Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie spi na plecach ale przekreca sie na boki i nie mam pojecia jak to robi
na bokach tez spi
Ja od porodu tylko body na krotki rekawek i nic wiecej. Mam tyle pajacykow i innych ciuchow a on ciagle w 5 bodziakach na krzyżprzykrywam tetrą albo otulam nóżki jak w spiworku.
Na spacerze tylko bodziak i tetra21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Jezdzilyscie z takimi maluchami gdzies dalej?
Rodzice zaproponowali nam wyjazd nad morze jak mlody bedzie mial 1,5 miesiaca. 4:30h drogi. Wiem ze trzeba robic czesto przerwy w trasie zeby rozprostwoac kostki21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
My mamy za sobą podróż 120 km (już trzy razy) ok 2 godz jazdy. Mój znosi to dobrze. Gorzej się zatrzymamy na światłach 😁 jak się wystrzelimy w porę drzemki to śpi cały czas. Jedziemy bez przystanku bo akurat tyle można. Dalszych tras na razie nie planujemy. Chyba że męża szef zaprosi nas do Karwi wtedy polecimy nad morze ok 5-6 godz jazdy bez dziecka więc ze dwie przerwy bym zrobiła, jakby potrzebował więcej to więcej.
-
Jeśli chodzi o tarczycę to mam zrobić 4 tygodnie od porodu tsh i z wynikiem do mojej doktor żeby ustalić co dalej. Tyle, że ja choruję od 6 lat więc to nie jest ciążowy nabytek.
Po porodzie kazała mi przyjmować dawkę sprzed ciąży. -
Sumi, z corka jak miala 4tyg bylismy w Belgii na sesji noworodkowej😆
Marta, moja corka ma na czubku glowy naczyniaka, ale qystajacego, teraz juz mniej wystaje i ogolnie jest duzo mniejszy, tzn duzo pustych pol... a synek zauwazylam, ze ma z tylu glowki czerwona plamke, podejrzewam ze tez naczyniak tylko plaski...Sumireguska lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Nie nadążam z czytaniem. O ile nie przeszkadza mi, że rodzę dzieci, które nie lubią snu, tak drugi egzemplarz daje w kość od paru dni. Mnóstwo wyrzutów sumienia i zmęczenia.
Moja córa miała czapeczkę raz przez minutę po pierwszej kąpieli, żeby włosy szybciej wyschły. A i tak później uznałam, że niepotrzebne. Na spacerach nie, a normalnie wyjmuję ją z wózka, tego rozdarciucha małego.
A śpi na bokach/ na płasko. Lepiej śpi na boku niestety. 🙄 -
Mama po przejściach jeżeli nie jest odgraniczone to raczej nie róża. 🙈 Jeżeli to nie naczyniówka i nie uraz to zostaje dermatolog albo neurolog. Jak młoda zaśnie to jeszcze pomyślę bo nie da mi to spokoju. 😂
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Układam Mikiego na boki do spania, a cwaniak i tak zawsze w trakcie przekręci się na plecki i tylko główką kręci.
Czapkę mały miał może ze dwa razy - w szpitalu przez pierwsze kilka godzin po porodzie i po pierwszej kąpieli na chwilkę. Od tamtej pory nie zakładaliśmy, a też normanlnie wyjmujemy go z wózka jak drze koparę 🤷♀️Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
No to my chyba pobijemy wszystkich 🙈 nasza mała uwielbia mieć ciepło 🙈 dzisiaj +30 st, miała body na długi rękaw a zasnęła w wózku na dworze dopiero jak była dosłownie opatulona kocem 🙈 w domu też zauważyłam, że najlepiej śpi jak ma ciasno i ciepło 😁
-
Ja mam po 6 tygodniach od porodu zbadać tsh i ft4. Do tego czasu biorę dawkę jak przed ciążą, z tym że w ciąży nie zwiększałam.
Moja mała miała czapkę raz - po porodzie jej założyli a tak to bez. Cały czas ubieram ją tylko w body z krótkim rękawem, w nocy czasem okrywam pieluszką. Mała śpi na boku, czasem na plecach. Na plecach częściej ulewa więc częściej jednak śpi na boku.
-
Dziewczyny nie nadarza z pisaniem. Santi mam identyczny problem z jedzeniem. Tez zaczęłam gonodpijac i częściej kłaść na brzuszek. Dzisiaj jest marudny, ale to pewnie te upały. Mąż dzisiaj chyba się przełamał. Został na chwile sam. Jak tylko zamknęłam drzwi mały się obudzil i dał koncert. Mówił, ze jie mógł gobuspokoic. Wchodzę do domu cisza, spokój, pieluszka przebrana, mały wyciszony i zrelaksowany u taty. I dzień to tata ululal po długich bojach, a ja się poddałam. Wiec jest mega progres
-
_agrafka_ wrote:My tez mieliśmy kiepski dzień, mały nie mógł zasnąć w wózku, wybrałam się na dłuższy spacer i złapała mnie ulewa, mały w wózku płakał, ja cała mokra, smok mnie uratował ale teraz mam wyrzuty ze tak długo go ciumkał.
Wasze dzieci tez mają taką potrzebę ssania ? U mnie synek nauczył się już ssać kciuka 🤯 -
Mama po przejściach wrote:Dzisiaj chyba ja się muszę pożalić. Nie dość, że dziecko daje popalić, to ja nadal, już od 3 tygodni, mam opuchniętą,bolącą stopę. Byłam kolejny raz u lekarza z tym, ten się bardziej przejął i już nie wmawiał ukąszenia owada, tylko zrobił usg i pobrał krew, ale póki co żadnej sensownej diagnozy 🙈
Poza tym, mała ma czerwoną pupę, bo nie potrafię jej wietrzyć. W ciągu 5 min. bez pieluszki potrafi zrobić dwa razy siku i jeszcze kupę 😠 a potem się wkurza że pół godziny się przebieramy i ryk.
Czy któryś maluszek miał usg jelit? Z powodu ulewania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 21:52