X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela schowaj już ta wagę :) Dominiczka pięknie przybiera :)zobaczysz jednego dnia mniej Ci przybierze i będziesz już panikowac i uważać ze mała nie najada się .Masz zalecenie ważyć ją ? Mi kazali raz w tygodniu ale położna i pediatra kazali tym się nie przejmować.

Joasza ciesz się ze nie często tak leci ile razy karmie mała np z prawej a tu czuję jak leci mi z lewej a najbardziej w nocy jak nie założę wkładek to zaraz plama na koszuli.

Agnella lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Joasza ciesz się ze nie często tak leci ile razy karmie mała np z prawej a tu czuję jak leci mi z lewej a najbardziej w nocy jak nie założę wkładek to zaraz plama na koszuli.
    Też mnie to spotkało tej nocy ;-)

• Annaya Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie z tymi miękkimi piersiami, ale jestem pewna, że mleka jest dość. Jak wychodzę spod prysznica i się pochylam to standardowo kapie z obu, a przed chwilą tylko odpięłam miseczkę do karmienia a tu już ciurkiem ciśnie. Bez wkładek ani rusz, zmieniam je czasem jak pampersy...

Dziś na wesoło.
    Wybierz się pierwszy raz do kościoła z maleństwem. Bądź przekonana, że na pewno nie będzie chciało przez ten czas jeść. Załóż zwykłą sukienkę... Z zamkiem na plecach... O naiwności ludzka!
    Leć do łazienki już na kazaniu i rozpinaj ten zamek z dzieckiem na rękach :D

P.S. Nakarmiłam i jeszcze sama go sobie zasunęłam z powrotem :D a normalnie mąż mi go musi dosuwać, bo przecież nie dostaję.

Kropka89 lubi tę wiadomość

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya pełen podziw dla Ciebie ;) ale czekaj, fakt dawno nie byłam w kościele ale chyba coś mnie ominęło :D Łazienka w kościele? :O :D

właśnie! skąd polecacie ciuchy do karmienia? sukienki, bluzki? zdecydowanie potrzebuję poszerzyć garderobę bo tak typowo do karmienia to nie mam nic ;) w domu daję radę no ale jak wyjdziemy do pediatry czy cuś to już będzie słabo ściągać te naramki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 11:33

• Annaya Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo wrote:
    Annaya pełen podziw dla Ciebie ;) ale czekaj, fakt dawno nie byłam w kościele ale chyba coś mnie ominęło :D Łazienka w kościele? :O :D

właśnie! skąd polecacie ciuchy do karmienia? sukienki, bluzki? zdecydowanie potrzebuję poszerzyć garderobę bo tak typowo do karmienia to nie mam nic ;) w domu daję radę no ale jak wyjdziemy do pediatry czy cuś to już będzie słabo ściągać te naramki :)

Mieszkam za granicą ;) pod kościołem jest cała przytulna sala, kuchnia, łazienka, także full wypas :)

Ja kupowałam na Zalando i H&M, ale teraz zdecydowanie widzę, że mało, mało, i nie mam nawet, co zakładać innych. Czasem wystarczy zwykły ciuch, który się po prostu rozpina z przodu. Chętnie też bym kupiła coś fajnego (zwłaszcza jakąś ładną sukienkę, bo bazuję na bluzkach) więc podpinam się pod pytanie. Na Bonprix też można zamówić ubrania do karmienia tylko z tego co pamiętam to są one jednocześnie ciążowe, nigdy nie rozumiałam tego połączenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 12:23

Joaszo lubi tę wiadomość

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutkiemu się zrobiły plesniawki w buzi, na początku myślałam że to mleczko, ale nie schodzi i są też plamki, czyli to to :( jutro mamy to badanie słuchu a robi je laryngolog to się zapytam czy może coś od razu wypisać :( chyba się na tym zna? Jak coś to od razu podjadę do pediatry. Ale mi go szkoda, Alan też miał ale był trochę starszy to się łatwo smarowalo buzię a tu taki maluszek :( jeszcze żeby miał brudne smoczki a tu zawsze ma czyste i wypazone

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wagą dziś sukces - nie ważyłam Malutkiej :-D
    No właśnie, najgorzej, że ja tak sama z siebie sprawdzam te przybieranie...nikt nic nie kazał, dostaliśmy wagę przy I córci i mamy ją w domu, na moją zgubę.

