Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
https://www.pit.pl/aktualnosci/brak-bonu-turystycznego-w-pue-zloz-reklamacje-do-polskiego-biura-turystycznego-993661
Słodka, tu jest krok po kroku jak złożyć reklamacje jak nie masz w systemie. Mi zaraz wypłaca drugie 500, a bonu nie mam. Złożyłam już, bo pewnie i tak będę czekać na rozpatrzenie miesiąc.slodka100 lubi tę wiadomość
-
Noelle, trądzik niemowlęcy. Miałyśmy to samo, już prawie zeszło. Sączył się płyn aż na uszkach miała skorupę, te miejsca nawilzalam. I odstawiłam na kilka kąpieli olej migdałowy,żeby nie zatykać.
Jak starsza miała trądzik, to kąpałam we fiolecie,żeby wysuszyć, teraz nie dostałam takiego zalecenia.Noelle lubi tę wiadomość
-
Mala syrenka dobrze, że jesteś. 🙏🏻
U Klary też skorupa na uszach. 🙈 Przemywam jej to samą wodą, ewentualnie moim mlekiem, a te uszka smaruje bepanthenem. No i też odstawiliśmy olej migdałowy. Myślisz, że taka pielęgnacja jest okej?Mala_syrenka lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Hej dziewczyny. Wczoraj mielismy spotkanie z polozna i Eden byla zwazona pierwszy raz od wyjscia ze szpitala (bo nie mam wagi w domu) i bardzo ladnie przybrala na wadze - przy wypisie miala 5100 a wczoraj wazyla 5620. Polozna powiedziala ze pieknie je. Sama moja piers wiec jestem dumna
Jutro wieczor Eden konczy 2 tygodnie.
Kochane, kiedy zaczynaja sie kolki? Moja mala dzis nagle zaczela sie prezyc i czerwona na twarzy i plakac, trwalo to tylko kilka sekund, ale sie zastanawialam- to juz kolka?? Czy sa maluchy bez kolkowe?
Aha, czy myslicie ze kawa wplywa na pokarm? Ja pilam kawe przez cala ciaze. Pierwsze co zrobilam po porodzie to poprosilam chlopaka o przyniesienie mi kawy na porodowke jeszcze. Ale od powrotu do domu jakos nie mialam ochoty na kawe. Ale napilam sie 2 dni temu. I mala caly dzien bardzo malo spala( a zwykle spi bardzo duzo) a w nocy tez nie chciala spac miedzy 2 a 5 rano. Tej konkretnej bo inne noce przespala ladnie. Myslicie ze to moglo miec zwiazek z ta kawa?Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Mala_syrenka wrote:Unify, a jak to tam u Ciebie wygląda? Boli Cię jeszcze? Mam nadzieję,że mimo rozległych obrazen wszystko wróci do normy.
A współżyciem się jeszcze nie martw, jak będziesz gotowa, spróbujesz i może nie będzie tak źle. W razie czego myślę,że chirurg to ogarnie, teraz mamy spoko czasy i dużo można naprawić. A może nie będzie trzeba!
Mama po przejściach, zgadzam się z Twoim lekarzem. Dokładnie tak jest jak mowil, dzieci ulewaja i jak trafisz na wyjątkowo rozdarty egzemplarz, to przez większość okresu noworodkowego będzie wrzeszczeć. I nie pociesze Cię, bo nie wiem,czy to przechodzi. Moja już tak ma od 2 lat z przerwami na udawanie aniołka 😂😂
Ale lekarz mógł zlecić usg, tak dla spokoju.
Moja Mała ostatnio 2 razy chlustnela. Myślę,że to z przezarcia, ale muszę obserwować. Pewnie uslysze,ze przybiera jak wściekła i pod ciśnieniem wyrzuca nadmiar, bo przekarmiona.
Ale jak pół godziny lulam i nic to nie daje, a dam polizać cyca i jest spokój, to muszę dać. Smoczkiem pluje. Nie zdążyłam się długo nacieszyć,że zassała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 20:30
-
Dzwoniłam na infolinię w sprawie bonu i usłyszałam, że do 15 lipca powinien mi wskoczyć. Zobaczymy.
