Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Paulina93 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Paulina93 jakiej firmy jest ta wyciskarka z lidla? Unold? Taką znalazłam. Zainteresowałyście mnie tym tematem 😊 owoców zazwyczaj jem sporo, ale np. fajnie byłoby zrobić sobie domowy sok marchewkowy 😊 No i na przyszłość dla małej będzie jak znalazł

Mam dokładnie tę:
    https://allegro.pl/oferta/wyciskarka-wolnoobrotowa-soki-silvercrest-ssj300-9884743464

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

Walczę o zdrowie mojej Bibi chorej na FIP: https://zrzutka.pl/pexh3t
    hchyflw12ectdsjk.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach my kupiliśmy siedzonko do samochodu razem z bazą i śpiworkiem bo były przecenione prawie 700 zł. 🙈
    Powoli zabieram się za zakupy do pokoiku ale tylko dlatego, że nie chcemy później kupować wszystkiego na hura. 😉
    Wiem, że to bardzo wcześnie ale teraz już musi być dobrze. 🤞🏻

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja cieszę się bardzo, że wszystko jest w porządku! Pewnie dużo nerwów Cię kosztowało to wszystko...
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :) ja też idę w poniedziałek.

Ehh...narobiłyście mi ochoty na bułkę z masłem i pomidorem, muszę pognać męża do sklepu🙈

Kitaja lubi tę wiadomość

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyciskarki polecam taka łatwa w myciu ja mam Philipsa i jestem mega zadowolona bo nie ma mnóstwa części do mycia 😉wcześniej miałam inna i o zgrozo tyle było tego do czyszczenia, że na samą myśl odechciewało mi się robić soki 😂🙈 a z resztek można upiec zdrowe ciasteczka, ja dodaje jajko trochę cukru kokosowego lub miodu plus resztki owocow/warzyw z sokowirowki i Jasiek ma zdrowa przekąskę

Paulina93, Mama po przejściach lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    Mama po przejściach my kupiliśmy siedzonko do samochodu razem z bazą i śpiworkiem bo były przecenione prawie 700 zł. 🙈
    Powoli zabieram się za zakupy do pokoiku ale tylko dlatego, że nie chcemy później kupować wszystkiego na hura. 😉
    Wiem, że to bardzo wcześnie ale teraz już musi być dobrze. 🤞🏻

Trochę zazdroszczę, że zakup fotelika do samochodu macie już za sobą i to po okazyjniej cenie 😊 Dla nas ten temat to czarna magia, nie wiem na co zwracać uwagę, co jest najważniejsze przy wyborze itd. Te bazy są uniwersalne czy każda marka ma swój? Potem pod tą samą bazę kupuje się kolejny fotelik czy za każdym przy wymianie fotelika na większy kupuje się też kolejną bazę? Nie nam pojęcia.
    Chyba z kupnem wózka pojedzie mi łatwiej 😉

OrT4p2.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szalejecie dzisiaj z zakupami? Może już coś dla maleństwa? 😊 Ostatnio sama pisałam, że to za wcześnie itd. Ale dzisiaj jak słyszę i widzę wszędzie promocje ( niekoniecznie zawsze opłacalne😉) to się zastanawiam, że może warto już coś kupić...
    Mój mąż od razu po dobrych wieściach, po usg prenatalnym chciał kupować różowe skarpetki 😂 Powstrzymałam go, ale myślę że po następnym tj.22.12 już mu pozwolę 😊

My się narazie wstrzymujemy. Tym nardziej, że sporo mamy po małej i po chłopcach mojego brata. Na razie szukamy odpowiedniej suszarki, bo nie wyobrażam sobie wywieszania ciuchów z trójki + nasze, w domu (mieszkamy w bloku).

Ja po prenatalnych zamierzam zaopatrzyć się w poduchę do spania. Miałam w poprzedniej ciąży i naprawdę świetnie się sprawdziła 😁

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016

Wysłany: 27 listopada 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ wrote:
    My się narazie wstrzymujemy. Tym nardziej, że sporo mamy po małej i po chłopcach mojego brata. Na razie szukamy odpowiedniej suszarki, bo nie wyobrażam sobie wywieszania ciuchów z trójki + nasze, w domu (mieszkamy w bloku).

Ja po prenatalnych zamierzam zaopatrzyć się w poduchę do spania. Miałam w poprzedniej ciąży i naprawdę świetnie się sprawdziła 😁

A ja właśnie wczoraj skorzystałam z promocji i zamówiłam suszarkę do prania 😊 My mieszkamy w domu i raczej będziemy tylko w trójkę, ale myślę że w zimę to będzie super sprawa, choćby same pościele i ręczniki suszyć.

OrT4p2.png

Wysłany: 27 listopada 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ, a w jakim kształcie ta poducha super Ci się sprawdziła? Bo widziałam, że są różne.

OrT4p2.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę zazdroszczę, że zakup fotelika do samochodu macie już za sobą i to po okazyjniej cenie 😊 Dla nas ten temat to czarna magia, nie wiem na co zwracać uwagę, co jest najważniejsze przy wyborze itd. Te bazy są uniwersalne czy każda marka ma swój? Potem pod tą samą bazę kupuje się kolejny fotelik czy za każdym przy wymianie fotelika na większy kupuje się też kolejną bazę? Nie nam pojęcia.
    Chyba z kupnem wózka pojedzie mi łatwiej 😉

Każdy fotelik ma swoją bazę. Są "systemy", że są następne foteliki dokupowane do bazy, ale nie jest to oczywisty krok. Najlepiej też dopasować fotelik do auta, polecam przejechać się do sklepu 8 gwiazdek chociażby, wszystko pięknie tłumaczą i dopasowują. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ, a w jakim kształcie ta poducha super Ci się sprawdziła? Bo widziałam, że są różne.

