CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tutaj jest dużo na temat rozszerzania diety, też się muszę dokształcić w tym temacie.
https://malgorzatajackowska.com/spis-tresci/Kropka89 lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Dzięki chętnie poczytam
My mielismy dziś super dzień mała zrobiła 2 kupki i spala ponad 2 h w południe przez co była wyspana . Siedziała sobie ze mną w kuchni i udało mi się dużo zrobić . A jak wrócił tata to chodził z nią i się śmiała w głos do wszystkiegodawno nie miała tak dobrego dnia!
Kropka89, Magda33, Dika, kokkosanka, welonka, moira696, anna23 lubią tę wiadomość
-
krótkie sprawozdanie: chrzciny udane, msza przebiegła w porządku (i nawet szybko mimo że było 5 chrztów) no i jako że robiliśmy chrciny z męża bratem to jakoś tak wyszło że zebrało się 50 osób... no bo 3 rodziny.. wynajęliśmy salę. Kupa roboty ale wyszło fajnie i zdecydowanie taniej niż w knajpie. i dopiero dziś się ogarnęłam po tym wszystkim, skończyłam nastawiać zmywarki itp :p
Lucy010, Dika, Magda33, welonka lubią tę wiadomość
-
lotka1990 wrote:krótkie sprawozdanie: chrzciny udane, msza przebiegła w porządku (i nawet szybko mimo że było 5 chrztów) no i jako że robiliśmy chrciny z męża bratem to jakoś tak wyszło że zebrało się 50 osób... no bo 3 rodziny.. wynajęliśmy salę. Kupa roboty ale wyszło fajnie i zdecydowanie taniej niż w knajpie. i dopiero dziś się ogarnęłam po tym wszystkim, skończyłam nastawiać zmywarki itp :p
super
-
6moj maly po zabiegu spo caly dzien stednio je ale ciagle spi
Teraz dslej spi od 20. Maly w szpitalu byl bardzo grzeczny . Po zabiegu plakal przy karmieniu i nie chcial. Mysle ze go bolalo
Tetaz widze ze chyba przyzwyczaha sie do jezyka bo ciagle mi go pokazuje -
Sarra fajnie ze macie już po wszystkim.
lotka - liczna impreza, narobiłas się.
Od wczoraj mamy samodzielne przewroty na brzuszek!
Śmiesznie to wygląda, bo jej ręce zostają przez chwile wzdłuż ciała a nogi lecą wtedy do góry
Magda33 lubi tę wiadomość
-
moira - dzięki za instrukcję. Jak u Ciebie kanalik? Na szczęście u mnie już przeszło. Ratowałam się okładami z kapusty i ciepłymi masażami wodnymi. Przepchnęłam przez kanalik mini białą twardą kuleczkę, jak ziarenko piasku, pierwszy raz tak miałam. Ulga nieziemska. Myślę, że moja też za płytko chwyta.
moira696 lubi tę wiadomość
-
Kurcze u nas coś dziwnego zaczęło się dziać
od niedzieli była kupka wszystko było ok a tu wczoraj zrobiła 3 może i wodniste, ale w normie a dzisiaj już od rana 3 nie duże, ale praktycznie całkiem wodniste i zielone. Czekam aż otworzą rejestrację w przychodni i dzwonię umówić ją do lekarza.
-
Dika wrote:moira - dzięki za instrukcję. Jak u Ciebie kanalik? Na szczęście u mnie już przeszło. Ratowałam się okładami z kapusty i ciepłymi masażami wodnymi. Przepchnęłam przez kanalik mini białą twardą kuleczkę, jak ziarenko piasku, pierwszy raz tak miałam. Ulga nieziemska. Myślę, że moja też za płytko chwyta.
U nas kolejna słaba noc. Mały budzi się co niecale 2h, między 3-4 ponad godzinną przerwa w spaniu na dyskusję i kupę. Potem to już pobudki co godzinę i wstał przed 7. Nie wiem co ja robię źle, że on tak nam nie śpi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 09:20
-
Dika i moira to dobrze że już lepiej. Jak czytałam o przeciskaniu tej kulki to się aż wystraszylam. Najważniejsze że to już za Wami.
Dika gratuluję obrotów
Zielonooka to daj znać po lekarzu, jaką diagnoza. Oby nic takiego.
Sarrra oby było już tylko lepiej.
