WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też nie śpi na brzuchu. Czasami jest tylko 10minut na brzuchu przez cały dzień. Rozmawiałam o tym z pediatrą, powiedziała żeby kłaść chociaż po 1minucie np. po zmianie pieluszki na przewijaku i to wystarczy, to normalne że nie wszystkie dzieci to lubią. Męczy się jak podnosi główkę, nie trzyma łokci w prostej linii z ramionami. Tez się o to martwimy i 10 września mamy kontrolę. Przytrzymuje pupę ale ciągle nie zmienia się ten środek ciężkości. Najlepsze było jak my mówimy że słabo ta główkę unosi a u lekarza pięknie i wysoko, jak nigdy nie widzialam w domu. Leniuszek chyba

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Magda, u nas z córką było to samo-w domu się darła na brzuchu, poszliśmy więc do neurologa (m.in z asymetrią, ale też z niechęcią do lezenia na brzuchu) a ona jak pięknie uniosła głowę i mocno trzymała... Myślalam że ktoś mi dziecko po drodze podmienił;) i od tej wizyty u lekarza już ładnie dzwigała główkę także w domu:) a jak nauczyła się obracać na brzuch to już w ogóle nie chciała inaczej lezec ani spać.. Pokochała tą pozycję.
    Teraz synek leży dużo na brzuchu. Po każdym karmieniu tak właśnie go odbijam:P spędza tak każdorazowo kilka dobrych minut. Poza tym w międzyczasie też go obracam na brzuszek. No i jak uda mu się zasnąć w tej pozycji to wtedy drzemka jest długa. Kiedyś spał tak 3 godziny:D

Magda33 lubi tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam znowu fizjo powiedziała że jak na 2 m-ce mała za mocno dźwiga główkę i wynika to z mocno spietych mięśni w górnej cześci plecków i mamy to korygować. Kłaśc na brzuszek często, ale krótko i przytrzymywac barki tak aby rączki szły w ich lini a nie były na boki, bo taka pozycja jest prawidłowa dopiero w 3 i 4 mcu. Zabawki mamy kłaść tak aby mała patrzyła w dół a nie zadzierała główkę w górę.

A wszyscy mówili jak ładniw główkę dźwiga i jaka silna już jest..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktorejs maluszek ma.wiotkosc krtani moze? U nas niestety caly czas sie utrzymuje... wszystko mialo minac a nic nie mija. Za 2 tygodnie wracam do domu I pojde do lekarza, niech sie wypowie...

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas było na odwrót w domu podnosiła przelrecala głowę a jak poszliśmy do lekarza to tak jak ja polozylismy na brzuchu to tak leżała nawet nie ruszyła głowa .
    Oliwia lubi na brzuchu leżeć ale nie lubi spać w tej pozycji , dużo na brzuszku spała jak była młodsza .
    Wkonxu zaczęła łączyć dłonie bawić się nimi nie jest to częste ale ważne że zaczęła

age.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy - nie słyszałam wcześniej o wiotkości krtani ale miałam Tobie pisać wcześniej odnośnie mocnego ulewania i wymiotów, chyba Ty pisałaś o tym?
    Też tak miała moja mała i lekarz o dziwo nie kazał się przejmować bo ładnie przybiera i kazał obserwować..
    Mnie natomiast te ciągłe wymioty (na przemian z mocnymi ulaniami) strasznie męczyły i bałam się o uszy małej.
    Na próbę wyłączyłam mleko krowie ze swojej diety i odpukać przeszło, mała jest też spokojniejsza.
    Jak tylko zjem coś z mlekiem (kawa z mlekiem, śmietana, ser) to znowu jest niespokojna, ciągle wisi na cycu i na drugi dzień najczęściej znowu mamy haftowanie (nie mylę z ulaniem, to są bardzo silne wymioty raczej całej treści żołądka).

klz9hdgetuhl70jy.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika, chyba coś w tym jest. Moja córka była na butli. Dużo ulewała, a Mniej więcej w tym wieku zaczęła chlustać mlekiem. Pediatra zaleciła zmianę mleka na Ha ale nic to nie pomogło i poxniej przeszliśmy na Bebilon Pepti. Podejrzewała alergie na białka mleka krowiego czyli skazę białkową.

Lucy jak nabiał w Twojej diecie? Jak wygląda skóra małej? Moze ma czerwone, błyszczące policzki?

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Zapisalam sie do psychoterapeuty. Nie umifm sobie radzic z wlasnjmi emocjami. Wczoraj muslam taki napad agresji na meza ze potem sie dziwilam ze cos takiego ze mnie wychodzi. Brakowalo rzucania talerzami. Boje sie ze kiedys skieruje emocje na dzecko a nie chce by wychowywalo sie w krzuku i klutni.

Czy wasze malce tez bydza sie z krzykiem lub podczas snu zachowjha fie jak gdyby cos zlego im sie snilo ?

