Czerwcowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Anakin wrote:Ja nie mam żadnych objawów może poza wrażliwszmi cyckami. Mam pracę, 3latka na głowie, nie mam nawet czasu rozkminiac wszystkiego (jak to robiłam w pierwszej ciąży). Do gina będę dzwonic może w tym tyg, jeszcze Endo muszę ogarnąć,bo mam TSH wysokie (biorę euthyrox na stałe). Co ma być to będzie.
Oo możemy przybić sobie piątkę! ✋🏼 Też mam trzylatkę na stanie, praca i zupełnie inaczej zachowuje się w tej ciąży niż w pierwszej 😂 wtedy w 4 tc leciałam do ginekologa, a teraz na spokojnie czekam do 6-7 😂córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Hej w niedziele 😊
Doczytałam wasze nowe posty i powiem tak. Prenatal uno biorę bo brałam w pierwszej ciąży i za wiele mi ten imbir w składzie nie daje 😂 migdały tez nigdy mi nie pomagały. Obecnie zauważyłam ze na krótka metę pomagają mi tic Taci. Ogólnie coś miętowego. No i jedzenie do lozka z rana.
Rwę mam dziedziczna. Moja mama się leczyła. Mi się uaktywnia od rosnącej macicy. Kręgosłup mam w opłakanym stanie wiec tez nie dziwne ze boli od dodatkowego wysiłku.
Ja tez mam prace i 3 latka w domu No ale niestety tez słaby organizm i dlatego tak późno się zdecydowaliśmy dopóki nie byliśmy pewni ze w ciąży będę mogła leżeć a ktoś na pewno pomoże przy synku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 09:47
-
To ja objawów to na razie ciążowych chyba nie mam. Te kłócia w jajnika jak jakby przechodzą. A innych objawów nie zauważyłam. Ale nie chce się za bardzo nakręć bo każda ciąża inna
Zuzlo lubi tę wiadomość
-
Moni** wrote:To ja objawów to na razie ciążowych chyba nie mam. Te kłócia w jajnika jak jakby przechodzą. A innych objawów nie zauważyłam. Ale nie chce się za bardzo nakręć bo każda ciąża inna
To mamy podobnie! Bo u mnie również przechodzą 😀córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
nick nieaktualnyJa też bez większych objawów, tylko senność. Naprawdę mogłabym ciągle spać, w nocy zamiast siedzieć do 1-2, jak to mam w zwyczaju, zaczęłam zasypiać max 22 😳 co mi trochę nie pomaga, bo wieczory to jedyny spokojny moment po dniu z maluchami.
A tak to w sumie na tak wczesnym etapie, na jakim jestem ja, nie spodziewam się większych objawów, myślę, że rozpoczną się gdzieś w ciągu 1-1.5 tygodnia -
Faktycznie, zapomniałam o tak prozaicznych objawach jak kłucia i ciągnięcia w jajniku oraz odczuwam takie pobolewania piersi. Podejrzewam też, że ciąża jest młodsza. Bo dopiero kilka dni po spodziewanym okresie na teście zobaczyłam słabą kreskę. Przy dwójce dzieci też już nie mam czasu w zasadzie się wsłuchiwać w swoje ciało, ale chyba przez to, że poprzednie ciąże od początku przebiegały pod znakiem wymiotów troszeczkę daje mi ten spokój do myślenia
głupia ja, bo pewnie już niedługo będę się modliła o to, żeby już się nie męczyć 🙈 miłej niedzieli dla Was :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 11:31
-
Też tak myślę że nie ma co narzekać na brak objawów bo nagle mogą dowalić. Ja na dobrą sprawę jestem jeszcze kilka dni przed terminem miesiączki więc wydaje mi się że wszystko przede mną. ☺️
Zuzlo , Gosiaczkova lubią tę wiadomość
-
Lekarz odp dopiero...,że przyrost jest prawidłowy , uspokoił mnie trochę jednak nie wiem jak wytrwam do wizyty ...jeszcze tyle czasu do 19-stego , naprawdę osiwieje 🤣
Co do nudności ...dziś od 3 nie śpię ,rano wstać nie mogłam, muli ciągle . Biorę również ten prenatal i powiem szczerze,że po wzięciu jest lepiej niż po przebudzeniu niewiele ale lepiej ,a może po prostu rozchodze i dlatego tak się wydaje 🙂
A i nudności zaczęły sie dopiero wczoraj,dziś już było bardziej,także czuję ,że jazda się zaczyna ,odrzut od słodyczy co akurat mnie cieszy 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 15:15
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Tak się zastanawiam - czy jakbym poszła do innego lekarza prywatnie mimo, że mam już swojego na nfz to jakby było serduszko musiałabym już chodzić do tego prywatnie (enelmed)?
