Czerwcowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorrotaaa wrote:Witajcie mamuski
Wczoraj usg 6+4mamy bijące serduszko,cudowny widok❤❤ crl 0.66cm
Termin 03.06.2022
Dolegliwości oprócz piersi nie mam,ale dziś mogłabym spać cały dzień😴😴
Gratulacje, widzę że jesteśmy dokładnie w tym samym terminie. Ja z OM mam termin na 3 czerwca, a z USG na razie na 5 czerwca
Dorrotaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a ja tak wbije do Was z pytaniem,bo widzę, że sporo z Was ma już dzieci... czy któraś z Was miała na początku ciąży rozpiętości między terminem om a z usg? Np.różnicę o ok.tydzień i jak się potoczyła ciąża? Pytam z czystej ciekawości:)24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyMisiaa wrote:Dziewczyny, a ja tak wbije do Was z pytaniem,bo widzę, że sporo z Was ma już dzieci... czy któraś z Was miała na początku ciąży rozpiętości między terminem om a z usg? Np.różnicę o ok.tydzień i jak się potoczyła ciąża? Pytam z czystej ciekawości:)
-
Misiaa wrote:Dziewczyny, a ja tak wbije do Was z pytaniem,bo widzę, że sporo z Was ma już dzieci... czy któraś z Was miała na początku ciąży rozpiętości między terminem om a z usg? Np.różnicę o ok.tydzień i jak się potoczyła ciąża? Pytam z czystej ciekawości:)
U mnie tak samo jak i Kagu. Córeczka w grudniu skończy 4 latka. -
nick nieaktualnyDziś środa, mój lekarz prywatnie przyjmuje poniedziałki-srody. Wygląda na to, że mogę nie dostać terminu na przyszły tydzień. No fajnie 😔 mieli się odzywać. W pracy poinformowałam. Dobrze, że mam termin na NFZ. No a jak odezwa się w ostatniej chwili, to też mam problem, bo nie mam z kim zostawić dzieci..tym bardziej, że nikt jeszcze nie wie
-
Marti1984 wrote:Mogę ogarnąć, tylko nie będzie na samej górze 🤪🤪🤪 to zrobmy tak - jak już będzie któraś po usg i będzie wyznaczony jakiś termin, to dajcie znać i coś wykombinujemy 😉
Nieśmiało się witam z wami. Dzisiaj ujrzałam cień na teście, To jeszcze nic pewnego bo ostatnio biochemy bardzo mnie lubią, ale czuję że tym razem będzie dobrze ❤️ termin jakoś na 30 czerwca wychodzi, ale znając życie urodzę wcześniej 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2021, 17:05
-
Hej mogę dolaczyc? 😃
To moja 4 ciąża, jestem po 2 poronieniach, w domu 3 latek ☺️
Tydzień temu byłam na wizycie i było serduszko ❤️ termin wyznaczony na 2 czerwca, lekarz przepisał duphaston i acard, bardzo się boje czy tym razem będzie wszystko dobrze, z objawów tylko ból piersi i nic więcej, więc to też potęguje mój strach, jednak mam nadzieję że zostanę z wami do samego końca ☺️Moni**, Dorrotaaa lubią tę wiadomość
-
Amara wrote:Hej mogę dolaczyc? 😃
To moja 4 ciąża, jestem po 2 poronieniach, w domu 3 latek ☺️
Tydzień temu byłam na wizycie i było serduszko ❤️ termin wyznaczony na 2 czerwca, lekarz przepisał duphaston i acard, bardzo się boje czy tym razem będzie wszystko dobrze, z objawów tylko ból piersi i nic więcej, więc to też potęguje mój strach, jednak mam nadzieję że zostanę z wami do samego końca ☺️
Witaj ! 🙂 Super ,że jesteś z Nami .
Nawet nie ma innej opcji wszystkie tu zostajemy tu do samego końca i inaczej być nie może 🙂
Ciesz się i odpoczywaj póki możesz, u Nas syn ma jutro ślubowanie pierwszoklasisty a ja jestem w takim stanie,że nie wiem czy dam radę iść czy mąż nie pójdzie sam ... Ale muszę jakoś wstać bo nie wyobrażam sobie tego nie widziec z drugiej strony obawiam się ,że się tam rozkleje 🙊🙊Gosiaczkova, Moni**, Did lubią tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Karolinaina wrote:Mam pytanie, dostałam skierowanie na zrobienie wyników na kolejną wizytę, czy robić je już teraz czy czekać do ostatniej chwili żeby wyniki były jak najświeższe?
Może faktycznie poczekaj do wizyty żeby były jak najbardziej aktualne. Ja chyba bym tak zrobiła.Did lubi tę wiadomość
-
Karolinaina wrote:Mam pytanie, dostałam skierowanie na zrobienie wyników na kolejną wizytę, czy robić je już teraz czy czekać do ostatniej chwili żeby wyniki były jak najświeższe?
Pamiętam ,że na synka robiłam tak przed wizytą , teraz tak samo będę robiła , jak najbliżej wizyty 🙂Did lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Hej, chyba lepiej bliżej wizyty.
