X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2022
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2022

Oceń ten wątek:
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym dzień dobry we wtorek. U mnie ból gardła, lekkie przeziębienie i ogólne otępienie. Brak mdłości czy innych objawów. Jedynie trochę pobolewa mnie podbrzusze. Nie wiem jak bym dala rade gdybym teraz czuła się tak jak większość Was. Wstaję wcześnie rano, muszę odstawić córeczkę do przedszkola i naturalnie muszę zabrać ze sobą synka, bo samego w domu nie zostawię. Dzisiaj już jest lepiej, ale wczoraj miałam taką kumulację zmęczenia, że ledwo go nioslam, a każdy krok wbijał mnie w ziemię.

Anakin odezwij się, bo się martwimy.

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie dalej tylko bóle i to lekkie w brzuchu. I może trochę piersi większe ale nic nie bolą. Więc się martwię.

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, Ty chyba pisałaś niedawno, że masz mdłości gdy jesteś głodna, a nie możesz jeść bo musisz wziąć euthyrox. Więc tu mogę Ci doradzić, by brać euthyrox np o 5, gdy wstajesz o 7. Euthyrox można brać minimum pół godziny przed posiłkiem, ale jeśli ten czas jest dłuższy, to wpływa nawet na korzyść, lepiej się wchłania. Także te 2 godziny to optymalny okres, a i od razu po przebudzeniu będziesz mogła jeść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, ja też wczoraj siknęłam na test, beta 300, a linia testowa dalej nie jest tak intensywna jak kontrolna 🙈

Madlene28 lubi tę wiadomość

• Moni** Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiona jestem na wizytę dopiero 25go. Nie wiem jak ja wytrzymam do tego czasu. Oby wszystko było dobrze.

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Zuzlo Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizyty w 1 ciąży chodziłam ze starym, i w tej też bedziemy razem ♥️
    Co do mdłości to jestem w szoku bo zero objawów! Czasem mnie kłuje w jajniki albo ciągnie ogólnie w podbrzuszu lub w pachwinach! Ale w porównaniu do 1 ciąży to teraz czuje się bosko 😜 pewnie bedzie chłopak 🤣

Moni** lubi tę wiadomość

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Umówiona jestem na wizytę dopiero 25go. Nie wiem jak ja wytrzymam do tego czasu. Oby wszystko było dobrze.
    O to na pewno jedną wizytę mamy w jednym dniu✊

Moni** lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Ja na wizyty w 1 ciąży chodziłam ze starym, i w tej też bedziemy razem ♥️
    Co do mdłości to jestem w szoku bo zero objawów! Czasem mnie kłuje w jajniki albo ciągnie ogólnie w podbrzuszu lub w pachwinach! Ale w porównaniu do 1 ciąży to teraz czuje się bosko 😜 pewnie bedzie chłopak 🤣
    Zuzlo a od kiedy miałaś mdłości w 1 ciąży? Ja dopiero od 5+3 bodajże 🙈 zaraz aż zerkne na sierpniowki bo tam pewnie się ostro żaliłam 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24.11 pozytywny test, 8.12 już pisałam, że się zaczęło 🙈 czyli 14 dni po pozytywnym teście, teraz jestem już 8 dni 😳

• Marti1984 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Marti, Ty chyba pisałaś niedawno, że masz mdłości gdy jesteś głodna, a nie możesz jeść bo musisz wziąć euthyrox. Więc tu mogę Ci doradzić, by brać euthyrox np o 5, gdy wstajesz o 7. Euthyrox można brać minimum pół godziny przed posiłkiem, ale jeśli ten czas jest dłuższy, to wpływa nawet na korzyść, lepiej się wchłania. Także te 2 godziny to optymalny okres, a i od razu po przebudzeniu będziesz mogła jeść.

Problem w tym, że jak już się obudzę, to nie usnę. A jak nie usnę, to myślę o jedzeniu 😂😂 zaczynam się zastanawiać nad pobudką o jakiejś dzikiej porze typu 3 i wzięciu tabletki. Wtedy usnę. Muszę się z endo skonsultować.

