X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2025
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Rita_ Znajoma

Wysłany: 15 października 2024, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Pani Lis (Tanashi nie obraź się) ten Prenalen to jest suplement nie lek i chyba lepiej wypić sok malinowy i miodek niż wydawać na to kasę. Na mnie to w ogóle nie działa. Na katar sól morska. Na gardło w ciąży z leków - Uniben silver albo coś innego ze srebrem, na gorączkę mozna brać nawet 1g paracetamolu na raz jak się naprawdę będziesz źle czuła, do tego wspomniana Fiorda nawilżająco, dużo witaminy c, imbiru, kurkumy i innych przeciwzapalnych. Można zrobić staromodny syrop z cebuli też na przykład. To u mnie jest wszystko teraz też na wierzchu, bo właśnie mam Katar, zawalone gardło, ból ucha i stan podgorączkowy… Także doskonale Cię rozumiem. Zaliczyłam już w ciąży anginy, covidy i inne dziadostwa, urok czekania na dziecko w sezonie infekcyjnym jeszcze jak się ma dwójkę dzieci w domu…

Ja tylko dodam,żeby nie brać kurkumy w czasie ciąży. Kurkuma powoduje mikroskurcze macicy, dlatego jest zalecana tylko do owulacji :)

• Weronka Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało się z Wami witam.

Nie wiem kiedy miałam owulację, więc ciężko mi określić dokładny termin. Aktualnie z daty ostatniej miesiączki wychodzi mi jakoś 18 czerwca 2025. 🙂

Pozytywny test 10.10
    Beta 11.10 125,4 mIU/ml
    Beta 14.10 463,6 mIU/ml

Jutro powtarzam betę. Zobaczymy co to będzie. 🙂

Pani Lis, domisiek, Tanashi, Dusia97, kasssia, Kasiekkk, Lkao19, Klaudia9212, eeemakarena, Lauraa lubią tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita ja normalnie używam w ciąży jako przyprawę do potraw i takie spożycie miałam na myśli :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Nieśmiało się z Wami witam.

Nie wiem kiedy miałam owulację, więc ciężko mi określić dokładny termin. Aktualnie z daty ostatniej miesiączki wychodzi mi jakoś 18 czerwca 2025. 🙂

Pozytywny test 10.10
    Beta 11.10 125,4 mIU/ml
    Beta 14.10 463,6 mIU/ml

Jutro powtarzam betę. Zobaczymy co to będzie. 🙂
    Trzymamy kciuki za jutrzejsza betę! ✊Mi z pierwszego USG też wyszedł termin na 18.06 ☺️

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Lkao19, masz także konto na babyforum ❔️

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU 09.10. Beta HCG 172 mIU
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶💙 199g
    preg.png
  • Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2024, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    🌿Lkao19, masz także konto na babyforum ❔️
    Tak mam, w pierwszej ciąży korzystałam, dało mi to forum wtedy dużo wsparcia a z dziewczynami mam do dziś prywatny kontakt no i mam do niego sentyment :)
    Ale zauważyłam że tam na czerwcowkach mało się dzieje więc chyba z niego zrezygnuje.

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkao19 wrote:
    Tak mam, w pierwszej ciąży korzystałam, dało mi to forum wtedy dużo wsparcia a z dziewczynami mam do dziś prywatny kontakt no i mam do niego sentyment :)
    Ale zauważyłam że tam na czerwcowkach mało się dzieje więc chyba z niego zrezygnuje.
    Poznałam po profilowym zdjęciu 😁
    właśnie przejrzałam czerwcowy wątek i niby sporo osób ale jakoś cicho.

