X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2025
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 października 2024, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Dzień dobry, ja jestem z Torunia, ale jakoś na wiosnę będziemy się przeprowadzać na wieś pod Toruń. Urodziłam się tu, ale w międzyczasie kilka lat mieszkałam w Gdańsku, gdzie zresztą poznałam męża 😊

Ja dzisiaj miałam tragiczną noc, jadę na 11 awaryjnie do randomowego ginekologa, bo wczoraj zauważyłam, że mam dziwnego, bolesnego guzka na sromie… bardzo się przestraszyłam, bo zaczęłam czytać w internecie, że może to być opryszczka (chociaż nie wiem, jakim cudem miałabym się nią zarazić, bo mąż nie ma i w sumie ten guzek jest podskórny), torbiel lub jakiś guzek Bartholina. Jestem niesamowicie przerażona, że może to jakoś zaszkodzić ciąży. Przepraszam, jeśli temat zbyt intymny i kogoś uraziłam, ale musiałam się komuś wygadać 😭 Proszę trzymajcie kciuki żeby okazało się, że to nic takiego 🙏

Oooo jak super, ja też z Torunia i też się będę przeprowadzać, bo buduje się na wsi pod Toruniem 🤣

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 października 2024, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Dzień dobry, ja jestem z Torunia, ale jakoś na wiosnę będziemy się przeprowadzać na wieś pod Toruń. Urodziłam się tu, ale w międzyczasie kilka lat mieszkałam w Gdańsku, gdzie zresztą poznałam męża 😊

Ja dzisiaj miałam tragiczną noc, jadę na 11 awaryjnie do randomowego ginekologa, bo wczoraj zauważyłam, że mam dziwnego, bolesnego guzka na sromie… bardzo się przestraszyłam, bo zaczęłam czytać w internecie, że może to być opryszczka (chociaż nie wiem, jakim cudem miałabym się nią zarazić, bo mąż nie ma i w sumie ten guzek jest podskórny), torbiel lub jakiś guzek Bartholina. Jestem niesamowicie przerażona, że może to jakoś zaszkodzić ciąży. Przepraszam, jeśli temat zbyt intymny i kogoś uraziłam, ale musiałam się komuś wygadać 😭 Proszę trzymajcie kciuki żeby okazało się, że to nic takiego 🙏

A co do guzka - na pewno warto skontrolować, mi się coś takiego ostatnio zrobiło jak miałam infekcje, ale lekarz mówił, że to normalne. Po leczeniu zeszło. Warto sprawdzić 😊

preg.png
  • Szarotka12 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Wrocławia :)

Awokado, daj znać, co powie lekarz, trzymam kciuki, żeby nic poważnego!

🙍‍♀️ 31 --> celiakia, endometrioza, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm

🩺 15.01.2025

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 12 października 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Gusia - ja też w Gdańsku mieszkałam w związku ze studiami 😁 pokochałam to miasto całym sercem i regularnie odwiedzamy tam przyjaciół, ale w Toruniu jednak łatwiej i taniej się żyje 🤪

@Tanashi łooo nie spodziewałam, że ktoś tu też z Piernikowa może być! Ale ekstra 😊 my co prawda sami się nie budujemy (podziwiam!), ale kupujemy od dewelopera część bliźniaka, jakoś pod koniec roku mamy mieć przekazanie własności i właśnie wyjeżdżamy na małą wioskę od strony Łysomic. No świat jest naprawdę mały 😅 dzięki też za info w sprawie guzka, trochę mnie uspokoiłaś!