My byliśmy u neurologa. Bardzo fajna lekarka, poświęcają dużo czasu na każde dziecko. Skutkowało to tym że było opóźnienie ponad dwie godziny. Ale do rzeczy... Mały ma opóźnienie ruchowe, nic groźnego (nie nazwała tego napięciem mięśniowych). Wszystko do wycwiczenia. Dostaliśmy skierowanie na rehabilitację na NFZ i telefon do fizjoterapeutki która przyjdzie do nas do domu. Będziemy ćwiczyć rączki. Teraz już jest jasne dlaczego tak długo ich nie wyciągał do góry po zabawki (teraz już to robi).
Tez bym chciała żeby sam się zaczął obracać ale na razie kula się na boczek.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
A no i dzisiaj kończy 5 miesiąc. Jeszcze jeden i zaczynamy rozszerzać dietę. Ciekawe jak to będzie.
zielonooka7, Fasola1234, anna23, welonka, Andziula_1988, Dika, Lucy010, Kropka89, Joaszo lubią tę wiadomość
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Jeszcze zapomniałam napisać, ale to ze zmęczenia chyba. Dalej mamy problemy ze spaniem w nocy, pobudki co 1-2 godziny. Ja już padam powoli. Biore małego do łóżka w nocy około 2-3 bo wydaje mi się, że ja tylko do niego wstaje i wstaje
Oddajcie mi moje dziecko które spało zwykle od 20 do 1-2 w nocyile to jeszcze potrwa.
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
nick nieaktualnyMagda - i u nas na noc podmieniaja dziecko
jak spał od 20.30 do nawet 3, tak teraz pierwsza pobudka ZAWSZE o 23.40. Nie wiem jakim cudem on się budzi zawsze o tej godzinie. Potem pobudki co około 1-2 h. Jest tez dłuższa przerwa na rozmowę i zabawę. Co ciekawe, wczoraj wyczułam zęba... Dolną jedynkę. Czytałam, ze czasem tak jest, ze pojawia się kropka szybko, ale zanim zacznie wychodzić to może minąć miesiąc czy dwa. Jakoś nie wierze, ze już mogłyby mu rosnąć zęby
ma dopiero 3,5 mies!
Młody jeszcze nie przewraca się z plecków na brzuszek. -
My już po lekarzu i mam trochę mieszane odczucia. Niby wszystko ok, ale to powiedział już przed badaniem, bo gorączki nie ma. A właśnie teraz zrobiła już 5 dzisiaj taką brzydka kupkę- sama woda. Sorry za dokładny opis, ale wydawało mi się, że to nie jest normalne a on mi mówi, że jest... Dzisiaj mamy jeszcze wizytę w innej przychodni z naszą pielęgniarką tam chodzimy co miesiąc może jej podpytam też o to.
Pielęgniarka pewnie będzie namawiała na rozszerzanie diety, bo oni polecają od 4 miesiąca, żeby tylko męża mi nie przekonała, że to już trzeba rozszerzać dietę, bo będę musiała potem dyskutować pół dnia o tym
Magda już 5 miesięcy kiedy to zleciało
A co do neurologa z jakiej przyczyny się wybraliście? Wybacz jeśli pisałaś już o tym mozliwe, że przeoczyłam
-
Magda wow u nas wizyta u neurologa może 10minut chyba wiecje zajęło ubieranie rozbieranie niż badanie . U nas mała tak samo ma słabe rączki przez to słabo podpiera sie na brzuszku i do tego fizjoterapeuta stwierdził że każdy bark pracuje jej innaczej . Ciężko jej cwiczyc rączki jak leży na brzuchu bo ona zaraz wyciąga do przodu i chcę coś dostać a jak jej nie pozwalam to placz.
U nas nie tak często pobudki Ale chodziła spać 21 i budziła się raz między1-3 a teraz chodzi spać 20-21 i budzi się co 3 godziny. A jak w nocy wezmę ją na karmienie i ona zobaczy tatusia to patrzy się cały czas na niego usmiecha się i nie chce jeść musi odwrócić się do niej plecami dopiero zacznie jeść .
