WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy to już bardzo ruchliwe dziecko ;-) gratulacje :-) teraz oczy do około głowy ;-)

U nas brak kupy 6 dzień, tak długo jeszcze nigdy nie było... Co dzień liczę na to że dziś będzie. Noce mamy ostatnio ladne, bo tylko 3 pobudki. W dzień w końcu piękny rytm dnia... Oby tak przez jakiś czas zostało.
    Co do prezentów to u nas nie robimy sobie wzajemnie całą rodziną. Kupiłam prezent dla męża i wymienimy się przed wigilią a pod choinką będzie oczywiście paczka dla maluszka ;-)

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo u nas nie ma po 10 dni nawet.

Noo, my po zimowym drifcie wózkiem :) ależ super na dworzu. Śnieżek leży, lekki mrozik, wiatru nie ma. Super się chodziło :)

Magda33 lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj też problem ze snem. Po kąpieli i jedzeniu spał 0,5h a poźniej co próbowałam go odłożyć to wrzask. Do północy tak się bujalismy.. Na rękach ok, łóżeczko parzy w tylek:( potem zasnął (ze mną w lozku:( ) i już spał do 2 a poźniej do 4.30. Pobudka o 6;)
    Kurde czasami to już mam dość, jak sobie tak popatrzę wstecz to córka była chyba bezproblemowa. Gdyby Filip był pierwszy to byłby jedynakiem.. :D
    Pelzanie powoli się rozkręca, jak siostra się czymś bawi to pędzi do niej. Skończyły się dobre czasy, że leżał w miejscu, teraz trzeba uważać na małego i na córkę żeby go nie podeptała:P lubi wozek dla lalek, autka czy jeździk, a w zasadzie to kółka :) No i do grzejnika szybko dociera;)
    A jak już się znudzi to marudzi i marudzi... I tylko na rączkach u mamy jest ok.

Joaszo fajnie, że macie już rytm dnia! A jak Ci idzie usypianie w łóżeczku? Pamiętam że o tym pisałaś. U nas tragedia, ale muszę nad tym popracować, bo mam wrażenie, że wymusza żeby go wyciągnąć.
    Tylko poczuje moje ręce pod plecami i już jest spokój.. :o

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że tak może być ale u na pierwszy raz taka sytuacja, długo robił co dzień, a ostatnio co 2-3 dni. To jak ja po świętach wprowadzę marchewkę to już całkiem go zatka :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanko powiem tak, jak ja odpuściłam to on to załapał :-D wtedy jak pisałam to był ryk z łóżeczka że szok, a ostatnie kilka dni muszę przyznać że często zasypiał sam, nawet dwa ostatnie dni nie tylko na drzemki ale i na nocne spanie. W dzień też sam odlatuje. Przestałam na to tak patrzeć. U nas zawsze przed drzemką czy nocnym spaniem bezpośrednio jest cycek. Więc on się wtedy wycisza. Czasem zasypia przy cycku i go przekładam. Tyle że to bardzo często jest tak że on w trakcie podnoszenia z łóżka i przenoszenia do łóżeczka się obudzi bo nie umiem już tego kloca 9 kg tak delikatnie przełożyć :-D wtedy on albo układa się od razu na boczku i po przykryciu kocem zasypia, albo jeszcze chwilę leży, porozgląda się i zaśnie. On też żeby zasnąć gryzie sobie kocyk którym go przykrywam. Więc u nas cycuś i tak jest bo jemy zawsze przed snem, ale już częściej po tym zasypia sam niż tak żeby zasnął twardo przy jedzeniu i można go było przełożyć do łóżeczka już śpiącego. Tak twardo to tylko w nocy ;-) często też już w trakcie karmienia odrywa się od piersi, odkręca głowę dając jasno znać że koniec jedzenia, wtedy ja go przekładam, przykrywam, buziak i wychodzę a on zasypia tam po około 15 minutach ;-) co do wymuszania to on czasem tak marudzi i miągwi z tego łóżeczka, ale na to nie reaguje, bo wiem że to nie płacz ;-) brak reakcji na te jego mruczki pod nosem powodują sen ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 11:50

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rytm utrzymał się przez 5 dni. Samodzielne zasypianie też :( teraz znów się poprzestawialo. Raz czuwa 3 godziny, raz 4, czasem 2,5 a ostatnio to nawet 5 godzin się trafia. W dzień robi czasem 2 drzemki po pół godziny a czasem śpi 1,5 h ciągiem. No nie zgadniesz hehehe

Ooo ja marchewkę jutro podam, dziś 3 dzień dynia, jutro zaczynam marchew.

Kupiłam bidon od 12 miesiąca. Zgapilam się. Przez 2 dni gryzla slomke jak bodajze starszy u Anitki. Dziś dałam żeby pomemlala a ona cyk i zassala. Ale jak tylko wodę poczuje (obojętnie jak podana) krzywi się jak po cytrynie, wzdryga się i odpycha hehehe nie ma to jak mleczko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 12:11

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli macie problem z kupą, przytkało malucha na dłużej to mogę Wam polecić coś, co nam zostało polecone, przez mamę 5 dzieciaków, a co skutecznie działa na tak długie zaparcie.

Mianowicie: zagotować 250-300 ml wody, dodać dwie łyżki płatków owsianych i gotować na małym ogniu przez ok. 15 min. Potem odcedzić płatki, zlać wodę do butelki i ostudzić. Podać maluchowi na noc do picia. Można dać samą wodę, albo dodać MM, kto jak uważa. Kupa przychodzi z rana.

