X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella , ja mam wózek Phil&Teds i robię nim furorę na wsi:D wygląda jak pojedyncza spacerówka(można też go używać z jednym siedzeniem) dlatego zwykle nikt nie zauważa że pod spodem jest drugie dziecko i orientują się dopiero jak mała się odezwie albo spytają mnie czy młodsza zostawiłam z mężem a ja odpowiadam że jest tutaj,w wózku;). Jego waga też jest taka jak lekkiego pojedynczego wózka i mieści się do naszych malutkich samochodów. Młodsza jest w takiej torbie która wkładam do wózka i mogę ją wyjąć i przenieść w niej dziecko co się przydaje jak zaśnie:).
    Takze chwale sobie:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72746c9f2b9b.jpg
    Tak to wygląda w praktyce.

Podziwiam że już planujesz kolejne. Ja potrzebuje przerwy. Tylko pewnie też inaczej bym patrzyła gdybym miała własny dom i warunki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 07:35

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dzięki za informacje że układanie maluchów na minutę kilka razy dziennie wystarczy, już się bałam jak to z tym moim będzie bo też nie chce leżeć.
    Agnella podziwiam Cię że już myślisz o kolejnym, zwłaszcza że jak piszesz często jesteś sama z dziećmi :O ja kiedyś myślałam żeby między dziećmi była mała różnica wieku, a dziś przez naszego hajnidka nie wiem czy kiedykolwiek się na drugie zdecydujemy...
    U nas akcja hiperlakatacja, wychodzi na to że mały tak mocno przybiera bo jest za dużo mleka i wciąż spija mleko I fazy, więc co rusz chce jeść. Jestem pod okiem dwóch doradców laktacyjnych i najlepsze że każdy mówi co innego :-\ zatem stosuje się do rad obu pań, tydzień temu mały ważył 5700,dzisiaj 6015.
    Lucy u nas też nadal krzyki, spacer rozkrzyczany, w domu też krzyk, niestety nie wystarczy mojemu dziecku że jest blisko mamy i na moich rękach, trzeba być z nim w ciągłym ruchu, mój kręgosłup już kona. Pozdrawiam Was wszystkie :-)

Magda33 lubi tę wiadomość

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo mam nadzieję że nadejdzie ten dzień kiedy nasze dzieci polubia leżeć na brzuszku :)

Joaszo lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo wrote:
    Magda dzięki za informacje że układanie maluchów na minutę kilka razy dziennie wystarczy, już się bałam jak to z tym moim będzie bo też nie chce leżeć.
    Agnella podziwiam Cię że już myślisz o kolejnym, zwłaszcza że jak piszesz często jesteś sama z dziećmi :O ja kiedyś myślałam żeby między dziećmi była mała różnica wieku, a dziś przez naszego hajnidka nie wiem czy kiedykolwiek się na drugie zdecydujemy...
    U nas akcja hiperlakatacja, wychodzi na to że mały tak mocno przybiera bo jest za dużo mleka i wciąż spija mleko I fazy, więc co rusz chce jeść. Jestem pod okiem dwóch doradców laktacyjnych i najlepsze że każdy mówi co innego :-\ zatem stosuje się do rad obu pań, tydzień temu mały ważył 5700,dzisiaj 6015.
    Lucy u nas też nadal krzyki, spacer rozkrzyczany, w domu też krzyk, niestety nie wystarczy mojemu dziecku że jest blisko mamy i na moich rękach, trzeba być z nim w ciągłym ruchu, mój kręgosłup już kona. Pozdrawiam Was wszystkie :-)

I co Ci panie polecają na tą hiperlaktację i jak Ci ją zdiagnozowały i co ogólnie mówią?

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda co innego ale generalnie karmieniem pod górkę, w pozycji naturalnej i karmienie dwa razy z tej samej piersi. Zobaczymy. Hiperlakatacja bo cycki wielkie i tryskające mleko wszędzie. No i przybieranie małego cały czas ponad normę ;-)

• welonka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonasza a jak tryskajace jest te mleko ? Bo u mnie Oli jak zacznie jeść z jednej to z drugiej sama robi się fontanna a z tej co je jesczs większa , dzisiaj tak mi się zachlysnela podczas jedzenia ze szok .

Jak jest u was wizytami na bioderka macie jedną czy więcej , my byliśmy dzisiaj drugi raz wszystko ok dostaliśmy skierowanie na usg jeśli wszystko będzie dobrze to mamy przyjść za dwa miesiące .

