X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ha Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Dziewczyny które karmią dzieci z butelki czy wasze maluchy też się tak ksztusza ?
    Mała ostatnio zasypia przy cycu. Daje jej butelki. Je strasznie łapczywie ... robi duże łyki i co jakiś czas się Ktusi.. A potem tak charczy;(
    Przerabiamy właśnie trzecia butelkę. Z nuka się krztusiła, przy dr. Brown sie wyginała i coś jej ewidentnie nie pasowało. Teraz mamy aventa i jak narazie je super z niego.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Przerabiamy właśnie trzecia butelkę. Z nuka się krztusiła, przy dr. Brown sie wyginała i coś jej ewidentnie nie pasowało. Teraz mamy aventa i jak narazie je super z niego.

Ja kupiłam medele calme żeby nie rozleniwila się ze ssaniem ale ona tak mocno i łapczywie ssie że jej wszędzie leci krztusi się;(
    Mam też lovi i też się krztusi. Czasami dostaje też avent i to samo...
    Właśnie zastanawiam się nad zwykłym smoczkiem z medeli.

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy skurcze krzyżowe można pomylić z bólem pleców? :p mam co jakiś czas taki chwilowy przeszywający ból w dolnym odcinku pleców, trwa chwilę, ale czasem jak zmienię pozycję to od razu przechodzi, czasem nie. Zaczęłam się trochę stresować, oczywiście nie będę wiedziała kiedy jechać do szpitala :p a mąż z pracy jedzie ok 40-50 minut. a jeszcze dziś idzie na zabieg więc w ogóle się zaczęłam dodatkowo denerwować...

EDIT: ale oczywiście mimo wszystko jakoś nie wierzę żeby mogło się coś faktycznie dziać :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 11:59

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pomogę co do skurczy krzyżowych, ale mnie z kolei dopadł ból w dole pleców. Właściwie w dołeczku nad lewym pośladkiem. Większość czasu śpię na lewym boku i chyba biodro i cała noga mocno już mają dość. Wczoraj jak tylko poleżałam albo posiedziałam to nie mogłam zrobić kroka ;-( dziś nieznacznie lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 11:58

dqpri09kh0x52aib.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Ja nie pomogę co do skurczy krzyżowych, ale mnie z kolei dopadł ból w dole pleców. Właściwie w dołeczku nad lewym pośladkiem. Większość czasu śpię na lewym boku i chyba biodro i cała noga mocno już mają dość. Wczoraj jak tylko poleżałam albo posiedziałam to nie mogłam zrobić kroka ;-( dziś nieznacznie lepiej.
    mnie kilka razy złapał taki ból w pośladku (w górnej części pośladka) jak szłam, nie wiem czym jest rwa kulszowa ale może to to?
    mnie za to coraz mocniej spojenie łonowe boli jak chodzę, zwłaszcza po tym jak chwilę posiedzę albo poleżę, w nocy ledwo wstaje..

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, wlasnie z tymi hormonami tak jest a ludzie wokol nie bardzo rozumieja co mi jest.

Dzisiaj troche spokojniesza jestem, bylam pewna, ze przez te ulewania mala nie przybiera na wadze a tu niespodzianka 130 gram od poniedzialku :)

Dzisiaj tez oczywiscie dostalam kazanie na temat tego jak moge klasc dziecko bez odbicia przeciez ZAWSZE musi odbic. Cholera przeciez probuje a ze dziecko nie zawsze odbije to co ja zrobie. Niedlugo chyba przestane nawet dzwonic do rodziny przez takie ich rady bo tylko mnie dobijaja i zaraz mysle, ze wszystko robie nie tak.

Porody stanely, zagladam zobaczyc czy ktoras zostala kolejna szczesliwa mamusia i tez mysle ze jak sie zacznie to znowu po kilka porodow dziennie :) w koncu polowa czerwca :)
    Ale zaraz klarunia nie powinna jakos teraz miec CC? ;)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Komcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    U nas dokładnie tak samo. Łapczywie pije na początku, wielkimi łykami.
    Przerobiliśmy to. Udało się ogarnąć dzięki butelce dr Browna.

Magda33 lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Dzieki dziewczyny, wlasnie z tymi hormonami tak jest a ludzie wokol nie bardzo rozumieja co mi jest.

Dzisiaj troche spokojniesza jestem, bylam pewna, ze przez te ulewania mala nie przybiera na wadze a tu niespodzianka 130 gram od poniedzialku :)

Dzisiaj tez oczywiscie dostalam kazanie na temat tego jak moge klasc dziecko bez odbicia przeciez ZAWSZE musi odbic. Cholera przeciez probuje a ze dziecko nie zawsze odbije to co ja zrobie. Niedlugo chyba przestane nawet dzwonic do rodziny przez takie ich rady bo tylko mnie dobijaja i zaraz mysle, ze wszystko robie nie tak.

Porody stanely, zagladam zobaczyc czy ktoras zostala kolejna szczesliwa mamusia i tez mysle ze jak sie zacznie to znowu po kilka porodow dziennie :) w koncu polowa czerwca :)
    Ale zaraz klarunia nie powinna jakos teraz miec CC? ;)
    Nasza i przez godzinę nosiliśmy i czasem nie odbijała. A ulewala zawsze czy odbiła czy nie. Aaa i z tym przybieraniem na wadze a ulewanie to te, spokojnie. Nasza idzie tak jak siatki centylowe wskazują. Obecnie ma 10,5kg więc jakoś pomimo ulewanie do 8 miesiąca życia te 6 kg przybrała ;p

klauuudia lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka nie pomylisz skurczy krzyżowych z bólem pleców. Skurcze krzyżowe są tak upierdliwe i tak cholernie bolesne, że nie da się tego z niczym pomylić. W dniu porodu doświadczyłam ich i nikomu nie życzę tego rodzaju skurczów. Przy 5cm rozwarcia myślałam, że będę z bólu kryzła ściany. Dobrze, ze zaraz robili cc bo nie wyobrażam sobie jak bym przeżyła jeszcze silniejsze skurcze.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    Przerobiliśmy to. Udało się ogarnąć dzięki butelce dr Browna.