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU 09.10. Beta HCG 172 mIU
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶💙 199g
    preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    czy któraś z Was miała kołatania serca ? Takie nawracające częstoskurcze nadkomorowe
    Mnie to łapie tak średnio raz na pół roku na pewien okres czasu i przechodzi. Niestety ze 2 miesiace temu przyszlo z powrotem, a od tygodnia to dostaje (przepraszam) pierd*lca jak się kłade wieczorem do lozka :( .
    Jakby serce mialo mi za chwile uciec gardlem :(
    Może ktoś miał coś takiego ? Jakaś melisa może ?
    Wiem, że moze pomoglyby cwiczenia, ale po tym plamieniu i bolu brzucha na poczatku ciazy, boje sie troche być bardziej aktywna fizycznie, żeby z kolei nie zaszkodzić groszkowi :(
    Nie wiem juz co robic, a pojscie do lekarza chyba nie ma sensu, bo kiedys jeden mnie wysmial, bo na ekg nic nie wyszlo, drugi odeslal z kwitkiem a trzeci ze nie jest to na tyle nasilone zeby wdrazac leczenie. "biegac droga pani, biegac.."

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Dziewczyny,
    czy któraś z Was miała kołatania serca ? Takie nawracające częstoskurcze nadkomorowe
    Mnie to łapie tak średnio raz na pół roku na pewien okres czasu i przechodzi. Niestety ze 2 miesiace temu przyszlo z powrotem, a od tygodnia to dostaje (przepraszam) pierd*lca jak się kłade wieczorem do lozka :( .
    Wiem, że moze pomoglyby cwiczenia, ale po tym plamieniu i bolu brzucha na poczatku ciazy, boje sie troche być bardziej aktywna fizycznie, żeby z kolei nie zaszkodzić groszkowi :(
    Nie wiem juz co robic, a pojscie do lekarza chyba nie ma sensu, bo kiedys jeden mnie wysmial, bo na ekg nic nie wyszlo, drugi odeslal z kwitkiem a trzeci ze nie jest to na tyle nasilone zeby wdrazac leczenie. "biegac droga pani, biegac.."
    Kołatania serca w ciąży są normalne. Zwiększa się objętość krwi a co za tym idzie serducho pracuje na znacznie większych obrotach. Stąd mogą się pojawiać. Ja mam od początku kołatania serca, raz bardziej raz mniej intensywne. Rozmawiałam z lekarzem, to normalne i tyle 😊 przed ciążą miałam też kołatania, konsultowane wielokrotnie z kardiologiem, zakaldany holter. Możesz sobie wziąć aspargin w razie gdyby te kołatania wynikały z niedoboru potasu 😊

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 16 października 2024, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Dziewczyny,

Ja kołatania mam ale wzmożone teraz w ciąży to oczywiste ale ja mam arytmie, niedomykalność zastawki i wypadanie jej płatka także na codzień brałam beta-bloker. Teraz przestałam od pozytywnego testu to codziennie myślę że oszaleję bo serce jakby mi miało wyskoczyć ale jutro zapytam lekarza czy akurat ten co mam przepisany mogę nadal brać czy trzeba zmienić na inny.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 16 października 2024, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja kołatania mam ale wzmożone teraz w ciąży to oczywiste ale ja mam arytmie, niedomykalność zastawki i wypadanie jej płatka także na codzień brałam beta-bloker. Teraz przestałam od pozytywnego testu to codziennie myślę że oszaleję bo serce jakby mi miało wyskoczyć ale jutro zapytam lekarza czy akurat ten co mam przepisany mogę nadal brać czy trzeba zmienić na inny.
    Cześć, sama odstawiłaś beta-bloker?
    Też mam niedomykanie płatka, ale bez leków daje rade.

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 16 października 2024, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko :(
    To okropne uczucie, słabo że też Was to dotyka :(
    Aspargin biorę codziennie, raz po 1 raz 2 tabletki.
    Nie chce przesadzić bo badałam magnes potas 2tygodnie temu i był w normie.

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 16 października 2024, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Cześć, sama odstawiłaś beta-bloker?
    Też mam niedomykanie płatka, ale bez leków daje rade.

Wiem że głupio zrobiłam że sama odstawiłam ale chciałam zminimalizować ryzyko ewentualnych powikłań, co jak co ale ciąża jest dla mnie ważniejsza niż branie tych leków, mimo że jest ciężko z tym kołataniem wytrzymać to chociażby do tej wizyty chciałam dać radę i dowiedzieć sie co i jak.

