Czerwcowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Jasne, że najważniejsze żeby było zdrowe, ale to taka wiecie luźna rozmowa
Mam pytanie jeszcze do wieloródek: odczuwacie jakieś zmiany w piersiach? Ja nie dostrzegam chyba żadnych póki co.. Jak były dwa smutne worki tak są
Dziewczyn w pierwszej ciąży nie pytam, bo to jeszcze ciało nieużywane w tym zakresie 😅🤭
-
Odnośnie płci to nawet nie myślę chce aby było zdrowe i żebyśmy dotrwali do szczęśliwego zakończenia. Mimo że mam synka to teraz jeszcze bardziej mi obojętnie. Chociaż dużo się naczytałam że może te poronienia są uzależnione od płci. I że może nie mogę urodzić dziewczynki i chociaż tak nie bardzo w to wierzę to jednak coś mi w głowie siedzi.
Madlene28 lubi tę wiadomość
-
U mnie w rodzinie nie rodzą się chłopcy.
A jak miał być chłopiec to zawsze traciła kobieta ciążę albo rodził się martwy 😔
2 martwe urodzenia w rodzinie oboje chłopcy i nie wiem ile poronień 😖
Ale podobno płeć zależy od mężczyzny więc nadal liczę, że to przypadek 😅
Jednak mimo wszystko czułabym się spokojniejsza nosząc dziewczynkę 🤞Moni** lubi tę wiadomość
Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Gosiaczkova wrote:U mnie w rodzinie nie rodzą się chłopcy.
A jak miał być chłopiec to zawsze traciła kobieta ciążę albo rodził się martwy 😔
2 martwe urodzenia w rodzinie oboje chłopcy i nie wiem ile poronień 😖
Ale podobno płeć zależy od mężczyzny więc nadal liczę, że to przypadek 😅
Jednak mimo wszystko czułabym się spokojniejsza nosząc dziewczynkę 🤞
Właśnie mam podobnie. Chyba z chłopcem byłabym spokojniejsza. -
Ja Wam powiem, że w 1 ciąży już przed wiedziałam że będzie dziewuszka haha! Cały czas mówiliśmy, że dziewczynka i jest dziewczynka! I w ciąży odrazu czułam, że pod sercem mam córeczkę ♥️ A teraz nie wiem, nie mam żadnych przeczuć, czasem przyjdzie mi na myśl, że w środku jest chłopaczek 🙈
Wiecie cooo! Poszłam spać wczoraj o 19 😫 zaczyna się.. na szczęście obudziłam sie bez bólu głowy ale mnie mdli…Marti1984 lubi tę wiadomość
córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Madlene28 wrote:Jasne, że najważniejsze żeby było zdrowe, ale to taka wiecie luźna rozmowa
Mam pytanie jeszcze do wieloródek: odczuwacie jakieś zmiany w piersiach? Ja nie dostrzegam chyba żadnych póki co.. Jak były dwa smutne worki tak są
Dziewczyn w pierwszej ciąży nie pytam, bo to jeszcze ciało nieużywane w tym zakresie 😅🤭
Wielkością nigdy nie grzeszyłam, ale oszałamiających zmian nie ma. Może trochę napecznialy, ale to wiesz - jak ktoś nie wie, to nie zobaczy 😂😂
U mnie 2 chłopaków na stanie. Drugi miał być dziewczynką, tak czułam, więc moje przeczucia można sobie wsadzić głęboko gdzieś 😂😂😂 jeśli tu się wszystko ułoży, to czuję pod skórą, że też będzie chłopak 🤷♀️
Terminy ogarnę, ale za chwilę. Napiszę do adminki, żeby dała post na górę, a jak się nie da, to ogarniemy coś innegoMoni**, Kagu3 lubią tę wiadomość
-
Madlene28 wrote:Jasne, że najważniejsze żeby było zdrowe, ale to taka wiecie luźna rozmowa
-
Dziewczyny a ja wczoraj byłam na wizycie. Tak sie bałam, bo te piersi nie bolały, bo kłucie w brzuchu było nawet lekkie plamienie. Ciagły ból brzucha rozpierający, ciągłe wzdęcia myslałam że to coś złego, a tu super. Serduszko jest, dzidzia ma 1,4 cm i fajnie sobie rośnie. Trzymam kciuki za was...
Marti1984, Karolinaina, Moni**, Madlene28, Gosiaczkova, Dorrotaaa, Kagu3, Did lubią tę wiadomość
-
Bea8407 wrote:Dziewczyny a ja wczoraj byłam na wizycie. Tak sie bałam, bo te piersi nie bolały, bo kłucie w brzuchu było nawet lekkie plamienie. Ciagły ból brzucha rozpierający, ciągłe wzdęcia myslałam że to coś złego, a tu super. Serduszko jest, dzidzia ma 1,4 cm i fajnie sobie rośnie. Trzymam kciuki za was...
-
Bea8407 wrote:Dziewczyny a ja wczoraj byłam na wizycie. Tak sie bałam, bo te piersi nie bolały, bo kłucie w brzuchu było nawet lekkie plamienie. Ciagły ból brzucha rozpierający, ciągłe wzdęcia myslałam że to coś złego, a tu super. Serduszko jest, dzidzia ma 1,4 cm i fajnie sobie rośnie. Trzymam kciuki za was...
