Czerwcowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Z mojego doświadczenia też wynika, że przychodnie respektują ten zapis, że trzeba kobietę w ciąży przyjąć w ciągu tygodnia i nigdy nie miałam problemu
Tanashi to Ty chyba serio jesteś jakąś wyjątkowo cierpliwa osoba bo ja mam alergię na niedouczonych lekarzy i już do nich nie wracam 🫣
Cześć Emilka! Jak nie znasz dokładnego terminu owulacji to lekarz Ci na wizycie pierwszej wyliczy termin i wiek ciąży z tego, ile CRL ma zarodek a to są bardzo precyzyjne pomiary (jak nie trafia się na kogoś, kto nie ogarnia) -
Doczekałam się swojej dzisiejszej bety - 218, odlecę ze szczęścia!!
Klaudia9212, Pani Lis, Kasiekkk, Tanashi, eeemakarena, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
🙍♀️ 31 --> celiakia, endometrioza, AMH 1,89
🙍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
🧬 02.12.2024
🩺 20.12.2024
-
Szarotka12 wrote:Doczekałam się swojej dzisiejszej bety - 218, odlecę ze szczęścia!!
Szarotka12 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. I ja chciałabym nieśmiało do Was dołączyć 🤩.
Krótko o mnie: mam 31 (we wtorek) lat, mam córkę z poprzedniego związku która ma 7 lat i mam męża 😀.
Dziś rano test pokazał dwie kreski, beta 100. Jestem jakoś 11dpo .
Z OM termin wychodzi mi na 24 czerwca. Do gin. planuje pójść pod koniec miesiąca, w ostatniej ciąży poleciałam od razu i stresowałam się później brakiem serduszka.awokado 🥑, Szarotka12, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLkao19 wrote:Hej dziewczyny. I ja chciałabym nieśmiało do Was dołączyć 🤩.
Krótko o mnie: mam 31 (we wtorek) lat, mam córkę z poprzedniego związku która ma 7 lat i mam męża 😀.
Dziś rano test pokazał dwie kreski, beta 100. Jestem jakoś 11dpo .
Z OM termin wychodzi mi na 24 czerwca. Do gin. planuje pójść pod koniec miesiąca, w ostatniej ciąży poleciałam od razu i stresowałam się później brakiem serduszka.
Gratulacje!
A z ciekawości - jak mierzycie beta? Są jakies testy z apteki?
I jeszcze jedno pytanie - dzisiaj zostałam zapytana przez męża czy on może wejść ze mną do lekarza na tą pierwszą wizytę (26ty październik). Ja sama nie wiem Będzie już coś widać i jest sens żeby mąż ze mną wchodził czy za wcześnie? -
Emilka2 wrote:Gratulacje!
I jeszcze jedno pytanie - dzisiaj zostałam zapytana przez męża czy on może wejść ze mną do lekarza na tą pierwszą wizytę (26ty październik). Ja sama nie wiem Będzie już coś widać i jest sens żeby mąż ze mną wchodził czy za wcześnie?
My dziś po wizycie. Mamy ❤️. Poprosiłam doktora, żeby zawołał na moment męża. Mężusiowi, aż się łezka w oku zakręciłaGusia_, awokado 🥑, Lkao19 lubią tę wiadomość
-
Beta hcg to test ciążowy z krwii Emilka. Poczytaj sobie na wizytę ciążową zwykle można wejść z mężem/partnerem
Gratki dziewczyny, super wieści dziś ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2024, 19:39
-
Hej 😊
Ja się tak nieśmiało witam z Wami, bo strasznie się boję o tą ciążę i jestem bardzo ostrożna z radością.
Mam za sobą dwa biochemy (12.2023 i 08.2024). Podczytuję Was już jakąś chwilkę w wolnym czasie i pomyślałam że dołączę, mam nadzieję że na całe
9 miesięcy 🥺
Beta 9.10 -76,330, prog 34,04
Beta 11.10 -192,56, prog 32,1
Powtórzę chyba jeszcze w niedzielę raz a później umówię się na wizytę.
Termin z OM to 17 czerwca.
A tak ogólnie o mnie to za chwilę kończę 31 lat, mam córkę Amelię 9 letnią z pierwszego małżeństwa które skończyło się rozwodem 6 lat temu. Teraz od ponad roku jestem szczęśliwą żoną mojego męża, który ma dwoje swoich (już dorosłych) dzieci z pierwszego małżeństwa 😁
Jak myślicie, kiedy najlepiej umówić się na wizytę? Pamiętam że z córką byłam jakoś po skończonym 5 tygodniu, początek 6 🤔Tanashi, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
-
Emilka2 wrote:Gratulacje!
I jeszcze jedno pytanie - dzisiaj zostałam zapytana przez męża czy on może wejść ze mną do lekarza na tą pierwszą wizytę (26ty październik). Ja sama nie wiem Będzie już coś widać i jest sens żeby mąż ze mną wchodził czy za wcześnie?
Beta HCG to ten hormon, którego poziom mierzą testy ciążowe. Jeśli chcesz mieć dokładny wynik, to trzeba iść na badanie z krwi. -
EmiW laboeaka2 wrote:Gratulacje!
