Czerwcowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Maj.a wrote:Dzień dobry,
Chyba już mogę dołączyć do czerwcowych mamusiek:)
Wrzesień odpuszczony maksymalnie w staraniach,💕🔥 może max 4 razy przez cały miesiąc .
18.09 miałam wizytę w klinice niepłodności w Poznaniu, kierunek stymulacja od października. A tu po 17 miesiącach starań zaskoczenie i ⏸.
Beta z 7.10 57 mIU
Beta z 9.10 172 mIU
Progesteron podbiłam do normy, przy której już jestem spokojniejsza o kropka.
Maj.a lubi tę wiadomość
-
Maja witaj, gratulacje 🥰🥰🥰
Gusia, teraz już czuje się lepiej, plamienia i skurcze mocno zelzaly 😊 wtorek napędził mi stracha krwawieniem, chyba było to echo @ ktora nie miała szansy się rozkręcić, a teraz z dnia na dzień nieprzyjemne objawy słabną 😊Maj.a lubi tę wiadomość
-
Cześć Maja! Życzę Ci spokojnej ciąży. Faktycznie masz za sobą długą drogę. Na pewno jesteś szczęśliwa, że się udało ❤️
Pani Lis no to super, że jest lepiej! Bardzo dobre wiadomości!kiedy teraz masz wizytę? Sorki, jak przegapiłam
Maj.a lubi tę wiadomość
-
Skoro mówicie, że w nieprawidłowej ciąży mogą być dobre przyrosty na początku to też się zatrzymam na dwóch mierzeniach bety, tym bardziej, że jadę z maluszkiem, a on bardzo panikuje jak mi ktoś coś robi.
Też mam uderzenia gorąca, mega to niekomfortowe, ponieważ pocę się jak po chorobie idąc w mieście i modlę się żeby tego nie było widać 😅
Wiecie, że ja już wiedziałam z 5 dni po transferze, że test będzie pozytywny, bo mi się tak wyostrzył węch, że mój pies mi tak śmierdział, że nie mogłam znieść jego oddechu, bo mnie mdliło 😄 W zeszłej ciąży przez 2 miesiące glaskałam go z zatkanym nosem, biedny nie wiedział co się dzieje 😄 -
Heaven wrote:Skoro mówicie, że w nieprawidłowej ciąży mogą być dobre przyrosty na początku to też się zatrzymam na dwóch mierzeniach bety, tym bardziej, że jadę z maluszkiem, a on bardzo panikuje jak mi ktoś coś robi.
Też mam uderzenia gorąca, mega to niekomfortowe, ponieważ pocę się jak po chorobie idąc w mieście i modlę się żeby tego nie było widać 😅
Wiecie, że ja już wiedziałam z 5 dni po transferze, że test będzie pozytywny, bo mi się tak wyostrzył węch, że mój pies mi tak śmierdział, że nie mogłam znieść jego oddechu, bo mnie mdliło 😄 W zeszłej ciąży przez 2 miesiące glaskałam go z zatkanym nosem, biedny nie wiedział co się dzieje 😄
Ja mam dwa psy i kota i trzymam się od nich teraz na odległość 😂😂 Jak nigdy mi ich zapach nie przeszkadzał tak teraz, od razu mi się zawartość żołądka podnosi do góry 🙈 -
Widzę, że dominują u Was poty i uderzenia gorąca, a u mnie wręcz przeciwnie - zimno 🥶 W domu mamy teraz ok 22 st a mi się zdarza na wełniany sweter zarzucać sobie koc. Mąż na mnie patrzy jak na wariatkę 😅 Po kilku godzinach mi przechodzi i znów mogę śmigać w krótkim rękawku. Czytałam, że w I trymestrze wariuje ośrodek termoregulacji, stąd takie sensacje 🫣
Poza tym okropnie mnie suszy, w zasadzie suchość w gardle to był chyba mój pierwszy objaw ciąży... -
Heaven u mnie też pierwszy objaw każdej ciąży to wyczulony węch, teraz najgorzej mi śmierdzą skarpetki męża jak wraca z pracy i musi od razu iść do łazienki myć stopy i zmieniać 🤣🤣🤣 a normalnie w ogóle na to nie zwracam uwagi i nic mi nie przeszkadza
-
Flubbershy wrote:Widzę, że dominują u Was poty i uderzenia gorąca, a u mnie wręcz przeciwnie - zimno 🥶 W domu mamy teraz ok 22 st a mi się zdarza na wełniany sweter zarzucać sobie koc. Mąż na mnie patrzy jak na wariatkę 😅 Po kilku godzinach mi przechodzi i znów mogę śmigać w krótkim rękawku. Czytałam, że w I trymestrze wariuje ośrodek termoregulacji, stąd takie sensacje 🫣
Poza tym okropnie mnie suszy, w zasadzie suchość w gardle to był chyba mój pierwszy objaw ciąży... -
Siemka, dołączam do was, nie mam jeszcze terminu, ale wychodzi, że będzie czerwiec.
Owulacje miałam bardzo późno, 25dc więc się udało fartem
Jutro usg i kolejna beta (troche panikuje, bo już jestem po jednym poronieniu w kwietniu tego roku).
