X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że dzisiaj o 11.04 przez cc po tej stro ie brzucha zawitał Mikołaj - 3510g i 53cm. Późniejnapisze więcej, a narazie idę nadrabiać póki mały śpi

Mama po przejściach, Batylda, AśKa31, _agrafka_, Marta9191, Po prostu Zoe, Mala_syrenka, espoir, Noelle, Cyprysek89, unify, Chaos, Veruka, Bee, slodka100, Bajka111, Santi_14, Jasiaaa, Cccierpliwa, Alaia77, Kate90, Niezapominajka5, Dani, Karolina90, Magdalena29, siuger lubią tę wiadomość

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, super!! Gratulacje 😍 Masz rację, śpij, ja wczoraj zamiast korzystać gapiłam się na małą 🙈

Ale ostatnio wysyp!

NatkaZ lubi tę wiadomość

relgtv73ymxx11gn.png

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ gratulacje ❤👏

Ile mokrych pieluszek w pierwszej dobie? Wczoraj miałyśmy porządne kupy a dzisiaj to i siku muszę się doszukiwać.

NatkaZ lubi tę wiadomość

OrT4p2.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka gratuluje !!! Jej jej jej ale nas się rozmnożyło !🤗🤗🤗

NatkaZ lubi tę wiadomość

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje NatkaZ 🥰🥳

Ależ dzisiaj wysyp 😄

A my jesteśmy po wizycie u neurologopedy i fizjoterapeuty, okazuje się ze winowajcą problemów z kp jest wędzidło dolne - koniecznie do podcięcia i to jak najszybciej, górne do konsultacji z lekarzem bo tez nadaje się do podcięcia ale górne można podciąć już później kiedy będą stale zęby jeśli nadal będą wskazania do podcięcia. Teraz muszę tylko szybko ogarnąć termin na to podcięcie, podobno najlepiej robią to w zielonej gorze ale długo się czeka, jutro zadzwonię to się wszystkiego dowiem. Ogólnie mały ma bardzo napięte przez to mięśnie twarzy i podobno i tak super sobie radzi z kp przy takim wędzidle.

A jeśli chodzi o fizjo to mały trochę za bardzo upodobał sobie jedna stronę i musimy robić wszystko by tak samo polubił druga stronę, tzn zeby się obracał na druga itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2021, 18:46

Po prostu Zoe, NatkaZ lubią tę wiadomość

• Marta9191 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka gratulacje ❤️💐❤️

NatkaZ lubi tę wiadomość

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czekam na wizytę u neurologopedy. Jestem ciekawa co powie. Być może uda się nas wcisnąć na ten tydzień. Czekam na telefon. Do fizjoterapeuty tez się umówię ale muszę poszukać jakiegoś dobrego w Warszawie

• espoir Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje! ❤️💐🎉🎈🥳

kurcze z jednej strony cieszę się, że mam już swoją Żabę, a z drugiej zazdroszczę Wam tych emocji z poznania dziecka... uwielbiam to uczucie jak leżę na stole i czekam, żeby poznać swoje dziecko i zobaczyć jakie jest... 🥰

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    NatkaZ gratulacje ❤👏

Ile mokrych pieluszek w pierwszej dobie? Wczoraj miałyśmy porządne kupy a dzisiaj to i siku muszę się doszukiwać.

A co Ci pokazuje pasek na pampersie? Że nie ma siuśków?

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka Z gratulacje ❤

Ja czekam na drugie ktg 🙄

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Nitka1 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie.
    Gratuluję wszystkim nowo rozpakowanym mamusią 💛

U nas cukrzyca ciążowa była powodem do indykcji w 39 tygodniu.

Z synkiem już lepiej 😌 nie jest już w masce tlenowej, tylko ona gdzieś z boku leży, by mógł oddychać samodzielnie, ale jeszcze tlenem.

Niestety cały czas jest pod obserwacja i
    Prawdopodobnie najwcześniej dopiero rano będę mogła go dostać.
    A póki co sama masuję cycki, by pobudzić laktację.

Jestem już dużo spokojniejsza, ale powiem Wam że nigdy w życiu się tak nie zestresowałam jak dziś.

No i syn zupełnie nie podobny do matki, normalnie czysta teściowa😜😜😜
    Dobrze, że mam świetna teściową.

Dani lubi tę wiadomość

8p3o3e3kc0g27rqi.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka gratulacje 😊😊

Mama po przejściach, a dużo je malutka dzisiaj? U mnie córa urodziła się wieczorem i było jeszcze ok, ale potem niemal cały dzień wolała spać zamiast jeść i w pieluszkach tylko kupki byly. Zaczęła nadrabiać dopiero znów pod wieczór. Przystawiaj ja często, jak dobrze zje/napije się to i pieluchy zacznie moczyć.

