X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra jak już wpierdoliłam ta czekoladę (przepraszam za słownictwo Ale już mam wyrzuty ) to ile mleka pójdzie w zlew ? Wystarczy że po następnym odciagnieciu wyleje? Jadłam o 14 a będę odciagnac tak ok. 17

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola a dlaczego chcesz wylac to mleko? Ja jem wszystko i małemu nic nie jest, nawet robi zbyt luźne kupki, ale to od antybiotyku. Pokarm naprawdę wytwarza sie z krwi, jedyne co to obserwuj skórę, bo czekolada moze wyjść jako alergen.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Fasola a dlaczego chcesz wylac to mleko? Ja jem wszystko i małemu nic nie jest, nawet robi zbyt luźne kupki, ale to od antybiotyku. Pokarm naprawdę wytwarza sie z krwi, jedyne co to obserwuj skórę, bo czekolada moze wyjść jako alergen.

Bo myślałam że czekolada jest grupie tych silnych alergenów co mleko. A że mała ma ostatnio duże problemy z brzuszkiem to nie chciałam jej dokładać;/
    A no i czekolada ma w składzie mleko pewne w proszku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 17:00

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.hafija.pl/2013/08/dieta-mamy-karmiacej-piersiajedz-co-chcesz-obalamy-mity.html

Magda33, Wonderland lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam cały blog, mi naprawdę pomógł. Na fb są też różne grupy o kp i tam rozwijają wszelkie wątpliwości, np kwartalnik laktacyjny. Jesli masz zamiar dłużej karmić to warto się zapoznać, bo ciężko wytrzymać na diecie np. rok. A na myśl o wylaniu mleka każdą kobietę coś boli ;)

Wonderland lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola poczytaj bloga, naprawdę wiele wyjaśnia. I nie wylewaj mleka. Wydaje mi się żeby całkowicie pozbyć się alergenów czy to białka mleka, czy kakao trzeba zdecydowanie więcej czasu. Poza tym jeżeli nie ma widocznej poprawy rozważ powrót do "normalnego" jedzenia. Szkoda żebyś się bez sensu męczyła. Ile mała już ma?

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Fasola poczytaj bloga, naprawdę wiele wyjaśnia. I nie wylewaj mleka. Wydaje mi się żeby całkowicie pozbyć się alergenów czy to białka mleka, czy kakao trzeba zdecydowanie więcej czasu. Poza tym jeżeli nie ma widocznej poprawy rozważ powrót do "normalnego" jedzenia. Szkoda żebyś się bez sensu męczyła. Ile mała już ma?

Mała w sobotę kończę 6 tygodni. Jedyna poprawa to brak kupki ze sluzem... poczytam bloga. Generalnie ja byłam nastawiona że mogę jeść wszystko ale potem nagle zaczęły się problemy . I tak macie rację zaraz będę jadł A suchy chleb bo już nie więc co jeść;(

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może jeszcze chwila i będzie lepiej z jej brzuszkiem. Czasami jest tak, że kobiety po wielu próbach diet, odstawiania pewnych produktów poddają się z kp i w okolicy 2/3 miesiąca decydują się na mm. I nagle jest poprawa, która niekoniecznie jest związana z tym, że dziecko zostało.odstawiome od piersi, tylko po prostu cały układ pokarmowy zaczyna dojrzewać. A już w ogóle jest bzdurą to, że mm jest "lekiem" na problem z alergią na nabiał. Bo to właśnie jest produkowane z mleka krowiego.
    Tak więc fasola glowa do góry ;)

Wonderland lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie dziewczyny;)
    Bede się jakoś trzymać. W końcu laktacja ruszyła więc chce żeby mała jak najdłużej dostawała najlepsze mleko czyli moje . Może rzeczywiście zacznę jeść wszystko. Mąż jutro wraca to trochę odpoczne

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś próbowała dodać czabru tak jak tam pisze?

Jak moja zaczął brzuszek boleć to tlaczylam sobie ze przeciez 3 zielone grosZki w zupę czy trochę fasolki czy kostka czekolady nie mogła zaszkodzić dziecku bo innaczej tak jak Fasola napisała zylabym na suchym chlebie.

age.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko to ja się lepiej nie przyznaję do swojego jadłospisu... Wżeram tyle czekolady ostatnio,że aż głowa boli, mleko to podstawa mojej diety... Kawka z mleczkiem pół na pół, owsianka na mleku z alergennym miodem, czekoladki podjadam w mega ilościach... Ale mała robi normalne luźne kupki i nie wygląda jakby ja coś bolało, nie płacze prawie wcale...

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam już sama nie wiem czy to poprostu niedojrzaly układ pokarmowy bo mała urodziła się też 37+2 t.c . A może skok rozwojowy bo np. Płacze pręży się a jak włączę suszarkę to nagle przestaje . To są takie momenty jakby miała jakieś skurcze jelit co jakiś czas. No i słyszę jak jej się w brzuszku przelewa.
    Ale zobaczymy czas pokaże . Czekam też na wizytę u pediatry :) A tu za rogiem szczepienia trochę się boję co będzie po szczepieniach. Na szczęście będzie mąż ze mną;)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    O matko to ja się lepiej nie przyznaję do swojego jadłospisu... Wżeram tyle czekolady ostatnio,że aż głowa boli, mleko to podstawa mojej diety... Kawka z mleczkiem pół na pół, owsianka na mleku z alergennym miodem, czekoladki podjadam w mega ilościach... Ale mała robi normalne luźne kupki i nie wygląda jakby ja coś bolało, nie płacze prawie wcale...

