X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a nie boisz się, że jak będziesz spać, a mały sobie wstanie i pójdzie się bawić to może zrobić sobie krzywdę? U mnie też maluch schodził z łóżka i szedł się bawić, ale wizja tego, że zacznie się na coś wspinać, przewróci się, uderzy głową, coś znajdzie, zrobi sobie krzywdę, albo wpadnie na jakiś genialny pomysł, którego nawet moja wyobraźnia nie ogarnia, skutecznie odstrasza mnie od pozwalania mu na to. Nie wiem, czy ja przesadzam i bezpodstawnie panikuję?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po długiej przerwie!
    Wpadam na chwilę, żeby pochwalić się, że spodziewamy się drugiego maleństwa :) Termin z USG wypada na 6.01.'20. Mam nadzieję, że Wasze maluszki rozwijają się zdrowo i niedługo wesoło będziecie świętować ich pierwszy roczek. Pozdrawiam!

Tròjka, Leira, Joaszo, zielonooka7, anna23, lotka1990, Annaya, Lucy010, kokkosanka, Kropka89, Magda33, summer86, welonka lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też coś się porobiło z tym lękiem...uwieszony na nodze, nie mogę nawet za ścianę się schować bo zaraz leci i krzyczy. Jak do niani go daje to oczywiście płacze chociaż wcześniej nic takiego nie było :/ jak usypiamy to MUSZĘ siedzieć obok bo jak nie to drze się jak ranne zwierzę :P albo tak jakbym już nigdy miała nie wrócić.

Leira ja rozumiem twój lęk, ale nigdy nie będziesz na wszystko przygotowana ;) oczywiście trzeba ryzyko eliminować do minimum. Ale powiem wam, że z trójką to już taka czasem jest jazda, że niech se radzą, ja nie jestem w stanie być wszędzie. Ale staram się wybiegać z myślami i tym co może być niebezpieczne usuwam z pola widzenia/rąk.

Kurde byłam dziś w urzędzie pracy, chciałam starać się o dofinansowanie działalności gospodarczej, ale gówno z tego będzie bo mój mąż ma taki sam profil/PKD i to wyklucza. Bo MÓGŁBY URZYC MOICH SPRZĘTÓW. :/
    A on też nie może wziąć dofinansowania na utworzenie miejsca pracy np sprzętów bo jesteśmy małżeństwem :/

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Wpadam na chwilę, żeby pochwalić się, że spodziewamy się drugiego maleństwa :) Termin z USG wypada na 6.01.'20. Mam nadzieję, że Wasze maluszki rozwijają się zdrowo i niedługo wesoło będziecie świętować ich pierwszy roczek. Pozdrawiam!

Gratulacje!

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia gratulacje :-)
    Wychodzi na to że chyba i my mamy trzydniówkę. Byłam dziś z małym w celu omówienia wyników, więc od razu lekarz go osłuchał i wszędzie czysto. Zatem albo trzydniówka albo zęby, ale nic nowego nie widzę.
    No i znów wracamy do suplementacji żelaza bo za niska ferrytyna i żelazo.

• Leira Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo wrote:
    Alphelia gratulacje :-)
    Wychodzi na to że chyba i my mamy trzydniówkę. Byłam dziś z małym w celu omówienia wyników, więc od razu lekarz go osłuchał i wszędzie czysto. Zatem albo trzydniówka albo zęby, ale nic nowego nie widzę.
    No i znów wracamy do suplementacji żelaza bo za niska ferrytyna i żelazo.

Ile mg żelaza teraz podajecie?
    My dajemy 3 mg, ale to było ustalane na podstawie badań z przed diety wykluczającej, kiedy wyszło to podejrzenie alergii, ciekawa jestem co teraz wyjdzie, znów musimy iść na pobranie.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo, a jaka temperatura? Podobno przy zębach nie jest taka wysoka.

A no i ciagle nie ma wysypki a to piąty dzień. Biegunka jest ale mniejsza już.