Chyba spróbuje z tymi butelkami bo już nie mam pomysłu... Może też dlatego mała ma kolki i problemy z brzuszkiem .
    Karmię ja przez nakladki i też mi się wydaje że nałyka się przez nie powietrza ;/

Dr browns butelka nr 1 czy ta od urodzenia nadaje się dla maluchów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 12:33

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Lotka nie pomylisz skurczy krzyżowych z bólem pleców. Skurcze krzyżowe są tak upierdliwe i tak cholernie bolesne, że nie da się tego z niczym pomylić. W dniu porodu doświadczyłam ich i nikomu nie życzę tego rodzaju skurczów. Przy 5cm rozwarcia myślałam, że będę z bólu kryzła ściany. Dobrze, ze zaraz robili cc bo nie wyobrażam sobie jak bym przeżyła jeszcze silniejsze skurcze.

no bolesne są, taki mocny przeszywający ból przez chwilę. Ale wydaje mi się, że czasem miałam (przed ciążą) taki ból jak ukucnęłam jakoś krzywo czy coś. Sama nie wiem..

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka co do bóli krzyżowych nie pomogę bo ja pierwiastka ;-) ale teraz też coś czuję w podbrzuszu, jakby bóle miesiączkowe, póki co delikatnie ;-) do WC też mnie pognało, ale tu bym nic nie wyrokowała bo ostatnio chodzę po 2 razy do południa jak nigdy. Jak nie przejdzie to uczucie to wezmę no-spe i zobaczymy :-P może te porody to u nas muszą iść hurtowo ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 12:50

• Komcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Chyba spróbuje z tymi butelkami bo już nie mam pomysłu... Może też dlatego mała ma kolki i problemy z brzuszkiem .
    Karmię ja przez nakladki i też mi się wydaje że nałyka się przez nie powietrza ;/

Dr browns butelka nr 1 czy ta od urodzenia nadaje się dla maluchów?
    Ja kupowałam chyba 1 jak młoda miała miesiąc (2 tyg karmienia naturalnego i 2 tyg poszukiwanie sposobu co żeby nie jadła jak pirania). Butelki mam ale smoczki wyrzuciłam. Jedyne co mogę powiedzieć o tych butelkach to zabawy przy myciu sporo, ale u nas było warto bo opanowaliśmy krztuszenie i rzucanie się na jedzenie a kolkę mieliśmy może z trzy razy. Aaa warto zwrócić uwagę czy w zestawie jest szczoteczka do rurki i bez wyparzania jeszcze i odrywania metek sprawdzić czy nie przecieka. Z naszych trzech jedna przeciekała i nie nadawała się do karmienia.

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo wrote:
    Lotka co do bóli krzyżowych nie pomogę bo ja pierwiastka ;-) ale teraz też coś czuję w podbrzuszu, jakby bóle miesiączkowe, póki co delikatnie ;-) do WC też mnie pognało, ale tu bym nic nie wyrokowała bo ostatnio chodzę po 2 razy do południa jak nigdy. Jak nie przejdzie to uczucie to wezmę no-spe i zobaczymy :-P może te porody to u nas muszą iść hurtowo ;-)
    To jak muszą hurtowo to umówmy się na jakiś dzień co by wszystkim pasowalo xD

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To komu pasuje jutro?? ;-)

• ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo wrote:
    mnie pasuje jutro :-) niby mam przyjechać do szpitala na cc, ale nie wiem czy mnie przyjmą, bo jak patrzyłam na stronie ile jest miejsc w szpitalach, to w moim wczoraj było -20, a dzisiaj jest już tylko -3. W pozostałych na plusie, ale ja nie chcę innego szpitala :-) Ewentualnie jeszcze 19.06 mi pasuje :-)

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro było by super :)
    Joaszo ja nic nie ogarniam bo raz że pierwsza ciąża dwa że moja mama np miała tylko skurcze krzyżowe a trzy - ja nigdy nie miałam bóli miesiączkowych przy okresie :p w sensie wiem jaki to rodzaj bólu i gdzie powinno boleć. Do kibelka też mnie pogoniło, ostatnio jestem codziennie co na mnie i tak nieźle..

Jak pomyślałam, że mam dziś rodzić to stwierdziłam, że muszę ogarnąć szybko kuchnię bo mega bałagan mimo, że nie miałam na to dziś siły no i oczywiście wszystko przeszło haha :p

Joaszo lubi tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    mnie pasuje jutro :-) niby mam przyjechać do szpitala na cc, ale nie wiem czy mnie przyjmą, bo jak patrzyłam na stronie ile jest miejsc w szpitalach, to w moim wczoraj było -20, a dzisiaj jest już tylko -3. W pozostałych na plusie, ale ja nie chcę innego szpitala :-) Ewentualnie jeszcze 19.06 mi pasuje :-)

a gdzie można sprawdzić takie dane? Czy akurat w Twojej okolicy są takie szpitale co podają takie dane czy to jest jakaś strona ogólnopolska?

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo wrote:

Ja właśnie dałam Lilce zakaz wychodzenia jutro, bo dwie osoby w rodzinie się wtedy urodziły, więc wolałabym, żeby ona nie miała urodzin również w tym samym terminie :P

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może po prostu umówmy się na weekend czyli od jutra do niedzieli :D
    ja mogę jutro lub w sobotę ale niedziela odpada hehe :p

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