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek👌
    04.12 prenatalne - wszystko ok 🧡
    03.01 na 90% czekamy na dziewczynkę 🥹🩷

preg.png
  • Pani Lis Ekspertka

Wysłany: 12 października 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Kraków, a wlasciwie dopiero co przeprowadzilam się na wieś pod Krakowem 😁

Awokado, nie martw się, to na pewno nic groznego! Opryszczka z tego co wiem nie jest podskornym guzkiem tylko sklada się z pęcherzyków więc nie stresuj się kochana ❤️Czekamy na wiesci z wizyty :)

3.10.24 ⏸️ bHCG 11.8 (9dpo) 🌱
    5.10.24 bHCG 72.5, prog 18.70 (11 dpo)
    8.10.24 bHCG 407.8, prog 32.65 (14 dpo)
    12.10.24 bHCG 1341,4
    24.10.24 Mamy maleńkie 💝
    28.11.24 Nifty Pro - niskie ryzyka🥳 Mała Księżniczka🙇‍♀️🩷
    9.12.24 Usg prenatalne

preg.png
  • Pani Lis Ekspertka

Wysłany: 12 października 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ostatni raz zdalam krew na betę i czekam na poniedziałek żeby zobaczyć pęcherzyk 😁 Mam nadzieję że jest porzadny przyrost od wtorku 🥰

kasssia, Szarotka12 lubią tę wiadomość

3.10.24 ⏸️ bHCG 11.8 (9dpo) 🌱
    5.10.24 bHCG 72.5, prog 18.70 (11 dpo)
    8.10.24 bHCG 407.8, prog 32.65 (14 dpo)
    12.10.24 bHCG 1341,4
    24.10.24 Mamy maleńkie 💝
    28.11.24 Nifty Pro - niskie ryzyka🥳 Mała Księżniczka🙇‍♀️🩷
    9.12.24 Usg prenatalne

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 12 października 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie 🥰

@PaniLis - czekamy na piękny wynik Twojej bety 🤞

Pani Lis lubi tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek👌
    04.12 prenatalne - wszystko ok 🧡
    03.01 na 90% czekamy na dziewczynkę 🥹🩷

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 12 października 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wasze bety i wizyty 🤞🏼🤞🏼

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 października 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis też podskoczyłam na betę bo w poniedziałek na tydzień wyjeżdżam i chciałam chyba wiedzieć czy wszystko jest ok choć wiadomo mimo to różnie może być ;)

Avokado czekamy!

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Capricorni Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkao19 wrote:
    No to witam sąsiadkę 😃
    @Gusia_ no to przez moja wioskę też napewno jeździć bo ona jest na drodze nr 11 😃
    @Capricorni zazdroszczę kocham góry. Pochodzisz z tamtych okolic?

Tak, urodziłam się tutaj i wychowałam, na studia wyjechałam do Katowic a potem wróciłam. Nie lubię dużych miast, nie podoba mi się tam 😊

👧 - 32 PCOS
    🧒 - 33
    Starania od 2020

28.09.2024 - ⏸️
    14.10.2024 - jest ❤️
    23.10.2024 - bliźniaki 2o1k, ❤️ 2 × 159
    05.11.2024 - 💔💔
  • asiun Autorytet

Wysłany: 12 października 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,

Chyba tak powolutku mogę dołączyć.
    Może trochę o mnie mam 32 lata (jeszcze), mam 8letnia córkę z pierwszego małżeństwa, które zakończyło się jak mała miała 1,5 roku.
    Pół roku temu ponownie wyszłam za mąż :D.
    Ostatni okres miałam 16.09 i miałam monitorowany cykl, bo lekarz podejrzewał brak owulacji, jednak monitoring potwierdzil że wszystko jest ok. Owulacje miałam okolo 13dc, coś mniei kurcze podkusiło i zrobiłam w środę test 24dc, 11dpo i doznałam szoku, bo pojawił się cień, ale taki konkretny cień. Zdziwiłam się bardzo, bo w pierwszej ciąży taki test wyszedl mi 3 dni po spóźnieniu miesiączki.
    12dpo rano powtorzylam test, druga kreska, słabiutka ale już na pewno nie cień, tego samego dnia zrobiłam betę, wynik 101,60.
    Napisałam do mojego gina, ponieważ kazał natychmiast dać znać jeśli test będzie pozytywny. Wczoraj u niego byłam, choc nie widzialam sensu aby tak szybko iść bo z doświadczenia wiem, że na tym etapie można zobaczyć co najwyzej pogrubione endometrium, tym bardziej że termin okresu mam dopiero na jutro. Doktor zrobil usg i oczywiscie nic tam nie widać. Biorę dalej duphaston tylko, że w większej dawce plus acard ( pierwszą ciążę miałam bardzo trudną więc teraz jest dmuchanie na zimne). W poniedziałek mam zrobic znowu bete i APTT i środę kolejna wizyta, bo on twierdzi, że będzie widać pęcherzyk, ale ja jakoś w to wątpie i boję się niepotrzebnego stresu w środę będzie 4tc2d.
    Ale dobra nie zanudzam już.
    Gratuluję Wam wszystkim i mocno trzymam kciuki:)