Super 🥰🥰
Ja też się wystraszyłam wczoraj na wieczór poczułam się tak dobrze że góry mogłabym przenosic ,objawy zniknęły ,ale w nocy już wróciły i trwają do tej pory 🤣🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Nie wytrzymałam i zrobiłam dziś kolejną betę. Wynik 2641 więc się uspokoiłam. No i coś te objawy powoli się chyba pojawiają bo piersi takie nabrzmiałe.
Kagu3, Madlene28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoni** wrote:Nie wytrzymałam i zrobiłam dziś kolejną betę. Wynik 2641 więc się uspokoiłam. No i coś te objawy powoli się chyba pojawiają bo piersi takie nabrzmiałe.
Poza tym, gratuluję dziewczyny ❤️ fajnie się czyta, że u Was tak pięknie. Nie jestem przyzwyczajona do bycia bardziej z końca wątku i trochę robię się niecierpliwa 😁 -
Kagu ja też właśnie już się niecierpliwie 😅 a gdzie tu do 22.10😅🙈
Jeszcze niedawno narzekałam na brak objawów a dziś chętnie bym się zamieniła by znowu ich nie mieć 😂
Beznadziejnie się czuje - bóle brzucha mdłości, biegunka(to akurat pewnie z nerwów chociaż niby też może być objawem😅), senność, ból głowy.. anajgorsze że cały dzień w delegacji.. prawie zemdlałam aż 🤦♀️ tzn na szczęście w porę usiadłam i glowa między kolana 😖 no ale naprawdę tak beznadziejnie to dawno się nie czułam 🤢🤢🤮Starania o 🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Niestety też przy jeździe mi się pogorszyło wiec w pełni rozumiem co czujesz 😔🤢
Did, TuRuda lubią tę wiadomość
Starania o 🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
nick nieaktualnyJeszcze nie mam tych mdłości ale mam takie momenty, w których mam zwiększoną wrażliwość na zapachy. Wczoraj mąż otworzył okno przed snem i śmierdziało mi powietrze wpadające do środka, tak mdło. Ten zapach dziwny dla mnie pamiętam z każdej ciąży 🤣 no i śmierdzi mi wiatrołap, mam w nim mini spiżarnię i czuję wszędzie ogóry kiszone. Paradoks- mogę je jeść tonami teraz ale zapachu nie zniosę 🤭 mówiliście już coś komuś? My się chyba troszeczkę wstrzymamy. Jeszcze nawet starsza córka nic nie wie, bo powiedziałaby wszędzie i każdemu 🤭 ale w luźnej rozmowie o rodzeństwie już wymyśliła imiona 🤣 i chce mieć jeszcze jedną ,siostryczkę,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 19:12
-
Ja powiedziałam 😅 pierwszy raz to bardzo przeżywam 🤷♀️
No i w pracy musiałam powiedzieć bo jedna właśnie już poszła na l4 ciążowe i muszą kogos mieć na moje miejsce. Już nawet dali ogłoszenie 😅
Tylko boję się, że coś się stanie i wszyscy będą ciągle mi wspolczuc... a tego nie zniosę 😖Starania o 🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Kagu3 wrote:Jeszcze nie mam tych mdłości ale mam takie momenty, w których mam zwiększoną wrażliwość na zapachy. Wczoraj mąż otworzył okno przed snem i śmierdziało mi powietrze wpadające do środka, tak mdło. Ten zapach dziwny dla mnie pamiętam z każdej ciąży 🤣 no i śmierdzi mi wiatrołap, mam w nim mini spiżarnię i czuję wszędzie ogóry kiszone. Paradoks- mogę je jeść tonami teraz ale zapachu nie zniosę 🤭 mówiliście już coś komuś? My się chyba troszeczkę wstrzymamy. Jeszcze nawet starsza córka nic nie wie, bo powiedziałaby wszędzie i każdemu 🤭 ale w luźnej rozmowie o rodzeństwie już wymyśliła imiona 🤣 i chce mieć jeszcze jedną ,siostryczkę,
Oj tak ja też ostatnio poczułam dziwny zapach za oknem... Zapach dymu z kominu na osiedlu mieszkam i cis czuję że będzie wesoło 🤣🤣
U nas wie Tylko rodzina , ta najblizsza rodzeństwo i rodzice, syn też nie wie bo zaraz wiedziałoby Całe osiedle, szkoła i znajomi 🤣🤣🤣 ale synkowi chyba pokażemy po wizycie u lekarza we wtorek 🙂
Tym bardziej,że ciężko to ukryć jak wyglądam codziennie jak na kacu i nie palę 😆😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 20:05
Kagu3 lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
nick nieaktualnyGosiaczkova wrote:Ja powiedziałam 😅 pierwszy raz to bardzo przeżywam 🤷♀️
No i w pracy musiałam powiedzieć bo jedna właśnie już poszła na l4 ciążowe i muszą kogos mieć na moje miejsce. Już nawet dali ogłoszenie 😅
Tylko boję się, że coś się stanie i wszyscy będą ciągle mi wspolczuc... a tego nie zniosę 😖
Szczerze- pierwszy, drugi czy trzeci będziesz przeżywać tak samo, tylko może inni trochę mniej 😁 ja teraz mam mieszankę różnych uczuć, ale jestem tak samo podekscytowana jak w pierwszej ciąży. Tyle tylko że mam jakieś tam doświadczenie (które gdzie uleciało, gdy u młodszej córeczki pojawiły się kolki 🙈)
Gosiaczkova, Mamma-mia lubią tę wiadomość