Czerwcowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przy mdłościach nie rozstawałam się z migdałami, piłam herbatę pomarańcza z imbirem i przegryzalam z rana krakersy lub wafle ryżowe jeszcze przed wstaniem z łóżka. Generalnie podobno mdłości są z głodu, więc nie można do niego dopuścić 🤭
-
Did wrote:Niestety nie doradzę co zrobić z mdłościach żeby zmniejszyć dolegliwości, bo moim objawem dość uporczywym jest silny ból kręgosłupa, ale gine tłumaczy to tyłozgięciem macicy. Mam nadzieje, że to minie...
Raczej nie pocieszę bo w poprzedniej ciąży miałam od początku do końca mega ból kręgosłupa +rwą kulszowa. Później jak już nie dawałam rady to mogłam na chwile leżeć na termoforze. Ale to w 2/3 trymestrze
Teraz juz tez boli bardzo kręgosłup i jak na lewej stronie leżę to rwą się odzywaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 17:41
-
Madlene28 wrote:Ja przy mdłościach nie rozstawałam się z migdałami, piłam herbatę pomarańcza z imbirem i przegryzalam z rana krakersy lub wafle ryżowe jeszcze przed wstaniem z łóżka. Generalnie podobno mdłości są z głodu, więc nie można do niego dopuścić 🤭
Tez zauważyłam to z głodem. Dzisiaj z zamkniętymi oczami jadłam paluszki rano 😂 problem z tym ze ciężko mi się najeść. Obiadem tak ale tez na jakaś godzinę. Potem zaczynam odczuwać głód znowu
-
U mnie problem jest inny. Jak wstanę, to muszę wziąć leki na tarczycę i odczekać godzinę do jedzenia 🤦♀️🤦♀️ piję wtedy jak głupia, żeby tylko wypełnić brzuch czymkolwiek. Ale fakt, migdały pomagają. Banany też.
-
nick nieaktualnyMarti1984 wrote:U mnie problem jest inny. Jak wstanę, to muszę wziąć leki na tarczycę i odczekać godzinę do jedzenia 🤦♀️🤦♀️ piję wtedy jak głupia, żeby tylko wypełnić brzuch czymkolwiek. Ale fakt, migdały pomagają. Banany też.
-
Witam wszystkie czerwcowe mamusie.
Jestem dobrej myśli dlatego postanowiłam dołączyć. Termin wg ostatniej miesiączki to 3.06, jednak w rzeczywistości ciaza chyba młodsza. 6.10 na usg widoczny był 6mm pecherzyk. Kolejna wizyta 28.10. Mam pewne obawy czy aby na pewno pojawi się zarodek ale staram się za bardzo nie stresować.
Na stanie prawie 4letnia córka więc mam czym zająć myśli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 20:22
-
lolapola wrote:Witam wszystkie czerwcowe mamusie.
Jestem dobrej myśli dlatego postanowiłam dołączyć. Termin wg ostatniej miesiączki to 3.06, jednak w rzeczywistości ciaza chyba młodsza. 6.10 na usg widoczny był 6mm pecherzyk. Kolejna wizyta 28.10. Mam pewne obawy czy aby na pewno pojawi się zarodek ale staram się za bardzo nie stresować.
Na stanie prawie 4letnia córka więc mam czym zająć myśli.
Witaj 🙋♀️
Mam tak samo, wczoraj byłam u lekarza - pęcherzyk 5 mm, 22.10 mam kolejna wizytę i też obawiam się czy będzie serduszko. Według lekarza powinno być 😊
Mam nadzieję, że zostaniesz z nami kolejne 9 miesięcy i będzie wszystko dobrze 🤞✊Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Annie_ wrote:Raczej nie pocieszę bo w poprzedniej ciąży miałam od początku do końca mega ból kręgosłupa +rwą kulszowa. Później jak już nie dawałam rady to mogłam na chwile leżeć na termoforze. Ale to w 2/3 trymestrze
Teraz juz tez boli bardzo kręgosłup i jak na lewej stronie leżę to rwą się odzywa
A lekarz na to nic nie znalazł co mogłoby pomóc? Mnie gine przepisała duphaston, ale powiedziała, że jak daje radę, to żeby nie brać. Zobaczę jak długo... wcześniej okresy też przez ból kręgosłupa były bolesne plus czasami zawroty głowy, a nawet omdlenia. Taka uroda...
Trzymaj się, oby jednak ustąpiło. Rwy kulszowej nie zazdroszczę, widziałam kiedyś jak ktoś zwijał się z bólu ☹Did -
lolapola wrote:Witam wszystkie czerwcowe mamusie.
Na stanie prawie 4letnia córka więc mam czym zająć myśli.
Hej, to czekanie i wyliczanie jest straszne, ale dasz radę. Masz termin jak ja na kolejną wizytę, tylko ja już mam iść z plikiem wyników badań. Trzymam kciuki, żeby tego 28.10 było widać już więcej 🙂Did -
Did wrote:Hej, to czekanie i wyliczanie jest straszne, ale dasz radę. Masz termin jak ja na kolejną wizytę, tylko ja już mam iść z plikiem wyników badań. Trzymam kciuki, żeby tego 28.10 było widać już więcej 🙂
Również mam już przyjść z wynikami. Mam też zacząć brac witaminy.