W moim przypadku dowiedziałam się, że na niektóre wyniki mam czekać 4 dni bo wysyłają do innego labo, więc zrobię tydzień przed wizytą. Druga sprawa, to miałam zamiar wbić się na wizytę do gine na NFZ żeby dał mi skierowanie, ale takie są terminy, że robię prywatnie, najwyżej później zdecyduję co dalej. Dopóki podołam finansowo...
Witam wszystkie Dziewczyny, które ost.dołączyły. Bądźmy dobrej myśli, a dotrwamy do końca. Wiem, łatwo mówić, ale co nam pozostaje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2021, 20:20
Did -
Did wrote:Hej, chyba lepiej bliżej wizyty.
W moim przypadku dowiedziałam się, że na niektóre wyniki mam czekać 4 dni bo wysyłają do innego labo, więc zrobię tydzień przed wizytą. Druga sprawa, to miałam zamiar wbić się na wizytę do gine na NFZ żeby dał mi skierowanie, ale takie są terminy, że robię prywatnie, najwyżej później zdecyduję co dalej. Dopóki podołam finansowo...
Witam wszystkie Dziewczyny, które ost.dołączyły. Bądźmy dobrej myśli, a dotrwamy do końca. Wiem, łatwo mówić, ale co nam pozostaje...
Muszą znaleźć wizytę w ciągu tygodnia jeśli jesteś w ciąży.
Ja byłam dzisiaj na wizycie, jest zarodek 2,2mm, z bijącym ❤️, wg USG 5t5d ciężko było go zobaczyć, ale ewidentnie była kreska z pulsującym punktem, więc oficjalnie ciąża potwierdzona
Kagu3, Did, Madlene28, Moni**, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
-
Kasia_94 wrote:Muszą znaleźć wizytę w ciągu tygodnia jeśli jesteś w ciąży.
Ja byłam dzisiaj na wizycie, jest zarodek 2,2mm, z bijącym ❤️, wg USG 5t5d ciężko było go zobaczyć, ale ewidentnie była kreska z pulsującym punktem, więc oficjalnie ciąża potwierdzona
Gratulację 😍
Może źle napisałam, jestem już po wizycie, ale prywatnie bo nie było szybkiego terminu na nfz, a właśnie chciałam potwierdzić ciążę.
U mnie to już 7 tydzień, a serduszko było w 6t1d. Poszłam prywatnie, dlatego teraz badania też robię prywatnie bo bliżej i szybciej.
Zobaczę jak to dalej będzie finansowo szło. Jak nie, to przejdę na nfz. Chociaż minus taki, że do gine na nfz trzeba dojeżdżać do innego miasta.Did -
Wow, super Kasiu
i oby już tu były same dobre wieści do samego końca ❤️
A tak poza tematem: macie jakieś przeczucia co do płci? Może wytypujemy i zobaczymy ilu z nas się sprawdzi na koniec?
Ja, mimo że mój partner marzy o chłopcu, od początku mam przeczucie na dziewczynkę 🤔🤭 jak to u Was wygląda? -
Nachodzi mnie zrobić jutro kolejną betę. I nie wiem czy jest sens ostatnio robiłam w poniedziałek i jak zrobię jutro to kolejna ewentualnie w następny poniedziałek więc nie wiem będę jedynie wiedziała czy beta rośnie.
-
Moni** wrote:Nachodzi mnie zrobić jutro kolejną betę. I nie wiem czy jest sens ostatnio robiłam w poniedziałek i jak zrobię jutro to kolejna ewentualnie w następny poniedziałek więc nie wiem będę jedynie wiedziała czy beta rośnie.
Jeśli masz taką potrzebę i Cię to uspokoi, a do tego jeszcze masz możliwość to jasne, że zrób. Mnie samą kusiło zrobienie bety, ale się w miarę uspokoiłam i stwierdziłam, że nie ma sensu się nakręcać. Nawet w ciąży którą poronilam przyrosty były prawidłowe 🤔🙄 na usg dopiero wyszło niemiarowe bicie serca zarodka.. Jedynie co mnie teraz naprawdę kusi to sprawdzenie poziomu progesteronu, bo w poprzedniej ciąży brałam luteinę, czyli był za niski.. -
nick nieaktualnyMadlene28 wrote:Wow, super Kasiu
i oby już tu były same dobre wieści do samego końca ❤️
A tak poza tematem: macie jakieś przeczucia co do płci? Może wytypujemy i zobaczymy ilu z nas się sprawdzi na koniec?
Ja, mimo że mój partner marzy o chłopcu, od początku mam przeczucie na dziewczynkę 🤔🤭 jak to u Was wygląda?
Gratuluję wizyt dziewczyny. Zazdroszczę. Ja już powiedziałam w pracy, a jedyne co mam, co potwierdza tę ciążę, to wynik bhcg. Ale musiałam już teraz, żeby przygotować ich na ewentualny brak powrotu(chociaż rozważam opcję powrotu na jakiś czas, ale wątpię, że lekarz się zgodzi i ja sama wiem, jak to wygląda, co mnie troszeczkę odsuwa od nowego pomysłu.)
Witam serdecznie nowe dziewczyny, fajnie, że jest nas więcej. -
Ja marzę o dziewczynce ale przeczuwam chłopca 😅
Co by nie było ważne że zdrowe 😁
Też zazdroszczę wam już tych serduszek, chciałabym juz wiedzieć, że jest okej😔 a narazie mam tylko mój pęcherzyk na usg.
Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