Zielonka mojej znajomej lekarz mówił że jeśli kupki nie są rzadkie codziennie to normalne , ale tak jak mówisz podpytaj jescze pielęgniarki jak masz taką możliwość .
wczoraj Oliwii dałam polizac jabłko krzywila się jakby jadła cytrynę .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 13:56
-
zielonooka7 wrote:My już po lekarzu i mam trochę mieszane odczucia. Niby wszystko ok, ale to powiedział już przed badaniem, bo gorączki nie ma. A właśnie teraz zrobiła już 5 dzisiaj taką brzydka kupkę- sama woda. Sorry za dokładny opis, ale wydawało mi się, że to nie jest normalne a on mi mówi, że jest... Dzisiaj mamy jeszcze wizytę w innej przychodni z naszą pielęgniarką tam chodzimy co miesiąc może jej podpytam też o to.
Moim zdaniem intuicja matki jest niezawodna. Lekarz widzi dziecko 15 min, a Ty obserwujesz malucha w niemalże każdej minucie jego życia. Jeśli wcześniej tak nie było, a nagle pojawiają się bardzo dziwne kupy i to bez rozszerzania diety to coś jest na rzeczy. Dobrze, że idziesz to jeszcze skonsultować.
-
Nam do pobudek nocnych doszedł gil spływający do gardła. Gesty, mała sobie z tym nie radzi, w nocy się 3 razy zachlysnela. Spływa Gil, ona nie może odksztusic to powoduje wymioty i nie może oddychać ani odksztusic, muszę ją szybko w dół odwracać i wylewac z gardła i buźki.... Na brzuchu ja położyłam to wsadzilam nos w materac. Nie umie spać na brzuszku, nie lubi. Więc mamy regres i zatkane zatoki. Podczas jedzeniajwj spływa i za chwilę wymioty bo gęste i odksztusic nie może.
Kurcze moja też rączki od razu do przodu wyciąga jak leży na brzuszku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 15:58
-
U nas dziś chyba zatwardzenie mała tylko zrobiła jednego bobka i to taki twardsze. Chyba narazie odpuszczę rozszerzanie diety
dopiero co się ustabilizowaly kupki nie chce teraz płaczu przez zatwardzenie !
Wyciągnęłam za to 1 porcje mojego mleka z zamrazalki jutro jej podam narazie tylko jedno karmienie i zobaczę jak zareaguje:) oby dobrze . Chciałabym żeby moje mleko wypila a zapasy mam nie małe ! -
Czara dobrze wiedzieć, że Ty też mnie rozumiesz.
zielonooka7 wrote:Magda już 5 miesięcy kiedy to zleciało
A co do neurologa z jakiej przyczyny się wybraliście? Wybacz jeśli pisałaś już o tym mozliwe, że przeoczyłam
Tak, pisałam już o tym (ale ponad miesiąc temu), że niepokoi nas że w ogóle nie wyciąga rąk w strone zabawek. Tylko na nie patrzył, a Wy pisałyście wtedy, że Wasze dzieci już chwytają. I dostaliśmy skierowanie do neurologa bo naszą pediatrę też to zaniepokoiło. Miał jeszcze wtedy czas na chwytanie ale chcieliśmy sie wybrać do specjalisty tak na wszelki wypadek. I dobrze że poszliśmy. Zawsze lepiej sie upewnić i zapytać. Od tamtego czasu to już duże postępy zrobił i tak. Nóżki łapie swoje w stronę buzi, jeszcze kilka cm i uda się włożyć. Na pewno rechabilitacja i ćwiczenia w domu nie zaszkodzą, bardzo się cieszę z tego.
Obserwój, oby wszystko wróciło do normy i nie było żadnej infekcji.
welonka wrote:Magda wow u nas wizyta u neurologa może 10minut chyba wiecje zajęło ubieranie rozbieranie niż badanie . U nas mała tak samo ma słabe rączki przez to słabo podpiera sie na brzuszku i do tego fizjoterapeuta stwierdził że każdy bark pracuje jej innaczej . Ciężko jej cwiczyc rączki jak leży na brzuchu bo ona zaraz wyciąga do przodu i chcę coś dostać a jak jej nie pozwalam to placz.
To tak jak mój. Też zaczął rączki wyciągać do przodu. Podpiera się na łokciach, przedramionach. Ale na podpór to jeszcze chyba mają czas.
Lucy to masz jeszcze do tego wszystkiego nieszczęsny katar. Jakby było jeszcze mało. Zdrówka dla Was.
U nas jeszcze na dodatek wyskoczyła wystpka na brzuszku. Oby tylko fałszywy alarm i szybko znikła. Jutro to skontrolujemy u pediatry.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 18:50
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