Czy nawet jakby mi wypisał kartę ciąży to mogłabym se ją wywalić i jakby nigdy nic pójść w terminie do mojego?
Pytam bo to moja pierwsza ciąża i nie wiem jak wytrzymam 2 tygodnie do kolejnej wizyty...Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Gosiaczkova wrote:Tak się zastanawiam - czy jakbym poszła do innego lekarza prywatnie mimo, że mam już swojego na nfz to jakby było serduszko musiałabym już chodzić do tego prywatnie (enelmed)?
Czy nawet jakby mi wypisał kartę ciąży to mogłabym se ją wywalić i jakby nigdy nic pójść w terminie do mojego?
Pytam bo to moja pierwsza ciąża i nie wiem jak wytrzymam 2 tygodnie do kolejnej wizyty...
Mogłabyś tak zrobić jak piszesz ale ja bym jednak poczekała , bo raczej jeszcze na serduszko za wcześnie ja też idę dopiero w 7 tyg aby już mieć pewność ,że usłyszę, i też czas się dłuży 🙂Gosiaczkova lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:Mogłabyś tak zrobić jak piszesz ale ja bym jednak poczekała , bo raczej jeszcze na serduszko za wcześnie ja też idę dopiero w 7 tyg aby już mieć pewność ,że usłyszę, i też czas się dłuży 🙂
Ja chyba zwariuję przez ten czas 😅🙈
W sumie już wariuję😂Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Gosiaczkova wrote:Tak się zastanawiam - czy jakbym poszła do innego lekarza prywatnie mimo, że mam już swojego na nfz to jakby było serduszko musiałabym już chodzić do tego prywatnie (enelmed)?
Pytam bo to moja pierwsza ciąża i nie wiem jak wytrzymam 2 tygodnie do kolejnej wizyty...
Z tego co wiem to lekarz sam z siebie karty ciąży nie wypisze. Musi być twoja zgoda żeby cię prowadził (ustna ale jednak).Gosiaczkova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zuzlo wrote:Jeju dziewczyny myślałam, że tylko mi się tak dłuży! Dopiero 4tc, a gdzie tu do 6 😭 jeszcze dwa tygodnie czekania na wizytę! 😭
Chyba każdej z Nas tak się dłuży ,ja też wariuje 😃 u mnie dopiero koniec 5 tyg a muszę czekać do 7tyg 🙊🙊
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Annie_ wrote:Ja pierwsza taka poważna wizytę mam 7+6 😢 bo byłam 24 i 26 września to była tylko kropeczka
Tylko taka kropeczka dużo daje ,widzisz ,że jest i ,że jest w odpowiednim miejscu 🙂 a ja dowiedziałam się o ciąży 3 dni przed @ i od tej pory tak sobie czekam 🤣🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Domi93 wrote:Tylko taka kropeczka dużo daje ,widzisz ,że jest i ,że jest w odpowiednim miejscu 🙂 a ja dowiedziałam się o ciąży 3 dni przed @ i od tej pory tak sobie czekam 🤣🤣
No powiem szczerze ze daje dużo spokoju. Ale nie spodziewałam się idąc na wizytę ze już chociaż to zobaczę bo poszłam z bólem brzucha. Ale wiedziałam już ze w ciąży jestem, tylko ze ból był taki ze myślałam oczywiście o najgorszym 🤦🏻♀️
I tylko ta kropeczka trzyma mnie w cierpliwości żeby nie przesunąć szybciej wizyty 😂 ale ginekolog tak chciała żeby już wszystko było ładnie widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 17:50
-
nick nieaktualnyJa jutro dzwonię do lekarza, oby mnie przyjął do końca kolejnego tygodnia..
Jadę też powtórzyć betę po 3 dniach, dziś nie mam jak.
No i powoli muszę się zebrać i informować w pracy, aż szkoda, że muszę na tak wczesnym etapie. Odczuwam trochę stresu z tego powodu, a jak u Was?