Tajemnica tkwi w dużej ilości błonnika pokarmowego, który wydziela się z płatków do wody. Natomiast płatki zawierają gluten, więc on również trafi do tej wody. Na pewno nie polecam do codziennego stosowania, ze względu właśnie na gluten, ale w razie "W", kiedy wypróżnienia nie ma długi czas, albo kiedy pojawią się silne zaparcia to naprawdę działa cuda.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaką konkretnie wodę butelkową poddajecie dzieciom?? Ja nie będę na razie z niczym kombinować ale chyba dzis dam chyba trochę samej wody.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    W dzień robi czasem 2 drzemki po pół godziny a czasem śpi 1,5 h ciągiem. No nie zgadniesz hehehe
    Z tą długością drzemki to i u nas podobnie, zazwyczaj drzemka trwa 40 a są dni takie jak dziś że padnie na 1.5 h :-D

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo wrote:
    Dziewczyny a jaką konkretnie wodę butelkową poddajecie dzieciom?? Ja nie będę na razie z niczym kombinować ale chyba dzis dam chyba trochę samej wody.
    Joaszo dzięki za odp. W takim razie mam nadzieję że i u nas łóżeczko przestanie być złem:)
    Ja podaję wodę "mama i ja". Córce robiłam na tym mm.
    Co do drzemkę to u nas zazwyczaj 3 po 30minut. dziś już spi 2 godziny z przerwą na cyca:o chyba nadrabia noc, bo jak pisałam, późno zasnął ;)

Joaszo lubi tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odwiedziłam kilka żabek właśnie dla tej wody, ale nigdzie nie było :( ja pije cisowianke, więc narazie daje taka, jak znajdę wreszcie "mama i ja" to będę ją dawała.

Zasnela mi na dworzu, wróciłam po godzinie spania, wstawiam do pokoju z otwartym oknem żeby się w zimowych ciuchach nie zagrzała i śpi już ponad 2,5 godziny (od czasu zasniecia)

Joaszo lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy mój też uwielbia spać w wozku i jak się uda wniesc do domu bez rozbudzenia to też długo dosypia:) kiedyś było to 4h. Już myślałam że zapadł w śpiączkę:P

Ja kupuje tę wodę w Kauflandzie, kiedyś też pojawiła się na chwilę w Lidlu. No i w selgrosie kiedyś kupiłam, ale tam mi nie po drodze;)

Lucy010 lubi tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha moja jak śpi dłużej niż godzi ę to co chwilę latam patrzę czy oddycha bo jestem w ciężkim szoku :D

Joaszo, kokkosanka lubią tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drzemki są kiedy chce nie ma rytmu tzn zawsze jest jakaś przed południem drzemka później koło południa na dworze zazwyczaj śpi i koło 16 ale to nie zawsze jak mamy rehabilitację to całkiem innaczej wygląda.

U nas już jest biało od dwóch tygodni Prawie dzisiaj jest -4i co trochę Pruszy śnieg.

age.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dynia była be. Spojrzała na mnie wzrokiem mówiącym "co ty matka, trzeci dzień to samo mi dajesz?!"

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj batat. Smakowało bardzo, co prawda zjadł jakieś 30-40g ale chętnie otwierał buzię.
    Ugotowałam więcej i do tego mam mięso z indyka. Zamknę to razem w maleńkich sloiczkach i będę miała na zupę dla niego.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    U mnie dzisiaj batat. Smakowało bardzo, co prawda zjadł jakieś 30-40g ale chętnie otwierał buzię.
    Ugotowałam więcej i do tego mam mięso z indyka. Zamknę to razem w maleńkich sloiczkach i będę miała na zupę dla niego.

Konserw mięsnych się nie pasteryzuje - C. botulinum itp.
    Aby miały trwałość należy je poddać procesowi sterylizacji lub ewentualnie tyndalizacji, ale to kupa roboty.
    Przetwory z mięsem lepiej zamrozić.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś hit. Kupiłam wodę i próbuje podać z butelki, bo jeszcze innych sprzętów nie mam. Ten zamiast pić to żuje smoczek :-D no to po jakimś czasie odkręciłam ten smoczek, zdjęłam i zaczął pić z butelki bez smoczka, w sensie przechylałam delikatnie jak z kubeczka. Oczywiście oblewał się przy tym ale aż ciągnął tą butelke do ust. Czyli nie woda była zła tylko smoczek ;-) miał przy tym zabawę no i trochę się napił :-)
    U nas dziś pierwszy obrót z brzucha na plecy na macie. Zobaczymy kiedy będą regularnie. W drugą stronę szybko mu poszło. Na naszym łóżku mu się już to zdarzało, ale tam miękko jest to tego nie liczę.
    Próbowałam małemu włożyć 1/4 czopka glicerynowego, dosłownie kawałek, bidulek płakał przy tym niemiłosiernie i tak wypychał ten czopek który ja próbowałam wcisnąć że zrobił mi kupkę na rękę. Nie była wielka, ale ważne że coś uszło z tych jelitek.
    Edit: pochwaliłam dziś tutaj malucha, a wieczorne zasypianie dziś wymagało rąk tatusia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 20:26

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    Konserw mięsnych się nie pasteryzuje - C. botulinum itp.
    Aby miały trwałość należy je poddać procesowi sterylizacji lub ewentualnie tyndalizacji, ale to kupa roboty.
    Przetwory z mięsem lepiej zamrozić.
    O kurcze, a już zrobiłam trzy małe słoiczki. A mogę taki pasteryzowany dzisiaj dać od razu jutro? Nie wiedziałam, dzięki :)

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    O kurcze, a już zrobiłam trzy małe słoiczki. A mogę taki pasteryzowany dzisiaj dać od razu jutro? Nie wiedziałam, dzięki :)
    Powinien byc OK :-)

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