Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
eemmiilliiaa wrote:Pojechalam na rutynowe ktg. Planowo mieli mi robic raz w tygodniu, to bylo moje drugie. Pisaly sie masakryczne spadki na zmiane z mega wzrostem tetna, bradykardia na zmiane z tachykardia. Lecialam na sale bez butow 🙉 znieczulenie ogolne, szybka akcja. Mlody owiniety kilka razy pepowina w okol szyi i klatki piersiowej. Na szczescie wszystko poszlo tak szybko, ze nie bylo zadnego niedotlenienia i nie ma na dzien dzisiejszy zadnych negatywnych konsekwencji. Cos nade mna czuwalo, ze wszystko sie tak zazebilo w czasie
No musze to wszystko przemyslec. Troche boje sie powtorki, choc wiem, ze nie mam na to zadnego wplywu. Nie da sie przeciez byc podlaczonym pod aparature 24 na dobe :p no noc, mam jeszcze troche czasu na rozkminy
U mnie troche podobnie bylo, 9 dni po terminie, mialam juz wszystkiego i wszystkich dosc, lekarz widzial w jakim jestem stanie wiec trafilam na oddział i wywolujemy.
Dostalam kroplowke, 3 godziny później nic, przez caly czas bylam pod ktg i zapis był " niepokojacy", kolejna godzina bez zmian, przebili mi pęcherz plodowy, nagle od stanu nic nie boli przeszlam do "o cholera!!". Po kolejnych 3 godzinach rozwarcie do 5 cm i coraz gorszy zapis ktg, malej bardzo mocno spadało tetno, szybka decyzja ze bedzie cc.
Okazalo sie ze byla kilka razy owinieta pepowina, lekarz sam powiedział ze na sn nie bylo szans. Wszystko skonczylo sie dobrze
I powiem szczerze, ze bylam mega szczęśliwa gdy sie okazalo, ze bedzie cc i ten bol zaraz sie skonczy
Co do kolejnego porodu to zostawiam to w rekach lekarzy. Z jednej strony chciałabym spróbować sn ale po porodzie z Agatka juz wiem, ze planować to my sobie mozemy
-
Nie ma za co dziewczyny😂 chociaz nie bede sama na makaronie z twarogiem i pomidorach😂
A wlasnie zjadlam dwie suche bulki i smakowaly jak danie z najlepszej restauracji😂Batylda lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Kate90 wrote:Mnie. Chociaż moje wyniki były tylko nieznacznie poniżej normy. Mnie lekarz kazał jeść więcej mięsa ale nie umiem, a o suplementach nic nie mówił. Chociaż dziś jakiś dzień ze lepiej jest i zjadłam schabowego teściowa mi zrobiła za to zakwas buraczany za dwa dni mam go dostać i codziennie po kieliszku do wódki wypić
espoir wrote:ja miałam w każdej ciąży.
dla mnie żelazo to masakra, bo potem mam zaparcia, a jak pod koniec ciąży są problemy z hemoroidami, to o matko... 🙄 -
Cześć dziewczyny 🙂 ja dzisiaj miałam usg prenatalne, na wyniki testu pappa muszę czekać 7 dni ale z usg jak narazie wszystko dobrze 😀 pan doktor powiedział ze mamy ładnego małego człowieka 😀 i chyba będzie chłopiec ❤️ Kurczę a nastawieni byliśmy jakoś ze dziewczynka będzie 😅
Co do samopoczucia i mdłości to u mnie tak w kratkę, śmieje się ze mnie poranne mdłości dopadają wieczorem 😅 co do jedzienia to tez mi się smaki w ciąży zmieniły i jem rzeczy których przed ciążą nie jadłam ale ogólnie to mam apetyt i tez przytyłam już ze trzy kg ale widzę ze już teraz się powoli uspokaja wszystko, mam nadzieje ze z dnia na dzień będzie lepiej 🙂Mama po przejściach, Bajka111, Paulina93, Kitaja, unify, Diara84, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
unify wrote:Ja tez nie mam na nic apetytu..ale bylam dzis u swojej gin i kazala mi jesc wiecej bo znowu schudlam. No i musze brac zelazo 3 razy dziennie. Ktorejs tez grozi anemia?
