Czerwcowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
xSmerfetkax wrote:Dziewczyny, a ja mam głupie pytanie 😅 czy jak jestem teraz 4+6, to jestem w czwartym czy piątym tygodniu? 🫣Gusia_ wrote:Dla lekarza w czwartym
Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Smerfetka w moim otoczeniu byłabyś w czwartym tygodniu, bo doświadczenie mam takie, że ludzie też liczą skończone tygodnie zwłaszcza jak ktoś miał do czynienia z ciążą kiedykolwiek 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2024, 09:32
-
Ja byłam na wizycie w poniedziałek I był pęcherzyk z żółtkiem, teraz mam wizytę w poniedziałek I cała się denerwuje, martwię się czy będzie już serduszko, czy biję I czy wszystko w porządku. Zrobiłam badania krwi I w miarę wszystko w normie, dwa czy trzy parametry za dużo albo za mało. Jestem kłębkiem nerwów a najgorsze jest to że bardzo dobrze wiem, że nic nie mogę zrobić i co ma być to będzie a denerwuje się tak jakby wszystko ode mnie zależało
Pani Lis lubi tę wiadomość
👧 - 32 PCOS
🧒 - 33
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
14.10.2024 - jest ❤️
23.10.2024 - bliźniaki 2o1k, ❤️ 2 × 159
05.11.2024 - 💔💔 -
.
Bardzo Cię rozumiem mam dokładnie te same obawy. Jestem w 7 tygodniu już i za tydzień dopiero pierwsza wizyta. Warto sluchac siebie po prostu, jak czujesz że jest okej to jest okej. Ja też sie martwie, ze zamiast wymiotów cały czas mam tylko ochotę na jedzenie, zero miłościWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2024, 12:21
-
Capricorni wrote:Ja byłam na wizycie w poniedziałek I był pęcherzyk z żółtkiem, teraz mam wizytę w poniedziałek I cała się denerwuje, martwię się czy będzie już serduszko, czy biję I czy wszystko w porządku. Zrobiłam badania krwi I w miarę wszystko w normie, dwa czy trzy parametry za dużo albo za mało. Jestem kłębkiem nerwów a najgorsze jest to że bardzo dobrze wiem, że nic nie mogę zrobić i co ma być to będzie a denerwuje się tak jakby wszystko ode mnie zależało
U mnie tak samo i mamy podobnie u mnie 6+2dni.
Dziś idę sprawdzic serducho. Z tym że u mnie obawy potęguje wiek ...39 lat -
Kolejna rzecz, która mnie nurtuje. To moja pierwsza ciąża - powiedzcie mi jak nie oszaleć? Ilość informacji do przyswojenia jest ogromna. Począwszy od badań i lekarzy, przez to co mi wolno a co nie, przez wyprawkę, przygotowanie domu, zwierząt i reszty rodziny na nowego członka, przez późniejszą opiekę- cholera nigdzie nie ma instrukcji obsługi 😁 Zwaliło się to na mnie wszystko na raz i nie wiem od czego zacząć. Na razie chodzę do lekarzy i robię określone badania bo to najważniejsze ale to już 2 miesiąc, 7 miesięcy to beędzie jak pstryknięcie palcami, zaraz wszystkich świętych, święta, nowy rok, potem kolejne święta i już będziemy się turlać i za wiele nie zrobimy więc wolę się wcześniej przygotować a tu nawet nie wiem czego nie wiem 🙄👧 - 32 PCOS
🧒 - 33
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
14.10.2024 - jest ❤️
05.11.2024 - 💔💔 -
SZKODNIK wrote:U mnie tak samo i mamy podobnie u mnie 6+2dni.
Dziś idę sprawdzic serducho. Z tym że u mnie obawy potęguje wiek ...39 lat
@Capricorni
z perspektywy czasu stwierdzam, że im mniej wiesz bym jesteś bardziej spokojna. wiec nie nastawiałabym się na przyswajanie wiedzy, bo nie studia tylko ciąża 😁 -
Kozina wrote:Bardzo Cię rozumiem mam dokładnie te same obawy. Jestem w 7 tygodniu już i za tydzień dopiero pierwsza wizyta. Warto sluchac siebie po prostu, jak czujesz że jest okej to jest okej. Ja też sie martwie, ze zamiast wymiotów cały czas mam tylko ochotę na jedzenie, zero miłości
Ja też nie mam żadnych mdłości, ciągle mi się chce jeść👧 - 32 PCOS
🧒 - 33
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
14.10.2024 - jest ❤️
05.11.2024 - 💔💔 -
Kasssia mówiliście już o rodzeństwie czy czekacie? Moja córka jeszcze nie chodzi do przedszkola, bo i tak bym siedziała w domu z młodszą, więc wolę, jak są razem w domu u się razem bawią, a są dość spokojne ☺️
Capricorni to właśnie minus tych wczesnych wizyt, że człowiek może się niepotrzebnie nadenerwowac. Moze dla zabicia myśli spróbuj się zajmować w wolnym czasie czymś, co Cię relaksuje? Jakimś hobby? Albo spotkaniami z bliskimi? Potem na pewno sporo Ci da szkoła rodzenia, jeśli się zdecydujesz uczęszczać. Nie przejmuj się, na początku każda kobieta musi się nauczyć być mamą i stopniowo wszystko będzie dla ciebie coraz łatwiejsze, nieznane może stresować
Pierwsza ciąża chyba w ogóle jest lekko stresująca bo człowiek nie wie, czego się spodziewać. W kolejnych już jest pod wieloma względami, choć jest jedna zasadnicza różnica na niekorzyść: jak ma się dzieci trudniej odpoczywać 😆🫣 -
kasssia wrote:Ja też zaraz 39.
@Capricorni
z perspektywy czasu stwierdzam, że im mniej wiesz bym jesteś bardziej spokojna. wiec nie nastawiałabym się na przyswajanie wiedzy, bo nie studia tylko ciąża 😁
No tak ale z drugiej strony jak mam coś spieprzyć co jest banalne i o czym wszyscy wiedzą tylko nie ja i mam sobie pluć w brodę że wystarczyło trochę poczytać i bym wiedziała to nie umiem sobie odpuścić 😁 jestem człowiekiem zadaniowym, muszę odchaczać żeby być spokojna 😅👧 - 32 PCOS
🧒 - 33
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
14.10.2024 - jest ❤️
05.11.2024 - 💔💔 -
Teraz w Polsce jest moda na intensywne rodzicielstwo ale jako psycholog powiem Wam, że to nie jest dobre. Media wpajają, że od tego jaki kocyk wybierzesz będzie zależało życie Twojego dziecka, a przecież to na maksa głupie, więc zgadzam się totalnie z tym, co napsuła jedna z Was wcześniej, że ciąża to nie studia i nie ma sensu robić sobie jakiejś presji
kasssia lubi tę wiadomość