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprowadziła mnie na to znajoma położna z którą pisałam na fb o moim maluszki. Welonka doradca laktacyjny twierdził że to normalne że gdy dziecko je z jednej piersi to z drugiej leci. Co do ksztuszenia się to mój właśnie też często się krztusił, bardzo szybko i głośno połykał na początku karmienia, długi jadł pokarm praktycznie sam wlewał mu się do ust ;-) teraz przez inną pozycję karmienia je krócej piersi też już nie takie wielkie

• Dika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bioderka mieliśmy raz, co mnie zdziwiło - bez skierowania. Od razu było szybkie usg. Wizyta nawet 2 minut nie trwała. Mamy zadzwonić po skończonym 3 m-cu się umówić na kolejną wizytę. Czyli będą dwie w sumie.

klz9hdgetuhl70jy.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasza a jak się karmicie ? Moja zawsze się zakrztusi jak karmię ją na siedząco i jestem pochylona na lezaco rzadziej , u nas słychać że ledwo może przełknąć ale cyca nie puści dopóki się nie zakrztusi .

Dika a u nas to zależy wszystko na jakiego lekarza się trafi , na pierwszej wizycie był inny lekarz i on mówił że usg dają tylko jeśli coś podczas badania wyjdzie nie tak(to był lekarz który pracuje w szpitalu ) a wczoraj był lekarz który tylko przyjeżdża z innego miasta tylko sprawdzać bioderka i on usg daje każdemu i jeśli na usg wyjdzie wszystko ok to mamy za dwa miesiące pojawić się . Oczywiście jestem zadowolona bo usg jednak dokładniejsze niż tylko badanie palpacyjne .

age.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie badania na bioderka na pewno są trzy. Drugie po 3 miesiącach a trzecie jak dziecko samodzielnie usiądzie. Zawsze robią usg i to mamy u chirurga, nie ortopedy. Ale to zależy od przychodni lekarza i miasta w którym się robi, bo w każdym inaczej.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas na pierwszej wizycie kazde dziecko ma usg, oraz oglada lekarz I od razu zapisali nas na kolejna wizyte.

U mnie tez mleko leci jak z weza, ale chyba kazdej tsk leci podczas gdy maluch ciagnie. Na poczatku mocno pozniej lzej. Moja jak je yo jak by wlewalo sie w pusta beczke taki tuden idzie a pozniej slychac jak to wszystko sie tam przelewa I idzie powietrze I plyn po ukladzie pokarmowym. Mala wtedy widac, ze sie meczy. Ewidentnie ten uklad pokarmowy na niewyksztalcony....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 08:26

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka w takiej pozycji jak pierwsze karmienie po porodzie. Ja leżę na plecach w pozycji półsiedzącej a on na mnie tak taką żabka na brzuszku i ssie. Wtedy niby to mleko tak intensywnie nie wypływa i mały musi się bardziej naciągnąć. To co zauważyłam to to że odkąd tak go karmię to rzeczywiście krócej je. W nocy najpierw tak jak wyżej a po chwili jak czuję że pierś zmiękła to na leżąco.

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na forum a tu majówki 2019 masakra :D
    U nas ok, tylko mały w dzień pośpi 20 minut i 3 godz buszuje w nocy spi od 3do 6 godzin :)
    Na drugie usg bioderek idziemy w poniedziałek. A teraz w niedzielę mamy chrzest, mam nadzieję że malutki będzie grzeczny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 14:29

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na bioderkach zawsze USG. Po pierwszej wizycie jest kontrola za 6tyg, na której znowu USG. Jak jest wszystko ok to nie ma kontroli już a jak jest potrzeba to znowu za 6tyg.

Jeny u nas chyba noce w końcu będą bardziej przespane. Mały budzi się od jakiegoś czasu o 23, 2-3 i 5-6 i wstaje na dobre o 7. Wiem, że niektóre z was śpią ciągiem po 7-8godzin hahaha i te moje marne 3h to śmiech na sali, ale w porównaniu do budzenia się co 1,5h to luksus <3

Joaszo, Annaya lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka, ja tez cieszę się z pobudek w nocy co ok 3h, a jak mi przespała raz 5,5h jednym ciągiem to mało nie fiknęłam koziołka z radości :)

Aaalle.. zeszliśmy już z karmień ok 17 na dobę do ok 10 - 12 i to już dla mnie ogromny sukces i radość :)
    Dzisiaj w końcu przyłapałam moją małą łobuzicę jak patrzy na swoją rączkę :) nieśmiało tez próbuje coś pukać w zabawki, ale tak z mega dystansem jeszcze ;)