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Super! Gratulacje i witam w klubie :)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia gratulacje :)

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Alphelia! :)

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 22:04

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia gratuluję <3

Leira oczywiście że się boję, nigdy nie wiadomo jaki pomysł mu do głowy wpadnie. Co by tu można nabroić :P ale w sypialni rano zamykam drzwi żeby sam nie wyszedł i mamy nie wiele rzeczy które mogą być zagrożeniem. Z szafy może wyciągnąć swoje ubrania, pod łóżeczkiem w szufladzie są pieluchy, a szuflad z komody jeszcze nie ma siły otworzyć. Kontakty są zabezpieczone, a parapet ma na wysokości oczu więc na niego nie wejdzie.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira ma być jak wcześniej czyli 20 mg na dobę.
    Czara generalnie cały czas jest na lekach przeciwgorączkowych i ładnie na nie reaguje, w dzień całkiem spoko w nocy było gorzej. Wczoraj o 1 w nocy miał ponad 39 stopni. Usypianie wczoraj to był jakiś dramat, 1.5 h walki a zasnął dopiero jak zrobił kupę. Cały dzień w miarę spoko.
    Dotychczas nie gorączkował przy zębach, ale sama nie wiem już co to jest. Jeść za bardzo nie chce, ale to może być i od choroby i od zębów. Choć na chleb z masłem się rzucił :-D co 4 godziny podaję lek. Liczę na to że się już uspokoi i będzie po wszystkim. Aktualnie nie.ma gorączki, jak tak będzie całą noc to może jutro zacznę schodzić z leków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 23:06

• anna23 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś śpi z nami w łóżku i w dzień i w nocy. Dopóki nie zaśnie w dzień to wiadomo robi na stojąco porządki na półce za łóżkiem itd. Ale mamy na tyle czujny sen że nigdy jeszcze nam nic nie umknęło, może ze dwa razy jak byliśmy mega zmęczeni to kolega obudził się na jedzenie i siedział między nami i na nas patrzył tymi ogromnymi ślepiami i się śmiał 🙈

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez dzień albo odsypiam z nim noc albo mam włączona kamerę cały czas i widzę czy się nie przebudza ale jak się nawet obudzi to siada czeka i patrzy w kamerę. Czasem przez sen nocny Turla się tak że barierki z poduszek nie starczaja i trzeba iść go poprawiać

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któreś z Was pisały że jak wychodzily dolne zęby to wpierw była jakaś taka jakby kropeczka na dziąsle? Jak to wygladalo, ile się utrzymywało i czy to normalne? Przy dolnych jedynkach nic takiego nie było teraz zauważyłam że przy jednej dwójce coś takiego dziwnego jest

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Dziewczyny któreś z Was pisały że jak wychodzily dolne zęby to wpierw była jakaś taka jakby kropeczka na dziąsle? Jak to wygladalo, ile się utrzymywało i czy to normalne? Przy dolnych jedynkach nic takiego nie było teraz zauważyłam że przy jednej dwójce coś takiego dziwnego jest

U nas najpierw były spuchnięte dziąsła, potem tak jakby białe prześwitywały, później zrobiła się dziurka w dziąśle i już biała kropka jak przebił się ząb, wyczuwalna pod palcem. W ciągu paru dni widoczny ząb.

lotka1990 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia gratulacje:*

U nas największy lek separacyjny jest w nocy i wychodzi na to że prawie całą noc śpi z nami bo w łóżeczku budzi się co chwilę. Najgorsze jest to że od paru dni w dzień zaliczy drzemke jak tylko uspie ja na rękach.

Lotka u nas na dwóch dwojkach była czerwona kropka po paru dniach schodzilo a żeby wyszły po około 2 tyg.

age.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teraz przy górnej 1 tak było. Biała kropka ale nie stukala o łyżeczkę a za jakiś czas ząbek się pokazał.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
‹‹ 1384 1385 1386 1387 1388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