Mnie też wkładki są potrzebne, ostatnio jak byłam w sklepie...plama na piersi, az mi głupio było, bo piersi spore, a tu jeszcze z plamami ;-) Zapomniałam wkładki włożyć, tak się spieszyłam, aby na spacer wyjść.
    Żartowałam ostatnio z mamą, że będę karmiła 5 lat, skoro taki cyc ponętny i jak po chirurgu ;-) Tak to raczej z drobnych osób jesteś i piersi tez nieduże, to teraz mogę duże dekolty nosić.
    Dziś moja Mała przeszła swoje możliwości, jadła co 1,5 godziny 3 razy, ale tylko 5 min, myślałam, że już rzucę kp, chciałam się położyć, a nie było jak, tak teraz znowu co 2,5 czy 3 się budzi i znowu je po 10 min, także odzyskałam spokój, bo już myślałam, że pokarm się konczy. Pewnie tez pić chciała, strasznie dziś w moim mieście duszno i gorąc.
    Do tego drugą Małą, tą starszą, ogarnąć, obłęd, ale dzień szybko i sprawnie minął :-)
    Właśnie napaliłam w piecu, na ciepłą wodę ;) I spać na trochę trzeba.
    Pewnie któraś z nas karmi swoje maleństwo i też nie śpi :-)

Malinka, spytaj jutro laryngologa o te pleśniawki, pewnie i tak po lek do pediatry będziesz musiała po receptę. Może się okaże, że języczek taki od mleczka, moja córeczka ma biały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 02:08

• Ha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tutaj cisza, od razu widać, że wszystkie maluszki już na świecie :)

U nas dni i nocki spokojne. Mała zrobiła duży postęp - od kilku dni ma nad łóżeczkiem karuzele, pod która potrafi leżeć dość długo :) Wodzi wzrokiem, "gada" do tych misi, które jej się obracają. Zaczyna się też uśmiechać świadomie, cudowny widok :)

Zdecydowałam się na zakup chusty, ale nie dlatego aby mieć wolne ręce tylko aby chłonąć tą bliskość. Codziennie mam wrażenie, że moja córcia jest już większa... czas stanowczo za szybko płynie.

Dzisiaj mamy usg bioderek, mam nadzieję że będzie wszystko ok.

Agnella podziwiam Cię za zorganizowanie, że bez problemu wszystko ogarniasz. Rzuć tą wagę w kąt i przestrzeń się denerwować skoro córcia ładnie przybiera.

Dziewczyny piszcie co u Was bo nam zaraz wątek umrze.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Zastanawiam się ile człowiek może funkcjonować prawidłowo bez wyspania się.
    U nas ciężka noc dzisiaj. Chyba brzuszek i kupsko nam nie dało spać.
    Moja mała na szczęście nie drze się w nocy tylko skrzeczy, mniej lub bardziej dosadnie.

Co u nas?
    Jeszcze mamy pępek i trzyma się całkiem mocno dziad jeden.
    Dokładnie tak samo jak u pierworodnej.
    Nie mogę się doczekać aż odpadnie.
    Mała już wyraźnie aktywniejsza.
    Korzystam z aplikacji która mi podlicza spanie, karmienie, pieluchy itp.
    W czerwcu na dobę przesypiała mi średnio ok 16 -17 godzin (nawet 19!) A już w lipcu średnio 13. Trochę to utrudnia codzienną organizację.
    W sumie to każdą chwilę snu wykorzystuję na domowe obowiązki i dla siebie czasu zero mi zostaje.
    Dzisiaj chyba zrobię niezbędne minimum i chociaż odpalę depilator albo zajmę się stopami, bo stan zadbania o ciało woła o pomstę u mnie...

Kropka - super, ze się dogadaliście z mężem.
    Trzymam kciuki żeby Wam się udawało zgodnie odnajdywać w tej nowej rzeczywistości.

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj dzien ciezki.. noc srednia. Od 4 do 8 masowalam brzuszek az uzyskalam.jednego baczka. Probuje teraz zjesc chociaz pol bulki zeby nie pasc na spacerze. Mala oczywiscie w tym czasie krzyczy...

Dika faktycznie dlugo ten pepek.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka super, że dogadaliscie się z mężem :) jednak rozmowa to podstawa.

Agnela zostaw wagę ;) mała super sobie radzi.