Dziewczyny bardzo krwawię. U mnie już 4 tygodnie po cc a końca nie widzę. I to czerwona krew nie jakieś plamienie. Już myślałam, że koniec bo właśnie było tylko trochę brązowego plamienia a teraz zalewa mnie znowu. Kompletnie nie pamiętam czegoś takiego z poprzednich ciąż. Krótko krwawiłam. Jak jest u Was? -
Lilak u mnie identyczna sytuacja. Już mam wkurw bo po dziewczynkach 2 tygodnie i spokój a teraz końca nie widać. 🤦♀️Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Lilak mi po CC krwawienie skończyło się dopiero jakieś 4 dni temu, a teoretycznie w niedzielę mija 6 tygodni.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Dziewczyny nie nadarzam z czytaniem, ale nadrobiłam zaległości i teraz zapomniałam co komu chciałam odpisać😁😄😆 Nie przesypiam nocy mały ma chyba gazy i trudności z baczkami i kupa. Wszytko robi ale czasem tak jak ostatnio noc to męczarnia. Na brzuszku nie znosi lezec. Teraz jak w ciągu dnia zasypia to kładę go tylko na brzuchu, ale lekko nie jest go przyzwyczaic.
U nas 11 dni po porodzie i krocze zagojone, czuje jak by był tam siniaczka. Macica ponoć obkurcza się w zawrotym tempie.
Polozna zachwycona przyrostem masy małego 3460 przy wypisie 3940 miał wczoraj.
Co do smoczka to jeszcze nie dajemy czekam na te 14 dni i wtedy zobaczymy.
Zoe mój mąż bardzo chce jeszcze jedno, każdy mi mówi to się zapomina, zobaczysz za rok powiesz ze czas na kolejna dzidzie. Położne mówią, ze z taka macica nic tylko dzieci rodzic. A ja już teraz wiem ze jedna dzidzia mi wystarczy. Bardzo chciałabym jeszcze córeczkę, ale nie wyobrażam siebie 2 raz porodu i wszystkiego co się z tym wiąże. Ja myśle nie o spirali, a o tym co się w przedramię aplikuje. Zapomniałam jak to się nazywa, ale koleżanka ma i sobie chwali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 07:55
-
Muszę się pochwalić, że wczoraj mieliśmy spokojny wieczór 😁 wiadomo troszkę popłakała, ale nie były to wrzaski i płacz nie do utulenia. Czy kolki nie muszą być codziennie? Czy to poprostu tylko jeden dzień wytchnienia?
Czy można dziecku jakoś pomóc przy przytrzymaniu smoczka? Wczoraj u nas była kolejna próba i tym z Aventa nie pluła jak tym z MAM, ale nie potrafi go dłużej utrzymać w buzi.
Nikola ja mam stniki do karmienia z bon prix ( nie pamiętam już jaki model dokładnie) są miękkie, bez fiszbin, ale całkiem przyzwoicie utrzymują biust i nie spłaszczają. Choc teraz już myślę nad kupnem nowych, nawał dawno minął, obwód pod biustem się zmniejszył, może można kupić już coś porządnego 😊
Nikola lubi tę wiadomość
-
Dani parę sekund to zdecydowanie nie kolki 😁 9ne zazwyczaj trwają 2-3h i to jest nieprzerwany, przerażający płacz 😔i zazwyczaj o tej samej porze. My mamy lekkie problemy z 💩 wieczorem i rano. Mała wtedy jest niespokojna i się pręży ok godzinki to trwa. Ale wtedy nie płacze tylko widać, że się męczy.
A co do kawy można pić w trakcie karmienia tak samo jak w ciąży. Ciężko mi powiedzieć czy może być taka reakcja dziecka. Ja w ciąży piłam 1 dziennie, po porodzie przez 2 tygodnie nie miałam ochoty na kawę ale teraz pije i nasza mała nie zareagowała jakoś inaczej.Dani lubi tę wiadomość