Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tego co wiem to w trakcie ciąży znacznie zwiększa się zapotrzebowanie na magnez, biorę od samego początku. Przed ciążą też suplementowałam, bo magnez to nie tylko zapobiega skurczą jak krąży opinia ale bierze udział w wielu innych procesach.
Noelle, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
NatkaZ wrote:Co to za lekarz? 10 lat temu rzeczywiście było takie przekonanie, że nie powinno robić się usg na każdej wizycie, ale w tej chwili to podstawa. Ja jak trafiłam w poniedziałek na izbę to pierwsze pytanie było właśnie o to kiedy miałam wykonywane usg. Jak tylko lekarz usłyszał, że dwa tygodnie temu to stwierdził, że lepiej sprawdzić czy wszystko ok.
Niezapomonajko witaj! Widzę, że nie tylko u mniendzieci jeszcze nigdy nie dotrwały do terminu 😁 Pierwsza córa urodziła się prawie miesiąc wcześniej, a termin miałam na 14 lutego. Druga miała być z 1.10, a urodziła się w połowie września 😁
Wcześniejsze skurcze, czy wody?
Mi odeszły wody.
Ale przynajmniej wiedziałam, że trzeba jechać do szpitala 😊 ze skurczami musiałabym się pewnie zastanawiac, czy to już to, czy jeszcze nie 🙃
Co do podejścia lekarzy, to byłam potwierdzic ciążę we wtorek u lekarza na nfz.
Nie chciał mi zrobić usg ginekologicznego, bo stwierdził, że to za wcześnie żeby tam ultradźwiękami grzebać 🙃
A ciążę potwierdzil mi z wyniku bety🤦♀️
To tak jakbym przy wyniku 50000 nie wiedziała, że jestem w ciąży 🙈
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja najgorsze mdłości miałam 6-8 tydzień. Teraz jest już ok. Czuje lekkie nudności i senność ale na pewno nie jest to taka masakra jak wtedy. Chociaż piszą że 9-10 tydzień to powinny być właśnie te najgorsze
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Niezapominajka5 wrote:A jakie były powody u Ciebie wcześniejszych porodów ?
Wcześniejsze skurcze, czy wody?
Mi odeszły wody.
Ale przynajmniej wiedziałam, że trzeba jechać do szpitala 😊 ze skurczami musiałabym się pewnie zastanawiac, czy to już to, czy jeszcze nie 🙃
Co do podejścia lekarzy, to byłam potwierdzic ciążę we wtorek u lekarza na nfz.
Nie chciał mi zrobić usg ginekologicznego, bo stwierdził, że to za wcześnie żeby tam ultradźwiękami grzebać 🙃
A ciążę potwierdzil mi z wyniku bety🤦♀️
To tak jakbym przy wyniku 50000 nie wiedziała, że jestem w ciąży 🙈
W pierwszej ciąży odeszły mi wody, a w drugiej miałam wywoływany poród wcześniej ze względu na wysokie skoki ciśnienia.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Mnie znowu dopiero teraz dopadaja mdłości, jak myślę o jedzeniu, to aż mnie cofa. Nie wiem co jest grane 😝 spać nadal chce mi się ogromnie, ostatnio prawie nie wychodzę z łóżka.
Co do porodów nie wypowiadam się, bo ja w tych sprawach jestem kompletnie zielona, także w temacie wyprawki, wózkow itp to wszystko dla mnie czarna magia. U mnie w rodzinie nie ma malutkich dzieci, wiec nie mam doświadczenia kompletnie. -
U mnie z mdłościami chwilami lepiej, chwilami gorzej. Czasem pomagają regularne posiłki mnniej więcej co 3 h. A czasem zupełnie nic nie pomaga. Odrzuciło mnie od większości jedzenia.
Jak sobie z tym radziłyście?
Czy możecie jeść mimo mdłości?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
NatkaZ wrote:W pierwszej ciąży odeszły mi wody, a w drugiej miałam wywoływany poród wcześniej ze względu na wysokie skoki ciśnienia.
W pierwszej ciąży dużo się oszczędzałam, a mimo to urodziłam wcześniej.
Teraz z małym dzieckiem niestety tak się nie da.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Czyli dajesz mi nadzieję, że w drugiej ciąży nie musi być tak samo. Troszkę się tego boję i totalnie nie wiem co mogłabym zrobić żeby temu zapobiec.
Teraz z małym dzieckiem niestety tak się nie da.