Boje sie ze to przeze mnie
    Przez stres w ciazy lub zddnerwowanie w nocy, podczas karmienia. W pt msm neuroliga dla malego. Chyba mu tez o tym powiem.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z nabialu jem ser I czasem jogurt. Skorka ladna, ba, nawet piekna. No wlasnie jak nie ma innych objawow, podobno nie nalezy sie martwic, ale wez I sie nie martw.
    Moj facet mowi zebym juz dala spokoj bo tylko sie doszukuje ciagle czegos a dzieciak usmiechniety I zadowolony.
    Moja corka tez laczy piastki I do buzi ciach, ale nie przyglada sie im jeszcze. Powiem Wam, ze nie moge sie doczekac az zacznie chwytac :) moze polezy wtedy na macie dluzej niz 5 minut. Jest cwaniara absorbujaca strasznie. Fjnie jest jak mamusia obok, a tylko mamusia wstanie to krzyki ostrzegawcze juz sa. No zeby przez ponad 2 miesiace tylko raz ugotiwac obiad od podstaw? Kto to slyszal, spi jal zajac pod miedza, nie dosc, ze robi ze 2 drzemki po pol godziny to jeszcze sliny nie moge przelknac bo jasnie pannie za glosno. Wyjechalam na wies troche, tu zawsze lepiej sie zachowuje, przetrwamy tu tez skok 12 tygodnia. Mimo, ze urodzina sie na paczatki 42 tygodnia skoki przwchodzi w terminie, nie wczesniej jak to mowi internet.

Sarrra ja jestem tak porywcza I niestety rzucam przedmiotami, z tymz ze ja zawsze taka bylam. Chwila furii I spokoj, juz nikt na to nie reaguje nawet. Na szczescie bo by sie poobrazali. A moze te nerwy sa z braku swobody, ktora nagle odeszla w sina dal?

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek się tak budzik z krzykiem po szczepieniach a później miał może raz czy dwa ewidentnie koszmary. Teraz już zniknęło to, może to chwilowe tez na jakiś skok? Wydawało mi się też że miał tak zaraz po tym jak dostał mate edukacyjną - pomyślałam sobie że może mu się w jakiś straszny sposób przyśniły te zabawki, nie wiem :) Ale juz tego nie ma a budzi się czasem z płaczem ale ja juz odkryłam czemu - wkłada sobie palce do buzi i jak zrobi to za głęboko no to jest płacz. ;) Przyłapałam go raz na tym to już wiem :-D

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i od kilku dni łapie za lwa który wisi na macie edukacyjnej :) Także mamy pierwsze chwytanie! No i dziś kończymy 3 miesiąc :))) Ale zleciało :) U nad ewidentnie tez rozwój jakiś idzie bo mały bardzo dużo śpi. Były co prawda chrzciny kuzyna w niedziele wiec w poniedziałek się nie dziwiłam ale dziś dalej tak śpi wiec chyba coś jest na rzeczy ;) Emocje :)

Lucy010, Magda33, Magda33, Annaya lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas buziak nie jest gładki, jest o niebo lepiej niż było, ale wygląda tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cec4093e5534.jpg

Albo za słabo eliminuje nabiał, albo jeszcze na coś może jest uczulona, nie wiem :(
    I do tego jeszcze ten biały pypeć przy oczku od paru tygodni nie schodzi.. taki jak noworodki mają na nosku w pierwszych dniach. Tylko większy.

Sarra - oby specjalista Ci pomógł. Czasem warto skorzysta z pomocy i spojrzenia kogos z boku. Trzymam kciuki.

klz9hdgetuhl70jy.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika, ten biały pypeć to chyba prosak. Nasza ma takich mniejszych 3-4 i położna kazała nic z tym nie robic i że w końcu zejdzie, ale czasem to trwa miesiącami. Wynika to z niedojrzałosci gruczołów u maluszków.
    Co do nabiału, ja jadłam jedynie masło i czasem 2 plastry żółtego sera. Od 2 dni nawet tego nie jem, zobaczymy czy kupka sie poprawi. Jesli nie to już nie wiem co robić..

Sarra, trzymam kciuki aby terapia pomogła i dobrze że sie zdecydowałas poszukac pomocy.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, regularnie Was podczytuję, nie zapomniałam o naszym forum.
    Mąż miał mieć mniej turystów, a jednak rezerwują. Także sama muszę wszystko ogarnąć...nie mniej, jest to zmęczenie pożyteczne, przyjemne, że dzień sprawnie minął. W końcu rodzinka to szczęście.

Właśnie, byle wytrwać do tego e miesiąca...z wszystkim będzie lzej.
    A niektórym już gratuluję tego 3 miesiąca :)!!! Jesteście wspaniałymi mamusiami.

Sarra, dobrze, że się zapisałeaś do psychoterapeuty, teraz powinno byc kepiej :)

Widzę, że nie jestem sama z tym strachem o laktację...Ja kupiłam sobie Lactosan, herbatkę, i pije raz dziennie, czasami dwa. Na psyche na pewno podziała. Słyszałam, że dobra jest tez zwykła melisa. I preparat z apteki Humany pliulates (moglam nazwe przekrecic).
    Piersi raz miekkie, innym twardsze...poki co Dominiczka ladnie przybiera. I mleko też już dziś mąż kupił ba receptę, Babilon Pepti, planuje z miesiąc pokarmic. Potem będę chciała odpocząć organizmowi. I ewentualnie przygotować się do 3 ciąży. Z jednej str żal rzucać kp...Ale coś za coś.
    Na szczepieniach jeszcze nie byłyśmy.