Ja mam anemię od początku i mimo brania żelaza wyniki tylko poleciały w dół.
Co do jedzenia to ja się nie wypowiadam, bo mnie prawie od wszystkiego odrzuca, zachcianki jeśli mam to takie z kosmosmu, że nie do spełnienia i trwają one chwile. Jak np. wczoraj o 21 zachciało mi się flaków. No Mąż to się za głowę złapał.
Gratulacje wszystkim dziewczynom po pozytywnych wizytach!!
-
Niezapominajka, Agrafka - gratulacje 💛
Artemida, no jak nie urok, to wiadomo co.. Ciesze sie, ze z Twoja corcia tez wszystko ok ☺ Ja bede do czerwca ostro kminic.
Ja tez wizytuje w poniedzialek - drugie podejscie do prenatalnych, dopiero o 18... Oby ostatni raz 🤪😂
Mi teraz mdlosci i wymioty towarzysza od 4 nad ranem do ok poludnia. Potem juz jestem zywczyk jako taki. Ale zarcie dalej nie kazde mi podchodzi..
Udalo mi sie opchnac wczoraj ekspres do kawy na olx, w ciazy kawa to dla mnie smierdziel.. Szkoda, zeby sie kurzyl z niewielkimi przerwami juz od stycznia 2019 🤪 Teraz szukam wyciskarki wolnoobrotowej 🙈 polecacie moze jakis konkretny model?Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Dzień doberek, 3 dni nie zaglądałam do Was i niezła lekturę poranna dziś miałam 🤗
Gratuluję wszystkim mama po badaniach prenatalnych i mocno trzymam kciuki z te które nadal czekają, oby czas do wizyt szybko Wam zleciał.
W końcu i ja mogę się podzielić dobrymi wiadomościami byłam u swojej Pani ginekolog i wszystko mierzyła i sprawdzała i nasz mały tarzan(tak go nazwałyśmy bo bawił się pępowina, wyglądało jakby się po niej wspinał) wszystko ma na miejscu nie ma żadnego płynu w okół szyji(tak mnie nastraszyła babka w szpitalu) i przyziernosci karkowa jest taka jak powinna być, wszystko było sprawdzane i mierzone.Dostalam też list że szpitala w Oslo, że nie przyjmą mnie na wizytę ze względu na to że nie widzą podstaw 😁
Pani doktor powiedziała, że to jeszcze za szybko by mówić ale coś tam jest między nóżkami, czyli możliwe że będzie drugi synek-najważniejsze, żeby był zdrowy 🙏🍀💚
Co do porodów ja rodziłam synka 36godzin,tak mnie tutaj męczyli i cisnęli na poród naturalny,dupsko bolało po strasznie, jeszcze popękałam i musieli mnie zszywac(sory za szczegóły) 🙈🙊ale chyba gdzieś tam bardziej zszyli po porodzie lepsze orgazmy miałam 😁😂🙊
Co do mdłości od dwóch dni jest lepiej, rano co prawda tule kibelek i mdli mnie najbardziej na wieczór a w ciągu dnia tylko troszkę. Nawet mam w planach wrócić od następnego tygodnia troszkę do pracy.
Miłego słonecznego, dnia u nas dziś spadł pierwszy śnieg, nie duża ale czuć już zapach świat 🎅😁unify, Mama po przejściach, Bajka111, Paulina93, Chaos, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Aa widziałam, że jakas mamuśka jest tutaj z moich rodzinnych stron Szczecina, może uda się umówić na spacer po Parku Kasprowicza po porodzie 🤗😘
My w wakacje wracamy na stałe do Polski, także może nadąży się okazja do poznania 😉Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Kitaja wrote:Aa widziałam, że jakas mamuśka jest tutaj z moich rodzinnych stron Szczecina, może uda się umówić na spacer po Parku Kasprowicza po porodzie 🤗😘
My w wakacje wracamy na stałe do Polski, także może nadąży się okazja do poznania 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 11:39
Kitaja lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Kitaja, super wiesci!