U nas też już widać po malu, że mały ma zdecydowanie więcej czasu kiedy nie śpi. Czasem polezy i coś tam popiszczy trochę, poplacze itp w nocy dalej pobudki co 2h ale dziś był przełom bo dopiero po 3:30 wzięłam go do nas do łóżka ale to już z własnej wygody bo po prostu zasypiałam na stojąco. Cały czas ma katar :/ już nie mam siły na to. No i zaczął się uśmiechać! Najcudowniejszy widok <3

Wczoraj był pierwszy seks! Normalnie dziewica po raz kolejny heheh. Ogólnie bardzo czekałam na ten moment. Żeby nie tylko rozmowy o dzieciach/co tam w pracy czy domu/co na świecie ale też pobyć dla siebie w ten najintymniejszy sposób :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka my też mamy ten "pierwszy raz" za sobą i powiem szczerze, ze było lepiej niż kiedykolwiek wcześniej. Zastanawiam się tylko jak się zacząć zabezpieczać bo nie ukrywam, że wizja kolejnej ciąży mnie przeraża ;)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella, mały ma też w innych miejscach dlatego idziemy później do pediatry.
    My już jesteśmy po badaniu słuchu, dostaliśmy nową naklejkę do książeczki że jest wszystko prawidłowo :) babka mówi że wcześniej pewnie były pozostałości mazi płodowej :)
    Jal idę do gina za tydzień bo ma teraz urlop i poproszę go o tabletki anty, oczywiście dla karmiących

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 11:05

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka ,Ha ? Jesteście już po wizycie u gina ? Ja czekam dopiero po wizycie u gin możemy coś działac też i też decyduje się na tabletki dla karmiącej najlepiej takie które hamują okres bo jeśli wróci będę musiała załączyć kp.
    Ja ostatnio odwazylam się sprawdzić jak to w środku wygląda przeprowadzialam badanie palpacyjne (tak jak sprawdza się szyjle przy staraniach ) i przeżyłam szok uczucie jakbym była tam w środku poszparna dziury itp.

age.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka - jak u Ciebie samopoczucie? Zapomniałam wcześniej pisać, że też miewam teraz huśtawki nastrojów. W sobotę wyłam jak bóbr. Przejdzie, zobaczysz. Przynajmniej ja się tego trzymam.

Joaszo - i jak po wizycie teściowej, pomogła coś?
    Ty masz pierwsze i uczucie ze sobie nie radzisz, ja drugie i niestety tez tak czuje. Młoda mi tez na cyckach ciągle wisi 15-17 razy na dobę co daje prawie 4 h wiszenia :/ a już zupełnie sobie radzę z usypianiem i odkładaniem jej. Wszystkie noce przespane przy mnie :(
    Smoczka czasem pociumka ale baaardzo niechętnie.

welonka - a czemu przy okresie musisz zakończyć kp?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 11:38

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka nie byłam jeszcze, niestety moja gin prowadzącą jest na urlopie i dopiero za 3 tyg będzie :/ nie plamie już. Po seksie nie było też żadnego krwawienia/bólu czy innych dziwnych objawów.
    Właśnie dlaczego przy okresie nie możesz kp?
    Ha ja też mam zagwozdke jaka antykoncepcję wybrać...nie mogę tabletek, a nie wyobrażam sobie całe życie używać prezerwatyw! A nie wyobrażam sobie zajść w kolejna ciążę :/

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ciągle jest plamienie raz większe raz mniejsze. A do giną wybrać się po tych 6tugodniacg czy dopiero jak ustanie plamienie .
    Przed ciążą miałam bardzo bolesne miesiączki 3dni miałam wyjęte z życia jedynie pomagał mi nimesil i do tego tabletka ibupromu a nie są to leki które mogą być stosowane przy kp a bez leków nie będę wstanie zająć się nawet dzieckiem ze moze przez 3 dni ona będzie na mm a ja będę oeciagax i wylewać ale raczej tak bym nie dała rady .

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah rozumiem...może teraz nie wróci tak szybko?
    Powinno się pójść po 6tyg, a tak to ja będę po 8 :/

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że koleżanka miała tabletki przy kp które blokowaly miesiączke.

Trojka jak u was z Marsden znalalazlas złoty środek? Mój pediatra nie widzi innego wyjścia jak nawilżanie i odciaganie

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u nas to samo, ciągle psikam woda morską i odciagam. Już do porzygu normalnie...wkurza mnie to bo w nocy przez to się wybudza, tak mu tam gulgocze wszystko, szkoda mi go strasznie :/ a poprawy nie widać za bardzo

f2w3rjjgku0ijq5v.png
‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