No i w ogóle byłam dziś na usg 🤭 jest zarodek 1,8 mm, więc malutenki. Najpierw było widać echo serduszka, a potem gin znalazła zarodek. Bo nie byk na środku jak wszystkie, tylko gdzieś tam się z boczku umiejscowił, ale jest! I to echo serduszko ❤️ mówię Wam, poryczałam się. Kolejne za tydzień, dla spokoju mojego i lekarza ze względu na wiek, obciążenia genetyczne, glukozę do dupy i tarczycę

Annie_, Moni**, Kagu3, Madlene28, Kasia_94, Gosiaczkova, Puldzia lubią tę wiadomość

age.png

Rocznik '84

Trojka dzieci na stanie :
    👨‍👩‍👦 2008 Jakub
    👨‍👩‍👦‍👦 2011 Michał
    👨‍👨‍👧‍👦 2022 Alicja

Niedoczynność tarczycy (letrox 75, TSH 1,5)
    Hashimoto (anty TPO >600 🤦‍♀️)

13.05.2022 Alicja ❤️

Joga 🧘‍♀️ taniec 💃 vege 🥦
  • Kasia_94 Znajoma

Wysłany: 12 października 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti1984 wrote:

No i w ogóle byłam dziś na usg 🤭 jest zarodek 1,8 mm, więc malutenki. Najpierw było widać echo serduszka, a potem gin znalazła zarodek. Bo nie byk na środku jak wszystkie, tylko gdzieś tam się z boczku umiejscowił, ale jest! I to echo serduszko ❤️ mówię Wam, poryczałam się. Kolejne za tydzień, dla spokoju mojego i lekarza ze względu na wiek, obciążenia genetyczne, glukozę do dupy i tarczycę

Super, że już widać małego człowieczka z ❤️, gratulacje :)

Marti1984 lubi tę wiadomość

klz9df9h0ewuzqij.png
    f2w3ugpjqvlrqha8.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam dziś do żywych ,tak do połow,mąż szukał po całym mieście tabletek na nudności bo już leżąc powiedziałam ,że ja zejdę jak tak dalej będzie😆
    Nie wiem czy to te tabl czy efekt placebo czy może to ,że zjadłam dziś o dziwo w miarę normalnie,ale nawet wstałam i zrobiłam obiad ,a wczoraj to ja nie byłam w stanie nawet naczyń do zmywarki włożyć 🤦🤦
    Zaczęłam dziś 7 tydz i właśnie jak to jest zaczęłam 7 tydz ale jest ( 6+0 ) czyli to tak jakby 6 tydzień nie??

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Kasia_94 Znajoma

Wysłany: 12 października 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Wróciłam dziś do żywych ,tak do połow,mąż szukał po całym mieście tabletek na nudności bo już leżąc powiedziałam ,że ja zejdę jak tak dalej będzie😆
    Nie wiem czy to te tabl czy efekt placebo czy może to ,że zjadłam dziś o dziwo w miarę normalnie,ale nawet wstałam i zrobiłam obiad ,a wczoraj to ja nie byłam w stanie nawet naczyń do zmywarki włożyć 🤦🤦
    Zaczęłam dziś 7 tydz i właśnie jak to jest zaczęłam 7 tydz ale jest ( 6+0 ) czyli to tak jakby 6 tydzień nie??

Mi pomagały opaski sea-band, ale chyba też bardziej na zasadzie placebo :p

Tygodnie liczy się w skończonych - 6+5 to szósty tydzień, lepiej sobie nie utrudniać bo w medycznym świecie właśnie się tak liczy.

klz9df9h0ewuzqij.png
    f2w3ugpjqvlrqha8.png
  • Zuzlo Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Zuzlo a od kiedy miałaś mdłości w 1 ciąży? Ja dopiero od 5+3 bodajże 🙈 zaraz aż zerkne na sierpniowki bo tam pewnie się ostro żaliłam 🙈

Jakoś szybko! U ginekologa byłam w 4 tc i nie wiem czy jakoś zaraz mnie nie wzięło na mdłości, ból głowy codziennie i mogłam spać calutki dzień 🤣 i tak przez 4 miesiące! Wymiotowałam bardzo często od południa do wieczora 🤮😫

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_94 wrote:

Tygodnie liczy się w skończonych - 6+5 to szósty tydzień, lepiej sobie nie utrudniać bo w medycznym świecie właśnie się tak liczy.

