X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2025
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 16 października, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zaliczyłam pierwszą gumę na mdłości, ale to niedobre 🤣🫣

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się rozejrzeć za jakimiś spodniami na gumkę. Może macie jakiś sklep gdzie na pewno kupie? Mam niesamowite wzdęcia a do tego chyba mi się woda w organizmie zatrzymuje. Jak na codzien chodziłam w jeansach tak teraz normalnie jest dramat. Jak tak dalej pojdzie to lada chwila będę kupować ciążowe ciuchy bo przecież wszystko mnie uwiera na brzuchu...

• Maj.a Autorytet

Wysłany: 16 października, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj na becie dla własnego psychicznego spokoju .
    Kropek rośnie to najważniejsze 😉😊

Mnie na szczęście póki co mdłości omijają.

Co da app to mam na tel Ciąża + i Preglife. Druga ma plusa za rozpiskę który tydzień, dzień, ile zostało itp.
    domisiek wrote:
    Muszę się rozejrzeć za jakimiś spodniami na gumkę. Może macie jakiś sklep gdzie na pewno kupie? Mam niesamowite wzdęcia a do tego chyba mi się woda w organizmie zatrzymuje. Jak na codzien chodziłam w jeansach tak teraz normalnie jest dramat. Jak tak dalej pojdzie to lada chwila będę kupować ciążowe ciuchy bo przecież wszystko mnie uwiera na brzuchu...

Ja wczoraj zawitałam do apteki po Espumisan, jaka ulga po nich była :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października, 09:06

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU 09.10. Beta HCG 172 mIU
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 💙 czy 🩷❔️
    preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 16 października, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domisiek wrote:

Ja właśnie zamawiam dziś rajstopy ciążowe, bo mam same sukienki i spódnice na jesień, a w zwykłych już nie wytrzymuje naprawdę 🤣

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 16 października, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co w kontekście pory roku to chyba trafiłyśmy najlepiej.
    W pierwszej ciązy miałam termin na wrzesień i końcówka ciąży w największe upały, koszmar.
    A my w zime jeszcze nie będziemy miały jakiegoś mega brzucha, więc nie powinno być problemu z ubieraniem się w kurtki itd. A sama końcówka to już wiosna, wiec już lżejsze ubrania. Obym się nie przeliczyła 🤣

magdalena321, Maj.a, eeemakarena lubią tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 16 października, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    W pierwszej ciązy miałam termin na wrzesień i końcówka ciąży w największe upały, koszmar.
    A my w zime jeszcze nie będziemy miały jakiegoś mega brzucha, więc nie powinno być problemu z ubieraniem się w kurtki itd. A sama końcówka to już wiosna, wiec już lżejsze ubrania. Obym się nie przeliczyła 🤣

Też właśnie o tym myślałam ostatnio 🙂
    Ja w ciąży z córką rodziłam w grudniu. Dzień przed wigilią. Na porodówkę jechałam tak spuchnięta nogi w skarpetkach ledwo weszły w jakieś rozciągnięte BALERINY bo do niczego innego nie wsadziłam stopy, kurtka nie zapięta, owinięta szalem, to był kosmos jakiś 🫣

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 16 października, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:

Ja rodziłam córkę w styczniu i dla mnie największym problemem był strach o choroby :( dzieci od brata męża non stop przynosiły jakieś choroby z przedszkola, teściowa się nimi opiekowała, a my jeszcze z nią mieszkamy z uwagi na budowę domu, więc pod tym względem zima jest słaba. Ale za to my mamy teraz gorzej w pierwszym i drugim trymestrze, gdzie jest jeszcze sezon chorobowy i wszystkie grypy, parwowirusy, bostonki i inne przyjemności krążą w powietrzu. :(

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 16 października, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Też właśnie o tym myślałam ostatnio 🙂
    Ja w ciąży z córką rodziłam w grudniu. Dzień przed wigilią. Na porodówkę jechałam tak spuchnięta nogi w skarpetkach ledwo weszły w jakieś rozciągnięte BALERINY bo do niczego innego nie wsadziłam stopy, kurtka nie zapięta, owinięta szalem, to był kosmos jakiś 🫣

no własnie słyszałam, że w zime końcówka ciąży też nie dobrze. hehe. ja sobie nic gorszego niż te upały nie mogę wyobrazić.

