Czerwcowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny 🙋♀️
Jak tam kolejnego dnia ? 😊
Ja niestety okropnie - spałam zaledwie 4 godziny bo nie umiałam zasnąć mimo okropnego zmęczenia 😔 coś czuję, że dziś znowu usnę przed komputerem 😅Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Oriaana wrote:Jesczcze do tego po rezonansach mam zdiagnozowaną dyskopatię w odcinkach lędźwiowych i szyjnych .
Muszę jeździć na rowerku stacjonarnym żeby funkcjonować , bo inaczej mam słabe czucie w nodze , ale ostatnie tygodnie nie mam siły na to i się nasiliło - noga mnie ciągnie . Jak kaleka , a co to będzie później 😟🥸
Taki flak ze mnie , ze szczerze pisząc to po największej imprezie % tak się nie czułam nigdy 😅
-
Gosiaczkova wrote:Cześć dziewczyny 🙋♀️
Jak tam kolejnego dnia ? 😊
Ja niestety okropnie - spałam zaledwie 4 godziny bo nie umiałam zasnąć mimo okropnego zmęczenia 😔 coś czuję, że dziś znowu usnę przed komputerem 😅
-
Karolinaina wrote:Ja bete robiłam tylko dwa razy.
Dzisiaj w końcu wyczekiwany dzień i pierwsze usg, w którym tyg. Najwcześniej może być już ❣️?
To chyba zależy od bety, ale jakoś koniec 6 tyg chybaStarania o 🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Bea8407 wrote:a ja zasnęłam wczoraj o 18:30 dziś pobudka o 5:30 i oczu otworzyć nie umiałam. W miedzy czasie chyba z 5 razy w nocy na siku.. a i tak okropnie chce mi się spać. Chyba taki urok ciąży. W 5 tygodniu jak byłam też miałam bezsenne noce, koło tygodnia ale teraz senność się nasiliła, spałabym 24 h:)
Ja w nocy mam problem a w ciągu dnia mogłabym spać cały czas 😅
A pracować po nocach nie mogę, więc trochę jestem w kropce 😅Starania o 🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Gosiaczkova wrote:Ja chyba zwariuję przez ten czas 😅🙈
W sumie już wariuję😂
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
-
Akurat w enelmedzie mam darmowe wizyty
a do mojego chodzę na nfz
Spróbuję wytrzymać do tego 22.10 ale nie mam pojęcia jakStarania o 🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Dzień dobry
co do serduszka to też właśnie wolę poczekać. Mimo że chciałoby się lecieć jak najszybciej to wiem, że to bez sensu. Zakładam, że skoro nic nie boli w okolicach jajników to ciąża jest prawidłowo umiejscowiona. Poza tym, w pierwszej ciąży poszłam niby 7 tyg od okresu, a usg znalazło dopiero pęcherzyk i wskazalo na 5tc. Potem miałam kilka dni stresu, co 2 dni miałam przychodzić czy się wykształci czy nie.. W końcu w 5tc+5 zobaczyłam serduszko i okazało się, że owulację miałam opóźnioną o prawie 2 tygodnie. 🙄 Także wszystko jest możliwe i tym razem nie nastawiam się od razu..
P.s. Za to w drugiej ciąży z synkiem poszłam równe 6 tyg od okresu i usg wskazalo dokładnie 6+0 i było już serduszkowięc nie ma reguły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 07:27
-
Madlene28 wrote:Dzień dobry
co do serduszka to też właśnie wolę poczekać. Mimo że chciałoby się lecieć jak najszybciej to wiem, że to bez sensu. Zakładam, że skoro nic nie boli w okolicach jajników to ciąża jest prawidłowo umiejscowiona. Poza tym, w pierwszej ciąży poszłam niby 7 tyg od okresu, a usg znalazło dopiero pęcherzyk i wskazalo na 5tc. Potem miałam kilka dni stresu, co 2 dni miałam przychodzić czy się wykształci czy nie.. W końcu w 5tc+5 zobaczyłam serduszko i okazało się, że owulację miałam opóźnioną o prawie 2 tygodnie. 🙄 Także wszystko jest możliwe i tym razem nie nastawiam się od razu..