Ooo a o tych opaskach nie słyszałam , a właśnie z ciekawości weszłam i widze ,że opinie mają fajne . Jak maleństwo będzie dawało mi jeszcze popalić to zamówię 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2021, 19:19

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Jakoś szybko! U ginekologa byłam w 4 tc i nie wiem czy jakoś zaraz mnie nie wzięło na mdłości, ból głowy codziennie i mogłam spać calutki dzień 🤣 i tak przez 4 miesiące! Wymiotowałam bardzo często od południa do wieczora 🤮😫
    O mamo..ja się męczyłam jakoś od grudnia do lutego tak na maxa, później bardziej sporadycznie..ale te 2-3 miesiące to totalna udręka, pamiętam, że płakałam że wezmę wszystko byle było lepiej, a jak dostałam leki to w końcu nie wzięłam bo mogły nieść ryzyko dla płodu..ehh marzę o tym, żeby chociaż tę ostatnią ciążę przejść bezobjawowo

• Marti1984 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_94 wrote:

No właśnie czytałam o tych opaskach. I nawet gin mi dziś mówiła, że warto spróbować ich, bo to na zasadzie akupresury działa. I że można jakieś tam gumy czy coś, ale ze to pomaga na chwilę. Najlepiej jeść mało i często, żeby nie doprowadzać do głodu

age.png

Rocznik '84

👨‍👩‍👦 2008 Jakub
    👨‍👩‍👦‍👦 2011 Michał
    👨‍👨‍👧‍👦 2022 Alicja

13.05.2022 Alicja ❤️

• TuRuda Koleżanka

Wysłany: 12 października 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie czerwcowe Mamusie i serdecznie gratuluję. Przeczytałam wszystkie strony od początku i z chęcią do Was dołączę. Wg OM jestem w 6+4, termin porodu na 3 czerwca. Nie mam jeszcze dzieci, jest to moja 3 ciąża, 2 poprzednie to były cp. Co ciekawe w drugiej cp beta przyrastała mi książkowo, aż do poronienia, także nie ma się co betą sugerować. w tej ciąży postanowiłam, że betę zrobię tylko 2 razy i tak w 28dc wynosiła 28,9 U/l, prg 10,488ng/ml, 30dc wynosiła 143U/l, prg 16,956 ng/ml. Jakby co to mój lekarz stwierdził, że ten progesteron jest ok i że jest zmienny dobowo i nie trzeba się martwić, ale na wszelki wypadek dla mojego świętego spokoju dostałam 3x1duphaston. Przypadkiem dostałam w pakiecie badań przed wizytą lekarską jeszcze raz bhcg i w 43dc zrobiłam kolejną betę. I tu ciekawostka bhcg wyszło 50424 U/l (normy dla 6tyg to 158-31795, a ja badanie robiłam w 6t0d). Wszystkie wyniki są z jednego laboratorium. Mój lekarz, znowu mnie uspokoił, że nie ma się czym przejmować i nie trzeba się trzymać sztywno tych widełek (moja wyobraźnia już poszybowała daleko do ciąży zaśniadowej). W każdym razie wczoraj w 6t3d byłam na wizycie i wszystko jest na miejscu i jest serduszko bijące i crl 4,9mm. Jest to niesamowite uczucie, że po tak długim czasie i takich komplikacjach w poprzednich ciążach w końcu się doczekałam i ja:) Teraz się mega uspokoiłam i cierpliwie czekam do następnej wizyty. Mam dodatkowo IO, ale na razie cukry są super, bo na czczo 82,2 mg/dl. Trochę się rozpisałam, ale może sie komuś przyda zwłaszcza o cp, bo nie ma za wiele info o nich w necie.

Moni**, Annie_, Madlene28, Gosiaczkova, Marti1984, Puldzia lubią tę wiadomość

f2w3xm5e9k2qgzsv.png

• Marti1984 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja znowu umieram z głodu 🤦‍♀️🤦‍♀️ muszę chyba pogadać z endo, żeby letrox brać na noc, bo przecież zwariuję tak na dłuższą metę 🤷‍♀️

age.png

Rocznik '84

👨‍👩‍👦 2008 Jakub
    👨‍👩‍👦‍👦 2011 Michał
    👨‍👨‍👧‍👦 2022 Alicja

13.05.2022 Alicja ❤️

• Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙋‍♀️
    Co tam u was dzisiaj? 😊
    Ja miałam dość dobra nockę bez bólu piersi i teraz ja na odmianę się denerwuje czy nic złego się nie dzieje 🙈😅
    Jakiś stres i lęk zawsze mi towarzyszy 😔
    Wczoraj też kłuło mnie z prawej strony podbrzusza i też nadal nie wiem czy to dobrze czy nie 😅🤷‍♀️ za dużo czytania 8nternetu 😅

Anakin jesteś dalej z nami? Jak się czujesz?

Starania o 🤱👶 od maja 2021

Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