X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2025
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 10 października 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Dzień dobry,
    Chyba już mogę dołączyć do czerwcowych mamusiek:)

Wrzesień odpuszczony maksymalnie w staraniach,💕🔥 może max 4 razy przez cały miesiąc .
    18.09 miałam wizytę w klinice niepłodności w Poznaniu, kierunek stymulacja od października. A tu po 17 miesiącach starań zaskoczenie i ⏸.
    Beta z 7.10 57 mIU
    Beta z 9.10 172 mIU

Progesteron podbiłam do normy, przy której już jestem spokojniejsza o kropka.
    Gratulacje! Długa droga za Wami, świetnie że się udało! ❤️

Maj.a lubi tę wiadomość

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Pani Lis Ekspertka

Wysłany: 10 października 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja witaj, gratulacje 🥰🥰🥰

Gusia, teraz już czuje się lepiej, plamienia i skurcze mocno zelzaly 😊 wtorek napędził mi stracha krwawieniem, chyba było to echo @ ktora nie miała szansy się rozkręcić, a teraz z dnia na dzień nieprzyjemne objawy słabną 😊

Maj.a lubi tę wiadomość

3.10.24 ⏸️ bHCG 11.8 (9dpo) 🌱
    5.10.24 bHCG 72.5, prog 18.70 (11 dpo)
    8.10.24 bHCG 407.8, prog 32.65 (14 dpo)
    12.10.24 bHCG 1341,4
    24.10.24 Mamy maleńkie 💝
    28.11.24 Nifty Pro - niskie ryzyka🥳 Mała Księżniczka🙇‍♀️🩷
    9.12.24 Usg prenatalne

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Maja! Życzę Ci spokojnej ciąży. Faktycznie masz za sobą długą drogę. Na pewno jesteś szczęśliwa, że się udało ❤️

Pani Lis no to super, że jest lepiej! Bardzo dobre wiadomości!kiedy teraz masz wizytę? Sorki, jak przegapiłam

Maj.a lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Heaven Nowa

Wysłany: 10 października 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mówicie, że w nieprawidłowej ciąży mogą być dobre przyrosty na początku to też się zatrzymam na dwóch mierzeniach bety, tym bardziej, że jadę z maluszkiem, a on bardzo panikuje jak mi ktoś coś robi.
    Też mam uderzenia gorąca, mega to niekomfortowe, ponieważ pocę się jak po chorobie idąc w mieście i modlę się żeby tego nie było widać 😅
    Wiecie, że ja już wiedziałam z 5 dni po transferze, że test będzie pozytywny, bo mi się tak wyostrzył węch, że mój pies mi tak śmierdział, że nie mogłam znieść jego oddechu, bo mnie mdliło 😄 W zeszłej ciąży przez 2 miesiące glaskałam go z zatkanym nosem, biedny nie wiedział co się dzieje 😄

• Angiepuch Koleżanka

Wysłany: 10 października 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heaven wrote:
    Skoro mówicie, że w nieprawidłowej ciąży mogą być dobre przyrosty na początku to też się zatrzymam na dwóch mierzeniach bety, tym bardziej, że jadę z maluszkiem, a on bardzo panikuje jak mi ktoś coś robi.
    Też mam uderzenia gorąca, mega to niekomfortowe, ponieważ pocę się jak po chorobie idąc w mieście i modlę się żeby tego nie było widać 😅
    Wiecie, że ja już wiedziałam z 5 dni po transferze, że test będzie pozytywny, bo mi się tak wyostrzył węch, że mój pies mi tak śmierdział, że nie mogłam znieść jego oddechu, bo mnie mdliło 😄 W zeszłej ciąży przez 2 miesiące glaskałam go z zatkanym nosem, biedny nie wiedział co się dzieje 😄

Ja mam dwa psy i kota i trzymam się od nich teraz na odległość 😂😂 Jak nigdy mi ich zapach nie przeszkadzał tak teraz, od razu mi się zawartość żołądka podnosi do góry 🙈

