X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kupa twarda... Śliwka jest codziennie, tłuszcz obowiazkowo, może dam więcej. Ale jak robi to nie płacze. Schowa się w kącie lub zabawi ładnie i sobie produkuje te kamienie.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka, u nas zatwardza marchewka i jajko, jeśli zbyt czesto podaję. Banany są ok, obserwuj, które produkty powoduja takie kupki. I tak jak pisze Leira, warto zwracać uwagę na odpowiednią ilość tłuszczu w posiłkach.

Czara, jak u Was sytuacja?

Anitka, u Was wszystko ok? Dawno nie dawałaś znać.

Dziewczyny, na jakie foteliki zdecydowałyście się po nosidle? My chyba weźmiemy jakiś obrotowy, ale nadal mam wątpliwości co do modelu. No i te ceny :/

Mam też pytanie o bramki zabezpieczajace np. na schody, możecie polecić jakieś konkretnej firmy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 19:01

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam borówki. U nas po ok 2h jest kupa z resztkami.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    A ja polecam borówki. U nas po ok 2h jest kupa z resztkami.

U nas znów po borówkach jest zatwardzenie, za to po malinach mamy taką kwasową kupę, że idzie na rzadko i obżera dupkę - w ogóle po owocach te kupy u nas są niefajne :/

I podpinam się w pytaniu o fotelik - co kupujecie? Nie mam do tego głowy, a z nosidła mały wyrasta, powinnam pojechać i przymierzać fotel do dziecka i samochodu, czy spokojnie mogę kupić online?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy britaxa, polecają też cybexa. Ale i tak najważniejsze dopasować fotelik do samochodu i do dziecka. Nam przez to, że zależało na rwf i kąt pochylenia tylnej kanapy dużo opcji odpadło :/

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Byliśmy u lekarza. Franek cały czas gorączkuje. Co 4-5 godz podaje lek. Biegunka nadal jest, rano była nawet z krwią. Franek średnio chce pić, ale tak chociaż po łyczku mu podaje a elektrolity strzykawką, siłą... niestety ;(
    Lekarka kazała podawać smecte, enterol, dicoflor i elektrolity. Kupiłam tez kleik z marchwią hipp. Kleik który gotuje nie chce jeść. W ogóle nic nie chce. Tylko pierś. Dzisiaj pół dnia przy piersi spędził, ale to dobrze.

Boje się dzisiejszej nocy. Poprzednia to był koszmar, cały czas czuwalam. Franek był tak rozpalony ze czułam jak jest gorący gdy leżałam obok.

Lekarka mówiła żeby podawać czopek ale my mamy problem bo cały czas wypadał... Mały puszczał bączki. W końcu odpuściłam i dałam syrop.

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borówki i jagody zatwardzaja. Ale jak u Trójki borówka pomaga to superancko i każdy musi wypróbować co działa na jego dziecko :)

Leira my mamy cybexa obrotowego. Dopasowalismy do auta i do dziecka.
    W sklepie pierwsze co to pytaja o auto.

Czara trzymajcie się, oby szybko przeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 21:43

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara, oby mu jak najszybciej ta gorączka minęła. U nas dużo pomogły w gorączce okłady ma pachwinach
    Mały chyba wtedy też odczuwał ulgę bo najpierw się rozpłakał jak poczuł zimne,a po chwili już grzecznie leżał i pozwalał sobie wymieniać ręczniki. Oby spadła i już nie wróciła!!!
    U nas też co raz twarde kupy z płaczem. Już nie mam pojęcia od czego bo wiele rzeczy wyeliminowałam. Wcześniej braliśmy lek dicopeg junior free a teraz z zalecenia lekarza rodzinnego bio Gaja. Jest lepiej ale nadal zdarzają się kupki "kamyki".
    Jutro jedziemy na pobranie krwi, żeby skontrolować żelazo. Oby gładko poszło pobranie.

• Leira Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara a wiadomo co to jest? Lekarka Wam zleciła jakieś badania? :(

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara trzymam kciuki żeby Franek szybko doszedł do siebie!

