X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna na szybko wpadam się przywitać. Synek już na świecie ;) 3600g i 54 cm szczęścia ❤️ W pierwszej dobie miał bradykardie i na noc był na obserwacji na intensywnej terapii, zrobili ekg i usg i mówią, że ok. Choć wczoraj włączył się alarm w monitorze oddechu. Podobno fałszywe alarmy się zdarzają i na to liczę. Chodzę mocno zestresowana i tak samo zmęczona. Dziękuję Panu Bogu za każdy dzień, a Wam niezawodne za wsparcie ❤️

Nie nadrobię zaległości, ale pewnie już wszystkie znaluvhy na świecie ;) wszystkim gratuluję!

Edit:
    Dodam, że Mały urodzony 22.06 przez cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 15:23

Czara, Fasola1234, Alphelia, welonka, Dika, Magda33, Kropka89, zielonooka7, lotka1990, palusia171, Tini, Annaya lubią tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Andziula!

Jeszcze nie wszystkie maluchy na świecie :) Ale już nas garstka z czerwca została ;)

U mnie na ktg praktycznie brak skurczy. Zapisało się kilka, bardziej bolesnych niż tydzień temu, ale wtedy było 75 a dzisiaj... 10. Szyjka 9mm, rozwarcie na opuszek. Doktor powiedział, ze teraz mały musi się zdecydować. Mysle jednak, ze jak go nakarmiłam lodami i czereśniami to nie prędko będzie chciał wyjść ;)

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam ;)

A ja już trochę opadam z sił .
    Karmię mała z butelki moim mlekiem od 2 dni coraz gorzej z laktacja . Kupiłam prolaktan ale nie widzę poprawy.
    Do tego mała ma strasznie obszczypany tylek od kupek. Już nic nie daje rady.
    Do tego dziś ma jakiś kiepski dzień płacze jak robi kupke pręży się i stęka. Już sama nie wiem co może jej być . Dostaje espumisan i gazów już nie ma . Kupki robi o nieprzyjemnym zapachu . Już sama nie wiem czy to poprostu przejściowe czy może ma nietolerancji laktozy. W przyszłym tygodniu mam nadzieję uda mi się dostać do pediatry prywatnie .
    I tak dzisiaj panienka jest nieodkladalska. Muszę się w końcu nauczyć wiązać chustę!

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Ha Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo współczuję i życzę szybkiego powrotu do formy.

Andziula ogromne gratulacje! Fałszywe alarmy się zdarzają, przy średniej córce niestety się zdarzały. Teraz też mieliśmy jeden, ale zmniejszylismy czujność i już się nie załącza.

Tini mam nadzieję, że u Was z dnia na dzień będzie coraz lepiej. Żal malutkiej bo pewnie bardzo męczy się tym płaczem.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella współczuję Ci stresów związanych z mężem. Mój całe szczęście nie funduje mi takich atrakcji, ale faktem jest, że faceci czasami nie myślą. Pogadajcie i powiedz mu co Cię boli. Rozmowa w związku jest bardzo ważna :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola u mnie tez tylko cyc, ryk, cyc,ryk, cyc, ryk..... prezy sie strasznie, baki srednio ida, przed kazdym jest wrzask I przed kupa tez... ma dopiero 2 tygodnie wiec za bardzo chyba nie moge nic podac probiityk daje, ale onjest na usprawnienie pracy jelit,nie pomaga.... od poniedzialku zostaje sama. Jak sie nic nie zmieni to serio nawet nie wiem kiedy beda jadla. Przysypia przy piersi, zabieram, drze sie. Spi tylko jak przykima przy cycu a tak to nie..

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola u mnie tez tylko cyc, ryk, cyc,ryk, cyc, ryk..... prezy sie strasznie, baki srednio ida, przed kazdym jest wrzask I przed kupa tez... ma dopiero 2 tygodnie wiec za bardzo chyba nie moge nic podac probiityk daje, ale onjest na usprawnienie pracy jelit,nie pomaga.... od poniedzialku zostaje sama. Jak sie nic nie zmieni to serio nawet nie wiem kiedy beda jadla. Przysypia przy piersi, zabieram, drze sie. Spi tylko jak przykima przy cycu a tak to nie..