• Flubbershy Koleżanka

Wysłany: 10 października 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dominują u Was poty i uderzenia gorąca, a u mnie wręcz przeciwnie - zimno 🥶 W domu mamy teraz ok 22 st a mi się zdarza na wełniany sweter zarzucać sobie koc. Mąż na mnie patrzy jak na wariatkę 😅 Po kilku godzinach mi przechodzi i znów mogę śmigać w krótkim rękawku. Czytałam, że w I trymestrze wariuje ośrodek termoregulacji, stąd takie sensacje 🫣
    Poza tym okropnie mnie suszy, w zasadzie suchość w gardle to był chyba mój pierwszy objaw ciąży...

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heaven u mnie też pierwszy objaw każdej ciąży to wyczulony węch, teraz najgorzej mi śmierdzą skarpetki męża jak wraca z pracy i musi od razu iść do łazienki myć stopy i zmieniać 🤣🤣🤣 a normalnie w ogóle na to nie zwracam uwagi i nic mi nie przeszkadza

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 10 października 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flubbershy wrote:
    Widzę, że dominują u Was poty i uderzenia gorąca, a u mnie wręcz przeciwnie - zimno 🥶 W domu mamy teraz ok 22 st a mi się zdarza na wełniany sweter zarzucać sobie koc. Mąż na mnie patrzy jak na wariatkę 😅 Po kilku godzinach mi przechodzi i znów mogę śmigać w krótkim rękawku. Czytałam, że w I trymestrze wariuje ośrodek termoregulacji, stąd takie sensacje 🫣
    Poza tym okropnie mnie suszy, w zasadzie suchość w gardle to był chyba mój pierwszy objaw ciąży...
    O tak, u mnie też napady zimna! Wczoraj mąż siedział na krótki rękawek i narzekał, że gorąco w domu mamy, a ja w swetrze i pod kocem, a nadal było mi chłodno 😅

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 10 października 2024, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka, dołączam do was, nie mam jeszcze terminu, ale wychodzi, że będzie czerwiec.
    Owulacje miałam bardzo późno, 25dc więc się udało fartem :)
    Jutro usg i kolejna beta (troche panikuje, bo już jestem po jednym poronieniu w kwietniu tego roku).
    Pozdrawiam wszystkie :)

Pani Lis, eeemakarena lubią tę wiadomość

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 10 października 2024, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Siemka, dołączam do was, nie mam jeszcze terminu, ale wychodzi, że będzie czerwiec.
    Owulacje miałam bardzo późno, 25dc więc się udało fartem :)
    Jutro usg i kolejna beta (troche panikuje, bo już jestem po jednym poronieniu w kwietniu tego roku).
    Pozdrawiam wszystkie :)
    Hej, ja też miałam owulację 25 dc! Trzymam kciuki za jutrzejsze usg i betę, koniecznie daj znać po 😊

kasssia lubi tę wiadomość

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 października 2024, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Screenshot-20241010-152204-Drive.jpg

👀pozytywnie się zaskoczyłam. Spodziewałam się niższego wyniku. Kamien z serca... na chwilę🫢

xSmerfetkax, awokado 🥑, Tanashi lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2024, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq kiedy masz wizytę? Wynik kosmos :D ja jutro podskoczę do labu bo nadarzyła się okazja. Mąż musi zrobić wyniki, dziś dostał skierowanie od lekarza, więc już się dopisałam do tej wycieczki 😅 tylko znów będę kłębkiem stresu póki nie wrzucą na stronę wyników 👌

Kasia, awokado, ja również pozna owulka. Obstawiam 21/22 dzien. Moze nie aż tak późno jak u Was, ale też miałam taki pokręcony cykl, że się nie spodziewałam ciąży 🫣

Nineq, kasssia lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 10 października 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nineq super wynik! Gratulacje ☺️

@Gusia dokładnie - ja też się absolutnie nie spodziewałam, tym bardziej że zawsze miałam regularne 29-dniowe cykle, a tu nagle owulacja dopiero w 25, to był najdziwniejszy cykl od kiedy tylko pamiętam, ale widocznie tak miało być 😅

Nineq lubi tę wiadomość

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 października 2024, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, 21 października dopiero. Nie chciałam wcześniej. Twój na pewno też będzie wysoko 😃
    Ja tak odświeżałam od 12 co chwilę, progesteron był pierwszy a na betę czekałam i się stresowałam więc znam ból.

