Czerwcowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusia_ wrote:Pani Lis (Tanashi nie obraź się) ten Prenalen to jest suplement nie lek i chyba lepiej wypić sok malinowy i miodek niż wydawać na to kasę. Na mnie to w ogóle nie działa. Na katar sól morska. Na gardło w ciąży z leków - Uniben silver albo coś innego ze srebrem, na gorączkę mozna brać nawet 1g paracetamolu na raz jak się naprawdę będziesz źle czuła, do tego wspomniana Fiorda nawilżająco, dużo witaminy c, imbiru, kurkumy i innych przeciwzapalnych. Można zrobić staromodny syrop z cebuli też na przykład. To u mnie jest wszystko teraz też na wierzchu, bo właśnie mam Katar, zawalone gardło, ból ucha i stan podgorączkowy… Także doskonale Cię rozumiem. Zaliczyłam już w ciąży anginy, covidy i inne dziadostwa, urok czekania na dziecko w sezonie infekcyjnym jeszcze jak się ma dwójkę dzieci w domu…
Ja tylko dodam,żeby nie brać kurkumy w czasie ciąży. Kurkuma powoduje mikroskurcze macicy, dlatego jest zalecana tylko do owulacji -
Nieśmiało się z Wami witam.
Nie wiem kiedy miałam owulację, więc ciężko mi określić dokładny termin. Aktualnie z daty ostatniej miesiączki wychodzi mi jakoś 18 czerwca 2025. 🙂
Pozytywny test 10.10
Beta 11.10 125,4 mIU/ml
Beta 14.10 463,6 mIU/ml
Jutro powtarzam betę. Zobaczymy co to będzie. 🙂Pani Lis, domisiek, Tanashi, Dusia97, kasssia, Kasiekkk, Lkao19, Klaudia9212, eeemakarena, Lauraa lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka wrote:Nieśmiało się z Wami witam.
Nie wiem kiedy miałam owulację, więc ciężko mi określić dokładny termin. Aktualnie z daty ostatniej miesiączki wychodzi mi jakoś 18 czerwca 2025. 🙂
Pozytywny test 10.10
Beta 11.10 125,4 mIU/ml
Beta 14.10 463,6 mIU/ml
Jutro powtarzam betę. Zobaczymy co to będzie. 🙂
-
Maj.a wrote:🌿Lkao19, masz także konto na babyforum ❔️
Ale zauważyłam że tam na czerwcowkach mało się dzieje więc chyba z niego zrezygnuje. -
Lkao19 wrote:Tak mam, w pierwszej ciąży korzystałam, dało mi to forum wtedy dużo wsparcia a z dziewczynami mam do dziś prywatny kontakt no i mam do niego sentyment
Ale zauważyłam że tam na czerwcowkach mało się dzieje więc chyba z niego zrezygnuje.
właśnie przejrzałam czerwcowy wątek i niby sporo osób ale jakoś cicho. -
Dziewczyny,
czy któraś z Was miała kołatania serca ? Takie nawracające częstoskurcze nadkomorowe
Mnie to łapie tak średnio raz na pół roku na pewien okres czasu i przechodzi. Niestety ze 2 miesiace temu przyszlo z powrotem, a od tygodnia to dostaje (przepraszam) pierd*lca jak się kłade wieczorem do lozka .
Jakby serce mialo mi za chwile uciec gardlem
Może ktoś miał coś takiego ? Jakaś melisa może ?
Wiem, że moze pomoglyby cwiczenia, ale po tym plamieniu i bolu brzucha na poczatku ciazy, boje sie troche być bardziej aktywna fizycznie, żeby z kolei nie zaszkodzić groszkowi
Nie wiem juz co robic, a pojscie do lekarza chyba nie ma sensu, bo kiedys jeden mnie wysmial, bo na ekg nic nie wyszlo, drugi odeslal z kwitkiem a trzeci ze nie jest to na tyle nasilone zeby wdrazac leczenie. "biegac droga pani, biegac.."
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
eeemakarena wrote:Dziewczyny,
czy któraś z Was miała kołatania serca ? Takie nawracające częstoskurcze nadkomorowe
Mnie to łapie tak średnio raz na pół roku na pewien okres czasu i przechodzi. Niestety ze 2 miesiace temu przyszlo z powrotem, a od tygodnia to dostaje (przepraszam) pierd*lca jak się kłade wieczorem do lozka .
Wiem, że moze pomoglyby cwiczenia, ale po tym plamieniu i bolu brzucha na poczatku ciazy, boje sie troche być bardziej aktywna fizycznie, żeby z kolei nie zaszkodzić groszkowi
Nie wiem juz co robic, a pojscie do lekarza chyba nie ma sensu, bo kiedys jeden mnie wysmial, bo na ekg nic nie wyszlo, drugi odeslal z kwitkiem a trzeci ze nie jest to na tyle nasilone zeby wdrazac leczenie. "biegac droga pani, biegac.."34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
eeemakarena wrote:Dziewczyny,
Nie wiem juz co robic, a pojscie do lekarza chyba nie ma sensu, bo kiedys jeden mnie wysmial, bo na ekg nic nie wyszlo, drugi odeslal z kwitkiem a trzeci ze nie jest to na tyle nasilone zeby wdrazac leczenie. "biegac droga pani, biegac.."
