X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee ale u mnie tez na początku laktacja była słaba, tez musiałam pic femaltiker, mały miał jeden tydzień gdzie bardzo mało przybierał ale często go zaczęłam przystawiać i laktacja ruszyła i mały przybiera teraz 50 g na dzień

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.pit.pl/aktualnosci/brak-bonu-turystycznego-w-pue-zloz-reklamacje-do-polskiego-biura-turystycznego-993661
    Słodka, tu jest krok po kroku jak złożyć reklamacje jak nie masz w systemie. Mi zaraz wypłaca drugie 500, a bonu nie mam. Złożyłam już, bo pewnie i tak będę czekać na rozpatrzenie miesiąc.

slodka100 lubi tę wiadomość

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle, trądzik niemowlęcy. Miałyśmy to samo, już prawie zeszło. Sączył się płyn aż na uszkach miała skorupę, te miejsca nawilzalam. I odstawiłam na kilka kąpieli olej migdałowy,żeby nie zatykać.
    Jak starsza miała trądzik, to kąpałam we fiolecie,żeby wysuszyć, teraz nie dostałam takiego zalecenia.

Noelle lubi tę wiadomość

• Noelle Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala syrenka dobrze, że jesteś. 🙏🏻
    U Klary też skorupa na uszach. 🙈 Przemywam jej to samą wodą, ewentualnie moim mlekiem, a te uszka smaruje bepanthenem. No i też odstawiliśmy olej migdałowy. Myślisz, że taka pielęgnacja jest okej?

Mala_syrenka lubi tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje się ok;) a to tak od razu nie schodzi. Ze 2 tygodnie to trwa minimum.

Noelle lubi tę wiadomość

• Noelle Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala syrenka dzięki za pomoc. ❤️

Mala_syrenka lubi tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Daguś Nowa

Wysłany: 9 lipca 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny pomocy robiłam dziś betę z krwi wyszło 28.5 IU/L który tydzień jest już ciąża ??? Nic z tej kartki nie rozumiem

• Dani Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wczoraj mielismy spotkanie z polozna i Eden byla zwazona pierwszy raz od wyjscia ze szpitala (bo nie mam wagi w domu) i bardzo ladnie przybrala na wadze - przy wypisie miala 5100 a wczoraj wazyla 5620. Polozna powiedziala ze pieknie je. Sama moja piers wiec jestem dumna :) Jutro wieczor Eden konczy 2 tygodnie.

Kochane, kiedy zaczynaja sie kolki? Moja mala dzis nagle zaczela sie prezyc i czerwona na twarzy i plakac, trwalo to tylko kilka sekund, ale sie zastanawialam- to juz kolka?? Czy sa maluchy bez kolkowe?

Aha, czy myslicie ze kawa wplywa na pokarm? Ja pilam kawe przez cala ciaze. Pierwsze co zrobilam po porodzie to poprosilam chlopaka o przyniesienie mi kawy na porodowke jeszcze. Ale od powrotu do domu jakos nie mialam ochoty na kawe. Ale napilam sie 2 dni temu. I mala caly dzien bardzo malo spala( a zwykle spi bardzo duzo) a w nocy tez nie chciala spac miedzy 2 a 5 rano. Tej konkretnej bo inne noce przespala ladnie. Myslicie ze to moglo miec zwiazek z ta kawa?

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • unify Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Unify, a jak to tam u Ciebie wygląda? Boli Cię jeszcze? Mam nadzieję,że mimo rozległych obrazen wszystko wróci do normy.
    A współżyciem się jeszcze nie martw, jak będziesz gotowa, spróbujesz i może nie będzie tak źle. W razie czego myślę,że chirurg to ogarnie, teraz mamy spoko czasy i dużo można naprawić. A może nie będzie trzeba!
    Mama po przejściach, zgadzam się z Twoim lekarzem. Dokładnie tak jest jak mowil, dzieci ulewaja i jak trafisz na wyjątkowo rozdarty egzemplarz, to przez większość okresu noworodkowego będzie wrzeszczeć. I nie pociesze Cię, bo nie wiem,czy to przechodzi. Moja już tak ma od 2 lat z przerwami na udawanie aniołka 😂😂
    Ale lekarz mógł zlecić usg, tak dla spokoju.
    Moja Mała ostatnio 2 razy chlustnela. Myślę,że to z przezarcia, ale muszę obserwować. Pewnie uslysze,ze przybiera jak wściekła i pod ciśnieniem wyrzuca nadmiar, bo przekarmiona.
    Ale jak pół godziny lulam i nic to nie daje, a dam polizać cyca i jest spokój, to muszę dać. Smoczkiem pluje. Nie zdążyłam się długo nacieszyć,że zassała.
    Jeszcze boli, tzn bardziej ciągnie. Czuję jeszcze szwy. Zaczynają mi dopiero wypadać ze środka. Ogólnie bardzo długo trzymają, a mam rozpuszczalne. Połozna wczoraj ściągnęła mi przy pośladku,bo mnie uwierał i z niego sączyła się krew. Proponowała ściągnięcie przy odbycie,ale za bardzo się jeszcze boje. Nie jestem gotowa. Długa droga do normalności, ale jest już zdecydowanie lepiej. Psychicznie też, chociaż dalej mam duże poczucie niesprawiedliwości.. Mam zamiar udać się do fizjoterapeuty uroginekologicznego,ale az się boje co powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 20:30

atdc2n0a92hantdh.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam na infolinię w sprawie bonu i usłyszałam, że do 15 lipca powinien mi wskoczyć. Zobaczymy.

