X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój maluszek wczoraj jakoś tak odbił że po odbiciu od razu wyleciało mega ulanie jakby zwrocil z połowę i to prosto pod moją koszulę nocną na moją szyję i plecy. No normalnie musiałam iść pod prysznic o 5 nad ranem :-D Trochę się nawet uśmiałam że niezły ma wyrzut a trochę się bałam czy będzie głodny ale normalnie spał wiec chyba było ok :) Dziś znów po tygodniu odmawiania złapał pierś. I ssał 10 aktywnych minut ale potem jeszcze dałam mu swoje z butli i tez zjadł i to prawie całość czyli prawie 100ml! Ale ma spust. Teraz za to śpi i spi! Będę musiała go trochę wybudzic bo potem nie dostanie odpowiedniej ilości ogolnie na dzień!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 19:51

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj była u nas teściowa i widzi pinda że mały śpi a ona chce go brać na rączki to ją mirek zjechał że go obudzi,jak się obudził na butle to nagle że ona wyjdzie z nim na spacer.. Godz 14 w cieniu ponad 30 st... Ech... I co chwilę a zmienić pieluche a może chce pić i tak marudzila 2 godziny! Pierwszy raz miałam ochotę wyrzucić ją z domu :p

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic bylismy u pediatry i nic więcej nam nie powiedział. Stwierdził że to widocznie niedojrzaly układ pokarmowy:) więc cóż trzeba czekać aż samo się unormuje .
    Mała już waży 4220 :D jutro kończymy 6 tygodni . Mąż w końcu wrócił <3

Kropka89, Magda33 lubią tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola, jest wsparcie w takim razie :)
    Moja gwiazka lubi robic kupsko w nocy. Mam jiz zafajdane swoje lozko, plama na materacu, ze hej. A dzis zbombardowala sama siebie. Trzeba bylo wszystko zmieniac haha

Dziewczyny, czy u Waszych maluchow slychac przelewanie w brzuszku? U nas bardzo jest to slyszalne I czuc na reku jak wedruje jej tam podczas karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 04:58

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola, córeczka ładnie Ci przybiera :-)
    Super, że wszystko już dobrze, ach ta rewolucja w życiu :-) :-) :-)

U mnie chyba jakiś kryzys laktacyjny czy co..Czytałam, że ponoć po 2 czy 3 tygodniach się pojawia...Cycki mam dalej duże, ale już bardziej miękkie, a nie takie jak na początku w nawale :( A Mała jakoś słabiej je, w nocy doła złapałam, minęło 6godzin i wybudzałam i również nie chciała jeść, nie dało się nakarmić różnymi sposobami :( Nie wiem co się dzieje, po dzisiejszej nocce córeczka pewnie schudnie, jak za dużo przechodzę na mm, bo jest bardziej kaloryczne i będęwiedziała jakąilośc wypija. Najważniejsze, żeby Malutka nie była głodna. Tak to córeczka nie płacze i nie domaga się jedzenia, nie wiem co tutaj gra. Już naprawdę nie wiem jakie błędy popełniam, a to moje drugie dziecko i powinnam być mądrzejsza i wyluzowana, a tylko dołki łapię. Wczoraj również psychicznie zmęczyło mnie to rozdarcie między dwoma córeczkami, której więcej czasu poświęcić.
    Moja starsza jest bardzo wyrozumiała i jeszcze bardziej przez to żal mi jej, jak widzi, ze karmię dzidzię, sama sobą się zajmuje, jak nosze Dominiczkę nie wymusza, aby ją nosić, nie wiem skąd ona to w sobie ma. Cierpliwie czeka na swoją kolej, a ja czasu za dużo dla niej nie mam :(
    Jeszcze wkurza mnie mąz, mam wrażenie, ze wraca specjalnie ok. 21, aby jak najmniej mi pomóc, wie, że po 20 sa kąpiele dziewczynek...Wkurzam się tylko na niego. Dziś czeka nas rozmowa.

Dziewczyny, z tymi teściowymi to tak jest, jak moja mnie odwiedzam ochotę ją wyrzucić za drzwi. Jeszcze jak przyłazi to chcę mi coś w domu organizować, a nie interesuje się wnusiami. Mówi mi, co mam w ogródki zrobić, że za miesiąc chrzciny, tylko by rozkazywała. Jak przyjedzie to zamiast ulżyć czy pomóc, to przeszkadza.
    Dziś niedziela, mam wrażenie, że wpadną bez zapowiedzi.
    Malinka, dobrze, że Twój mąz za Toba, a nie za teściową i też zwracał jej uwagę, również lubię takie marudzenia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 06:15

• summer86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, dziś na szczęście sobota ;) zazdroszczę 6h snu.. nasza mała nie śpi od 2 do 5 a nawet 6 :/ już nie wiem co robic.. chodzę jak zombie z niewyspania.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U naszej małej też słychać przelewanie w brzuszku:)

Ja za to mam tyle mleka teraz że za 1l mam zamrożone bo mała nie nadąża jeść ! Nie byłam na to przygotowana i zamrozilam mleko w woreczkach strunowych z Ikei . Mam nadzieję że tak można... one nadają się do zamrazalnika bo sprawdzałam

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie czy wasi pediatrzy kierowali was na usg przeciemieniowe. Wczoraj bylamprywatnie u pediatry i się zdziwił że znowu idę na usg przezciemieniowe. Koszt takiego w mojej przychodni to 100 zł a moja pediatra to właściciel przychodni i coś mi się wydaje że naciaga ba badania .... Tak samo chciałam szczepienia 5w 1 to powiedziała że ciężko z dostępnością dlatego wzięłam 6 w 1 a wczoraj pediatra z tej samej przychodni powiedział że nie słyszał żeby był problem z dostępnością a zawsze o tym wiem ..