Ja długo wytrzymywałam bez leków, na stałe biorę je dopiero od marca tego roku.

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2024, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie kołatania i w poprzednich ciążach też miałam.

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 16 października 2024, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski pierwszy paw zaliczony 🤢
    Chyba muszę się pożegnać z czarną kawą poranną.
    Zrobiłam łyka, dwa i mnie zemdliło, dobrze że nic wcześniej nie zjadłam bo bym nie doleciała do łazienki.
    Dobrze że mam drugi ekspres na kapsułki to zostaje mi robienie codziennie rano małego latte a później herbatka 🙄

pp2018, eeemakarena lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @magdalena321 o matko współczuję... Mnie dziś od rana jakoś kręci w żołądku ale na szczęście kawa jeszcze wchodzi 😀
    @Maj.a takie same mam spostrzeżenia
    @Weronka hej 😍

Ja się zarzekalam że nie ide więcej na betę, ale w weekend jestem niejako zmuszona powiedzieć rodzica o ciąży, jako że wyprawiam urodziny więc i tak będę podejrzenia jeśli nie tknę alkoholu. Wolałabym powiedzieć po ginekologu no ale nie chce cudowac na tych urodzinach. Więc chyba pójdę na betę w piątek żeby mieć pogląd mniej więcej że wszystko ok, no i w piątek powiemy córce 😍 chociaż młoda chyba się domyśla bo obczaiła apke Ciąża plus u mnie 😅

Maj.a, kasssia lubią tę wiadomość

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2024, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Zrobiłam łyka, dwa i mnie zemdliło, dobrze że nic wcześniej nie zjadłam bo bym nie doleciała do łazienki.
    Dobrze że mam drugi ekspres na kapsułki to zostaje mi robienie codziennie rano małego latte a później herbatka 🙄
    Współczuję, bo też mnie odrzuciło od kawy. mi już nawet herbata nie wchodzi, ani kakao, ani soki. O wodzie nie wspominając... Wczoraj wcisnęłam w siebie ćwierć szklanki mleka przez cały dzień, a wieczorem mąż przywiózł mi sprite'a. Trafił w punkt, przyjął się bez problemu 🤭👌🏻

• SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 16 października 2024, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    U mnie dzis bez mdlosci, ale pewnie jutro wrócą z podwójna mocą heheh

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 16 października 2024, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Wiem że głupio zrobiłam że sama odstawiłam ale chciałam zminimalizować ryzyko ewentualnych powikłań, co jak co ale ciąża jest dla mnie ważniejsza niż branie tych leków, mimo że jest ciężko z tym kołataniem wytrzymać to chociażby do tej wizyty chciałam dać radę i dowiedzieć sie co i jak.

Ja długo wytrzymywałam bez leków, na stałe biorę je dopiero od marca tego roku.
    Ja po pozytywnym teście pisałam od razu do gina, ponieważ biorę leki na astme. Ale zostawił je beż zmian .

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 16 października 2024, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkao19 wrote:
    @magdalena321 o matko współczuję... Mnie dziś od rana jakoś kręci w żołądku ale na szczęście kawa jeszcze wchodzi 😀
    @Maj.a takie same mam spostrzeżenia
    @Weronka hej 😍

Ja się zarzekalam że nie ide więcej na betę, ale w weekend jestem niejako zmuszona powiedzieć rodzica o ciąży, jako że wyprawiam urodziny więc i tak będę podejrzenia jeśli nie tknę alkoholu. Wolałabym powiedzieć po ginekologu no ale nie chce cudowac na tych urodzinach. Więc chyba pójdę na betę w piątek żeby mieć pogląd mniej więcej że wszystko ok, no i w piątek powiemy córce 😍 chociaż młoda chyba się domyśla bo obczaiła apke Ciąża plus u mnie 😅

Właśnie sobie zainstalowałam tą apke 😍
    Jak realnie wyglądają w tej aplikacji te nasze kropki 💕

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