CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela schowaj już ta wagę
Dominiczka pięknie przybiera :)zobaczysz jednego dnia mniej Ci przybierze i będziesz już panikowac i uważać ze mała nie najada się .Masz zalecenie ważyć ją ? Mi kazali raz w tygodniu ale położna i pediatra kazali tym się nie przejmować.
Joasza ciesz się ze nie często tak leci ile razy karmie mała np z prawej a tu czuję jak leci mi z lewej a najbardziej w nocy jak nie założę wkładek to zaraz plama na koszuli.
Agnella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie podobnie z tymi miękkimi piersiami, ale jestem pewna, że mleka jest dość. Jak wychodzę spod prysznica i się pochylam to standardowo kapie z obu, a przed chwilą tylko odpięłam miseczkę do karmienia a tu już ciurkiem ciśnie. Bez wkładek ani rusz, zmieniam je czasem jak pampersy...
Dziś na wesoło.
Wybierz się pierwszy raz do kościoła z maleństwem. Bądź przekonana, że na pewno nie będzie chciało przez ten czas jeść. Załóż zwykłą sukienkę... Z zamkiem na plecach... O naiwności ludzka!
Leć do łazienki już na kazaniu i rozpinaj ten zamek z dzieckiem na rękach
P.S. Nakarmiłam i jeszcze sama go sobie zasunęłam z powrotema normalnie mąż mi go musi dosuwać, bo przecież nie dostaję.
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnaya pełen podziw dla Ciebie
ale czekaj, fakt dawno nie byłam w kościele ale chyba coś mnie ominęło
Łazienka w kościele?
właśnie! skąd polecacie ciuchy do karmienia? sukienki, bluzki? zdecydowanie potrzebuję poszerzyć garderobę bo tak typowo do karmienia to nie mam nicw domu daję radę no ale jak wyjdziemy do pediatry czy cuś to już będzie słabo ściągać te naramki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 11:33
-
Joaszo wrote:Annaya pełen podziw dla Ciebie
ale czekaj, fakt dawno nie byłam w kościele ale chyba coś mnie ominęło
Łazienka w kościele?
właśnie! skąd polecacie ciuchy do karmienia? sukienki, bluzki? zdecydowanie potrzebuję poszerzyć garderobę bo tak typowo do karmienia to nie mam nicw domu daję radę no ale jak wyjdziemy do pediatry czy cuś to już będzie słabo ściągać te naramki
Mieszkam za granicąpod kościołem jest cała przytulna sala, kuchnia, łazienka, także full wypas
Ja kupowałam na Zalando i H&M, ale teraz zdecydowanie widzę, że mało, mało, i nie mam nawet, co zakładać innych. Czasem wystarczy zwykły ciuch, który się po prostu rozpina z przodu. Chętnie też bym kupiła coś fajnego (zwłaszcza jakąś ładną sukienkę, bo bazuję na bluzkach) więc podpinam się pod pytanie. Na Bonprix też można zamówić ubrania do karmienia tylko z tego co pamiętam to są one jednocześnie ciążowe, nigdy nie rozumiałam tego połączenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 12:23
Joaszo lubi tę wiadomość
-
Malutkiemu się zrobiły plesniawki w buzi, na początku myślałam że to mleczko, ale nie schodzi i są też plamki, czyli to to
jutro mamy to badanie słuchu a robi je laryngolog to się zapytam czy może coś od razu wypisać
chyba się na tym zna? Jak coś to od razu podjadę do pediatry. Ale mi go szkoda, Alan też miał ale był trochę starszy to się łatwo smarowalo buzię a tu taki maluszek
jeszcze żeby miał brudne smoczki a tu zawsze ma czyste i wypazone
-
Z wagą dziś sukces - nie ważyłam Malutkiej
No właśnie, najgorzej, że ja tak sama z siebie sprawdzam te przybieranie...nikt nic nie kazał, dostaliśmy wagę przy I córci i mamy ją w domu, na moją zgubę.
Mnie też wkładki są potrzebne, ostatnio jak byłam w sklepie...plama na piersi, az mi głupio było, bo piersi spore, a tu jeszcze z plamamiZapomniałam wkładki włożyć, tak się spieszyłam, aby na spacer wyjść.
Żartowałam ostatnio z mamą, że będę karmiła 5 lat, skoro taki cyc ponętny i jak po chirurguTak to raczej z drobnych osób jesteś i piersi tez nieduże, to teraz mogę duże dekolty nosić.
Dziś moja Mała przeszła swoje możliwości, jadła co 1,5 godziny 3 razy, ale tylko 5 min, myślałam, że już rzucę kp, chciałam się położyć, a nie było jak, tak teraz znowu co 2,5 czy 3 się budzi i znowu je po 10 min, także odzyskałam spokój, bo już myślałam, że pokarm się konczy. Pewnie tez pić chciała, strasznie dziś w moim mieście duszno i gorąc.
Do tego drugą Małą, tą starszą, ogarnąć, obłęd, ale dzień szybko i sprawnie minął
Właśnie napaliłam w piecu, na ciepłą wodęI spać na trochę trzeba.
Pewnie któraś z nas karmi swoje maleństwo i też nie śpi
Malinka, spytaj jutro laryngologa o te pleśniawki, pewnie i tak po lek do pediatry będziesz musiała po receptę. Może się okaże, że języczek taki od mleczka, moja córeczka ma biały.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 02:08
-
Ale tutaj cisza, od razu widać, że wszystkie maluszki już na świecie
U nas dni i nocki spokojne. Mała zrobiła duży postęp - od kilku dni ma nad łóżeczkiem karuzele, pod która potrafi leżeć dość długoWodzi wzrokiem, "gada" do tych misi, które jej się obracają. Zaczyna się też uśmiechać świadomie, cudowny widok
Zdecydowałam się na zakup chusty, ale nie dlatego aby mieć wolne ręce tylko aby chłonąć tą bliskość. Codziennie mam wrażenie, że moja córcia jest już większa... czas stanowczo za szybko płynie.