Annaya, Magda33 lubią tę wiadomość

klz9hdgetuhl70jy.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Dawno mnie nie było, ale z dwójką jest co robić :-)
    Nina wczoraj skończyła 3 miesiące, śpi w nocy ładnie od 21 do 3, a czasami do 5 rano bez pobudki :-). W dzień różnie, raz śpi więcej raz mniej. Ale od paru dni już tak łatwo nie zasypia tylko się męczy. Dziś np zaniosłam ją do starszej na łóżko, tam podziwiała nowe rzeczy i zasneła w 5 minut i ją przeniosłam do łóżeczka.
    Na macie lubi leżeć, bo i z godzinę potrafi się bawić, na brzuchu też już z 30 minut wytrzyma i się rozgląda. Ślini się na potęgę, łapie zabawki, a ostatnio zaczeła wciągać swoją wargę i ssać :-D No i już parę razy rozśmieszyłam ją to się pięknie śmieje na głos.

W poniedziałek mieliśmy szczepienie, to wszystko ok, nawet nie była senna jak po poprzednim. No i mamy usg bioderek zrobić we wrześniu. Karmię ją tak 7-8 razy po 10-20 minut.

Za to starsza szaleje za dwie, w nocy zaczeła się budzić i nas wołać albo przychodzić do nas. A w dzień też potrafi nas wyprowadzić z równowagi, i czekamy kiedy to minie. I tak lecą nam dni.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • welonka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka znam to moja dzisiaj przesłała całą noc obudziła się o5,40 zastanawiałam się czy ja ją w nocy karmilam czy nie .

Czy u dziewczynek mogą utrzymywać się jescze chormony matki ? Ostatnio u małej na sitku pojawiła się mała biała grudka .

age.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptaszek wrote:
    Cześć. Dawno mnie nie było, ale z dwójką jest co robić :-)
    Nina wczoraj skończyła 3 miesiące, śpi w nocy ładnie od 21 do 3, a czasami do 5 rano bez pobudki :-). W dzień różnie, raz śpi więcej raz mniej. Ale od paru dni już tak łatwo nie zasypia tylko się męczy. Dziś np zaniosłam ją do starszej na łóżko, tam podziwiała nowe rzeczy i zasneła w 5 minut i ją przeniosłam do łóżeczka.
    Na macie lubi leżeć, bo i z godzinę potrafi się bawić, na brzuchu też już z 30 minut wytrzyma i się rozgląda. Ślini się na potęgę, łapie zabawki, a ostatnio zaczeła wciągać swoją wargę i ssać :-D No i już parę razy rozśmieszyłam ją to się pięknie śmieje na głos.

W poniedziałek mieliśmy szczepienie, to wszystko ok, nawet nie była senna jak po poprzednim. No i mamy usg bioderek zrobić we wrześniu. Karmię ją tak 7-8 razy po 10-20 minut.

Za to starsza szaleje za dwie, w nocy zaczeła się budzić i nas wołać albo przychodzić do nas. A w dzień też potrafi nas wyprowadzić z równowagi, i czekamy kiedy to minie. I tak lecą nam dni.
    Moj skonczyl 3 miesiace ponad tydzien temu ale nie umie jeszcze chwytac. Trxyma gdy dajd mu do reki ale wydajd mi sie ze przez to ze czesto sciska piastki. Czy cos robilas ze zaczela juz chwytac ?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie u osteopaty. Stwierdziła że mały jest cały ponapinany ale nie jest to to samo co wzmożone napięcie mięśniowe. Pomóc na to napięcie mogą wykonywane przez nią masaże, ale żeby to rozmasować to on musi być rozluźniony, a o to bardzo ciężko. Dziś ledwo co dała radę go wybadać bo przez prawie całą wizytę płakał. Powiedziała też że jeśli tak zostanie to może mieć problemy z rozwojem ruchowym, zwłaszcza że nie lubi leżeć na brzuchu :-( podłamałam się, zapisałam nas na 4 wizyty ale nie wiadomo co z nich będzie bo on musi współpracować z nią czyli nie płakać...

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra spokojnie, widzę że twój urodzony w 35 tyg a moja 39 to już daje 4 tygodnie różnicy. Po drugie to tylko tydzień, ma czas. Ja po prostu też daję i przed nią i kładę obok i tak po mału załapała.

Jeszcze wiele przed nami będzie różnic w rozwoju dzieci, bo każde inne. Jedne będą szybciej się obracać na brzuch inne później, i tak ze wszystkim. Pamiętajmy to są dzieci nie roboty :-)

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