Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduję, że dzisiaj o 11.04 przez cc po tej stro ie brzucha zawitał Mikołaj - 3510g i 53cm. Późniejnapisze więcej, a narazie idę nadrabiać póki mały śpi
Mama po przejściach, Batylda, AśKa31, _agrafka_, Marta9191, Po prostu Zoe, Mala_syrenka, espoir, Noelle, Cyprysek89, unify, Chaos, Veruka, Bee, slodka100, Bajka111, Santi_14, Jasiaaa, Cccierpliwa, Alaia77, Kate90, Niezapominajka5, Dani, Karolina90, Magdalena29, siuger lubią tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Gratulacje NatkaZ 🥰🥳
Ależ dzisiaj wysyp 😄
A my jesteśmy po wizycie u neurologopedy i fizjoterapeuty, okazuje się ze winowajcą problemów z kp jest wędzidło dolne - koniecznie do podcięcia i to jak najszybciej, górne do konsultacji z lekarzem bo tez nadaje się do podcięcia ale górne można podciąć już później kiedy będą stale zęby jeśli nadal będą wskazania do podcięcia. Teraz muszę tylko szybko ogarnąć termin na to podcięcie, podobno najlepiej robią to w zielonej gorze ale długo się czeka, jutro zadzwonię to się wszystkiego dowiem. Ogólnie mały ma bardzo napięte przez to mięśnie twarzy i podobno i tak super sobie radzi z kp przy takim wędzidle.
A jeśli chodzi o fizjo to mały trochę za bardzo upodobał sobie jedna stronę i musimy robić wszystko by tak samo polubił druga stronę, tzn zeby się obracał na druga itpWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2021, 18:46
Po prostu Zoe, NatkaZ lubią tę wiadomość
-
gratulacje! ❤️💐🎉🎈🥳
kurcze z jednej strony cieszę się, że mam już swoją Żabę, a z drugiej zazdroszczę Wam tych emocji z poznania dziecka... uwielbiam to uczucie jak leżę na stole i czekam, żeby poznać swoje dziecko i zobaczyć jakie jest... 🥰💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Mama po przejściach wrote:NatkaZ gratulacje ❤👏
Ile mokrych pieluszek w pierwszej dobie? Wczoraj miałyśmy porządne kupy a dzisiaj to i siku muszę się doszukiwać.
A co Ci pokazuje pasek na pampersie? Że nie ma siuśków? -
Dzięki dziewczyny za wsparcie.
Gratuluję wszystkim nowo rozpakowanym mamusią 💛
U nas cukrzyca ciążowa była powodem do indykcji w 39 tygodniu.
Z synkiem już lepiej 😌 nie jest już w masce tlenowej, tylko ona gdzieś z boku leży, by mógł oddychać samodzielnie, ale jeszcze tlenem.
Niestety cały czas jest pod obserwacja i
Prawdopodobnie najwcześniej dopiero rano będę mogła go dostać.
A póki co sama masuję cycki, by pobudzić laktację.
Jestem już dużo spokojniejsza, ale powiem Wam że nigdy w życiu się tak nie zestresowałam jak dziś.
No i syn zupełnie nie podobny do matki, normalnie czysta teściowa😜😜😜
Dobrze, że mam świetna teściową.
Dani lubi tę wiadomość
-
Natka gratulacje 😊😊
Mama po przejściach, a dużo je malutka dzisiaj? U mnie córa urodziła się wieczorem i było jeszcze ok, ale potem niemal cały dzień wolała spać zamiast jeść i w pieluszkach tylko kupki byly. Zaczęła nadrabiać dopiero znów pod wieczór. Przystawiaj ja często, jak dobrze zje/napije się to i pieluchy zacznie moczyć.Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Lilak wrote:A co Ci pokazuje pasek na pampersie? Że nie ma siuśków?
Dzisiaj przez cały dzień tylko dwa razy. Ale już zdążyłam wyczytać na necie, że na początku to jest ok. choć mój już panikuje.