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też chyba kryzys laktacyjny, odciagam mniej mleka niż wcześniej. Na szczęście wystarcza w miarę, wcześniej mogłam odciągnąć zapas. Cieszę się że mam ten laktator elektryczny bo bardzo szybko odciąga a jak mnie bardzo bolą brodawki to jest wybawienie bo mogę sobie tam regulować siłę ssania-jak daję małej tą obolałą pierś a ona się na nią rzuca to zastanawiam się czy to nie boli bardziej niż poród... No i często wisi pół godziny na cycku i piersi nadal pełne a ona nienajedzona. Wtedy też laktator w ruch i dokarmiam swoim mlekiem.

Ponoć 2-tygodniowe dziecko powinno wypijać odciaganego mleka 80 ml. Dowiedziałam się tego bo koleżanka urodziła 3 dni przede mną dziecko z wadą serca i po operacji nie chcieli ich puścić do domu bo wypijało 60 ml a miało wypijać książkowe 80...
    Moja wsuwa 100 i czasem jej jeszcze mało.

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłam na żadnym usg przedciemieniowym. Pierwszy raz słyszę. Na każdą szczepionkę dostaje recepte i mogę sobie kupić jeżeli znajdę taniej. Nie muszę brać tej z przychodni bo oni mają dużo drożej. Chyba Cie naciagają Fasola.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice moja ma miesiąc i jak ostatnio wypila 90ml to po chwili ulala . Mi się wydaje że na piersi je mniej bo w z butli wypije tyle ile dostanie. Moim zdaniem nie można do tego podchodzić tak książkowo jednemu wystarczy 50ml i będzie przybierać prawidłowo a drugiemu będzie mało tę 80ml.

Fasola mi w przychodni tylko chcieli dac skierowanie na usg bioder a moja przychodnia daje wszystkie skierowania jakie potrzeba . My mieliśmy te usg zrobione w szpitalu . Wiadomo że prywatny pediatra będzie kierował na różne dodatkowe badania to tak jak ginekolog prywatny zaleci dodatkowe badania a na NFZ tylko to co trzeba .

age.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam 5w1 w przychodni bo koszt jest podobny jak w aptece ale właśnie od dłuższego czasu jej nie ma na stanie. U nas jest 135 zł. A o żadnym usg mi lekarz nie mówił, dostalam tylko skierowanie na usg bioderek i na badanie słuchu a tak to żadnych innych zaleceń nie mamy. Właśnie w poniedziałek mamy to badanie troszkę się martwię ale wiem że będzie ok :D

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy USG przezciemieniowe w szpitalu ale to dlatego, że każde dziecko urodzone powyżej 4kg ma takie zalecenie. A ja dodatkowo miałam wielowodzie więc jeszcze USG jamy brzusznej małego. Tak to nie słyszałam żeby ktoś bez jakiś wskazan dostal skierowanie.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy w szpitalu jak byskismh z zoltaczka wszystkie takie maluchy miały robione usg brzuszka główki przeswietlenie płuc i badania moczu krwi.

age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za wsparcie, myśli i modlitwę. Pogodziliśmy się z mężem i wszystko już obgadane. Zaraz nawet mąż pójdzie na spacer z małym a ja będę mogła ogarnąć trochę dom - i sie poruszam przy okazji :) Jestem przeszczęśliwa i brak mi słów w podziękowaniu za Wasze wsparcie :-*

Annaya, Magda33, Tròjka, Lucy010, Joaszo, Dika, lotka1990 lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też miałam w szpitalu a dostałam to skierowanie od pediatry na NFZ co za głupia baba grr .. trudno w poniedziałek im powiem że nie chce tego badani a i tyle !
    U nas za 5w1 życzą sobie 180 zł! A nie można przynosić swoich szczepionek z tego co kojarzę jest kartka że ze względu na przerwanie ciągu chłodniczego nie dają szczepionek zakupionych samodzielnie .

Mała dziś od rana płaczliwa . Znowu jest na moim mleku.czy to mozliwe żeby moje mleko bylo dla niej za mało sycace? Zjada 100 ml często ulewa ale nadal chce jeść a jak dostanie mm to zasypia jak zabita ... odciagam laktatorem i mała dobrze przybiera na wadze .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 12:35

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepionkę kupiłam (za 160zł a w przychodni 230zł) dzień przed pójściem na szczepienie. Dostałam taką torebkę termoizolacyjną jak na mrożonki tylko mniejszą na leki. Śmiało można w takiej przenosić.

Kropka wspaniała wiadomość!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 13:57

Kropka89 lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy nosi ktoras z Was dziecie w chuscie? Chyba kupie chuste, mize bede mogla sie ruszyc z kanapy....

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny help, który to smoczek najlepiej imituje pierś matki?? Młody ma tak silny odruch ssania że nic tylko by cycał. Mamy nauka dla maluszków 0-6 ale go wypluwa, musimy coś zaradzić bo inaczej nic w domu nie zrobię. Jak tylko się odklei od cyca znów by ciągnął

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo wrote:
    Dziewczyny help, który to smoczek najlepiej imituje pierś matki?? Młody ma tak silny odruch ssania że nic tylko by cycał. Mamy nauka dla maluszków 0-6 ale go wypluwa, musimy coś zaradzić bo inaczej nic w domu nie zrobię. Jak tylko się odklei od cyca znów by ciągnął

Nie chce Cię straszyć ale nasza mała nie daje się smoczkiem oszukać i jak chce butlę to musi być butla i koniec bo smoczek od razu wypluwa a z butli weźmie 2 łyki i zasypia. Czasami nawet śpi z butelka w buzi bo jak jej zabiorę to od razu się budzi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 15:25

Joaszo lubi tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
‹‹ 1081 1082 1083 1084 1085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