Moim zdaniem nie ma sensu, napewno będzie to USG dopochwowe i będzie kropka 😀,ewentualnie serduszka będziecie mogli posłuchac. Ja swojego zabieram na pierwsze prenatalne, ale jeśli czujecie obydwoje taka potrzebę to dlaczego nie
@magdalena321 witaj! Współczuję ciężkich przeżyć oby już było ok!
Widzę że mamy podobne doświadczenia, też mam córkę z pierwszego związku. Widzę że u Ciebie tez będzie spora różnica.
Ja na wizytę idę około 6 tc, żeby nie latać co tydzień bo nie ma serduszka 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2024, 19:50
-
Lkao19 wrote:W labourzystów krwi .
Moim zdaniem nie ma sensu, napewno będzie to USG dopochwowe i będzie kropka 😀,ewentualnie serduszka będziecie mogli posłuchac. Ja swojego zabieram na pierwsze prenatalne, ale jeśli czujecie obydwoje taka potrzebę to dlaczego nie
@magdalena321 witaj! Współczuję ciężkich przeżyć oby już było ok!
Widzę że mamy podobne doświadczenia, też mam córkę z pierwszego związku. Widzę że u Ciebie tez będzie spora różnica.
Ja na wizytę idę około 6 tc, żeby nie latać co tydzień bo nie ma serduszka 😀
Taaak, będzie 10 lat 😁 a między dziećmi męża a maleństwem 24 i 19 także to jest dopiero różnica wieku 😅
Właśnie też tak planowałam ale kurczę chyba będę się stresować czy wszystko ok i pójdę dwa razy 😁Tanashi lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Taaak, będzie 10 lat 😁 a między dziećmi męża a maleństwem 24 i 19 także to jest dopiero różnica wieku 😅
Właśnie też tak planowałam ale kurczę chyba będę się stresować czy wszystko ok i pójdę dwa razy 😁
Sama mam brata młodszego o 19 lat, polecam tę różnicę 😁 -
Tanashi wrote:Mi się podobało z maluszkiem w domu, takie wprawianie się przed swoim 😂
Noo ja przy nim też trochę się wprawiłam bo praktycznie go wychowałam, rodzice pracowali a ja po szkole siedziałam z młodym do wieczora 😁
Fajnie teraz powspominać te czasy ☺️ -
A ja standardowo będę chodzić na wszystkie usg pewnie sama jak nie wydarzy się jakiś cud 😆 w ciąży z pierwszą córką początek covid i mąż nie mógł być nawet przy porodzie a wizyty to już wgle, w drugiej ciąży musiał być z malutkim dzieckiem, które nie chciało z nikim innym zostać. A teraz będzie pilnował dwójki w czasie moich wizyt ale już chyba mi to nie robi, że będę chodzić sama 😆 z prenatalnych mu przyniosę płytki (jak dotrwamy!) i tyle…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2024, 20:46
Lkao19 lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:A ja standardowo będę chodzić na wszystkie usg pewnie sama jak nie wydarzy się jakiś cud 😆 w ciąży z pierwszą córką początek covid i mąż nie mógł być nawet przy porodzie a wizyty to już wgle, w drugiej ciąży musiał być z malutkim dzieckiem, które nie chciało z nikim innym zostać. A teraz będzie pilnował dwójki w czasie moich wizyt ale już chyba mi to nie robi, że będę chodzić sama 😆 z prenatalnych mu przyniosę płytki (jak dotrwamy!) i tyle…
-
Pewnie. Mój mąż czuł lekki zawód jak nie mógł chodzić ze mną na te trzy USG lepszej jakości przez te wszystkie restrykcje, ale teraz chyba już go to nie rusza. Tylko, żeby dziecko było zdrowe i ciąża żywa i będzie dobrze. Będzie miał co robić w trakcie moich wizyt xd
Napiszcie może dziewczyny z jakich okolic jesteście, żebyśmy się lepiej poznały. Ja mieszkam pod Szczecinem, choć kilka lat mieszkałam w mieście, ale wyprowadziliśmy się na wies po ślubieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2024, 21:01
-
Gusia_ wrote:Pewnie. Mój mąż czuł lekki zawód jak nie mógł chodzić ze mną na te trzy USG lepszej jakości przez te wszystkie restrykcje, ale teraz chyba już go to nie rusza. Tylko, żeby dziecko było zdrowe i ciąża żywa i będzie dobrze. Będzie miał co robić w trakcie moich wizyt xd
Napiszcie może dziewczyny z jakich okolic jesteście, żebyśmy się lepiej poznały. Ja mieszkam pod Szczecinem, choć kilka lat mieszkałam w mieście, ale wyprowadziliśmy się na wies po ślubie
Ja mieszkam w górach w Beskidzie Żywieckim w takiej małej wiosce 😉👧 - 32 PCOS
🧒 - 33
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
14.10.2024 - jest ❤️
23.10.2024 - bliźniaki 2o1k, ❤️ 2 × 159
05.11.2024 - 💔💔