CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ka_tarzyna wrote:Powinien byc OK
ale to będzie bardzo mała ilość
a wcześniej chciałam dać rybę i żółtko
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Lucy010 wrote:CZY Wasze pociechy też już są na styk w nosidle? Matko kochana w styczniu mus mi kupić 2 fotelik :oA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Lucy010 wrote:CZY Wasze pociechy też już są na styk w nosidle? Matko kochana w styczniu mus mi kupić 2 fotelik :o
Nie spieszy mi się do zmiany fotela bo dzieci w tym okresie nie są na to zupełnie gotowe. Zastanawiam się nad kolejnym fotelem RWF, przy starszym odpadł bo miał/ ma potworna chorobe lokomocyjna. W ten sposób (tyłem do kierunku jazdy) powinno się przewozić dzieci do 4 roku życia. Swoją droga nie spodziewałam się ze u rocznego dziecka może to już wyjść ale jak zaczął nam wymiotować w aucie to nie mieliśmy wątpliwości. Zobaczymy jaki będzie Leo. -
Ania Michał dziękuję za komplement
W nosidełku rzeczywiście nóżki lekko wystają ale głową jeszcze miejsce jest do końca, czyli okChoroba lokomocyjna, oby nas tu Wszystkie ominęła.
A noc była taka, że 23:12 napisałam tamten post i powoli poszłam w stronę łóżka. I dzieko się obudziło z płaczem, dalej spać nie pójdzie. I tak skończył na rekach u mnie do 1:30, zaglądalismy przez okno, bo wszystko inne było bee, także noc mało wyspana
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda ja już podawałam mięso pierw ze słoiczka a wczoraj ugotowałam jej sama z brokułami widać że jej smakowało
U nas nogi od dawna wiszą dość sporo ,nasza nie mieściła się się ale bez tej wkładki jest dobry .
Moje dziecko ma 4 zeby kp w tej chwili dla mnie nie jest przyjemnością , przystawiam ja do piersi i zaciskam zeby tak mam podrażnione sutki że nawet otarcie o materiał sprawia ból .
-
Też się tego karmienia wtedy boję, straszne.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
No i po wizycie..
Najpierw zapytała czy mam jakieś podejrzenia. Obejrzała, mówi że takie atopowe. Ale nie AZS. Zasugerowała uczulenie na nabial, bo zrozumiała, że ma od dawna, więc jej mówię, że nie, że od niedawna dopiero, ale mimo wszystko najlepiej jak odstawie nabial, cytrusy, słodycze itd. wiecie o co chodzi przecież.
Poprosiłam żeby pomacała główkę, ciemiaczka ok i pyta czy ktoś w rodzinie ma taką głowę (Zosia ma lekko podluzna główkę, tzn taka wysoką jak się z przodu patrzy bo ma wysokie czoło, z boku jest normalnie) i mówi, że w miescie jest chirurgia twarzoczaszki i można iść, ale coś tam coś tam (nie usłyszałam) operacja. Dodam, że główka rośnie dobrze w stosunku do klatki piersiowej.
Na koniec uznała, że główkę zostawiamy w spokoju bo nie ma się czego czepiać, przepisała maść na sterydach żeby posmarować przez 3 dni te suche zgięcia i na tyle wizyty. Aaaaa jeszcze mamy sapke i jak w nocy chce jeść to nie dawać, niech się drze, płacze a ja mam nie mieć wyrzutów sumienia, bo w nocy nie jest jej potrzebne jedzenie. Wszystko z uśmiechem bez przekonania i takie lelum polelum.
Wyszłam glupsza niż weszłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 13:46
-
Lucy010 wrote:No i po wizycie..
Najpierw zapytała czy mam jakieś podejrzenia. Obejrzała, mówi że takie atopowe. Ale nie AZS. Zasugerowała uczulenie na nabial, bo zrozumiała, że ma od dawna, więc jej mówię, że nie, że od niedawna dopiero, ale mimo wszystko najlepiej jak odstawie nabial, cytrusy, słodycze itd. wiecie o co chodzi przecież.