-
Cześć dziewczyny w niedziele! 😆
Co do mdłości to słyszałam, że imbir pomaga, ale gdzieś wyczytałam na necie żeby go unikać w 1 trymestrze? Czy to prawda? 🤔
Sama zakupiłabym taką herbatę, bo w pracy czasem mnie mdli i boje się żeby nie było powtórki z 1 ciąży! Wtedy pierwsze 4 miesiące miałam wyjęte z życia 🤫 a teraz w pracy pasuje mi utrzymać ciąże jak najdłużej w tajemnicy 😫córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Rwa kulszowa to przekleństwo. Serio... Nabawiłam się jej po drugiej ciąży i odzywa się co jakiś czas, jak się przedźwigam lub przetrenuje. Nie polecam 🤦♀️ nic wtedy nie działa.
Imbir i mdłości. Można bardzo małe ilości do herbaty, ale trzeba uważać, bo może wpłynąć na rozwój płodu. Lepiej więc zjeść migdały 😉 -
Marti1984 wrote:Rwa kulszowa to przekleństwo. Serio... Nabawiłam się jej po drugiej ciąży i odzywa się co jakiś czas, jak się przedźwigam lub przetrenuje. Nie polecam 🤦♀️ nic wtedy nie działa.
Imbir i mdłości. Można bardzo małe ilości do herbaty, ale trzeba uważać, bo może wpłynąć na rozwój płodu. Lepiej więc zjeść migdały 😉
Wpłynąć na płód tzn? Możesz coś więcej powiedzieć? 😙córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zuzlo wrote:Wpłynąć na płód tzn? Możesz coś więcej powiedzieć? 😙
Coś kiedyś czytałam, że może zaburzyć rozwój płodu. Ale dlaczego, w jaki sposób, to aż taka mądra nie jestem 🤷♀️ inni mówią, że w niewielkich ilościach jest ok. Myślę po prostu, że nikt niczego nie udowodnił i dla świętego spokoju napisali, żeby nie brać 🤷♀️ tak myślę.Zuzlo lubi tę wiadomość
-
Hej, jeszcze z tego co kojarzę to te witaminy na pierwszy trymestr Prenatal Uno mają w składzie właśnie imbir i mojej siostrze bardzo pomogły na mdłości. Oczywiście zaczęła je brać po tym jak przepisał je lekarz.
Tak poza tematem- ja się zaczynam stresować, bo nie odczuwam póki co mdłości, ani innych ciążowych atrakcji. Jak u Was wyglądają objawy? -
Hej. Ja też walczę z mdłościami tylko u mnie pojawiają się zazwyczaj wieczorem i w nocy. Przez to się budzę i nie mogę później spać. W pierwszej ciąży męczyły mnie chyba do 16 tygodnia, zobaczymy jak będzie tym razem. Jeszcze tydzień do USG. Mam nadzieję, że zobaczę wtedy piękne serduszko ♥️Marysia 02.08.2017 😍
Starania o 2 malucha od VI. 2020
CB 12.03.2021 😔
23.09.2021 - 10dpo II,
15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
18.10.2021 - 0,8 człowieka i
13.12.2021 - SYNEK!
11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram
02.05.2022 - 35+1 - 2480 -
Noo.. rwa kulszowa to przekleństwo.😔
Mam dyskopatię od 9 lat i zawsze gdy się odzywa to tylko silne leki przeciwbólowe pomagają... nie wiem jak można to przetrwać w ciąży... bez leków 😖 oby mnie nie dopadła przez najbliższe 9 miesięcy 😔
Ja na mdłości po prostu staram się nie dopuścić by być głodna i zazwyczaj to pomaga 😊
Z objawów meczy mnie ból piersi, kłucie co jakiś czas w jajnikach i taki lekki ból jakby podczas okresu tylko z dużo mniejszym nasileniem, mdłości i senność w ciągu dnia, zawroty głowy przy nagłych zrywach 😊 niezbyt fajnie jest...😅Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Ja nie mam żadnych objawów może poza wrażliwszmi cyckami. Mam pracę, 3latka na głowie, nie mam nawet czasu rozkminiac wszystkiego (jak to robiłam w pierwszej ciąży). Do gina będę dzwonic może w tym tyg, jeszcze Endo muszę ogarnąć,bo mam TSH wysokie (biorę euthyrox na stałe). Co ma być to będzie.Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Ja Wam powiem, że do tamtego tygodnia miałam objawy tzn bóle jajników, ciągnięcia, a teraz ustało, może nie całkiem, ale wcześniej miałam bardzo dokuczliwe, a teraz to już mniej - nie wiem czy to dobrze czy źle?
Co do mdłości to ja zauważyłam właśnie, że jak jestem głodna to wtedy mnie mdli 😜 Kupie sobie migdały do pracy i bede przegryzać 🤫córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