P.s jeśli wszystko pójdzie ok to TP mam na 23.06. :))

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Hejo,

Chyba tak powolutku mogę dołączyć.
    Może trochę o mnie mam 32 lata (jeszcze), mam 8letnia córkę z pierwszego małżeństwa, które zakończyło się jak mała miała 1,5 roku.
    Pół roku temu ponownie wyszłam za mąż :D.
    Ostatni okres miałam 16.09 i miałam monitorowany cykl, bo lekarz podejrzewał brak owulacji, jednak monitoring potwierdzil że wszystko jest ok. Owulacje miałam okolo 13dc, coś mniei kurcze podkusiło i zrobiłam w środę test 24dc, 11dpo i doznałam szoku, bo pojawił się cień, ale taki konkretny cień. Zdziwiłam się bardzo, bo w pierwszej ciąży taki test wyszedl mi 3 dni po spóźnieniu miesiączki.
    12dpo rano powtorzylam test, druga kreska, słabiutka ale już na pewno nie cień, tego samego dnia zrobiłam betę, wynik 101,60.
    Napisałam do mojego gina, ponieważ kazał natychmiast dać znać jeśli test będzie pozytywny. Wczoraj u niego byłam, choc nie widzialam sensu aby tak szybko iść bo z doświadczenia wiem, że na tym etapie można zobaczyć co najwyzej pogrubione endometrium, tym bardziej że termin okresu mam dopiero na jutro. Doktor zrobil usg i oczywiscie nic tam nie widać. Biorę dalej duphaston tylko, że w większej dawce plus acard ( pierwszą ciążę miałam bardzo trudną więc teraz jest dmuchanie na zimne). W poniedziałek mam zrobic znowu bete i APTT i środę kolejna wizyta, bo on twierdzi, że będzie widać pęcherzyk, ale ja jakoś w to wątpie i boję się niepotrzebnego stresu w środę będzie 4tc2d.
    Ale dobra nie zanudzam już.
    Gratuluję Wam wszystkim i mocno trzymam kciuki:)

P.s jeśli wszystko pójdzie ok to TP mam na 23.06. :))
    Witamy i gratulacje! Ja ostatnia miesiączkę miałam 17 września i też byłam mega zaskoczona gdy w piątek wyszedł mi dość konkretny cień 😃. Także mamy prawe identyczne wiek ciąży, też mam córkę z pierwszego związku 2017 rocznik.
    Kiedy planujesz wizytę u gina?

asiun lubi tę wiadomość

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 12 października 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zastanawiam się czy zamówić segregator ciążowy i książkę o ciąży od mamy ginekolog 🤔🫢

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 12 października 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkao19 wrote:
    Witamy i gratulacje! Ja ostatnia miesiączkę miałam 17 września i też byłam mega zaskoczona gdy w piątek wyszedł mi dość konkretny cień 😃. Także mamy prawe identyczne wiek ciąży, też mam córkę z pierwszego związku 2017 rocznik.
    Kiedy planujesz wizytę u gina?