1 cc 40t3d (samo się zaczęło)
2 cc 38t0d (samo się zaczęło)
3 cc 39t0d (na zimno)
mam nadzieję, że teraz dotrwam do 37t, a potem niech się dzieje co chce o oszczędzaniu mogę pomarzyćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 13:03
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Niezapominajka5 wrote:Czyli dajesz mi nadzieję, że w drugiej ciąży nie musi być tak samo. Troszkę się tego boję i totalnie nie wiem co mogłabym zrobić żeby temu zapobiec.
Teraz z małym dzieckiem niestety tak się nie da.
U mnie w pierwszej było.wiadomo, że raczej do terminu nie dotrwam. Od 30 tc miałam rozwarcie na 2 cm. Ogólnie to chyba nie da się temu zapobiec w żaden sposób. Chyba że leżeć jak najdłużej, ale tak jak piszesz - przy maluchu to się nie da 🤷♀️😊
Tak jak pisze espoir, byle do 37 tygodnia a potem niech się dzieje co chce 😁Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Ja mam non stop odrzucenie do jedzenia, czasem soe przemagam na siłe po prostu ale rano np jak juz zupełnie mnie odrzuca to robie sobie szejka z mlekiem bananem, owsem, kakao, miodem żurawina itp, i takiego szejka mi sie całkiem niezle pije. Natomiast jajka parówki kiełbasy szynki rano.. zupełnie bleh21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Mi smaki zmieniają się dzień w dzień.
Dziś kocham parówki nad życie a jutro nie będę mogła na nie patrzeć za to jak szalona będę wsuwać pomidory, ogórki kiszone, czekoladę albo dżem. 🤷🏻♀️
Najgorsze mdłości mam przy myciu zębów. 🤦🏻♀️Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Sumireguska wrote:Ja mam non stop odrzucenie do jedzenia, czasem soe przemagam na siłe po prostu ale rano np jak juz zupełnie mnie odrzuca to robie sobie szejka z mlekiem bananem, owsem, kakao, miodem żurawina itp, i takiego szejka mi sie całkiem niezle pije. Natomiast jajka parówki kiełbasy szynki rano.. zupełnie bleh
Odrzuciło mi totalnie mleko.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
espoir wrote:u mnie było tak:
1 cc 40t3d (samo się zaczęło)
2 cc 38t0d (samo się zaczęło)
3 cc 39t0d (na zimno)
mam nadzieję, że teraz dotrwam do 37t, a potem niech się dzieje co chce o oszczędzaniu mogę pomarzyć
Podziwiam 😊
espoir lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Mnie też właśnie mdli po mleku nawet na próbę wzięłam bez laktozy bo kocham Płatki z mlekiem, ale to bez laktozy było za słodkie samo w sobie i odstawiłam. Lepiej mi wchodzą jogurty naturalne z owocami i płatkami. Ale rano na mdłości i głodny żołądek sięgam po 2 kromki suchego chleba. Zjadam go w łóżku i śpię dalej. Akutualnie najbardziej kocham mandarynki i po nich czuję się ok.
Mój tz zastanawia się kiedy wróci mi ochota na sexy 🤣 póki co nie mam na to siły 🤷♀️
-
Moja mama ma nas pięcioro i zawsze mówi że bylismy grzecznymi dziećmi. Zajmowaliśmy się sobą. Grzecznie bawili. Ja tez nie pamietam żadnych wojen pomiędzy nami.
Natomiast męża brat ma trzech synów i jak jesteśmy tam od piątku to już w sobotę wieczorem mam ochotę wracać do domu, pozabierać im wszystkie zabawki. Są nieznośni, okropni, bicie najlepsza zabawka, jak żaden nie beczy to znaczy że już jest o krok od tragedii. Nie mogę ich znieść.
Dużo zależy od kwestii wychowania i charakterów dzieci. -
Bajka111 wrote:Dziewczyny a są tu jeszcze wymiotujące, z silnymi mdłościami? Ja od 4 tygodnia ciąży dalej się źle czuję. Nastąpiło nawet chyba pogorszenie. Doszły silne bóle głowy, drżenie mięśni. Kontaktowałam się ze swoją gin i kazała mi zrobić badania. Czy ustępują już Wam te nieprzyjemności?
U mnie też mdłości i wymioty nadal szaleją...strach jeść cokolwiek 🙈 ale głowa mnie nie boli i mięśnie też mi nie drżą. Może jesteś odwodniona?