Ja kołatania mam ale wzmożone teraz w ciąży to oczywiste ale ja mam arytmie, niedomykalność zastawki i wypadanie jej płatka także na codzień brałam beta-bloker. Teraz przestałam od pozytywnego testu to codziennie myślę że oszaleję bo serce jakby mi miało wyskoczyć ale jutro zapytam lekarza czy akurat ten co mam przepisany mogę nadal brać czy trzeba zmienić na inny. -
magdalena321 wrote:Ja kołatania mam ale wzmożone teraz w ciąży to oczywiste ale ja mam arytmie, niedomykalność zastawki i wypadanie jej płatka także na codzień brałam beta-bloker. Teraz przestałam od pozytywnego testu to codziennie myślę że oszaleję bo serce jakby mi miało wyskoczyć ale jutro zapytam lekarza czy akurat ten co mam przepisany mogę nadal brać czy trzeba zmienić na inny.
Też mam niedomykanie płatka, ale bez leków daje rade. -
O matko
To okropne uczucie, słabo że też Was to dotyka
Aspargin biorę codziennie, raz po 1 raz 2 tabletki.
Nie chce przesadzić bo badałam magnes potas 2tygodnie temu i był w normie.
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
SZKODNIK wrote:Cześć, sama odstawiłaś beta-bloker?
Też mam niedomykanie płatka, ale bez leków daje rade.
Wiem że głupio zrobiłam że sama odstawiłam ale chciałam zminimalizować ryzyko ewentualnych powikłań, co jak co ale ciąża jest dla mnie ważniejsza niż branie tych leków, mimo że jest ciężko z tym kołataniem wytrzymać to chociażby do tej wizyty chciałam dać radę i dowiedzieć sie co i jak.
Ja długo wytrzymywałam bez leków, na stałe biorę je dopiero od marca tego roku. -
nick nieaktualny
-
Laski pierwszy paw zaliczony 🤢
Chyba muszę się pożegnać z czarną kawą poranną.
Zrobiłam łyka, dwa i mnie zemdliło, dobrze że nic wcześniej nie zjadłam bo bym nie doleciała do łazienki.
Dobrze że mam drugi ekspres na kapsułki to zostaje mi robienie codziennie rano małego latte a później herbatka 🙄pp2018, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
@magdalena321 o matko współczuję... Mnie dziś od rana jakoś kręci w żołądku ale na szczęście kawa jeszcze wchodzi 😀
@Maj.a takie same mam spostrzeżenia
@Weronka hej 😍
Ja się zarzekalam że nie ide więcej na betę, ale w weekend jestem niejako zmuszona powiedzieć rodzica o ciąży, jako że wyprawiam urodziny więc i tak będę podejrzenia jeśli nie tknę alkoholu. Wolałabym powiedzieć po ginekologu no ale nie chce cudowac na tych urodzinach. Więc chyba pójdę na betę w piątek żeby mieć pogląd mniej więcej że wszystko ok, no i w piątek powiemy córce 😍 chociaż młoda chyba się domyśla bo obczaiła apke Ciąża plus u mnie 😅Maj.a, kasssia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagdalena321 wrote:Laski pierwszy paw zaliczony 🤢
Zrobiłam łyka, dwa i mnie zemdliło, dobrze że nic wcześniej nie zjadłam bo bym nie doleciała do łazienki.
Dobrze że mam drugi ekspres na kapsułki to zostaje mi robienie codziennie rano małego latte a później herbatka 🙄 -
magdalena321 wrote:Laski pierwszy paw zaliczony 🤢
Dobrze że mam drugi ekspres na kapsułki to zostaje mi robienie codziennie rano małego latte a później herbatka 🙄 -
magdalena321 wrote:Wiem że głupio zrobiłam że sama odstawiłam ale chciałam zminimalizować ryzyko ewentualnych powikłań, co jak co ale ciąża jest dla mnie ważniejsza niż branie tych leków, mimo że jest ciężko z tym kołataniem wytrzymać to chociażby do tej wizyty chciałam dać radę i dowiedzieć sie co i jak.
Ja długo wytrzymywałam bez leków, na stałe biorę je dopiero od marca tego roku. -
Lkao19 wrote:@magdalena321 o matko współczuję... Mnie dziś od rana jakoś kręci w żołądku ale na szczęście kawa jeszcze wchodzi 😀
@Maj.a takie same mam spostrzeżenia
@Weronka hej 😍
Ja się zarzekalam że nie ide więcej na betę, ale w weekend jestem niejako zmuszona powiedzieć rodzica o ciąży, jako że wyprawiam urodziny więc i tak będę podejrzenia jeśli nie tknę alkoholu. Wolałabym powiedzieć po ginekologu no ale nie chce cudowac na tych urodzinach. Więc chyba pójdę na betę w piątek żeby mieć pogląd mniej więcej że wszystko ok, no i w piątek powiemy córce 😍 chociaż młoda chyba się domyśla bo obczaiła apke Ciąża plus u mnie 😅
Właśnie sobie zainstalowałam tą apke 😍
Jak realnie wyglądają w tej aplikacji te nasze kropki 💕