CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny... Zgłaszam że 04.06.2018 godz 4:32 przyszedł nas świat mój synek Wiktor, 3,600kg i 58cm
Alphelia, Komcia, summer86, Dika, Fasola1234, Magda33, witaminkab, Joaszo, Lucy010, kokkosanka, Agnella, Annaya, klauuudia, M.W, pumka1990, Wonderland, Andziula_1988, anna23, Kropka89, zielonooka7, Tini, palusia171 lubią tę wiadomość
-
Axana, Zielonooka, Klarunia, Sonia - mocne kciuki za Was!
Piątek zapowiada się obfity w nowe maluszki -
KochamSłońce wrote:Dziewczyny wiem, ze juz nie czas dla niektorych na takie pytania ale powiedzcie czy kupowalyscie butelki do karmienia pomimo planow karmienia piersia? Tak w razie wu
I jeski tak to jakie?
Kupowałam, bo wszędzie to było na listach wyprawkowych, ale trochę żałuję, że się z tym pospieszyłamWzięłam butelkę z tommee tippee close to nature oraz z Avent. Niestety oby dwie są kiepskie, a z Avent to już w ogóle tragiczna. Na szkole rodzenia położna pokazywała nam jak działają poszczególne butelki jeśli chodzi o przepływ i imitację karmienia piersią. Zrobiłam ten sam test w domu z moimi butelkami. Z TT po przechyleniu kapały krople a przy ściśnięciu dziubka palcami lało się ciurkiem, natomiast z Aventy lało się ciurkiem przy samym przechyleniu. Na zajęciach ze szkoły rodzenia widziałam dwie butelki, które działały jak pierś, czyli nie kapało z nich ani nic nie leciało nawet przy ściśnięciu palcami dziubka, tylko musiał być ten odruch ssania dziecka jak przy piersi. Jedna to była butelka z Medeli ze smoczkiem Calma, a druga jakaś firma z USA, która nawet wyglądała trochę jak pierś. Jako że zdecydowałam się na zakup laktatora z medeli to mam w zestawie ich butelkę Calma i jak już będę używać butelki to na pewno tej właśnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 07:45
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
nick nieaktualnyDziewczyny, a jak z laktatorem? Zastanawiam się żeby dziś zamówić i mysle o lansonoh elektrycznym. Myślicie ze warto kupić od razu czy może jednak zaczekać? Boje się, ze coś sie wydarzy i nie będę mogła karmic. Podobno na początku dobrze mrozić pokarm bo ma najwiecej wartości odżywczych.
-
Czara wrote:Dziewczyny, a jak z laktatorem? Zastanawiam się żeby dziś zamówić i mysle o lansonoh elektrycznym. Myślicie ze warto kupić od razu czy może jednak zaczekać? Boje się, ze coś sie wydarzy i nie będę mogła karmic. Podobno na początku dobrze mrozić pokarm bo ma najwiecej wartości odżywczych.
Ostatnio miałam ten sam dylemat właśnie i na początku myślałam, że poczekam z zakupem do porodu, ale kilka dziewczyn po porodzie przekonało mnie, że ten laktator bardzo im się przydał zaraz po urodzeniu dziecka i jednak warto go mieć od razu. U mnie ceny ręcznego laktatora są dość wysokie, a nie chciałam wydawać tyle kasy i na ręczny i później elektryczny, bo jednak na dłuższą metę taki jest lepszy, więc kupiłam elektryczny. Myślę, że na pewno go nie raz użyję, a gdyby miało być tak źle że nawet go ani razu nie użyję to po prostu go odsprzedamCzara lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyZielonooka, Axana, Klarunia, Sonia myślę o Was i zaciskam kciuki
Edyta Gratulujęaż się uśmiechnęłam do siebie, ciekawe jakie wymiary będzie miał nasz Wiktor
Czara witamy się w ciąży donoszonej nie?ja zakupiłam właśnie ten elektryczny pojedynczy lansinoh. Uznałam że i tak tyle kasy wydaje się na masę zbędnych rzeczy, a laktator może się przydać do pobudzenia laktacji.
