Czerwcowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi93 wrote:Dziewczyny dnia 04.10 beta wynosiła 7517
Dziś wyszło 16 717
Ciąża ma 5tyg i 3 dni .
Czy to nie jest za wysokie stężenie?? Jest dużo ponad normę ..Napisałam już do lekarza ale zwariuje zanim mi odp..😔
Za duża beta raczej nie jest problemem. Może to bliźniaki. Daj Nad co lekarz odpisze.Gosiaczkova lubi tę wiadomość
-
Kagu3 wrote:Przyrost super, nawet jeśli byłby niższy, to już ma prawo przy dużych wartościach. Powyżej 10 k już powinno być serduszko, zaleca się wtedy USG bardziej niż betę, ale wiadomo, każdy i tak robi .
Co do umiejscowienia, to tylko i aż, bo znaczy, że ciąża jest zlokalizowana w prawidłowym miejscu.
A poza tym to cześć, zostań na 9 miesięcy;)
Gosiaczkova, to pewnie skierują Cię na krzywą, miałam CC w poprzedniej ciąży, ehh nie chcę tym razem. Jeśli byłam głodna, to od razu uczucie omdlenia.
Co do bóli, miałam a teraz już bardzo sporadycznie, tylko ja mam dopiero 4+0, a wygląda na to, że może będzie nawet niewielkie opóźnienie
🤢🤢🤮 niedobrze mi na samą myślStarania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Moni** wrote:Za duża beta raczej nie jest problemem. Może to bliźniaki. Daj Nad co lekarz odpisze.
W internet już weszłam ... I to co wyczytałam to aż żałuję ,że zaczęłam czytać. 🙊🙊
Lekarz ma dziś dużurw szpitalu więc pewnie odpisze mi dopiero rano
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Internety zawsze nastraszą człowieka...
-
Domi93 wrote:Aż z tego stresu źle napisałam . 🙊🙊
04.10 beta 2571
Dziś 16 717 -
Witam! Może uda mi się tu zagrzać miejsce. Po ostatnich 2 bio-chem jestem gotowa na wszystko. Termin z apki: 11.06.2022. wczoraj beta (34dc) 163.
Moni** lubi tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Piękne przyrosty bety macie. Ja codziennie wstaję z myślą, że może iść znowu na betę 😂😂
-
Marti1984 wrote:Piękne przyrosty bety macie. Ja codziennie wstaję z myślą, że może iść znowu na betę 😂😂
Anakin zostań z nami do 9 miesiaca😄pewnie w poniedziałek bedziesz powtarzała bete?trzymam kciuki -
Jak mi się uda termin do lab znaleźć to tak... W ogóle śmiesznie, bo na forum lipcowek 2018 były niemal same pierworódki a tu widzę duża dzietność hihi i wiek wielu z Was zbliżony do mojego, co mnie cieszy (36 lat).Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
nick nieaktualnyAnakin, cześć☺️
Ja mam 27 i trzecie w drodze, i ostatnie🤭
Ja dalej nie mam żadnych objawów, ale cieszę się, bo jak mdłości uderzą, to będę chora do przynajmniej 14 tc 😬 miłego dnia 💌Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 09:38
-
Anakin wrote:Witam! Może uda mi się tu zagrzać miejsce. Po ostatnich 2 bio-chem jestem gotowa na wszystko. Termin z apki: 11.06.2022. wczoraj beta (34dc) 163.
Obyśmy wszystkie tu zostały przez całe 9 miesięcy 😊✊🤞
Ja niestety zazwyczaj nie czuję się zbyt dobrze, a jak tak jest to martwię się czy nic się nie stało maleństwo 🤦♀️
Te pierwsze tygodnie to okropny stres 😔Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Powiem Wam, że dzisiaj mnie dosyć mocno boli z prawej strony. Może nie ciągle, ale bardzo napadowo 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
-
Witam czerwcowe Mamy i dołączam do grona. Termin porodu potwierdzony betą i u gine - na 01 czerwca 2022r.(ciekawe czy nie przeskoczę do majowych Mam). 6 tydzień i aktualnie 3 dzień. Udało mi się zobaczyć już bijące mini serduszko. Jestem zakochana, a tu jeszcze długie wyczekiwanie i martwienie przede mną... Dużo zdrówka dla wszystkich przyszłych Mam.
* dodam, że martwienie wynika z chorób przewlekłych hashimoto w parze z cukrzycą typu 1, ale jestem dobrej myśli...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 10:54
Did -
Krew na betę oddana. Teraz to straszne czekanie. Tak się martwię. Serce mi wyskoczy chyba to tych wyników. Jakies takie czarne myśli mam. 😔😔😔
-
nick nieaktualnyAnnie, na mnie nic nie działało, ale są nawet gumy z imbirem na mdłości, u mnie tak ciutke pomagało ssanie pastylek miętowych, ale ile można 🙆
Musisz poszukać swojego sposobu, jednym pomaga to, żeby nie dopuścić do ssania w żołądku, innym nawet opaski akupresurowe, mi prawie nic
Cześć Did! Fajnie, że już widziałaś serduszko ☺️
Moni, trzymam kciuki 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 11:09
Annie_, Did lubią tę wiadomość
-
Kagu3 wrote:Annie, na mnie nic nie działało, ale są nawet gumy z imbirem na mdłości, u mnie tak ciutke pomagało ssanie pastylek miętowych, ale ile można 🙆
Musisz poszukać swojego sposobu, jednym pomaga to, żeby nie dopuścić do ssania w żołądku, innym nawet opaski akupresurowe, mi prawie nic
Cześć Did! Fajnie, że już widziałaś serduszko ☺️
Moni, trzymam kciuki 🍀
W poprzedniej ciąży jadłam po prostu to na co miałam akurat w danej chwili ochotę ale teraz nie mam na nic 🙄 wczoraj tak jakoś mnie zebrało na pizzę to syn był z tego bardzo zadowolony 😂
-
nick nieaktualnyU mnie ogólnie mdłości są spowodowane przez metaliczny posmak w ustach i nadwrażliwość na zapachy i to ciężko zabić czymkolwiek, więc na chwilę ulgę przynosiły te pastylki. Generalnie nic mi nie pomagało i w nocy nawet budziłam się z mdłościami. Za chwilę już pewnie mnie to czeka też 😔
-
Hej witam się również tutaj dziś kreseczka wyraźniejsza, więc chyba wszystko zmierza w dobrym kierunku. Mam takie pytanie: jak myślicie, kiedy powinnam zadzwonić do lekarza, żeby się umówić na wizytę? Pierwszy dzień ostatniego okresu miałam 30.08. Aktualnie teoretycznie 10 dni spóźnienia.
Marti1984, Kagu3 lubią tę wiadomość