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Nitka1 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymon waży 3400 i ma 56 cm.
    https://naforum.zapodaj.net/1ea9be0df1e6.jpg.html

Mama po przejściach, Lilak , Nikola, Marta9191, Chaos, Atena37a, Bee, Veruka, Bajka111, Batylda, AśKa31, Santi_14, Dani, Magdalena29, unify lubią tę wiadomość

8p3o3e3kc0g27rqi.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    A co Ci pokazuje pasek na pampersie? Że nie ma siuśków?

Dzisiaj przez cały dzień tylko dwa razy. Ale już zdążyłam wyczytać na necie, że na początku to jest ok. choć mój już panikuje.
    Za to muszę się pochwalić, że moje dzieciątko podobne bardziej do mnie 😁

OrT4p2.png
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach, dostałam coś takiego w szpitalu. Może komuś się przyda

9cada780d933.jpg

464ea2432b59.jpg

Mama po przejściach, Bee, slodka100 lubią tę wiadomość

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _agrafka_ wrote:
    Gratulacje NatkaZ 🥰🥳

Ależ dzisiaj wysyp 😄

A my jesteśmy po wizycie u neurologopedy i fizjoterapeuty, okazuje się ze winowajcą problemów z kp jest wędzidło dolne - koniecznie do podcięcia i to jak najszybciej, górne do konsultacji z lekarzem bo tez nadaje się do podcięcia ale górne można podciąć już później kiedy będą stale zęby jeśli nadal będą wskazania do podcięcia. Teraz muszę tylko szybko ogarnąć termin na to podcięcie, podobno najlepiej robią to w zielonej gorze ale długo się czeka, jutro zadzwonię to się wszystkiego dowiem. Ogólnie mały ma bardzo napięte przez to mięśnie twarzy i podobno i tak super sobie radzi z kp przy takim wędzidle.

A jeśli chodzi o fizjo to mały trochę za bardzo upodobał sobie jedna stronę i musimy robić wszystko by tak samo polubił druga stronę, tzn zeby się obracał na druga itp

Agrafka nie wiem jak to wyglada u noworodków, bo u starszych dzieci jest to zabieg szybki i w zasadzie bezbolesny. Ale fakt im szybciej tym lepiej. Krótkie wędzidełko to również przyczyna wad wymowy. Teraz to wszędzie na wszystko się czeka!!!! Nawet takie malutkie dzieciaczki musza czekać. To jest okropne!

Nitka wszystko będzie dobrze, aż nie chce myśleć co musiałaś czuć:( Najważniejsze, ze już jest lepiej! Jesteście w szpitalu wiec jesteście bezpieczni!

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach, wydaje mi się,że do 3 doby moja Mała nie zrobiła pisiu wcale. Sama smółka. Teraz jeszcze nie musisz się dopatrywać.
    Agrafka, my już przycielismy wędzidełko (języka) i trwało to 10 s. Mała nawet nie zauważyła. To taka cieniutka blonka.. Ale musimy ćwiczyć , a i tak podobno zabieg trzeba czasem powtórzyć jak dziec urośnie.
    Moje dziecko nie jest podobne do nikogo. MOZE trochę do mnie? Waży już 3900. Wydaje się taka duża 🙈🙈
    Nosimy 50-62, różnie. Mam za dużo długich rękawków i pajacyków, a na krótki mało. Ale pogody nie dalo się przewidzieć. Dużo ciuszkow nie założy, aż szkoda.
    W środę przychodzi do nas doradca chustonoszenia. Mała jest taki tulasek,że chce ciągle czuć mamę, a ja muszę mieć wolne ręce.
    Dziewczyny gratuluję! Jeszcze trochę i wszystkie czerwcowki będą rozpakowane!;)

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, neurologopeda tez nam mówiła o ćwiczeniach, ze trzeba ćwiczyć i masować „bliznę” przez conajmniej miesiąc.

Najlepsze jest to ze pytałam lekarzy już w szpitalu o to wędzidełko, oglądała je nasza położna i cdl która u nas była i wszyscy zgodnie uważali ze nie jest na tyle krótkie żeby podcinać, a dzisiaj ta neurologopeda powiedziała ze koniecznie bo mały się meczy bardzo, ze jedzenie ( sanie) to dla niego duży wysiłek.
    I mówiła właśnie o tym ze ta błona odrasta i czasami trzeba podciąć drugi raz. Mam nadzieje ze uda nam się szybko dostać na to podcięcie i ze synka nie będzie to bolało 😣

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się,że im wcześniej, tym lepiej. Mała była rozdrażniona do końca dnia, a teraz jest super i zaczęła super jeść. Od razu po przycięciu poczułam różnice na sutkach.

• kamkam Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę udać się do neurologopedy. Mimo upływu czasu KP jest nadal bolesne. A już 3 raz położona sprawdza jego buźke i się zastanawia co z tym robić. Mój wielki ludek dziś waży 4200 😅 ogólnie to od dzisiaj moje cudowne dziecko się popsuło. Od rana nie wiem o co płacze. Jedynie przy cycku jest spokojne. Chyba wymiękne i wyśle starego po smoczek 😒

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