Tanashi wrote:
    Ja rodziłam córkę w styczniu i dla mnie największym problemem był strach o choroby :( dzieci od brata męża non stop przynosiły jakieś choroby z przedszkola, teściowa się nimi opiekowała, a my jeszcze z nią mieszkamy z uwagi na budowę domu, więc pod tym względem zima jest słaba. Ale za to my mamy teraz gorzej w pierwszym i drugim trymestrze, gdzie jest jeszcze sezon chorobowy i wszystkie grypy, parwowirusy, bostonki i inne przyjemności krążą w powietrzu. :(

no niby tak... ja mam dziecko w przedszkolu i ciągle gil. pocieszam się, że skoro przeszłam tego covida na samym początku ciąży to teraz mnie już nic nie ruszy. Zastanawiam się tylko jak z dzieckiem póżniej. Czy ją puszczać do przedszkola, czy zostawić w domu. Najchętniej pojechałabym sobie gdzieś w las styczeń/luty, żeby nie wdychać tego smogu w mieście (mieszkam w Warszawie).

ps. Jezu, już mnie zaczęły ścigać reklamy: https://www.reserved.com/pl/pl/dzianinowa-sukienka-z-dekoracyjnym-wykonczeniem-2-413ae-39x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października, 10:16

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 16 października, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lekkiego hopla na punkcie chorób, ale wolę dmuchać na zimne... szczepiłam się na grypę, w ciąży będę szczepić się na rsv i krztusiec, przeciwciała na parwowirusa mam, sen z powiek spędza mi aktualnie tylko bostonka, bo jest najbardziej niebezpieczna w I trymestrze xD

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 października, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia jak będziesz kp to będzie małe miało ochronę. Ja miałam po ostatnim porodzie covid 4 dni po, jak wróciłam z mała to mąż i córka mieli i mnie zarazili, ale malutkiej nic nie ruszyło. No słabe są te choroby ale nie przeskoczysz… moje dzieci kp dopiero chorowały obie po roku, wcześniej jedynie jakieś lekkie katarki, pokładam w tym jakąś nadzieję

Mnie dziś bardziej niż ciążowe dolegliwości męczy ból gardła okropny 😩

I chyba jestem w tej mniejszości, którą chce jak najdłużej chodzić w swoich zwykłych ciuchach nie ciążowych 🤣 slyszalam tak dowcip, że w pierwszej ciąży nie można się ciążowych ciuchów doczekać a w kolejnych już odwrotnie i jestem na to dobrym przykładem 🫣

Smerfetka podziwiam, że w ogóle dałaś radę rzuć te gumę. Ja od samej konsystencji gumy do żucia mam odruch wymiotny 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października, 10:23

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 16 października, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Tez mam taką nadzieję 😃 ja pierwsza córkę rodzilam koniec sierpnia i fakt ze nie było to jakieś mega upalne lato a i tak było ciężko

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

I chyba jestem w tej mniejszości, którą chce jak najdłużej chodzić w swoich zwykłych ciuchach nie ciążowych 🤣 slyszalam tak dowcip, że w pierwszej ciąży nie można się ciążowych ciuchów doczekać a w kolejnych już odwrotnie i jestem na to dobrym przykładem 🫣

Ja też się nie spieszę do tych ciążowych ubrań, a w pierwszej ciąży faktycznie - przy wzdęciach upychałam się w spodnie ciążowe z tym wielkim pasem 😅

• awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 16 października, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam do Was pytanie odnośnie kremów z filtrem uv. Moja przyjaciółka gdy była w ciąży, to już jakoś przy końcówce, strasznie przeżywała, że właśnie się dowiedziała o szkodliwości kremów z filtrem, a codziennie swojego kremu używała i jest przerażona. Wtedy też kupiła jakiś specjalny, strasznie drogi krem, typowo zalecany dla kobiet w ciąży. Ja używam kremu 50spf codziennie przez cały rok, a teraz gdy powychodziły mi jakieś wypryski i cera się pogorszyła, to tym bardziej wolałabym się smarować, żeby uniknąć przebarwień. No więc pytanie - można, czy nie można? Znalazłam w internecie jakieś artykuły, że to mit i że normalnie można używać swojego kremu, ale wolę się Was dopytać 🤔

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek👌
    04.12 prenatalne - wszystko dobrze 🧡

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 16 października, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    kasssia jak będziesz kp to będzie małe miało ochronę. Ja miałam po ostatnim porodzie covid 4 dni po, jak wróciłam z mała to mąż i córka mieli i mnie zarazili, ale malutkiej nic nie ruszyło. No słabe są te choroby ale nie przeskoczysz… moje dzieci kp dopiero chorowały obie po roku, wcześniej jedynie jakieś lekkie katarki, pokładam w tym jakąś nadzieję

Mnie dziś bardziej niż ciążowe dolegliwości męczy ból gardła okropny 😩

Smerfetka podziwiam, że w ogóle dałaś radę rzuć te gumę. Ja od samej konsystencji gumy do żucia mam odruch wymiotny 🤣🤣🤣
    Powiem szczerze że zastanawiałam się czy zaraz nie zwrócę przez te gumę właśnie, ale dałam radę i chyba jakiś efekt nawet jest 😅

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    A ja mam do Was pytanie odnośnie kremów z filtrem uv. Moja przyjaciółka gdy była w ciąży, to już jakoś przy końcówce, strasznie przeżywała, że właśnie się dowiedziała o szkodliwości kremów z filtrem, a codziennie swojego kremu używała i jest przerażona. Wtedy też kupiła jakiś specjalny, strasznie drogi krem, typowo zalecany dla kobiet w ciąży. Ja używam kremu 50spf codziennie przez cały rok, a teraz gdy powychodziły mi jakieś wypryski i cera się pogorszyła, to tym bardziej wolałabym się smarować, żeby uniknąć przebarwień. No więc pytanie - można, czy nie można? Znalazłam w internecie jakieś artykuły, że to mit i że normalnie można używać swojego kremu, ale wolę się Was dopytać 🤔
    Mój lekarz mówi tak: "jeśli coś jest zakazane w ciąży, to musi to być napisane na opakowaniu. Wszystko inne można używać". Także śmiało, używaj dalej spokojnie swojego kremu :)

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

• kasssia Autorytet

Wysłany: 16 października, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja mam lekkiego hopla na punkcie chorób, ale wolę dmuchać na zimne... szczepiłam się na grypę, w ciąży będę szczepić się na rsv i krztusiec, przeciwciała na parwowirusa mam, sen z powiek spędza mi aktualnie tylko bostonka, bo jest najbardziej niebezpieczna w I trymestrze xD

a twoje starsze dziecko chodzi do żłobka?
    ja też zawsze się mega stresuje tym, teraz nie wiem czemu bardziej wyluzowałam. na covid szczepiłam się w kwietniu z myślą właśnie o ciąży na jesień, na grypę zbierałam się i nie zebrałam się...
    Gusia_ wrote:
    miałam na myśli bardziej jak będę juz na L4 jeszcze w ciąży. po urodzeniu to zrobimy sobie pewnie przerwę na chwilę, zobaczymy jak długą. al.e przypomniałaś mi też, że jak Basia się urodziła też u nas był covid i jedyną osobą chorującą był mój facet, my miałyśmy test negatywny.

