CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnella , ja mam wózek Phil&Teds i robię nim furorę na wsi:D wygląda jak pojedyncza spacerówka(można też go używać z jednym siedzeniem) dlatego zwykle nikt nie zauważa że pod spodem jest drugie dziecko i orientują się dopiero jak mała się odezwie albo spytają mnie czy młodsza zostawiłam z mężem a ja odpowiadam że jest tutaj,w wózku;). Jego waga też jest taka jak lekkiego pojedynczego wózka i mieści się do naszych malutkich samochodów. Młodsza jest w takiej torbie która wkładam do wózka i mogę ją wyjąć i przenieść w niej dziecko co się przydaje jak zaśnie:).
Takze chwale sobie:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72746c9f2b9b.jpg
Tak to wygląda w praktyce.
Podziwiam że już planujesz kolejne. Ja potrzebuje przerwy. Tylko pewnie też inaczej bym patrzyła gdybym miała własny dom i warunki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 07:35
-
nick nieaktualnyMagda dzięki za informacje że układanie maluchów na minutę kilka razy dziennie wystarczy, już się bałam jak to z tym moim będzie bo też nie chce leżeć.
Agnella podziwiam Cię że już myślisz o kolejnym, zwłaszcza że jak piszesz często jesteś sama z dziećmija kiedyś myślałam żeby między dziećmi była mała różnica wieku, a dziś przez naszego hajnidka nie wiem czy kiedykolwiek się na drugie zdecydujemy...
U nas akcja hiperlakatacja, wychodzi na to że mały tak mocno przybiera bo jest za dużo mleka i wciąż spija mleko I fazy, więc co rusz chce jeść. Jestem pod okiem dwóch doradców laktacyjnych i najlepsze że każdy mówi co innegozatem stosuje się do rad obu pań, tydzień temu mały ważył 5700,dzisiaj 6015.
Lucy u nas też nadal krzyki, spacer rozkrzyczany, w domu też krzyk, niestety nie wystarczy mojemu dziecku że jest blisko mamy i na moich rękach, trzeba być z nim w ciągłym ruchu, mój kręgosłup już kona. Pozdrawiam Was wszystkieMagda33 lubi tę wiadomość
-
Joaszo mam nadzieję że nadejdzie ten dzień kiedy nasze dzieci polubia leżeć na brzuszku
Joaszo lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Joaszo wrote:Magda dzięki za informacje że układanie maluchów na minutę kilka razy dziennie wystarczy, już się bałam jak to z tym moim będzie bo też nie chce leżeć.
Agnella podziwiam Cię że już myślisz o kolejnym, zwłaszcza że jak piszesz często jesteś sama z dziećmija kiedyś myślałam żeby między dziećmi była mała różnica wieku, a dziś przez naszego hajnidka nie wiem czy kiedykolwiek się na drugie zdecydujemy...
U nas akcja hiperlakatacja, wychodzi na to że mały tak mocno przybiera bo jest za dużo mleka i wciąż spija mleko I fazy, więc co rusz chce jeść. Jestem pod okiem dwóch doradców laktacyjnych i najlepsze że każdy mówi co innegozatem stosuje się do rad obu pań, tydzień temu mały ważył 5700,dzisiaj 6015.
Lucy u nas też nadal krzyki, spacer rozkrzyczany, w domu też krzyk, niestety nie wystarczy mojemu dziecku że jest blisko mamy i na moich rękach, trzeba być z nim w ciągłym ruchu, mój kręgosłup już kona. Pozdrawiam Was wszystkie
I co Ci panie polecają na tą hiperlaktację i jak Ci ją zdiagnozowały i co ogólnie mówią?
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
nick nieaktualny
-
Jonasza a jak tryskajace jest te mleko ? Bo u mnie Oli jak zacznie jeść z jednej to z drugiej sama robi się fontanna a z tej co je jesczs większa , dzisiaj tak mi się zachlysnela podczas jedzenia ze szok .