Pozdrawiam wszystkiePani Lis, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
kasssia wrote:Siemka, dołączam do was, nie mam jeszcze terminu, ale wychodzi, że będzie czerwiec.
Owulacje miałam bardzo późno, 25dc więc się udało fartem
Jutro usg i kolejna beta (troche panikuje, bo już jestem po jednym poronieniu w kwietniu tego roku).
Pozdrawiam wszystkiekasssia lubi tę wiadomość
-
Nineq kiedy masz wizytę? Wynik kosmos ja jutro podskoczę do labu bo nadarzyła się okazja. Mąż musi zrobić wyniki, dziś dostał skierowanie od lekarza, więc już się dopisałam do tej wycieczki 😅 tylko znów będę kłębkiem stresu póki nie wrzucą na stronę wyników 👌
Kasia, awokado, ja również pozna owulka. Obstawiam 21/22 dzien. Moze nie aż tak późno jak u Was, ale też miałam taki pokręcony cykl, że się nie spodziewałam ciąży 🫣Nineq, kasssia lubią tę wiadomość
-
@Nineq super wynik! Gratulacje ☺️
@Gusia dokładnie - ja też się absolutnie nie spodziewałam, tym bardziej że zawsze miałam regularne 29-dniowe cykle, a tu nagle owulacja dopiero w 25, to był najdziwniejszy cykl od kiedy tylko pamiętam, ale widocznie tak miało być 😅
Nineq lubi tę wiadomość
-
Gusia, 21 października dopiero. Nie chciałam wcześniej. Twój na pewno też będzie wysoko 😃
Ja tak odświeżałam od 12 co chwilę, progesteron był pierwszy a na betę czekałam i się stresowałam więc znam ból.
Może by ma pierwszej stronie, callas, lub któraś dziewczyna zrobiła właśnie post z datami, badaniami itd., jak inne miesięczne?
awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
Flubbershy wrote:Widzę, że dominują u Was poty i uderzenia gorąca, a u mnie wręcz przeciwnie - zimno 🥶 W domu mamy teraz ok 22 st a mi się zdarza na wełniany sweter zarzucać sobie koc. Mąż na mnie patrzy jak na wariatkę 😅 Po kilku godzinach mi przechodzi i znów mogę śmigać w krótkim rękawku. Czytałam, że w I trymestrze wariuje ośrodek termoregulacji, stąd takie sensacje 🫣
Poza tym okropnie mnie suszy, w zasadzie suchość w gardle to był chyba mój pierwszy objaw ciąży...
U mnie też takie wariacje i tez właśnie doczytałam, że może nam termostat wariować -
Cześć dziewczyny, pozwolę sobie nieśmiało dołączyć, jako, że od wczoraj już Was intensywnie podczytuję
U mnie test ciążowy pozytywny 10 dpo wczoraj, dziś 11 dpo beta 87,5 mIU/ml. Wizyta u ginekologa 23 października.
@Nineq wow, piękny wynik, to już ciąża przez duże C
Widziałam też, że rozmawiacie o książkach. Jako, że mam na stanie już jedną córkę ze stycznia 2022 i coś już tam przeczytałam, to pozwolę sobie dorzucić jeszcze do Waszych propozycji super książkę na półog "Czwarty trymestr" Magdaleny Komsty. Jest tam sporo o baby blues i depresji poporodowej, o śnie dziecka w pierwszych 3 miesiacach, o karmieniu piersią - jakbym miała przeczytać jeszcze raz jedną książkę, to wybrałabym tę
Podobała mi się też książka "Karmienie piersią" i "Poród naturalny" od Natuli, dużo konkretów. Ogólnie Natuli ma też fajną serię - czytałam też "Uwaga złość" oraz "Wild child" i oba warte polecenia. Z porodowych to też poradnik Izy Dębińskiej, tam też sporo o pozycjach porodowych, chociaż z tego co kojarzę, to już chyba nie jest wydawany. Ale ja mój na vinted upolowałamWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2024, 16:19
awokado 🥑, Pani Lis, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Tanashi, Kasssia witajcie, moje gratulacje 🥰🥰🥰
Co do książek, znalazłam mnóstwo dobrych opinii o "Zdrowy Maluszek" także dzielę się, osobiście nie czytałam ale zamierzam😁Tanashi, kasssia lubią tę wiadomość
-
Pani Lis wrote:Dziewczyny, a czy macie/ zamierzacie kupić jakies ciekawe książki w temacie ciąży i opieki nad maluszkiem? Macie jakies polecajki? 😊
Ciężarówką przez 9 miesięcy
Calkiem fajnie napisana : )Pani Lis, Tanashi lubią tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Apropo tej wizyty, na której byłam wczoraj - chyba jednak była mi potrzebna : )
Jest pęcherzyk, malutki bo 3mm, ale jest.
Teraz czekamy do 23 października na kolejną wizytę : )
Tanashi, Pani Lis, awokado 🥑, kasssia lubią tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
eeemakarena wrote:Apropo tej wizyty, na której byłam wczoraj - chyba jednak była mi potrzebna : )
Jest pęcherzyk, malutki bo 3mm, ale jest.
Teraz czekamy do 23 października na kolejną wizytę : )
Super, to mamy razem wizytęeeemakarena lubi tę wiadomość