Zazdroszczę! Haha może ja też w końcu do tego dojdę ze będę jeść wszystko a moja mała będzie szczęśliwa pijąc czekoladowe mleko hah

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola moja też ma tak kilka razy dziennie jak najda ja gazy to wtedy pręży się i płacze ale nie trwa to długo kilka minut staram się jej kasować brzuszek i ukladma jak najwięcej na brzuchu .

To Miód taki uczulajacy w szpitalu był na snaidanie miód .

age.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Fasola moja też ma tak kilka razy dziennie jak najda ja gazy to wtedy pręży się i płacze ale nie trwa to długo kilka minut staram się jej kasować brzuszek i ukladma jak najwięcej na brzuchu .

To Miód taki uczulajacy w szpitalu był na snaidanie miód .

Od wczoraj mała daje się kłaść na brzuchu więc teraz ja kładę ile tylko się da
    . Wtedy śpi dłużej i lepiej jej sie robi kupke :)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczujcie mój strach gdy moja córka śpi od 18.40 i jeszcze się nie obudziła !;D będzie nocny armagedon czy może najlepsza noc w życiu? . Musiałam przenieść ja w gondoli od wózka nie chciałam jej budzić.

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Poczujcie mój strach gdy moja córka śpi od 18.40 i jeszcze się nie obudziła !;D będzie nocny armagedon czy może najlepsza noc w życiu? . Musiałam przenieść ja w gondoli od wózka nie chciałam jej budzić.
    Ja też tak robię

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie jak nie długie spacery to nudno nie jest ;-) Podczytuje w międzyczasie nasze forum i jestem na bieżąco.
    Wreszcie dobra pogoda zawitała.

Fasola, głowa do góry, przetrwaj, niedługo brzusio się unormuje.

Dziewczyny, super, że po wizytach bioderka Waszych maluszków w porządku.

Lotka, na spacer można już wyjść po paru dniach.
    Ja po tygodniu byłam z maluchem w sklepie.

Welonka, pięknie córeczka Ci przybiera.
    Mnie tez brakuję kontaktu z kimś w podobnym wieku...Nie powiem, nie lubię otwartego domu, ale spotkać się z kimś na neutralnym terenie tak.

Kropka, bardzo dobrze sobie radzisz, ale za dużo na głowę bierzesz, szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko, musisz porozmawiać z mężem. Tym bardziej, że to Wasze pierwsze dziecko, a więc niezła rewolucja w życiu.
    Mój mąż na szczęście sam proponuje obiady z baru, także nie muszę codziennie gotować. Korzystam z tego. Stara się przy starszej córci robi jak najwięcej.
    Z wyjściami, od urodzenia córeczki miałam sporo wychodnych, z malutką zostaje wtedy mąz albo moja mama, nie mam wyrzutów sumienia, ciesze się wtedy chwilą :-)
    Jutro chcę odwiedzić mnie moja mama, zgodziłam się, choc wolę sama duzo zrobić, ale skorzystam, muszę do biura jechać, papierki podpisac i zrobię sobie po małe wyjście do sklepu, bez dzieci. W następną srodę mam fryzjera, ciesze się, bo odrost już duży i szpetny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 23:12

lotka1990 lubi tę wiadomość

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za wszystkie odpowiedzi! Z mężem porozmawiałam. Okropnie się zasmucił i zdenerwował. Nie rozmawia ze mną od wczoraj prawie w ogóle.Wiem że bardzo mnie kocha i ma dla mnie odpowiedz (pisał wczoraj ponad 3h list ale jeszcze go nie dostałam) i narazie nie chciał rozmawiać. Może dziś jak wróci z pracy, nie wiem. Bardzo się boję...strasznie płacze bo może to ja rzeczywiście mam jakąś depresję czy cos i przesadzam. Ech miałam się cieszyć z ciąży i macierzyństwa a tak jak na zwolnieniu tez mi było smutno tak teraz to wszystko wraca i jeszcze małżeństwo dotyka. Mam nadzieje że się dogadamy, będę się mocno o to modlić i będę otwarta na dialog. Może rzeczywiście to ja przesadzam. Nie chce stracić męża jako przyjaciela, jest on dla mnie najważniejsza osoba na świecie i bardzo go kocham. Juz nie będę tu o tym więcej pisać ale chciałam Wam podziekowac jeśli któraś z Was będzie mogła pomyśleć o nas lub się pomodlić za nasze małżeństwo. Dziękuję :-*

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka zobaczysz wszystko się ułoży. Jesteś w moich myślach, o modlitwie też nie zapomnę.

Kropka89 lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
‹‹ 1079 1080 1081 1082 1083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