Czerwcowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a taki temat rzucę nieśmiało.. 🫣
Jak ze współżyciem w tak wczesnej ciąży?
Myślę sobie głupie pytanie przecież już rodziłam raz ale nie pamiętam kompletnie jak to było wtedy na początku.
Teraz się trochę obawiam jakoś. Od tego pozytywnego testu to raz mnie mąż namówił ale tak delikatnie a i tak się strasznie bałam.
Co Wy o tym myślicie? 🤔😁 -
magdalena321 wrote:Dziewczyny a taki temat rzucę nieśmiało.. 🫣
Myślę sobie głupie pytanie przecież już rodziłam raz ale nie pamiętam kompletnie jak to było wtedy na początku.
Teraz się trochę obawiam jakoś. Od tego pozytywnego testu to raz mnie mąż namówił ale tak delikatnie a i tak się strasznie bałam.
Co Wy o tym myślicie? 🤔😁
W poprzedniej ciąży było raz od pozytywnego testu do poronienia i tak się skończyło źle więc teraz się nie spinam. -
Co Wy o tym myślicie? 🤔😁
U nas normalnie, tak jak przed II kreskami. Jest ochota to działamy.
-
Co Wy o tym myślicie? 🤔😁 -
Cześć dziewczyny,
również nieśmiało się witam z Wami na tej wspólnej drodze!
Dopiero druga beta za mną, wyniki są skromne, ale wsparcie grupy zawsze dobra rzecz
Spokojnych ciąż nam wszystkim!
Widzę, że wjechałam w ciekawym momencie w pierwszej ciąży zakończonej poronieniem nie mogłam nawet myśleć o współżyciu, ale to też dlatego, że podbrzusze było ciągle takie napuchnięte i nie było chęci. Teraz same początki i póki co mam ochotęKasiekkk, kasssia, domisiek, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Avokado w sumie ja też używam normalnie kremu z filtrem 50 co rano i w poprzednich ciążach też używałam. Nawet jakoś nie pomyślałam, że nie można… na pewno nie można kwasów itd. ale o filtrach nic nie widziałam jak kiedyś sprawdzałam co wolno, co nie…. chyba będę dalej normalnie używać 🫣
Co do współżycia - też wyszłam z założenia że jak nie mam plamien ani nic złego nie obserwuje to normalnie się kochamy. W zdrowo przebiegającej ciąży można przecież do końca
Umówiłam w końcu termin wizyty konkretny! Na wtorek w przyszłym tygodniu. To kto będzie we wtorek stresował się ze mną? Przypomnicie, kto też ma wizyty?
I cześć nowe dziewczyny! Miło was widzieć!Kasiekkk, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Avokado w sumie ja też używam normalnie kremu z filtrem 50 co rano i w poprzednich ciążach też używałam. Nawet jakoś nie pomyślałam, że nie można… na pewno nie można kwasów itd. ale o filtrach nic nie widziałam jak kiedyś sprawdzałam co wolno, co nie…. chyba będę dalej normalnie używać 🫣
Co do współżycia - też wyszłam z założenia że jak nie mam plamien ani nic złego nie obserwuje to normalnie się kochamy. W zdrowo przebiegającej ciąży można przecież do końca
Umówiłam w końcu termin wizyty konkretny! Na wtorek w przyszłym tygodniu. To kto będzie we wtorek stresował się ze mną? Przypomnicie, kto też ma wizyty?
I cześć nowe dziewczyny! Miło was widzieć!