Może by ma pierwszej stronie, callas, lub któraś dziewczyna zrobiła właśnie post z datami, badaniami itd., jak inne miesięczne?

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 10 października 2024, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flubbershy wrote:

U mnie też takie wariacje i tez właśnie doczytałam, że może nam termostat wariować ;)

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 października 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pozwolę sobie nieśmiało dołączyć, jako, że od wczoraj już Was intensywnie podczytuję :)
    U mnie test ciążowy pozytywny 10 dpo wczoraj, dziś 11 dpo beta 87,5 mIU/ml. Wizyta u ginekologa 23 października.

@Nineq wow, piękny wynik, to już ciąża przez duże C :D

Widziałam też, że rozmawiacie o książkach. Jako, że mam na stanie już jedną córkę ze stycznia 2022 i coś już tam przeczytałam, to pozwolę sobie dorzucić jeszcze do Waszych propozycji super książkę na półog "Czwarty trymestr" Magdaleny Komsty. Jest tam sporo o baby blues i depresji poporodowej, o śnie dziecka w pierwszych 3 miesiacach, o karmieniu piersią - jakbym miała przeczytać jeszcze raz jedną książkę, to wybrałabym tę :)

Podobała mi się też książka "Karmienie piersią" i "Poród naturalny" od Natuli, dużo konkretów. Ogólnie Natuli ma też fajną serię - czytałam też "Uwaga złość" oraz "Wild child" i oba warte polecenia. Z porodowych to też poradnik Izy Dębińskiej, tam też sporo o pozycjach porodowych, chociaż z tego co kojarzę, to już chyba nie jest wydawany. Ale ja mój na vinted upolowałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2024, 16:19

awokado 🥑, Pani Lis, eeemakarena lubią tę wiadomość

preg.png
  • Pani Lis Ekspertka

Wysłany: 10 października 2024, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, Kasssia witajcie, moje gratulacje 🥰🥰🥰
    Co do książek, znalazłam mnóstwo dobrych opinii o "Zdrowy Maluszek" także dzielę się, osobiście nie czytałam ale zamierzam😁

Tanashi, kasssia lubią tę wiadomość

3.10.24 ⏸️ bHCG 11.8 (9dpo) 🌱
    5.10.24 bHCG 72.5, prog 18.70 (11 dpo)
    8.10.24 bHCG 407.8, prog 32.65 (14 dpo)
    12.10.24 bHCG 1341,4
    24.10.24 Mamy maleńkie 💝
    28.11.24 Nifty Pro - niskie ryzyka🥳 Mała Księżniczka🙇‍♀️🩷
    9.12.24 Usg prenatalne

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 10 października 2024, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis wrote:
    Dziewczyny, a czy macie/ zamierzacie kupić jakies ciekawe książki w temacie ciąży i opieki nad maluszkiem? Macie jakies polecajki? 😊

Ciężarówką przez 9 miesięcy :)

Calkiem fajnie napisana : )

Pani Lis, Tanashi lubią tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 10 października 2024, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo tej wizyty, na której byłam wczoraj - chyba jednak była mi potrzebna : )

Jest pęcherzyk, malutki bo 3mm, ale jest.

Teraz czekamy do 23 października na kolejną wizytę : )

Tanashi, Pani Lis, awokado 🥑, kasssia lubią tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 października 2024, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Apropo tej wizyty, na której byłam wczoraj - chyba jednak była mi potrzebna : )

Jest pęcherzyk, malutki bo 3mm, ale jest.

Teraz czekamy do 23 października na kolejną wizytę : )

Super, to mamy razem wizytę :D

eeemakarena lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