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:

Wiesz co ja stosowalam bobotic forte od 2 tygodnia życia. Położna i pediatra Mówił i że można. A potem przeszłam na espumisan bo bobotic forte nie dawał rezultatu . Może spróbuj espumisanu;)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Gratulacje dla nowych mam ;)

A ja już trochę opadam z sił .
    Karmię mała z butelki moim mlekiem od 2 dni coraz gorzej z laktacja . Kupiłam prolaktan ale nie widzę poprawy.
    Do tego mała ma strasznie obszczypany tylek od kupek. Już nic nie daje rady.
    Do tego dziś ma jakiś kiepski dzień płacze jak robi kupke pręży się i stęka. Już sama nie wiem co może jej być . Dostaje espumisan i gazów już nie ma . Kupki robi o nieprzyjemnym zapachu . Już sama nie wiem czy to poprostu przejściowe czy może ma nietolerancji laktozy. W przyszłym tygodniu mam nadzieję uda mi się dostać do pediatry prywatnie .
    I tak dzisiaj panienka jest nieodkladalska. Muszę się w końcu nauczyć wiązać chustę!
    Fasola, polecam ten lek co o nim pisałam w moim poście. Ja piję herbatki, biorę Femaltiker i ten lek - zamówiłam go w Gemini (nazywa się Piulatte Plus) Mi bardzo pomaga, odciągam więcej. I nawet nie jest taki drogi a tylko raz dziennie się pije. Mnie uratował.

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice miałam jeszcze oksytocynę bo skurcze przez długi czas nie były regularne. Czułam ogromne parcie na tyły na samym końcu. Nie rozmawiałam jeszcze o tym co było powodem, niby byłam nacięta. Póki co bardzo mnie to podłamało. Na szczęście maluszek cały i zdrowy.

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Fasola, polecam ten lek co o nim pisałam w moim poście. Ja piję herbatki, biorę Femaltiker i ten lek - zamówiłam go w Gemini (nazywa się Piulatte Plus) Mi bardzo pomaga, odciągam więcej. I nawet nie jest taki drogi a tylko raz dziennie się pije. Mnie uratował.

Cały czas piłam femantiker ale efekty bardzo małe;/ a jakie herbatki pijesz ?,

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije herbatkę na laktację z Darow natury i biorę ten lek a Femaltiker też na mnie słabo działał :( i trochę się też wkurzalam ze jest taki słodki. Z resztą piłam też bez skutku herbatkę z hippa, która ma uwaga 250kalorii na szklankę... Załamywało mnie to i cieszę się że już nie pije tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 19:38

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔

preg.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ma podwyższone CRP i dostała antybiotyk na 5 dni i potem zobaczymy co dalej.. szczerze mówiąc pod kątem zdrowia jestem pewna że wszystko będzie ok ale jak myślę o tych kolejnych 5 dniach w szpitalu to po prostu załamka.. aż się popłakałam z tego powodu.

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałyście pić Karmi? Zawiera słód jęczmienny.

Współczuję tych wszystkich kłopotów zw zdrowiem.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara mi dali znieczulenie żeby mnie naciąć po czym przyszedł skurcz na którym wypchnelam mała zaraz poszło łożysko i od razu szyli. Niby malutko i krótko ale wydajei się że znieczulenie nie zdążyło zadzialac.

Odwiedziny tylko na w pokoju odwiedzin w którym niestety jest bardzo gorąco ale ja się cieszę i mi na tym zależało bo często.siedze z sutkami na wierzchu :p

Czara lubi tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka rozumiem że chciałabyś szybciej wyjść ale powiem Ci ze lepiej żebyś leżała dłużej na polozniczym gdzie masz Ty opiekę dziecko i możesz o wszystko pytać niż później mialabys trafić na pediatryczny.

Z tym pokojem odwiedzin też uważam że fajną sprawą nie musiałam się przejmować ze mam cycki na wierzchu a tu zaraz wejdzie jakiś facet czy ktos

lotka1990 lubi tę wiadomość

age.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niby dawali znieczulenie miejscowe przy szyciu, które moim zdaniem nic nie działało. Skurcze parte tak mnie nie bolały jak nacinanie i szycie. Dużo osób tego nie czuje , a dla mnie to był najgorszy ból w życiu

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    A próbowałyście pić Karmi? Zawiera słód jęczmienny.

Współczuję tych wszystkich kłopotów zw zdrowiem.

Ja próbowałam ale podobno lepiej jest pić odgazowane (co smakuje niezbyt ;)) plus to też jest słodkie i kaloryczne a ja nie chcę przytyć bo jeszcze nie zrzuciłam ostatnich 6kg...

Magda33 lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔

preg.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szycia po porodzie ja tak samo dostałam znieczulenie miejscowe, które chyba nie do końca spełniło swoją rolę, bo bolało bardzo mimo, że tam zaledwie 3 szwy były zakładane. Nacinanie chyba najgorzej wspominam z całego długiego porodu.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• welonka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy nacieciu chciałam położną kopnąć :d jak zobaczylam w jej ręce nożyczki to moja noga poleciała:d mnie nacieli podczas dużego skurczu dla mnie najgorsE podczas porodu było leżenie pod ktg jak miałam już parte skurcze.

szok Oliwia poszła spać o 21.30 pierwsza pobudka o 1 druga o4 i trzecia o 6 mam nadzieję że tak będzie co noc ,I juz nie bedzis budIsc sis co godzinę albo 4razy w nocy.

age.png
‹‹ 1066 1067 1068 1069 1070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