CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzara skurczy brak. Za to czuję aktualnie tak jakby ćmienie/ból miesiączkowy nisko, tam gdzie kiedyś była mała macica
A co do termometru to kupiłam zwykły elektroniczny z miękką końcówką do pupy na początek. Jakoś nie umiem zaufać tym bezdotykowym, mam nadzieję że szybko się nie przyda ale w razie co mam czym zmierzyćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 09:46
Czara lubi tę wiadomość
-
My dostaliśmy w szkole butelkę Avent (młoda pije do dziś z tego typu butelki tylko większej) że smoczkiem 0 - w sklepie widziałam tylko 1. Jednak córa jadła jak szalona i zmieniliśmy na dr Browna ( bo strasznie ulewala po jedzeniu). Jak skończyła 3 miesiące wróciliśmy do Avent. Na samym początku Laktatora nie miałam bo byłam nastawiona na kp. Jednak gdy zaczęła ulewac krwią w szpitalu a położne rozkładały ręce to mąż poleciał po laktator do apteki - chciałam walczyć o to kp. Dopiero po dwóch tygodniach jak przyszły wyniki posiewu mleka złożyłam broń ;( teraz też kupiłam buteleczkę i mam przygotowany laktator ale z innego powodu - jak przyjdzie kryzys 4-6 dzień to chce co któreś karmienie podać młodemu mleko z butelki. Szybciej piersi się zagoją, ja będę mniej cierpieć i będziemy oboje cieszyć się kp (bo nie zakładam scenariusza z pierwszego karmienia - myślę pozytywnie)
-
Zielonooka, Axana, Klarunia, Sonia - kciuki mocno zaciśniętę, trzymajcie się Dziewczyny
!!!!
Edyta, gratuluję, zacna waga
Welonka, biedulka mała, ale będzie dobrze, nie martw się!!!
Ja dziś po ostatnich badaniach, zrobiłam morfo, żelazo i mocz.
I czekam do wizyty, chyba wytrwam
Połaziłam jeszcze po sklepach, kupiłam sobie kosmetyki na zapas, tzn. żeby nie zabrakło, jak wrócę ze szpitala, kupiłam też z malowideł - puder, tusz i kredkę do brwi i humor lepszy
Ja dziś też czuję takie wypinania, brzuch krzywy
Alphelia, Summer, Lotka, jesteśmy na podobnym etapie, od razu raźniej
Kochane, a jak wyjdzie pozytywny GBs to mąz też musi się leczyć????
Ja czekam na wynik już ponad tydzień.
Buteleczkę warto miec, a nawet trzeba, różnie może być.
Również polecam Avent, ale dobre sa też zwykłe i w przystepnej cenie z Canpol Baby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 10:03
summer86, zielonooka7 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgnella położna na SR mówiła że nie trzeba się martwić pozytywnym GBSem. Taka po prostu uroda kobiety i taka jej flora bakteryjna. Jedynie w trakcie porodu podają ten antybiotyk żeby dziecię się nie zaraziło, ale Tobie z powodu dodatniego GBS nic nie grozi. Mężowi tym bardziej
-
Ja noc miałam prłną przygód bo nawet na kilka godzin położyli mnie na przedpotodową. Już jestem z powrotem na patologii ciąży i do poniedziałku obserwacja. A jak się nic nie wydarzy to w poniedziałek będą działać. Mam dość mało wód
w tydzień z 15 na 5 a nie czułam żeby mi się sączyły.
Dziewczyny, które miały wywoływany poród... czy było to straszne i traumatyczne przeżycie? Nastawiałam się na natiralną akcję ale chyba nie będzie mi to dane a panicznie boję się indukcji -
nick nieaktualny
-
Ja dostalam laktator reczny, kuzynka kupila ale nie uzywala, na razie tego bede uzywac jesli zajdzie potrzeba. Potem zobaczymy. Ja nie mam sukcesow na tym polu, corke karmilam 4 miesiace a syna 2 tygodnie, teraz mi sie marzy dluzsza przygoda
Macie racje, kupie buteleczke, kiedys tam sie przyda
Zainteresowala mnie ta Medela Calma, chyba to wlasnie ja kupie ze wzgledu na to podobienstwo do piersi. Zobaczymy jak sie ulozy, poki co to mnie zalewa jak tylko nie zaloze stanika
Ale wiem ze to nie daje gwarancji. Jest jeszcze jeden dylemat - rozek, otulacz. Macie? Przyda sie? Dzieciaczki lubia otulacz? Chodzi mi o ten krepujacy ruchy. No i mis szumis
To sa rzeczy, ktorych nie mam bo waham sie z zakupem. Termometr kupilam elektroniczny zwykly z Rossmana, nie ufam bezdotykowym, jak mialam w azpitalu zapalenie piersi to zwykly pokazywal 38,5 a ten szpitalny ledwo stan podgoraczkowy, z tym ze ja czulam goraczke, mialam nawet dreszcze. Dziecko niestety nam nie powie czy termometr nie oszukuje. A taki zwykly w pupe i mniej wiecej zawsze pokaze.