Jak jest u was wizytami na bioderka macie jedną czy więcej , my byliśmy dzisiaj drugi raz wszystko ok dostaliśmy skierowanie na usg jeśli wszystko będzie dobrze to mamy przyjść za dwa miesiące . -
nick nieaktualnyNaprowadziła mnie na to znajoma położna z którą pisałam na fb o moim maluszki. Welonka doradca laktacyjny twierdził że to normalne że gdy dziecko je z jednej piersi to z drugiej leci. Co do ksztuszenia się to mój właśnie też często się krztusił, bardzo szybko i głośno połykał na początku karmienia, długi jadł pokarm praktycznie sam wlewał mu się do ust
teraz przez inną pozycję karmienia je krócej piersi też już nie takie wielkie
-
Joasza a jak się karmicie ? Moja zawsze się zakrztusi jak karmię ją na siedząco i jestem pochylona na lezaco rzadziej , u nas słychać że ledwo może przełknąć ale cyca nie puści dopóki się nie zakrztusi .
Dika a u nas to zależy wszystko na jakiego lekarza się trafi , na pierwszej wizycie był inny lekarz i on mówił że usg dają tylko jeśli coś podczas badania wyjdzie nie tak(to był lekarz który pracuje w szpitalu ) a wczoraj był lekarz który tylko przyjeżdża z innego miasta tylko sprawdzać bioderka i on usg daje każdemu i jeśli na usg wyjdzie wszystko ok to mamy za dwa miesiące pojawić się . Oczywiście jestem zadowolona bo usg jednak dokładniejsze niż tylko badanie palpacyjne . -
U mnie badania na bioderka na pewno są trzy. Drugie po 3 miesiącach a trzecie jak dziecko samodzielnie usiądzie. Zawsze robią usg i to mamy u chirurga, nie ortopedy. Ale to zależy od przychodni lekarza i miasta w którym się robi, bo w każdym inaczej.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Hej, u nas na pierwszej wizycie kazde dziecko ma usg, oraz oglada lekarz I od razu zapisali nas na kolejna wizyte.
U mnie tez mleko leci jak z weza, ale chyba kazdej tsk leci podczas gdy maluch ciagnie. Na poczatku mocno pozniej lzej. Moja jak je yo jak by wlewalo sie w pusta beczke taki tuden idzie a pozniej slychac jak to wszystko sie tam przelewa I idzie powietrze I plyn po ukladzie pokarmowym. Mala wtedy widac, ze sie meczy. Ewidentnie ten uklad pokarmowy na niewyksztalcony....Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 08:26
-
nick nieaktualnyWelonka w takiej pozycji jak pierwsze karmienie po porodzie. Ja leżę na plecach w pozycji półsiedzącej a on na mnie tak taką żabka na brzuszku i ssie. Wtedy niby to mleko tak intensywnie nie wypływa i mały musi się bardziej naciągnąć. To co zauważyłam to to że odkąd tak go karmię to rzeczywiście krócej je. W nocy najpierw tak jak wyżej a po chwili jak czuję że pierś zmiękła to na leżąco.
-
Weszłam na forum a tu majówki 2019 masakra
U nas ok, tylko mały w dzień pośpi 20 minut i 3 godz buszuje w nocy spi od 3do 6 godzin
Na drugie usg bioderek idziemy w poniedziałek. A teraz w niedzielę mamy chrzest, mam nadzieję że malutki będzie grzecznyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 14:29
-
U nas na bioderkach zawsze USG. Po pierwszej wizycie jest kontrola za 6tyg, na której znowu USG. Jak jest wszystko ok to nie ma kontroli już a jak jest potrzeba to znowu za 6tyg.