Poprosiłam żeby pomacała główkę, ciemiaczka ok i pyta czy ktoś w rodzinie ma taką głowę (Zosia ma lekko podluzna główkę, tzn taka wysoką jak się z przodu patrzy bo ma wysokie czoło, z boku jest normalnie) i mówi, że w miescie jest chirurgia twarzoczaszki i można iść, ale coś tam coś tam (nie usłyszałam) operacja. Dodam, że główka rośnie dobrze w stosunku do klatki piersiowej.
Na koniec uznała, że główkę zostawiamy w spokoju bo nie ma się czego czepiać, przepisała maść na sterydach żeby posmarować przez 3 dni te suche zgięcia i na tyle wizyty. Aaaaa jeszcze mamy sapke i jak w nocy chce jeść to nie dawać, niech się drze, płacze a ja mam nie mieć wyrzutów sumienia, bo w nocy nie jest jej potrzebne jedzenie. Wszystko z uśmiechem bez przekonania i takie lelum polelum.
Wyszłam glupsza niż weszłam.to wasz pediatra? Czy jakiś alergolog? Może lepiej z tym iść do dermatologa?
A z tym jedzeniem w nocy to pocisnela...polecam żeby pani doktor sama siedziała z dzieckiem w NOCY i miała gdzieś to, że płacze. I jedyny sposób na uspokojenie to przystawienie do piersi lub podanie butelkino głupszej rady nie słyszałam.
My po ostatniej wizycie do dziś czujemy niesmak...pani doktor niedouczona, nie zna nowych wytycznych. Dramat.Magda33 lubi tę wiadomość
-
Trójka do naszego ciągle nie ma miejsc i inna nas przyjęła. Pójdę prywatnie do pediatry alergologa. Najłatwiej kazać matce nie jeść. Jeszcze mi wyskoczyła z ta chirurgia twarzoczaszki. Jak się nie mówi takich rzeczy na serio bez podstaw konkretnych to się w ogóle nie mówi moim zdaniem.
-
Lucy010 wrote:Nie wiedziałam, że marchewka może być tak niedobra... No plula że hej, wzdrygala się. W końcu się zakrztusila jak popijala i wyrzygala. I tak u nas wygląda początek rozszerzania diety.
-
Karmienie z zębami nie jest takie złe
w naszym przypadku pirania się zaciska jeśli np podczas karmienia dotkne komórkę czy po prostu nie zwracam na niego uwagi wtedy delikatnie o sobie przypomina :p mówię mu 'ała' chwilę odczekujemy i daje spowrotem. Krwi nie było
-
Lucy010 wrote:Nie wiedziałam, że marchewka może być tak niedobra... No plula że hej, wzdrygala się. W końcu się zakrztusila jak popijala i wyrzygala. I tak u nas wygląda początek rozszerzania diety.
U mnie marchewka była pierwsza i smakowała bardzonajgorszy jest brokuł
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
U nas kupki odpukac wróciły do normy i doszłam do tego że to chyba gluten . Mała dostawała codziennie bułkę albo biszkopta a to jakiś deser który był na kleiku orkiszowym. Dziś pierwsza lepsza noc ! Więc na razie gluten musimy ogrnaiczyc do 0 . Za jakiś czas spróbujemy znowu:)
Mała już umie dawać piateczke i żółwika haha jest słodka i coraz bardziej widzę idzie w stronę obrotu na plecy z brzuszkakokkosanka lubi tę wiadomość
-
Lucy010 wrote:No i po wizycie..
Wyszłam glupsza niż weszłam.Polderrmin kosztuje parę złotych, a jest spoko.
Sterydem zawsze zdążysz posmarować i zadziała praktycznie po jednym dniu... A szkoda tak od razu steryd dawać dzieciakowi...
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%