X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2025
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 października, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę little me z health labs, w składzie jest wapń, cholina, imbir, mio-inozytol, witaminab6, kwas foliowy i jod. Osobno biorę też kwasy dha z PrenaCaps, magnez, witamina D plus na żelazo laktoferyne i sanprobi ibs. Do tej pory jeszcze suplementowalam B12, na razie odstawiłam, bo w piątek chcę zbadać poziom. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 10:38

preg.png
  • jowmat Ekspertka

Wysłany: 15 października, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam, Termin 08.06.2025 ❤️

domisiek, SZKODNIK, Emilka2, kasssia, Kasiekkk, eeemakarena, Klaudia9212 lubią tę wiadomość

👩‍🦰 92 👱‍♂️ 90
    2020-2023 starania naturalne - bezskuteczne
    20.09.2024 - kriotransfer - 2 x 3 BB 🤞<3
    30.09.2024 - 10 dpt - beta 386
    02.10.2024 - 12 dpt - beta 1274
    06.10.2024 - plamienie - SOR - GS 9 x 4,6 mm
    08.10.2024 - 18 dpt - beta 9 882, prog 19,9, widoczny GS i YS <3
    15.10.2024 - 4mm z ❤️
    19.10.2024 - 19 mm
    18.11.2024 - USG 🤞🤞🤞
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 15 października, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś z Was pisała o odmóżdżeniu 🤔 to powiem Wam co ja zrobiłam ostatnio na powtórce bety. Podałam pielęgniarce źle mój pesel (który znam przecież na pamięć nawet jak mnie obudzą w środku nocy!). Zamiast 04043 to 03034. Zaćmienie totalne 🙄

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Capricorni Przyjaciółka

Wysłany: 15 października, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, melduje się po wczorajszej wizycie. Serduszko biję ale nie wiem jak szybko bo Pani nie miała aparatu takiego, powiedziała, że jest przepływ i widać jak miga, zarodek ma 0.49 cm CRL. Data porodu z miesiączki to 04.06.2025, a z usg 08.06.2025. Biorę Pregna plus i wczoraj Pani doktor dołożyła pregna dha, biorę też duphaston, witaminę d 4000 i magnez z b6.
    Wczoraj została mi założona kartą ciąży. 23.10 idę na wizytę do lekarza na NFZ który pracuje w szpitalu w którym planuje rodzić (innego nie ma 😅) a 4.11 mam kolejną wizytę u Pani doktor.
    Z objawów to tylko lekkie bóle brzucha, strasznie nieskie ciśnienie i bóle głowy.
    Wczoraj dotarły też książki mamy dla mamy i taty, troszkę przeczytałam i jestem spokojniejsza.
    Jutro w pracy szefowa oficjalnie ogłosi że za jakiś czas idę na l4 I mamy miesiąc żeby przekazać moje obowiązki, nie wiem czemu ale denerwuje się z tego powodu.

awokado 🥑, Tanashi, kasssia, Pani Lis, Maj.a, Kozina, Kasiekkk lubią tę wiadomość

👧 - 32 PCOS
    🧒 - 33
    Starania od 2020

28.09.2024 - ⏸️
    14.10.2024 - jest ❤️
    23.10.2024 - bliźniaki 2o1k, ❤️ 2 × 159
    05.11.2024 - 💔💔
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 15 października, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Capricorni wrote:
    Jutro w pracy szefowa oficjalnie ogłosi że za jakiś czas idę na l4 I mamy miesiąc żeby przekazać moje obowiązki, nie wiem czemu ale denerwuje się z tego powodu.

Ja też z tych co za dużo myślą o pracy.
    I w pierwszej ciąży i teraz myśle jak zostanie odebrane, że robie komuś problem z tym, że mnie nie będzie...
    Mam znajomą co poszła odrazu na L4 i mówiła że u niej w formie prawie każda dziewczyna idzie na L4 w 2gim miesiącu.
    Zazdroszcze takiego podejścia.

preg.png
  • Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 15 października, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że piszecie o suplementacji ja biorę Prenatal od dwóch miesięcy i właśnie mi się kończy więc będę zamawiać coś ale jeszcze nie wiem co 😀
    Możecie napisać jakiej konkretnie firmy magnez bierzecie?