Za to muszę się pochwalić, że moje dzieciątko podobne bardziej do mnie 😁 -
_agrafka_ wrote:Gratulacje NatkaZ 🥰🥳
Ależ dzisiaj wysyp 😄
A my jesteśmy po wizycie u neurologopedy i fizjoterapeuty, okazuje się ze winowajcą problemów z kp jest wędzidło dolne - koniecznie do podcięcia i to jak najszybciej, górne do konsultacji z lekarzem bo tez nadaje się do podcięcia ale górne można podciąć już później kiedy będą stale zęby jeśli nadal będą wskazania do podcięcia. Teraz muszę tylko szybko ogarnąć termin na to podcięcie, podobno najlepiej robią to w zielonej gorze ale długo się czeka, jutro zadzwonię to się wszystkiego dowiem. Ogólnie mały ma bardzo napięte przez to mięśnie twarzy i podobno i tak super sobie radzi z kp przy takim wędzidle.
A jeśli chodzi o fizjo to mały trochę za bardzo upodobał sobie jedna stronę i musimy robić wszystko by tak samo polubił druga stronę, tzn zeby się obracał na druga itp
Agrafka nie wiem jak to wyglada u noworodków, bo u starszych dzieci jest to zabieg szybki i w zasadzie bezbolesny. Ale fakt im szybciej tym lepiej. Krótkie wędzidełko to również przyczyna wad wymowy. Teraz to wszędzie na wszystko się czeka!!!! Nawet takie malutkie dzieciaczki musza czekać. To jest okropne!
Nitka wszystko będzie dobrze, aż nie chce myśleć co musiałaś czućNajważniejsze, ze już jest lepiej! Jesteście w szpitalu wiec jesteście bezpieczni!
-
Mama po przejściach, wydaje mi się,że do 3 doby moja Mała nie zrobiła pisiu wcale. Sama smółka. Teraz jeszcze nie musisz się dopatrywać.
Agrafka, my już przycielismy wędzidełko (języka) i trwało to 10 s. Mała nawet nie zauważyła. To taka cieniutka blonka.. Ale musimy ćwiczyć , a i tak podobno zabieg trzeba czasem powtórzyć jak dziec urośnie.
Moje dziecko nie jest podobne do nikogo. MOZE trochę do mnie? Waży już 3900. Wydaje się taka duża 🙈🙈
Nosimy 50-62, różnie. Mam za dużo długich rękawków i pajacyków, a na krótki mało. Ale pogody nie dalo się przewidzieć. Dużo ciuszkow nie założy, aż szkoda.
W środę przychodzi do nas doradca chustonoszenia. Mała jest taki tulasek,że chce ciągle czuć mamę, a ja muszę mieć wolne ręce.
Dziewczyny gratuluję! Jeszcze trochę i wszystkie czerwcowki będą rozpakowane!Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Tak, neurologopeda tez nam mówiła o ćwiczeniach, ze trzeba ćwiczyć i masować „bliznę” przez conajmniej miesiąc.
Najlepsze jest to ze pytałam lekarzy już w szpitalu o to wędzidełko, oglądała je nasza położna i cdl która u nas była i wszyscy zgodnie uważali ze nie jest na tyle krótkie żeby podcinać, a dzisiaj ta neurologopeda powiedziała ze koniecznie bo mały się meczy bardzo, ze jedzenie ( sanie) to dla niego duży wysiłek.
I mówiła właśnie o tym ze ta błona odrasta i czasami trzeba podciąć drugi raz. Mam nadzieje ze uda nam się szybko dostać na to podcięcie i ze synka nie będzie to bolało 😣 -
Ja też muszę udać się do neurologopedy. Mimo upływu czasu KP jest nadal bolesne. A już 3 raz położona sprawdza jego buźke i się zastanawia co z tym robić. Mój wielki ludek dziś waży 4200 😅 ogólnie to od dzisiaj moje cudowne dziecko się popsuło. Od rana nie wiem o co płacze. Jedynie przy cycku jest spokojne. Chyba wymiękne i wyśle starego po smoczek 😒