Joaszo lubi tę wiadomość
-
A jeszcze pytanie do dziewczyn ktore mialy zylaki pochwy - zniknely faktycznie po porodzie? Ja mam coraz wieksze, z jednej strony, juz momentami mam wrazenie, ze zamykaja mi ujscie pochwy
Najgorzej jak w ciagu dnia troche dluzej posiedze... Ogolnie lewa strona cos nie teges, lewa noga bardziej puchnie, z lewej strony zylaki. A rece to mi tak dretwieja i mrowią ze szkoda mowic. Oby porod zmienil to wszystko...
-
Magda33 dzięki za uwagę, poprawiłam
KochamSłońce kupiłam otulacz i mam nadzieję, że będzie przydatnyZ tego co widzę po znajomych to niemowlaki lubią być ciasno otulone, choć zdarzają się wyjątki, które za tym nie przepadają. Zastanawiałam się długo nad rożkiem, ale w końcu go nie kupiłam, bo mam ten otulacz, kocyki i pieluszki, więc powinno wystarczyć na początek. Szumisia też nie kupiłam jeszcze. Myślę, że lepiej najpierw wypróbować po porodzie czy pomaga biały szum dziecku i jeśli tak to wtedy pomyślę nad zakupem Szumisia
Może też mała dostanie od kogoś w prezencie.
Magda33 lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Masakra, jestem rozwalona psychicznie mimo 2 wskazań na ip przerzucili mnie na przyszły tydzień na 14 mają remont i brak miejsc. A pesar mi się trzyma więc stwierdzili że mogę poczekać kilka dni. Emocjonalnie mnie to wykonczyło:(
Mam serdecznie dość.
-
Masz rację Alphelia, najgorsze jest to że wcześniej miałam już kwalifikacje podpisana na dziś przejrzane dokumenty w kwietniu i potwierdzenie co do daty. A dzisiaj na ip znowu zrobili jakieś konsylium przypadków, a mój mąż ma wolne tylko nast tydzień jeszcze nast delegacja na cały tydzień zakończenia roku i wszystko do d.... Bo w tym czasie miałam być już na nogach.
-
KochamSłońce co do szumisia myślę tak jak Alphelia, sprzwdzisz czy działa na Twoje dzieciątko i zadecydujesz
ja mam rożki, ale je dostałam, otulacz też mam, również dostałam taki cienki
koleżanki córa rodziła się w marcu i tolerowała otulacz - w szpitalu. Wróciły do domu i koniec przygodny z nim był
więc to też zależy od dziecka. Zamotasz w pieluszke i zobaczysz jak reaguje. Ja wychodzę z założenia, że jeżeli można cos kupić po porodzie wcześniej sprawdzając na zamiennikach czy dziecko toleruje to dopiero wtedy. Chyba, że komuś zbywa kaska, ale to już inny temat
-
klarunia1978 wrote:Masakra, jestem rozwalona psychicznie mimo 2 wskazań na ip przerzucili mnie na przyszły tydzień na 14 mają remont i brak miejsc. A pesar mi się trzyma więc stwierdzili że mogę poczekać kilka dni. Emocjonalnie mnie to wykonczyło:(
Mam serdecznie dość.
Może by tam z kimś porozmawiać? A Twój lekarz prowadzący ma tam coś do powiedzenia?
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
nick nieaktualnyJa też się długo zastanawiałam nad otulaczem i rożkiem. Ostatecznie kupiłam rożek z allegro od Swiat_Dziecka za 23 zł. Otulaczyk kupiłam z myślą o opatulaniu nim na noc, bo nie zamawiałam żadnej kołderki. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie w praniu
-
nick nieaktualny