P.s. Za to w drugiej ciąży z synkiem poszłam równe 6 tyg od okresu i usg wskazalo dokładnie 6+0 i było już serduszkowięc nie ma reguły
Ja tak miałam własnie teraz miałam być majową mamą według osttniej miesiączki a okazało sie że owulacja była ok dwa tygodnie później. Robilam 3 testy po planowanej dacie okresu i nic negatywne. Wiec mysle co jest. Potem dopiero po 2 tyg u lekarza okazało się, że to młoda ciąża początek 5 tygodnia i serduszka nie było. A wg okresu juz powinien być tydzień 7.. ale doczekam do środy i teraz już na bank bedzie widać serduszko. A jak nie to tragedia... chociaż mdłości mam cyce bolą wiec jestem dobrej mysli. -
nick nieaktualny
-
Bea8407 wrote:Ja tak miałam własnie teraz miałam być majową mamą według osttniej miesiączki a okazało sie że owulacja była ok dwa tygodnie później. Robilam 3 testy po planowanej dacie okresu i nic negatywne. Wiec mysle co jest. Potem dopiero po 2 tyg u lekarza okazało się, że to młoda ciąża początek 5 tygodnia i serduszka nie było. A wg okresu juz powinien być tydzień 7.. ale doczekam do środy i teraz już na bank bedzie widać serduszko. A jak nie to tragedia... chociaż mdłości mam cyce bolą wiec jestem dobrej mysli.
Na pewno wszystko będzie dobrzetrzymam kciuki, a do środy już niedaleko
Kagu, właśnie miałam pytać czy dzwoniłaś o termin. Ja od zawsze chodzę prywatnie i jakoś w ogóle nie znam lekarzy pracujących na NFZ 🤷♀️ Nie wiedziałabym nawet do kogo uderzyć 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 09:20
-
nick nieaktualnyMadlene28 wrote:Na pewno wszystko będzie dobrze
trzymam kciuki, a do środy już niedaleko
Kagu, właśnie miałam pytać czy dzwoniłaś o termin. Ja od zawsze chodzę prywatnie i jakoś w ogóle nie znam lekarzy pracujących na NFZ 🤷♀️ Nie wiedziałabym nawet do kogo uderzyć 😅
Za chwilę jadę na betę, już ostatnia 🍀Gosiaczkova lubi tę wiadomość
-
Kagu3 wrote:Wiesz co, ja mieszkam przy małym miasteczku i tu idę do jedynego lekarza na nfz, koleżanka go kiedyś polecała. A mój lekarz przyjmuje w dużym mieście 30 km ode mnie i do.niego się zapiszę też ale go już potrzebuję szybciej 😁 zobaczymy co to będzie.
Za chwilę jadę na betę, już ostatnia 🍀
A jak wcześniej miałam z przyrostami?Starania o 🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
To i ja się przywitam, bo aż wstyd, że podczytuję wątek od początku i bałam się napisać.
Termin na 12 czerwca, jestem już mamą 2,5 letniej córki, o ciążę staraliśmy się 1.5 roku i udało się akurat w miesiącu w którym wydaliśmy kupę kasy na badania 😅
Tydzień po pozytywnym teście poszłam już na L4 od internisty bo wracając z nocnego dyżuru prawie przysnelam za kółkiem.
W środę wizyta u ginekologa i mam nadzieję że coś już zobaczymy
Trochę bałam się tu odzywać bo startowałan z niskiej bety (24,1) i nie wiedziałam co z tego będzie, ale widocznie złapałam bardzo wczesną ciążę. Czułam, że coś jest inaczej bo bolały mnie piersi od boku, a nigdy mnie nie bolą...Gosiaczkova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWypluj to😁 raczej sądzę, że to magia pierwszych przyrostów tzn wyłapałam na początku pierwszy wyrzut i teraz galopuje a za chwilę zwolni. Albo kolejną dziewczynka ☺️
Kasia, cześć ✊ nocne dyżury, hmm znane. Kim jesteś z zawodu jeśli mogę zapytać? Planujesz już pozostać na L4? Twoja córeczka jest w wieku mojej, gdy zaszłam w drugą ciążę. Będziesz miała małego pomocnika, 3.5 latki świetnie Sobie radzą z nową sytuacją, jaką jest pojawienie się rodzeństwa 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 11:25
-
Kagu3 wrote:Wypluj to😁 raczej sądzę, że to magia pierwszych przyrostów tzn wyłapałam na początku pierwszy wyrzut i teraz galopuje a za chwilę zwolni. Albo kolejną dziewczynka ☺️
Kasia, cześć ✊ nocne dyżury, hmm znane. Kim jesteś z zawodu jeśli mogę zapytać? Planujesz już pozostać na L4?
Też mi przyszły na myśl bliźniaki 😅,
Jestem pielęgniarką, ze względu na kontakt z cytostatykanmi nie mam wyjścia i zostaję na L4, z córką też byłam całą ciążę.
Chociaż gdybym mogła chodziłabym do pracy, w domu można pie@@olca dostać.