Przy problemach z kupka u starszej coreczki podawalam zwykly czopek glicerynowy, niby jest od roku, ale lekarka mówiła, że można.
    Faktycznie, bardzo pomagal...kupka byla szybko.

Zielona kupka była tylko raz...podejrzewam alergię...W nocy zjadłam z owocowej tubki starszej córeczki mus o smaku truskawki.
    A podczas kp starszej po miesiącu miałam codziennie zielone kupki. Tyć tyla, pediatra mówiła, że może tak być. Rozumiem jednak kazda mamę,że się o to martwi.

U mnie dni szybko lecą.. staram się, jak nie ma deszczu, dwa razy być na spacerku, chociaż z dwójką jest to wyczyn i z podwójnym wózkiem ;) :)
    Eunice, też masz wózki rok po roku :)? Jakiej firmy?
    U mnie Brittax.

Ostatnio, podczas karmienia, oglądam sobie na YT...porody. Taki reportaż z Rosji.
    https://youtu.be/lHPsSz3t3vw
    Nie wiem co mbie naszlo...ale chyba sentyment. Potrafię się na nich wzruszyc. Na zwykła tv nie mam czasu.
    Pozdrawiam i życzę udanego dnia :)!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 18:18

• summer86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella podziwiam za decyzje o trzecim maluszku, musisz być swietnie zorganizowaną kobietą. Super się czyta, źe tak zadaniowo i z radoscia podchodzisz do obowiązków :)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nie spi od 11:30, duzo brzeczy a nawet ryk byl dlugi I przerazliwy, oczywiscie ze zmeczenia ale panna chce spac bez spania. Ja dzis sie wykoncze.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bez zmian . Mała kupke robi od święta z trudem. Byliśmy dziś u pediatry i tylko stwierdził że jak się poprawi to będziemy przechodzić na normalne mleko bo to nie była wina mleka tylko ta dyschezja .
    Musimy przyjeżdżać wazyc się co tydzień . Mimo że mała je w ciągu doby średnio 600ml to waga za mało przerasta . Na początku sierpnia miała 4900 a dziś 5280.
    Dziś tak bardzo plakala na szczepieniach i u lekarza bo ciągle co zasnela to kazali ja rozbierac więc ciężko było ją potem uspokoić bez jedzenia a nie chcieliśmy dawac mleka przed rotawirusami bo często ulewa po jedzeniu . No ale jakoś poszło. Teraz zasypia oby obyło się bez gorączki ;)

A ja zaczynam odliczać do 4 msc haha może wtedy się coś unormuje z kupka

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika mi też to na prosaka wygląda, parę lat temu pojawił mi się przy powiece i za nic w świecie sam nie schodził. W końcu go przebiłam i się pozbyłam. U takiego maleństwa musisz poczekać, aż sam sam zejdzie, ale nastaw się, że to może długo potrwać, na szczęście to kwestia estetyki i bardziej nam dorosłym przeszkadza niż małym.

Byłam dzisiaj zważyć małego, żeby kontynuować nasze co 3-tygodniówki - zdecydowanie zwolnił swoje przyrosty, ale jeszcze parę dni i już podwoi swoją masę urodzeniową (!)
    Najpierw przybrał prawie 1300g, potem 1080g, a teraz 550g w ciągu 3 tyg. I tak mam już do noszenia 5630g Okrucha. Mam nadzieję, że ten mniejszy przyrost na zdrowie mu wyjdzie.

Dzisiaj zdecydowanie lepszy dzień :) I wyobraźcie sobie, że spał teraz prawie 3h (!), aż nie wiadomo było, co ze sobą zrobić. Tyle rzeczy ogarnęłam, strach tylko pomyśleć, co będzie w nocy ;)

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    U nas bez zmian . Mała kupke robi od święta z trudem. Byliśmy dziś u pediatry i tylko stwierdził że jak się poprawi to będziemy przechodzić na normalne mleko bo to nie była wina mleka tylko ta dyschezja .
    Musimy przyjeżdżać wazyc się co tydzień . Mimo że mała je w ciągu doby średnio 600ml to waga za mało przerasta . Na początku sierpnia miała 4900 a dziś 5280.
    Dziś tak bardzo plakala na szczepieniach i u lekarza bo ciągle co zasnela to kazali ja rozbierac więc ciężko było ją potem uspokoić bez jedzenia a nie chcieliśmy dawac mleka przed rotawirusami bo często ulewa po jedzeniu . No ale jakoś poszło. Teraz zasypia oby obyło się bez gorączki ;)

A ja zaczynam odliczać do 4 msc haha może wtedy się coś unormuje z kupka
    A to w ktorym tyg robilas rota ? Moj mual 13 tydz i powiedziano mi ze juz za duzy na to

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A to w ktorym tyg robilas rota ? Moj mual 13 tydz i powiedziano mi ze juz za duzy na to

Dziś miała 2 dawkę rota. Mamy 13 tygodniu 3 dni :)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