Co do tych twardych kup to one się zrobiły tak nagle mimo właśnie podawania dokładnie tych samych posiłków. Mimo że nie podajemy jej w ogóle nabiału to od paru dni znowu jej wyskoczyły trochę czerwone policzki. Musimy się do lekarza wybrać

A i u nas chyba skok rozwojowy, od kilku dni straszna maruda

Dziewczyny, już nie pamiętam, można od początku ciąży brać no spe? W pierwszej ciąży nic się nie działo teraz ciągle odczuwam takie kłucie/cmienie podbrzusza, ale to chyba normalne?

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bardzo długo walczyliśmy zaparciami coś okropnego, ja przez dłuższy czas podawałam difoclor i przez 3 dni xnene balance junior i wszystko wróciło do normy a meczykismy się kilka miesięcy. Teraz czasem też ma twarde kupki steka męczy się a jest malutka kulka wtedy daje jej xene junior wystarczy kilka lykow i na nią działa. U nas chyba ryż zatwardza. Uważajcie bo bardzo zatwardzaja tak samo chrupki kukurydziane.

lotka1990 lubi tę wiadomość

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:

Co do tych twardych kup to one się zrobiły tak nagle mimo właśnie podawania dokładnie tych samych posiłków. Mimo że nie podajemy jej w ogóle nabiału to od paru dni znowu jej wyskoczyły trochę czerwone policzki. Musimy się do lekarza wybrać

Dziewczyny, już nie pamiętam, można od początku ciąży brać no spe? W pierwszej ciąży nic się nie działo teraz ciągle odczuwam takie kłucie/cmienie podbrzusza, ale to chyba normalne?

Spróbuj z tym tłuszczem, u nas też na początku były suche boby, mały się aż czerwony robił i napinał przy kupie, a teraz mamy takie kupy typu połyskujące brązowe klocki, zgrabniutkie i idą bez bólu :P

Jak u Was wyglądają te czerwone policzki? Są burakowe czy tylko zarumienione? Są suche?

Co do nabiału to nawet przyprawy, takie suszone, typu cząber, czy jakaś bazylia, mają napisane na odwrocie, że mogą zawierać laktozę, orzeszki i gluten, więc może przejrzyj sobie jeszcze produkty w kuchni, bo ja ostatnio się bardzo zdziwiłam (też mamy podejrzenie alergii).

No-spę można brać w ciąży, ale lepiej nie brać, jak nie trzeba, cholera wie tak naprawdę jak to potem wpływa na dziecko, czy te cholerne leki też potem się nie przyczyniają do jakichś alergii u maluchów, etc :/ A kłucie i ćmienie to norma, nie jest to niepokojący objaw, może jak nie musisz to odpuść sobie leki?

lotka1990 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Spróbuj z tym tłuszczem, u nas też na początku były suche boby, mały się aż czerwony robił i napinał przy kupie, a teraz mamy takie kupy typu połyskujące brązowe klocki, zgrabniutkie i idą bez bólu :P

Jak u Was wyglądają te czerwone policzki? Są burakowe czy tylko zarumienione? Są suche?

Co do nabiału to nawet przyprawy, takie suszone, typu cząber, czy jakaś bazylia, mają napisane na odwrocie, że mogą zawierać laktozę, orzeszki i gluten, więc może przejrzyj sobie jeszcze produkty w kuchni, bo ja ostatnio się bardzo zdziwiłam (też mamy podejrzenie alergii).

No-spę można brać w ciąży, ale lepiej nie brać, jak nie trzeba, cholera wie tak naprawdę jak to potem wpływa na dziecko, czy te cholerne leki też potem się nie przyczyniają do jakichś alergii u maluchów, etc :/ A kłucie i ćmienie to norma, nie jest to niepokojący objaw, może jak nie musisz to odpuść sobie leki?