Jeny u nas chyba noce w końcu będą bardziej przespane. Mały budzi się od jakiegoś czasu o 23, 2-3 i 5-6 i wstaje na dobre o 7. Wiem, że niektóre z was śpią ciągiem po 7-8godzin hahaha i te moje marne 3h to śmiech na sali, ale w porównaniu do budzenia się co 1,5h to luksusJoaszo, Annaya lubią tę wiadomość
-
Trójka, ja tez cieszę się z pobudek w nocy co ok 3h, a jak mi przespała raz 5,5h jednym ciągiem to mało nie fiknęłam koziołka z radości
Aaalle.. zeszliśmy już z karmień ok 17 na dobę do ok 10 - 12 i to już dla mnie ogromny sukces i radość
Dzisiaj w końcu przyłapałam moją małą łobuzicę jak patrzy na swoją rączkęnieśmiało tez próbuje coś pukać w zabawki, ale tak z mega dystansem jeszcze
Annaya, Magda33 lubią tę wiadomość
-
Cześć. Dawno mnie nie było, ale z dwójką jest co robić
Nina wczoraj skończyła 3 miesiące, śpi w nocy ładnie od 21 do 3, a czasami do 5 rano bez pobudki. W dzień różnie, raz śpi więcej raz mniej. Ale od paru dni już tak łatwo nie zasypia tylko się męczy. Dziś np zaniosłam ją do starszej na łóżko, tam podziwiała nowe rzeczy i zasneła w 5 minut i ją przeniosłam do łóżeczka.
Na macie lubi leżeć, bo i z godzinę potrafi się bawić, na brzuchu też już z 30 minut wytrzyma i się rozgląda. Ślini się na potęgę, łapie zabawki, a ostatnio zaczeła wciągać swoją wargę i ssaćNo i już parę razy rozśmieszyłam ją to się pięknie śmieje na głos.
W poniedziałek mieliśmy szczepienie, to wszystko ok, nawet nie była senna jak po poprzednim. No i mamy usg bioderek zrobić we wrześniu. Karmię ją tak 7-8 razy po 10-20 minut.
Za to starsza szaleje za dwie, w nocy zaczeła się budzić i nas wołać albo przychodzić do nas. A w dzień też potrafi nas wyprowadzić z równowagi, i czekamy kiedy to minie. I tak lecą nam dni.Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
ptaszek wrote:Cześć. Dawno mnie nie było, ale z dwójką jest co robić
Nina wczoraj skończyła 3 miesiące, śpi w nocy ładnie od 21 do 3, a czasami do 5 rano bez pobudki. W dzień różnie, raz śpi więcej raz mniej. Ale od paru dni już tak łatwo nie zasypia tylko się męczy. Dziś np zaniosłam ją do starszej na łóżko, tam podziwiała nowe rzeczy i zasneła w 5 minut i ją przeniosłam do łóżeczka.
Na macie lubi leżeć, bo i z godzinę potrafi się bawić, na brzuchu też już z 30 minut wytrzyma i się rozgląda. Ślini się na potęgę, łapie zabawki, a ostatnio zaczeła wciągać swoją wargę i ssaćNo i już parę razy rozśmieszyłam ją to się pięknie śmieje na głos.
W poniedziałek mieliśmy szczepienie, to wszystko ok, nawet nie była senna jak po poprzednim. No i mamy usg bioderek zrobić we wrześniu. Karmię ją tak 7-8 razy po 10-20 minut.
Za to starsza szaleje za dwie, w nocy zaczeła się budzić i nas wołać albo przychodzić do nas. A w dzień też potrafi nas wyprowadzić z równowagi, i czekamy kiedy to minie. I tak lecą nam dni. -
nick nieaktualnyJesteśmy po wizycie u osteopaty. Stwierdziła że mały jest cały ponapinany ale nie jest to to samo co wzmożone napięcie mięśniowe. Pomóc na to napięcie mogą wykonywane przez nią masaże, ale żeby to rozmasować to on musi być rozluźniony, a o to bardzo ciężko. Dziś ledwo co dała radę go wybadać bo przez prawie całą wizytę płakał. Powiedziała też że jeśli tak zostanie to może mieć problemy z rozwojem ruchowym, zwłaszcza że nie lubi leżeć na brzuchu
podłamałam się, zapisałam nas na 4 wizyty ale nie wiadomo co z nich będzie bo on musi współpracować z nią czyli nie płakać...
-
Sarrra spokojnie, widzę że twój urodzony w 35 tyg a moja 39 to już daje 4 tygodnie różnicy. Po drugie to tylko tydzień, ma czas. Ja po prostu też daję i przed nią i kładę obok i tak po mału załapała.
Jeszcze wiele przed nami będzie różnic w rozwoju dzieci, bo każde inne. Jedne będą szybciej się obracać na brzuch inne później, i tak ze wszystkim. Pamiętajmy to są dzieci nie robotyMój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018