preg.png
  • Angiepuch Koleżanka

Wysłany: 16 października, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    no niby tak... ja mam dziecko w przedszkolu i ciągle gil. pocieszam się, że skoro przeszłam tego covida na samym początku ciąży to teraz mnie już nic nie ruszy. Zastanawiam się tylko jak z dzieckiem póżniej. Czy ją puszczać do przedszkola, czy zostawić w domu. Najchętniej pojechałabym sobie gdzieś w las styczeń/luty, żeby nie wdychać tego smogu w mieście (mieszkam w Warszawie).

ps. Jezu, już mnie zaczęły ścigać reklamy: https://www.reserved.com/pl/pl/dzianinowa-sukienka-z-dekoracyjnym-wykonczeniem-2-413ae-39x

Ooo, a już myślałam, że nikogo z Warszawy na czerwcowkach nie ma 😅

kasssia lubi tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 16 października, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    miałam na myśli bardziej jak będę juz na L4 jeszcze w ciąży. po urodzeniu to zrobimy sobie pewnie przerwę na chwilę, zobaczymy jak długą. al.e przypomniałaś mi też, że jak Basia się urodziła też u nas był covid i jedyną osobą chorującą był mój facet, my miałyśmy test negatywny.

Nie chodzi, miała krótką adaptację w przedszkolu, ale zrezygnowaliśmy na ten rok jeszcze, nie widzę jej tam póki co. Ale chodzimy na zajęcia muzyczne raz w tygodniu + czasem na jakieś koncerty symfoniczne dla dzieci + mamy kontakt z dziećmi z rodziny, więc chcąc nie chcąc i tak jakoś wśród tych chorób krążymy.

@Awokado, nie zgłębiałam aż tak tematu, ale jak u córki od niemowlaka stosuję kremy z filtrem mineralnym, bo takie są zalecane dla maluszków i myślę, że w ciąży też najbezpieczniej będzie stosować mineralne :)

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 16 października, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Nie chodzi, miała krótką adaptację w przedszkolu, ale zrezygnowaliśmy na ten rok jeszcze, nie widzę jej tam póki co. Ale chodzimy na zajęcia muzyczne raz w tygodniu + czasem na jakieś koncerty symfoniczne dla dzieci + mamy kontakt z dziećmi z rodziny, więc chcąc nie chcąc i tak jakoś wśród tych chorób krążymy.

no tak, my złapaliśmy ospę własnie na gordonkach, nie zdążyłam jej nawet zaszczepić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października, 12:28

preg.png
  • Cytrynka 🍋 Ekspertka

Wysłany: 16 października, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Dołączam do Was z wielką radością :)
    Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ❤️

Dużo zdrówka dla nas! ❤️

kasssia, awokado 🥑, Maj.a, Kasiekkk, domisiek, eeemakarena, Klaudia9212 lubią tę wiadomość

✔️Zespół antyfosfolipidowy
    ✔️MTHFR_1298A>C HOMO
    ✔️PAI-1 HETERO
    🥰Kariotypy prawidłowe
    🥰Badanie nasienia prawidłowe

09.2020 - 👧CÓRECZKA - nasza Zosia 🥰pierwszy cykl starań, ciąża bezproblemowa

Starania o rodzeństwo od 12.2021 😊:
    06.2022 💔 poronienie zatrzymane, 6tc
    02.2023 💔 terminacja 18tc, zagrożenie mojego życia, synek z wadami letalnymi
    Potem przerwa, starania od 05.2024
    10.2024 Lametta + Zivafert (jeden pęcherzyk 19mm na dzień przed zastrzykiem, pękł) ✔️ --> trzeci cykl z lamettą
    12.10 ⏸️
    14.10 beta 67 ❤️, prog 36.70ng/ml
    16.10 beta 240 🎉🥳 przyrost 240% 😱, prog 28.18ng/ml
    18.10 beta 660 przyrost 175% 🥰, prog 36.51ng/ml

Leki: duphaston, cyclogest, acard (od owulacji), clexane (od pozytywnego testu)

preg.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