Dzisiaj mamy usg bioderek, mam nadzieję że będzie wszystko ok.
Agnella podziwiam Cię za zorganizowanie, że bez problemu wszystko ogarniasz. Rzuć tą wagę w kąt i przestrzeń się denerwować skoro córcia ładnie przybiera.
Dziewczyny piszcie co u Was bo nam zaraz wątek umrze. -
Hej
Zastanawiam się ile człowiek może funkcjonować prawidłowo bez wyspania się.
U nas ciężka noc dzisiaj. Chyba brzuszek i kupsko nam nie dało spać.
Moja mała na szczęście nie drze się w nocy tylko skrzeczy, mniej lub bardziej dosadnie.
Co u nas?
Jeszcze mamy pępek i trzyma się całkiem mocno dziad jeden.
Dokładnie tak samo jak u pierworodnej.
Nie mogę się doczekać aż odpadnie.
Mała już wyraźnie aktywniejsza.
Korzystam z aplikacji która mi podlicza spanie, karmienie, pieluchy itp.
W czerwcu na dobę przesypiała mi średnio ok 16 -17 godzin (nawet 19!) A już w lipcu średnio 13. Trochę to utrudnia codzienną organizację.
W sumie to każdą chwilę snu wykorzystuję na domowe obowiązki i dla siebie czasu zero mi zostaje.
Dzisiaj chyba zrobię niezbędne minimum i chociaż odpalę depilator albo zajmę się stopami, bo stan zadbania o ciało woła o pomstę u mnie...
Kropka - super, ze się dogadaliście z mężem.
Trzymam kciuki żeby Wam się udawało zgodnie odnajdywać w tej nowej rzeczywistości.
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Kropka super, że dogadaliscie się z mężem
jednak rozmowa to podstawa.
Agnela zostaw wagęmała super sobie radzi.
U nas też już widać po malu, że mały ma zdecydowanie więcej czasu kiedy nie śpi. Czasem polezy i coś tam popiszczy trochę, poplacze itp w nocy dalej pobudki co 2h ale dziś był przełom bo dopiero po 3:30 wzięłam go do nas do łóżka ale to już z własnej wygody bo po prostu zasypiałam na stojąco. Cały czas ma katarjuż nie mam siły na to. No i zaczął się uśmiechać! Najcudowniejszy widok
Wczoraj był pierwszy seks! Normalnie dziewica po raz kolejny heheh. Ogólnie bardzo czekałam na ten moment. Żeby nie tylko rozmowy o dzieciach/co tam w pracy czy domu/co na świecie ale też pobyć dla siebie w ten najintymniejszy sposóbKropka89 lubi tę wiadomość
-
Angella, mały ma też w innych miejscach dlatego idziemy później do pediatry.
My już jesteśmy po badaniu słuchu, dostaliśmy nową naklejkę do książeczki że jest wszystko prawidłowobabka mówi że wcześniej pewnie były pozostałości mazi płodowej
Jal idę do gina za tydzień bo ma teraz urlop i poproszę go o tabletki anty, oczywiście dla karmiącychWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 11:05
-
Trójka ,Ha ? Jesteście już po wizycie u gina ? Ja czekam dopiero po wizycie u gin możemy coś działac też i też decyduje się na tabletki dla karmiącej najlepiej takie które hamują okres bo jeśli wróci będę musiała załączyć kp.
Ja ostatnio odwazylam się sprawdzić jak to w środku wygląda przeprowadzialam badanie palpacyjne (tak jak sprawdza się szyjle przy staraniach ) i przeżyłam szok uczucie jakbym była tam w środku poszparna dziury itp. -
lotka - jak u Ciebie samopoczucie? Zapomniałam wcześniej pisać, że też miewam teraz huśtawki nastrojów. W sobotę wyłam jak bóbr. Przejdzie, zobaczysz. Przynajmniej ja się tego trzymam.
Joaszo - i jak po wizycie teściowej, pomogła coś?
Ty masz pierwsze i uczucie ze sobie nie radzisz, ja drugie i niestety tez tak czuje. Młoda mi tez na cyckach ciągle wisi 15-17 razy na dobę co daje prawie 4 h wiszeniaa już zupełnie sobie radzę z usypianiem i odkładaniem jej. Wszystkie noce przespane przy mnie
Smoczka czasem pociumka ale baaardzo niechętnie.
welonka - a czemu przy okresie musisz zakończyć kp?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 11:38
-
Welonka nie byłam jeszcze, niestety moja gin prowadzącą jest na urlopie i dopiero za 3 tyg będzie
nie plamie już. Po seksie nie było też żadnego krwawienia/bólu czy innych dziwnych objawów.
Właśnie dlaczego przy okresie nie możesz kp?
Ha ja też mam zagwozdke jaka antykoncepcję wybrać...nie mogę tabletek, a nie wyobrażam sobie całe życie używać prezerwatyw! A nie wyobrażam sobie zajść w kolejna ciążę
-
A u mnie ciągle jest plamienie raz większe raz mniejsze. A do giną wybrać się po tych 6tugodniacg czy dopiero jak ustanie plamienie .
Przed ciążą miałam bardzo bolesne miesiączki 3dni miałam wyjęte z życia jedynie pomagał mi nimesil i do tego tabletka ibupromu a nie są to leki które mogą być stosowane przy kp a bez leków nie będę wstanie zająć się nawet dzieckiem ze moze przez 3 dni ona będzie na mm a ja będę oeciagax i wylewać ale raczej tak bym nie dała rady .