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • Pani Lis Ekspertka

Wysłany: 15 października, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie łapie jakieś przeziebienie, obudzilam sie z bolem gardla i czuje ze rozwija mi sie katar🥺 Czy ja naprawdę nie moge miec odrbiny spokoju w tej ciąży 😭
    Dziewczyny, jakieś sugestie jak się szybko uporac z infekcja? 😟

3.10.24 ⏸️ bHCG 11.8 (9dpo) 🌱
    5.10.24 bHCG 72.5, prog 18.70 (11 dpo)
    8.10.24 bHCG 407.8, prog 32.65 (14 dpo)
    12.10.24 bHCG 1341,4
    24.10.24 Mamy maleńkie 💝
    28.11.24 Nifty Pro - niskie ryzyka🥳 Mała Księżniczka🙇‍♀️🩷
    9.12.24 Usg prenatalne

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 października, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razię suplementuję Potazek Mag (tam jest też potas), bo on na mnie najlepiej działa i mam jeszcze opakowanie do wykończenia. Skonsultuję jeszcze z lekarzem, czy nie szukać wersji z samym magnezem :)

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 października, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis wrote:
    Mnie łapie jakieś przeziebienie, obudzilam sie z bolem gardla i czuje ze rozwija mi sie katar🥺 Czy ja naprawdę nie moge miec odrbiny spokoju w tej ciąży 😭

Hej, jest jakby co seria dla ciężarnych w aptekach, tabletki do ssania Prenalen i jakieś inne rzeczy też. Ja polecam (jeśli przełkniesz :p) ciepłe mleko z miodem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Nie jest to szczyt wyrafinowanych smaków, ale mnie w poprzedniej ciąży ratował przy dużym przeziębieniu. Do tego sok z malin (taki czysty bez cukru, ja zamawiam "Po prostu malina" i mam zawsze zapas w sezonie jesienno-zimowym. Sok z malin ma kwas salicylowy i działa jak naturalna aspiryna :) Napar z imbiru z miodem też możesz sobie zrobić. I sok z czarnego bzu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 12:22

Pani Lis lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 października, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorda pastylki do ssania o smaku czarnej porzeczki też są dla ciężarnych OK

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 15 października, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis wrote:

Ja też miałam mega infekcje na samym początku ciąży (jak jeszcze nie wiedziałam) - podejrzewam nawet, że to był covid.
    Psikałam sobie tylko wodą morską do nosa + inhalacje.

preg.png
  • Pani Lis Ekspertka

Wysłany: 15 października, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Tanashi! Wysylam starego do apteki i sklepu🫡

Tanashi lubi tę wiadomość

3.10.24 ⏸️ bHCG 11.8 (9dpo) 🌱
    5.10.24 bHCG 72.5, prog 18.70 (11 dpo)
    8.10.24 bHCG 407.8, prog 32.65 (14 dpo)
    12.10.24 bHCG 1341,4
    24.10.24 Mamy maleńkie 💝
    28.11.24 Nifty Pro - niskie ryzyka🥳 Mała Księżniczka🙇‍♀️🩷
    9.12.24 Usg prenatalne