Ja mam jutro na 9.45 🙏🏻🥺🍀Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, co myślicie o tym, żeby utworzyć nowy wątek tak, żeby normalnie prowadzić pierwszy post, uzupełniać daty porodów i wizyt? Callas chyba się już nie udziela, bo na prośbę uzupełnienia pierwszego wątku nic nie odpisała. W takim bałaganie to ja poza kilkoma dziewczynami z wątków miesięcznych nikogo nie kojarzę, a jak będzie ładnie wszystko uzupełnione, to łatwiej nam będzie zapamiętać, kto jest kim i się dopingować
Nosa, magdalena321, Nineq, Lkao19, kasssia, Lauraa, Emilka2, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Dziewczyny, co myślicie o tym, żeby utworzyć nowy wątek tak, żeby normalnie prowadzić pierwszy post, uzupełniać daty porodów i wizyt? Callas chyba się już nie udziela, bo na prośbę uzupełnienia pierwszego wątku nic nie odpisała. W takim bałaganie to ja poza kilkoma dziewczynami z wątków miesięcznych nikogo nie kojarzę, a jak będzie ładnie wszystko uzupełnione, to łatwiej nam będzie zapamiętać, kto jest kim i się dopingować
-
Kasiekkk wrote:Dziewczyny, co myślicie o tym, żeby utworzyć nowy wątek tak, żeby normalnie prowadzić pierwszy post, uzupełniać daty porodów i wizyt? Callas chyba się już nie udziela, bo na prośbę uzupełnienia pierwszego wątku nic nie odpisała. W takim bałaganie to ja poza kilkoma dziewczynami z wątków miesięcznych nikogo nie kojarzę, a jak będzie ładnie wszystko uzupełnione, to łatwiej nam będzie zapamiętać, kto jest kim i się dopingować
W sumie można.. W razie jak Callas wróci, dołączy do nas na drugim wątku .
Co do współżycia.............ja mam taki zjazd libido totalny 😆, że nawet o tym nie myślę I strach mi też by trochę nie pozwalał, a nie zapytałam lekarza co o tym myśli.
ja to w ogóle jak chodzę na wizyty to jakby mi mózg odcięło, o wszystkim przypominam sobie jak już po wszystkim xD :c💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Co Wy o tym myślicie? 🤔😁
U mnie stosunek (orgazm) wywołuje silne skurcze macicy… więc u nas abstynencja 😊 jakoś mi nie jest żal 😂
-
W końcu przydało by się uzupełnić pierwsza stronę. Tak to nic nie wiadomo, kto , co , kiedy 😀
-
kasssia wrote:Ja też jutro, ale usg, mam nadzieje, że będzie już widać serduszko. Miałam przyjść za tydzień, czyli w piątek, ale planuje pojechać do rodziców.
kasssia lubi tę wiadomość
-
Pani Lis lubi tę wiadomość
-
No taki bez smaku ten wątek, popieram 😁👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Lkao19 wrote:Jestem jak najbardziej za, czy ktoś jest chętny się tym zająć?
Ja tez jestem za -
awokado 🥑 wrote:A ja mam do Was pytanie odnośnie kremów z filtrem uv. Moja przyjaciółka gdy była w ciąży, to już jakoś przy końcówce, strasznie przeżywała, że właśnie się dowiedziała o szkodliwości kremów z filtrem, a codziennie swojego kremu używała i jest przerażona. Wtedy też kupiła jakiś specjalny, strasznie drogi krem, typowo zalecany dla kobiet w ciąży. Ja używam kremu 50spf codziennie przez cały rok, a teraz gdy powychodziły mi jakieś wypryski i cera się pogorszyła, to tym bardziej wolałabym się smarować, żeby uniknąć przebarwień. No więc pytanie - można, czy nie można? Znalazłam w internecie jakieś artykuły, że to mit i że normalnie można używać swojego kremu, ale wolę się Was dopytać 🤔
Ja osobiście używam filtrów tylko kiedy wiem że będę miała ekspozycje na mocniejsze słonko .
Są składniki zakazane w kremach z filtrem dla ciężarnych i dzieci. Wrzucę to co skopiowałam.
Etylhexyl Methoxycinnamate (Octyl Methoxycinnamat),
Benzophenone-3,
Homosalate,
Octyl Dimethyl PABA,
4 Methylbenzylidene Camphor (Enzacamene).
Z tymj składnikami trzeba unikać. Są rakotwórcze.awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny są wyniki. 💕
Beta HCG 1143,6 mIU/ml
Progesteron 37,81 ng/mlMaj.a, Nosa, eeemakarena, eliz, Martyna , awokado 🥑 lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