Na codzien nie mieszkam juz w Szczecinie, bylam teraz na prenatalnych (swoja droga zaraz kolo Parku Kasprowicza💚). Ale lata studenckie tam spedzilam 😎 co nie zmienia faktu, ze na kawe sie chetnie wybiore, jak uda sie zgrac 👌ewentualnie zapraszam doSwinoujscia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 11:42
Kitaja lubi tę wiadomość
-
eemmiilliiaa wrote:Teraz szukam wyciskarki wolnoobrotowej 🙈 polecacie moze jakis konkretny model?
Mam tę z Lidla i jest super! Nigdy nie byłam za bardzo "owocowa", przez cały tydzień zjadałam może paczkę malin lub jabłko, a teraz co kilka dni: 2kg marchewki, 2kg pomarańczy, 2kg grejfrutów, 2 kg jabłek, no i jakieś dodatkowe (kiwi, ananas, gruszka) jak promocja
Kitaja wrote:🙈🙊ale chyba gdzieś tam bardziej zszyli po porodzie lepsze orgazmy miałam 😁😂🙊
zacznę się chyba bardziej zastanawiać nad porodem SN
Mama po przejściach, Kitaja lubią tę wiadomość
Walczę o zdrowie mojej Bibi chorej na FIP: https://zrzutka.pl/pexh3t
-
Dziewczyny szalejecie dzisiaj z zakupami? Może już coś dla maleństwa? 😊 Ostatnio sama pisałam, że to za wcześnie itd. Ale dzisiaj jak słyszę i widzę wszędzie promocje ( niekoniecznie zawsze opłacalne😉) to się zastanawiam, że może warto już coś kupić...
Mój mąż od razu po dobrych wieściach, po usg prenatalnym chciał kupować różowe skarpetki 😂 Powstrzymałam go, ale myślę że po następnym tj.22.12 już mu pozwolę 😊 -
Mama po przejściach tak szaleje z zakupami ale nie dla maleństwa jeszcze, mam dużo rzeczy po synku i moja przyjaciółka właśnie nie dawno urodziła także sporo dostanę od niej, wózek i reszt mam w sumie już upatrzone ale to wszystko dopiero kwiecien/mai, póki co kupiłam prezenty pod choinkę na promocjach, szukam właśnie jakiś fajnych butów na zimę na zalando😁
Także ja chyba zostanę przy porodzie naturalnym z ekstra szyciem 😂😂Mama po przejściach, Paulina93 lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Paulina93 jakiej firmy jest ta wyciskarka z lidla? Unold? Taką znalazłam. Zainteresowałyście mnie tym tematem 😊 owoców zazwyczaj jem sporo, ale np. fajnie byłoby zrobić sobie domowy sok marchewkowy 😊 No i na przyszłość dla małej będzie jak znalazł
-
Mama po przejściach wrote:Dziewczyny szalejecie dzisiaj z zakupami? Może już coś dla maleństwa? 😊 Ostatnio sama pisałam, że to za wcześnie itd. Ale dzisiaj jak słyszę i widzę wszędzie promocje ( niekoniecznie zawsze opłacalne😉) to się zastanawiam, że może warto już coś kupić...
Mój mąż od razu po dobrych wieściach, po usg prenatalnym chciał kupować różowe skarpetki 😂 Powstrzymałam go, ale myślę że po następnym tj.22.12 już mu pozwolę 😊
Ja jeszcze się wstrzymuję - walczę sama ze sobą
Jako, że robię często zakupy we wcześniej wspomnianym Lidlu, to ostatnio były takie drobnostki z Lupilu, to kupiłam rożek i 2x body (były za grosze i takie urocze ).
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
Walczę o zdrowie mojej Bibi chorej na FIP: https://zrzutka.pl/pexh3t