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 października, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis (Tanashi nie obraź się) ten Prenalen to jest suplement nie lek i chyba lepiej wypić sok malinowy i miodek niż wydawać na to kasę. Na mnie to w ogóle nie działa. Na katar sól morska. Na gardło w ciąży z leków - Uniben silver albo coś innego ze srebrem, na gorączkę mozna brać nawet 1g paracetamolu na raz jak się naprawdę będziesz źle czuła, do tego wspomniana Fiorda nawilżająco, dużo witaminy c, imbiru, kurkumy i innych przeciwzapalnych. Można zrobić staromodny syrop z cebuli też na przykład. To u mnie jest wszystko teraz też na wierzchu, bo właśnie mam Katar, zawalone gardło, ból ucha i stan podgorączkowy… Także doskonale Cię rozumiem. Zaliczyłam już w ciąży anginy, covidy i inne dziadostwa, urok czekania na dziecko w sezonie infekcyjnym jeszcze jak się ma dwójkę dzieci w domu…

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 października, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Pani Lis (Tanashi nie obraź się) ten Prenalen to jest suplement nie lek i chyba lepiej wypić sok malinowy i miodek niż wydawać na to kasę. Na mnie to w ogóle nie działa. Na katar sól morska. Na gardło w ciąży z leków - Uniben silver albo coś innego ze srebrem, na gorączkę mozna brać nawet 1g paracetamolu na raz jak się naprawdę będziesz źle czuła, do tego wspomniana Fiorda nawilżająco, dużo witaminy c, imbiru, kurkumy i innych przeciwzapalnych. Można zrobić staromodny syrop z cebuli też na przykład. To u mnie jest wszystko teraz też na wierzchu, bo właśnie mam Katar, zawalone gardło, ból ucha i stan podgorączkowy… Także doskonale Cię rozumiem. Zaliczyłam już w ciąży anginy, covidy i inne dziadostwa, urok czekania na dziecko w sezonie infekcyjnym jeszcze jak się ma dwójkę dzieci w domu…

Jasne, pastylki do ssania to generalnie w większości cukier, więc wiadomo, że samo to nie wyleczy :) ale przy bólu gardła czasem się przydają :)

preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 15 października, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, a wyjazd do Suntago w ciąży jest tylko za zgodą lekarza??
    Bo na stronie Suntago jest napisane, że nie zaleca się kobietom w ciąży i podobno termy są odradzane.
    A chcieliśmy z mężem jechać zimą i teraz taki znak zapytania?

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU 09.10. Beta HCG 172 mIU
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 💙 czy 🩷❔️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii leków na przeziębienie nie pomogę, bo ja to jeśli cokolwiek biorę, to tylko paracetamol przy gorączce...

Ale jakby przy mdłościach już nic Wam nie pomagało... To mnie dzisiaj na nogi postawił arbuz. Nawodniłam się i trochę cukru wpadło, więc ciut siły odzyskałam ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 15:12

Tanashi lubi tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 października, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    W kwestii leków na przeziębienie nie pomogę, bo ja to jeśli cokolwiek biorę, to tylko paracetamol przy gorączce...

Ale jakby przy miłościach już nic Wam nie pomagało... To mnie dzisiaj na nogi postawił arbuz. Nawodniłam się i trochę cukru wpadło, więc ciut siły odzyskałam ☺️

O tak, arbuz to też było moje odkrycie poprzednio :D i talarki Lajkonika, przechodziły mi po nich mdłości xdd

Kasiekkk lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Bo na stronie Suntago jest napisane, że nie zaleca się kobietom w ciąży i podobno termy są odradzane.
    Byłam i nawet mi nie przyszło do głowy, żeby pytać lekarza o zgodę 🙈😁 tylko byłam z samego rana, a jak zaczęło robić się dużo ludzi, to zwinęliśmy się do domu, po tym jak co chwilę bałam się, że ktoś na mnie wpadnie lub kopnie w brzuch.

Edit: z term nie korzystaliśmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 15:29

• kasssia Autorytet

Wysłany: 15 października, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:

Byłam zimą i mi było zimno...

Ja dzisiaj na obiad pochłonęłam burgera z frytkami. Czułam że muszę 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 15:19

Maj.a lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 października, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak ryzyko urazu na niektórych atrakcjach no i może jakiejś infekcji intymnej czy coś… Nie wiem :/

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