U nas w najgorszym momencie ta skaza wyglądała tak (bardzo suche)
    https://zapodaj.net/dc11acaf154a9.jpg.html

Co do nabiału to raczej wszystko sprawdzam bo ale wiadomo mogło umknąć albo coś innego ja jeszcze uczula

Aż tak mnie nie boli więc nie będę brać ale ehh człowiek już zapomniał jak to jest jak wszystko w ciąży stresuje haha :p

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    U nas w najgorszym momencie ta skaza wyglądała tak (bardzo suche)
    https://zapodaj.net/dc11acaf154a9.jpg.html

Co do nabiału to raczej wszystko sprawdzam bo ale wiadomo mogło umknąć albo coś innego ja jeszcze uczula

Aż tak mnie nie boli więc nie będę brać ale ehh człowiek już zapomniał jak to jest jak wszystko w ciąży stresuje haha :p

Faktycznie czerwone, u nas były zarumienione, ale zarumienienie szło jakby w górę, w stronę oczu, a u Ciebie widzę, że bardziej w stronę szyi. Zresztą u nas w końcu "doszło" do oczu i mamy te zapalenia spojówek :/

Oczywiście robiłam reaserch dot. alergii w necie i jeśli chodzi o takie policzki to znalazłam informację, że najczęściej taki objaw powoduje nabiał, orzechy i ewentualnie środki czystości/kosmetyki. Prowadzisz dziennik tego co mała jada i ewentualnych niepokojących zachowań? Mi doradzili, żeby taki założyć, ale lipa jest straszna, bo coś odstawiam, albo dodaję do diety, a objawy to sinusoida - odstawiam jedno 4 dni zmniejsza się suchość skóry, a piątego wszystko wraca i tak w kółko i ze wszystkim. Normalnie błądzimy we mgle :/ Ja mam jakieś przeczucie jednak, że to nie alergia, tylko coś innego i drążę, eh.. zobaczymy co z tego wyjdzie :/

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Faktycznie czerwone, u nas były zarumienione, ale zarumienienie szło jakby w górę, w stronę oczu, a u Ciebie widzę, że bardziej w stronę szyi. Zresztą u nas w końcu "doszło" do oczu i mamy te zapalenia spojówek :/

Oczywiście robiłam reaserch dot. alergii w necie i jeśli chodzi o takie policzki to znalazłam informację, że najczęściej taki objaw powoduje nabiał, orzechy i ewentualnie środki czystości/kosmetyki. Prowadzisz dziennik tego co mała jada i ewentualnych niepokojących zachowań? Mi doradzili, żeby taki założyć, ale lipa jest straszna, bo coś odstawiam, albo dodaję do diety, a objawy to sinusoida - odstawiam jedno 4 dni zmniejsza się suchość skóry, a piątego wszystko wraca i tak w kółko i ze wszystkim. Normalnie błądzimy we mgle :/ Ja mam jakieś przeczucie jednak, że to nie alergia, tylko coś innego i drążę, eh.. zobaczymy co z tego wyjdzie :/
    Wiesz co szczerze to nie prowadziłam bo od kiedy przeszłam na mleko dla alergików i unikam nabiału to jej wszystko pięknie zeszło i dopiero teraz od paru dni znowu ma a nic w diecie nie zmienialam

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:

Można nospe, 3x1 tab. Jest uznana za bezpieczną w ciąży.

Jak masz skurcze, to dołóż magnez, tylko wybierz taki w przyswajalnek formie. lek, mozna poczytac u pana tabletki.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara jak Franek??
    Mój mały też dziś po południu zagorączkował :-\ nie mam pojęcia od czego z oby się wybronił przed jakąś infekcją. Choć wyglądał na zdrowego.

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szybkiego powrotu do zdrowia dla Waszych dzieci :)

A czy Wasze dzieci zgrzytają zębami? Trochę mnie to martwi :(

Joaszo lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, mojej ledwo co się przebila górna jedynka i chodzi i zgrzyta a ja normalnie znieść nie mogę tego dźwięku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 06:22

Magda33 lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, zgrzyta ;) Ledwo jedynka się wybiła i zaczął jeździć zębami. Pamietam ze koleżanki syn robił tak samo wiec to normalne.

U nas w nocy brak gorączki, żadnej kupy. Nad ranem dwie i teraz ciśnie... Tak sobie myśle, ze może to trzydniówka.

Magda33 lubi tę wiadomość

‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