Hej, hej
    U gina byłam już wczoraj, ale to na jego prośbę. Teraz w środę mam jechać też na jego prośbę, ja sama wiem, że to zbyt wcześnie. Mam złe doświadczenia z pierwszej ciązy gdzie w 6tc nic nie było i ciążę na straty już skazali a tu już 8letnia łobuziara w domu :D:D. Boję się, że nie będzie nawet pęcherzyka i mimo, że wiem że to wcześnie to wiem też że moja psychika będzie w strzępach.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2024, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Hej, hej
    U gina byłam już wczoraj, ale to na jego prośbę. Teraz w środę mam jechać też na jego prośbę, ja sama wiem, że to zbyt wcześnie. Mam złe doświadczenia z pierwszej ciązy gdzie w 6tc nic nie było i ciążę na straty już skazali a tu już 8letnia łobuziara w domu :D:D. Boję się, że nie będzie nawet pęcherzyka i mimo, że wiem że to wcześnie to wiem też że moja psychika będzie w strzępach.
    A to z jakiegoś konkretnego powodu kazał Ci tak szybko przyjść?

@Smerfetka mi akurat wystarczy teczka 😃 ale ja to taka bardziej praktyczna i minimalistyczna jestem. Ale wiem ze niektórzy mają te segregatory i sobie chwalą.

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 października 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka segregator mogę polecić. W ciaży ze starszą córką dostałam od przyjaciółki, która jest fanką MG i w sumie to było wygodne mieć wszystko w jednym miejscu, zwłaszcza, jak ja dodatkowo chodzę jeszcze na wizyt do endokrynolga i mam zawsze więcej papierów niż typowa cieżarna. W kolejnej ciąży sama kupiłam i jak teraz na wizycie wszystko bedzie ok to też kupię :)

Hej Asiun! Nudnej ciąży, fajnie, że do nas dołączyłaś!

Lkao19 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • asiun Autorytet

Wysłany: 12 października 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkao19 wrote:
    A to z jakiegoś konkretnego powodu kazał Ci tak szybko przyjść?

@Smerfetka mi akurat wystarczy teczka 😃 ale ja to taka bardziej praktyczna i minimalistyczna jestem. Ale wiem ze niektórzy mają te segregatory i sobie chwalą.
    tak ze względu na to, że od połowy cyklu byłam na duphastonie
    i przez to jak wyglądała pierwsza ciąża (on jej nie prowadził, ale widział moje 11 wypisow ze szpital w trakcie pierwszej ciąży)

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @asiun - witamy i gratulacje! :D

Co do segregatorów, to ja mam takie podejście jak @Lkao19 i chyba nie bede nic kupowac ;)

Dziewczyny, a macie już jakieś dolegliwości?

Bo mnie od wczoraj zaczyna pobolewać żołądek, ale nie wiem czy to jest związane z ciążą czy z tym, że dzisiaj jedziemy na wesele do znajomych no i wiecie - jeszcze nikt nic nie wie. Chociaż tyle, że jestem kierowcą powrotnym więc mam argument żeby nie pić alko i nie wzbudzać pierwszych podejrzeń :P ;)

asiun lubi tę wiadomość

• asiun Autorytet

Wysłany: 12 października 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka2 wrote:
    @asiun - witamy i gratulacje! :D

Co do segregatorów, to ja mam takie podejście jak @Lkao19 i chyba nie bede nic kupowac ;)

Dziewczyny, a macie już jakieś dolegliwości?

Bo mnie od wczoraj zaczyna pobolewać żołądek, ale nie wiem czy to jest związane z ciążą czy z tym, że dzisiaj jedziemy na wesele do znajomych no i wiecie - jeszcze nikt nic nie wie. Chociaż tyle, że jestem kierowcą powrotnym więc mam argument żeby nie pić alko i nie wzbudzać pierwszych podejrzeń :P ;)

Ja jestem okropnie zmęczona, ale do tego stopnia, że ma zawroty głowy i mogę zasnąć na siedząco.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 12 października 2024, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem wszystkim nowym Paniom ;)
    Ja dziś ostatni raz na becie byłam (wiem, że bez sensu).
    Co do objawów... wczoraj jadłam jakbym miała żołądek bez dna, dziś mnie jakieś mdlosci łapią 😵‍💫i mam gumowy posmak, jakbym oponę żuła.
    Idziemy do teściowej na urodziny, ale ona akurat już wie więc nikt alkoholu nie będzie proponował.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