Dziewczyny bardzo krwawię. U mnie już 4 tygodnie po cc a końca nie widzę. I to czerwona krew nie jakieś plamienie. Już myślałam, że koniec bo właśnie było tylko trochę brązowego plamienia a teraz zalewa mnie znowu. Kompletnie nie pamiętam czegoś takiego z poprzednich ciąż. Krótko krwawiłam. Jak jest u Was?

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak, u mnie było to samo. 2 dni nic, a potem nagle żywa krew i to sporo. Teraz mam spokój od 3 dni, ale znowu jakiś kolor na papierze widzę. Nie chce się to skończyć.
    Po starszej też tak miałam.

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak u mnie identyczna sytuacja. Już mam wkurw bo po dziewczynkach 2 tygodnie i spokój a teraz końca nie widać. 🤦‍♀️

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak mi po CC krwawienie skończyło się dopiero jakieś 4 dni temu, a teoretycznie w niedzielę mija 6 tygodni.

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nadarzam z czytaniem, ale nadrobiłam zaległości i teraz zapomniałam co komu chciałam odpisać😁😄😆 Nie przesypiam nocy mały ma chyba gazy i trudności z baczkami i kupa. Wszytko robi ale czasem tak jak ostatnio noc to męczarnia. Na brzuszku nie znosi lezec. Teraz jak w ciągu dnia zasypia to kładę go tylko na brzuchu, ale lekko nie jest go przyzwyczaic.

U nas 11 dni po porodzie i krocze zagojone, czuje jak by był tam siniaczka. Macica ponoć obkurcza się w zawrotym tempie.
    Polozna zachwycona przyrostem masy małego 3460 przy wypisie 3940 miał wczoraj.

Co do smoczka to jeszcze nie dajemy czekam na te 14 dni i wtedy zobaczymy.

Zoe mój mąż bardzo chce jeszcze jedno, każdy mi mówi to się zapomina, zobaczysz za rok powiesz ze czas na kolejna dzidzie. Położne mówią, ze z taka macica nic tylko dzieci rodzic. A ja już teraz wiem ze jedna dzidzia mi wystarczy. Bardzo chciałabym jeszcze córeczkę, ale nie wyobrażam siebie 2 raz porodu i wszystkiego co się z tym wiąże. Ja myśle nie o spirali, a o tym co się w przedramię aplikuje. Zapomniałam jak to się nazywa, ale koleżanka ma i sobie chwali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 07:55

• Nikola Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam te staniki z hm do karmienia. Używam tez sportowych. Ale może któraś z Was może polecić jakiś stanik który nie będzie spłaszczam cycow tylko sprawi ze będą one jakiś ładnie wyglądały.

Magdalena co u Ciebie ????

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle to chyba mocniejsza postać trądziku:) my mamy pojedyncze i też się zaogniają na dworze od ciepła. Ja bym kąpała małą w nadmanganianie potasu (fioletowa woda) I buzię też tym przemywała 😊

Noelle lubi tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić, że wczoraj mieliśmy spokojny wieczór 😁 wiadomo troszkę popłakała, ale nie były to wrzaski i płacz nie do utulenia. Czy kolki nie muszą być codziennie? Czy to poprostu tylko jeden dzień wytchnienia?

Czy można dziecku jakoś pomóc przy przytrzymaniu smoczka? Wczoraj u nas była kolejna próba i tym z Aventa nie pluła jak tym z MAM, ale nie potrafi go dłużej utrzymać w buzi.

Nikola ja mam stniki do karmienia z bon prix ( nie pamiętam już jaki model dokładnie) są miękkie, bez fiszbin, ale całkiem przyzwoicie utrzymują biust i nie spłaszczają. Choc teraz już myślę nad kupnem nowych, nawał dawno minął, obwód pod biustem się zmniejszył, może można kupić już coś porządnego 😊

Nikola lubi tę wiadomość

OrT4p2.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani parę sekund to zdecydowanie nie kolki 😁 9ne zazwyczaj trwają 2-3h i to jest nieprzerwany, przerażający płacz 😔i zazwyczaj o tej samej porze. My mamy lekkie problemy z 💩 wieczorem i rano. Mała wtedy jest niespokojna i się pręży ok godzinki to trwa. Ale wtedy nie płacze tylko widać, że się męczy.
    A co do kawy można pić w trakcie karmienia tak samo jak w ciąży. Ciężko mi powiedzieć czy może być taka reakcja dziecka. Ja w ciąży piłam 1 dziennie, po porodzie przez 2 tygodnie nie miałam ochoty na kawę ale teraz pije i nasza mała nie zareagowała jakoś inaczej.

Dani lubi tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach my przytykamy pieluchą 🙈🙈 ale to głównie na spacerze 🙈

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak A którego dokładnie dostalas decyzje o przyznaniu 500+?
    Noelle u mnie córka miała trądzik też ale lagodniejszy i czasem maka ziemniaczana pudrowalam tak na sucho

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 09:02

atdc2n0ay3iuybl8.png
‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