Miałam tą prostą, więc układałam ją jak chciałam. Po porodzie zwijałam ją pod tyłek do siedzenia żeby nie bolało 🤪😂

Coś w tym stylu: https://jukki.pl/pl/p/Poduszka-ciazowa-Summer-Dream/362?gclid=CjwKCAiA5IL-BRAzEiwA0lcWYsi3DqjXydvNZ96YGLNP1ov3-CgwK4mNGR2iRGJ6n_OLwMoICPXe5xoCeGQQAvD_BwE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 13:24

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze dla dziecka nic nie kupiłam. Czekam aż przywiozę od siostry męża ubranka. Później będę dokupować czego brakuje.
    Zakup akcesoriów do auta przerzuciłam na męża. Jest taki dumny z siebie że już wybrał. Czytał fora swojego auta, co panowie polecają najbezpieczniejszego. Oglądał filmiki na YouTube z tym modelem. Zaangażowany na max. Ja mam później wybrać który kolor podoba mi się bardziej ☺️
    Na razie oglądam różne rzeczy dla dziecka typu polecane kosmetyki, akcesoria, zastanawiam się nad laktatorem. Tworze sobie listę, rozważam różne opcje. Pierwsze dziecko i nie wiem co może się przydać 🤷‍♀️ Mieszkamy w mieszkaniu, nie mam ochoty zagracić sobie przestrzeni

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy rozważacie zakup poduszki do karmienia? Czy jest to przydatne? Jakie macie doświadczenia? Widziałam promke na lamillou i tak mnie natchnęło

Jeszcze dodam że będziemy przerabiać sypialnie na pokój dla dziecka. Na razie będzie stało tam nasze łóżko dopóki będzie maluszkiem. Jak wjedzie tam łóżeczko i wózek to nie ma nawet możliwości umieścić tam fotela do karmienia. Czuje ze miejscem do karmienia będzie kanapa w salonie. Czytałam że warto mieć miejsce wygodne, z dobrym podparciem na plecy, bo jednak trochę czasu przy tym się spędza. Mam dyskopatię lędźwiowo krzyżową wiec może być ciekawie. Zastanawiałam się czy taka poduszka sprawi że nie będę się garbić przy karmieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 13:52

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w środę prenatalne 😊

Santi_14 lubi tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Czy rozważacie zakup poduszki do karmienia? Czy jest to przydatne? Jakie macie doświadczenia? Widziałam promke na lamillou i tak mnie natchnęło

Ja mam kurę z LaMillou, i do karmienia to ona mi się niestety totalnie nie sprawdzała. Chociaż często używaliśmy do innych celów. :D To jednak drugi raz raczej bym nie kupiła. Ale to mogę być tylko ja z małym doświadczeniem laktacyjnym. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam kiedyś poduszkę do karmienia, ale mi się w ogóle nie przydała...

ja już teraz inaczej patrzę na wyprawkę, przy pierwszym dziecku to zawsze inaczej jednak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 13:55

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach my po przeczytaniu połowy internetu wybraliśmy Maxi Cosi Tinca - podjechaliśmy samochodami, pomierzyliśmy, pasowały idealnie więc siup i kupione. ☺️
    Tam jest fajna opcja z bazą bo jak kupujesz większe siedzonko to masz aż trzy do wyboru - a w niektórych firmach do jednej bazy pasuje tylko jeden rodzaj fotelików.
    Dodatkowo kupiłam sobie pas dla ciężarnej. 🤩
    Wózek już też mamy wybrany tylko z nim czekamy do lutego. 🤪
    Wszystkie meble do pokoju też wybrane łącznie z dodatkami - nic tylko kupić. 😂

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle, ojej ale super! Szybko Wam poszło! A jaki wóżek wybraliście? :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Marta9191 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę jeszcze poczekać na badania prenatalne 2 tygodnie. Dzisiaj jestem w pracy, miesiąc pracowałam zdalnie. Szef twierdzi że on już przeszedł koronawirusa i chodzi bez maseczki, tylko ja nakładam jak wchodzi do pomieszczenia, w którym pracuje. Klienci to samo maseczka na brodzie. Brzuch mnie dzisiaj pobolewa, nie wiem czy dlatego że się zdenerwowałam czy po prostu przy ciąży może tak troszkę boleć.

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta9191 wrote:
    Ja muszę jeszcze poczekać na badania prenatalne 2 tygodnie. Dzisiaj jestem w pracy, miesiąc pracowałam zdalnie. Szef twierdzi że on już przeszedł koronawirusa i chodzi bez maseczki, tylko ja nakładam jak wchodzi do pomieszczenia, w którym pracuje. Klienci to samo maseczka na brodzie. Brzuch mnie dzisiaj pobolewa, nie wiem czy dlatego że się zdenerwowałam czy po prostu przy ciąży może tak troszkę boleć.

Może pobolewa z nerwów, wcale się nie dziwię w takiej sytuacji... Nie masz opcji powrotu do pracy zdalnej?
    U mnie też prenatalne za 2 tygodnie!

relgtv73ymxx11gn.png

• Noelle Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka Muuvo Slick (koniecznie jasno szary 🤪) - mieszkamy na 4 piętrze bez windy i potrzebujemy czegoś lekkiego bo w planach mamy zostawianie stelaża w bagażniku i targania gondoli z berbeciem na górę.
    U nas wszystko tak szybko idzie bo mąż jest zadaniowcem i jak słyszy, że czegoś potrzebujemy to potrafi spędzić tydzień czytając w kółko to samo i szukając najlepszego rozwiązania. 🙈

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