Co do butelek to mam jedną właśnie, która była w zestawie z laktatorem, a drugą kupiłam z firmy Nuk nature senses, też niby smoczek imitujący kanaliki i dziecko samo musi ssać żeby się napić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 08:45
Agnella lubi tę wiadomość
-
Czara, też się długo wahałam, bo jednak laktator elektryczny trochę kosztuje. Ale wiem, że bywa pomocny przy nawale, ale również dla rozkręcenia laktacji gdy maluszek ma początkowo problemy ze ssaniem i z tego względu zdecydowałam się kupić go już przed porodem. Jeśli będą problemy z przystawianiem małej/brakiem pokarmu to mąż mi go dowiezie do szpitala.
Myślę, że później też się może przydać, żeby odciągnąć na zapas gdy np. w planach będzie jakieś wyjście na kilka godzin i dziecko miałoby zostać z mężem lub z dziadkami.
W dużej mierze kupiłam go dla spokoju psychicznego, ale gdybym mieszkała w większym mieście gdzie można z dnia na dzień dostać go w dobrej cenie, pewnie bym się wstrzymała.
Zdecydowałam się na Lovi Prolactis, ale nad Lansinoh też się zastanawiałamCzara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dika, Edyta - gratulacje!!!
Zielonooka, Aksana, Klarunia trzymam mocno kciuki!
Andziula ja właśnie sama nie wiem jak to jest bo brzuch sie jakoś dziwnie układa, krzywo i tak jak piszesz czasem jakieś kulki po dwóch bokach.. u mnie chyba się wypina pupą i dodatkowo kopie stopami albo kolanami :p
Kocham Słońce - ja kupiłam jedną butelkę żeby mieć na wszelki wypadek, zwykłą z Lovi (samosterylizującą) - nie chciałam wydawać za dużo pieniędzy na butelkę której nie wiadomo czy będę używać. A jak będę musiała to wtedy będę myśleć czy muszę kupić jakąś lepszą czy ta będzie ok. no i jeszcze na szkole rodzenia dostałam drugą akurat taką samą :p
co do laktatora - ja dostałam od koleżanki Medele Swing, gdyby nie to powiem Wam, że też bym miała ogromny dylemat czy kupować i jaki, to jednak spore pieniądze..
Zapomniałam się wczoraj przywitać w 39 tygodniu
We wtorek rano idę na kolejne KTG a wieczorem na wizytę, jestem prawie pewna, że do tego czasu nic się nie wydarzy..Czara, Dika, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Czara z termometrem to już lepiej jak sama ocenisz jak szybko możesz go zamówić/kupić w razie czego. Ja kupiłam wcześniej, bo zamawiałam wyprawkę apteczne-kosmetyczną z Polski. Zdecydowałam się na Geratherm non contact, bo bardzo dużo osób go polecało. A jak szybko termometr po urodzeniu się przydaje to pewnie zależy od dziecka i jego dolegliwości. Chyba w razie czego dobrze go mieć
Czara lubi tę wiadomość
Czara, termometr ostatecznie zamówiłam ten sam co Alphelia. Wcześniej chciałam zwykły, ale poczytalam i ten ma w miarę dobre opinie. Testowałam na mężu i na sobie i póki co dobrze mierzy
Cena jak za bezdotykowy w Gemini jest moim zdaniem przystępna.Alphelia, Czara lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
Ja też kupiłam małą butelkę tak w razie czego. Jeśli nie teraz to później się przyda np do picia wody. Z laktatorem czekam, jak wszystko będzie dobrze z laktacją kupię ręczny żeby nie pzepłacać bo na pewno sie zdarzy, że będę chciała odciągnąć mleko i wyjść po coś z domu samaJeśli będzie ciężko szło z pokarmem, wtedy zainwestuję w elektryczny
Z termometrem też czekam a to dlatego, że te bezdotykowe za każdym razem mnie zawiodły i się jeszcze zastanawiam.
Dziewczyny w szpitalach trzymam kciuki, oby wszystko dobrze i szybko się potoczyło :*
Ja wczoraj dałam ostro po robocie i znów nawet pół skurczu... -
Alphelia zmień datę na rozpakowanych, dzisiaj jest dopiero 8.06
Alphelia lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
lotka1990 wrote:Andziula ja właśnie sama nie wiem jak to jest bo brzuch sie jakoś dziwnie układa, krzywo i tak jak piszesz czasem jakieś kulki po dwóch bokach.. u mnie chyba się wypina pupą i dodatkowo kopie stopami albo kolanami :pA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