie da!

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej no to widzę że jest nas więcej co szaleją ze wszystkim A mimo to nic się nie dzieje eh... Jak chodzi o plany to tak ja je też robię. Ogólnie w domu wszystko ogarniam żeby było na tip top jak już wyląduje w szpitalu bo w poniedziałek i tak mam wywołanie. W sobotę chce babcie do nas zaprosić A w niedziele idziemy na urodziny chodź wolalabym już na nie nie iść bo mi się nie chce nadzwyczajnie no ale wymówki mieć nie będę heh... Ja to bym wytrzymała nawet dłużej jakoś w tej ciąży chociaż wiadomo że końcówka daje w kość
    Mogłabym rodzić nawet 1 lipca jakbym pogadala z lekarzem itd ale u mnie kwestia wagi dziecka. Nie chcemy dopuścić do 4kg bo pierwszy miał 4320g i dlatego będziemy wcześniej wywolywac. Tak się trochę nakręciłam jak zwykle że może tym razem poród mógłby zacząć się sam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2021, 08:45

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała syrenka moje 2 koleżanki miały i zachwycone 😊 ale to chyba dziecko decyduje 🤣🤣🤣 a cena masz rację- solidna 😊 tylko co do nich są też różne opinie fizjo 😁

Mala_syrenka lubi tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dalej w dwupaku ;) w czwartek wizyta, zobaczymy co powie lekarz ale już ostatnio informował ze będzie robił masaż szyjki 😰 boje się tego strasznie. Ale nie liczę na żadne rozwarcie, ani konkrety co do terminu. Ostatnio wizytę miałam 36+6, szyjka długa na 2cm, szczelnie zamknięta, młodego dało się jeszcze zmierzyć i wyszło ze waga jakieś 2900. Od niedzieli codziennie wieczorem mam dość mocne twardnienia brzucha, wczoraj po kąpieli i wygibasach w wannie (tak, tak…nadal umiem się całą sama ogolić 😂🤷‍♀️) miałam okropny ból w pachwinie a moje spojenie chciało chyba eksplodować. Jakoś zasnęłam i przespałam do rana. Innych symptomów brak. Ahh…i młody z dość spokojnego w brzuchu ostatnio bardzo imprezuje.

• espoir Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Dziewczyny, czy któras zdecydowała się na leżaczek babybjorn? Drogie to jak cholera, ale wydaje się fajny. Z córką nie miałam żadnego lezaczka, bo ona bez cycka w buzi wydzierała dziób. Ta się nie drze, ale nic nie zrobie z nią na rękach, czasem muszę odłożyć, a się nie da!
    a chusta?
    ja nie pomogę, bo mam zwykły Fisher Price. już będzie dla 4 dziecka służyć.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i miałam Cię pytać - jeśli 3 dziecko to SN wolisz czy CC? pytam z ciekawości 😜

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chustowac będziemy od jutra. Ale z dzieckiem w chuście się nie umyje, więc chyba leżaczek musi być. A nie interesowałam się tym zupełnie, wychodziłam z założenia, że moje młode odłożone będzie się drzec, a tu niespodzianka;D
    Jeśli 3 dziecko to tylko cc.

espoir, Maggi, NatkaZ lubią tę wiadomość

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze czekamy na lekarza, żeby posprawdzał małą i najprawdopodobniej wychodzimy do domu 😁 Jesteśmy szczęśliwi 😍
    A na wieczór już położna się zapowiedziała z wizytą, ani chwili spokoju 🙈

espoir, Cyprysek89, Chaos, Magdalena29, unify lubią tę wiadomość

OrT4p2.png
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicia, Natka gratuluje :)
    Odkąd urodziłam i wiem co to za ból to gratuluje każdej podwójnie 🤣
    Noelle przyznam ze podobno wspominam poród. Tez mną rzucało po łóżku w trakcie ktg wtedy co rozwarcie mi się zrobiło z 4 na 10. I tak samo nie miałam przerw między skurczami praktycznie odkąd wody odeszły aż do partych. I to było najgorsze ze ból godzinami nie ustępowal. A z brzuchem się działy takie cyrki ze się bałam na niego patrzeć
    Skakał na wszystkich strony w tych skurczach. Dlatego gratuluje razy sto już już jesteś po :)
    A ktoś pytał - dla nie to nie był ból miesiączkowy x 100. Bo bolał cały brzuch i kręgosłup. I jeszcze później właśnie parcie niżej. Wiec zakres większy niż miesiączka :D

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja w pełni mam ochornione krocze bez pęknięć bez nacięć ale dupsko właśnie pobolewa. Wczoraj zrobiłam pierwsza kupkę wiec jest lepiej 🤣
    Dzisiaj miałam z Soniusia pierwsza nockę w domu. Wstawała co 1-1,5 h jeść wiec często…
    I złapałam wczoraj baby blues płakałam wieczorem i bałam się nocy. Ale rano przeszło. Zobaczymy czy wróci wieczorem bo było to okropne. Mąż mnie musiał pol wieczoru tulić.

• Nikola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chusty, to nie dla mnie ale zdecydowałam się na takie nosidełko https://bebeconcept.pl/ergonomiczne-nosidlo?id=5954&gclid=EAIaIQobChMIm_uomNKE8QIVSAsGAB3X9wxbEAQYASABEgLvzPD_BwE#&gid=1&pid=19. Co do bujaczka to dostałam taki https://hoplano.com/hustawka-lezaczek-lionelo-henny?gclid=EAIaIQobChMIw9iZ0JmZ8QIVkdiyCh18fgDzEAQYGiABEgKLBPD_BwE, ale ze mój syn jeszcze w brzuchu, to jie mam zdania😄

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały potrafi nie spać od 5 do 10:00 🙈🥺 mąż w pracy. Ja w samych gaciach latam bo ubrać się nie mam kiedy. Muszę wybierać co ważniejsze, łazienka, ubranie, jedzenie, laktator bo cycki rozsadza a mleko samo kapie 🤦‍♀️ A mały hrabia turbo drzemki 15 min i na mnie by spał. Dobrze ze w pozostałych porach śpi długo i namiętnie w swoim łóżku

• espoir Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wszystkie nosidła są dla siedzących już dzieci... tak słyszałam kiedyś.

edit: ładne to nosidło. bardziej mi się podoba niż te "sztywne" 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2021, 10:53

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC wrote:
    I złapałam wczoraj baby blues płakałam wieczorem i bałam się nocy. Ale rano przeszło. Zobaczymy czy wróci wieczorem bo było to okropne. Mąż mnie musiał pol wieczoru tulić.
    ja też tak miałam, że wieczory były najgorsze. i ciągle chciałam tulić Męża i na samą myśl, że chce go potulić ryczałam... trzymam kciuki, żeby szybko przeszło. ja wtedy to miałam z 2 miesiące aż... jak nie dłużej.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