CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tymi teściami też nie mam lekko. Teść ciągle jak jest u nas to patrzy mi na ręce. Widzę ten wzrok tylko na sobie. Jak go trzymam, jak zapłacze, co zrobię i takie tam. A to nie ten jogurt, a to nie bez skarpetek, bo będzie chory. Hehe teraz mi się przypomniało że mówił żeby małego włożyć do łóżeczka niech tam siedzi, bo na panelach ma za zimno. Teraz się z tego śmieję, ale szkoda, że nie widziałyście mojej miny wtedy. Zamknąć dziecko w prostokącie 60/120 niech siedzi.....
kiedy on już pełzał i się wspinał!
Czara tak jak pisze Anitka, Z leżenia na brzuszku schodzić do tyłu na nogi. Mój się tego nauczył w trzy dni, trochę się buntował ale teraz schodzi tyłem nawet na rehabilitacji z 5-cio centymetrowego materaca. Tak mu się zakodowało jak należy to robić.
Szukamy teraz fotelika do samochodu, kilka sobie upatrzyłam w internecie z opisu i tych wszystkich parametrów. Ale to mordęga na razie, nic nie pasuje do samochodu. Musi być bez isofix. Chciałam kupić 0-25kg żeby do 13 kg jeszcze jak najdłużej jeździł tyłem, bo ma dopiero przekroczone 9 więc mamy zapas. W tym przedziale cenowym, jeszcze nic mnie nie powaliło. Najgorzej to dopasować do auta. Jakieś antyfotelikowe auto mamy chybaA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
nick nieaktualnyAnitka, będę pracować w domu, w porze drzemek małego i jak mąż go przejmie. Dlatego się martwię jak to będzie.
Tego schodzenia uczę już od jakiegoś czasu ale nie załapał jeszcze. Jak już wejdzie na fotel to próbuje okrakiem siadać na tym podłokietniku... a to dość wysoko. A jak włazi na kanapę to próbuje obraz zdjąć, skacze. Wtedy go właśnie próbuje uczyć schodzenia tyłem ale on raczej ma inny cel
Dziewczyny, a jakie buciki polecacie na pulchna stopę? Mam kapcie befado ale wydaje mi się ze są za ciasne. Może po prostu odkryte na rzep? -
Ania dzięki za polecenie. Pojedziemy na krakowską. Do 8gwiazdek to jeszcze zobaczymy.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
nick nieaktualny
-
Czara u mnie ciągle braku okresu, jesmi gin powiedział że dopóki będę kp w nocy to nie będę mieć tymbardziej że jestem osobą dość szczupła ale zauważyłam że od 3 miesięcy co miesiąc pojawia się dużo wydzieliny takiej mlecznej wiąże to, owualcja.
Magda u nas to samo jest próg w domu który ma różnice może 2cm trzeba na nim zejść tyłem. U nas to samo wszędzie się śpi na w łóżeczku turystycznym nie mogę jej zostawić bo się w nim wspina, mamy zjeżdżalnie taka plastikowa i ona po tym slizgu wspina się do góry jak poczuje że ha trzymam to od razu płaczę piszczy żeby ją puscicWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 11:28
-
anna23 wrote:Zawsze na fejsie możesz zapisać się do grupy osiem gwiazdek i oni Ci doradza online jaki by Do Waszego auta pasowałA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Sarrrra wrote:Dziewczyny podtrzymuje temat o żłobku.
Ponownie chciałam zapytać mamy które mają lub będą mieć drugiego malucha z małą różnica wieku kupujecie wózek rok po roku a jeżeli tak to jaki żeby nie zbankrytowac? Wiem że ten temat już był. Chodzi o taki wózek gdzie może on być podwójny ale też pojedynczy że zmiennymi siedzenia i.
Sarra Ja Ci ciągle próbuje odpisać ale mały nie daje jak. Na szybko tylko powiem że nam pediatra ZABRONIL puszczać Ignasia do żłobka jak się pojawi młodsze dziecko przez 3 MIESIACE wiec ja na pewno sobie nie odpocznę tak jak Ty piszesz. Przekonał w tym mojego męża wiec raczej to już przesądzone. Podobno to bardzo niebezpieczne, starszy może przynieść ze żłobka nie wiadomo co a małego trzeba będzie przez pierwsze 3 miesiące chronić. Sama nie wiem co o tym myśleć, jedna położna powiedziała mi że to nie ma znaczenia, ale ja raczej z tych zapobiegliwych no i nie chce się narażać bo mamy cudownego pediatrę wiec zrobię jak on mówi.
-
Sarrrra wrote:dziewczyny jak już temat łzobków to opiszcie warunki w waszych.
Ja dostałam sie od 1 września do łożbka miejskiego. Rok czasu oczekiwania. Grupa lliczy 38 dzieci a wiec 9 dzieci na jedną panią.
Wydaje mi sie to mega dużo. Ale pytałam też dziewczyn o prywatne i tez tak jest.
Żlobek jest w budynku zabytkowym. Nie można dawać klimy w mur. Najmłodsza grupa jest na piętrze i wychodzi tylko na taras balkonowy bo Pani nie byłyby wstanie pokonać z taka gromadą schodów. Starsza grupa ma ogród gdzie jest mobilny plac zabaw. Wydaje mi się, ze w te upały na ty piętrze jest ciepło. Ale dziwczyny mi mówią, ze dziecko inaczej to znosi a klimy dla małych dzieci nie alecają. Ale moze chociażby żłobek postarał się o oczyszczacze powietrza lub cyrkulatory powietrza. Aż mi zaproponowałam zasponsorowanie z działalności z 3 do 1000 zł.
Jak było oprowadzenie nas po żłobku to dzieci latały w pieluszce . Sal do spania jest 2. Pościel i pigamki wymieniane co tydzień chyba , że pobrudzą wcześniej.
Jedzonko własne nie z półproduktów.
Jak czytałam opinie to bardzo dobre. Pani się bardzo starają opieka jest dobra ale przeraża mnie jednak to, że jest to piętro i , że dzieci wychodzą tylko na taras balkonowy:(
Widziałam jak jedzą jest jeden stolik taki większy nie wszystkie dzieci są przy stole część siedzi soie na krzesełku za drugim dzieckiem i czeka aż Pani pomoze z jedzeniem .
Jak jest w waszych żłobkach?
Wiem , ze od 1 pazdziernika będą w domu na macierzyńskim z drugim i dlatego właśnie chciałam żłobek bo bałam sie ze sobie nie poradze a nie chce bbyć przemęczona. Bałam sie sytuacji, ze mój Wojtek nie będzie miał poświeconego dostatecznie dużo czasu a i małej będa go zabierać
W żłobku mały będzie miec ciagły kontakt z kims i to jest dobre.
o 15 będę go zabierać a na 8:100 mąż będzie go zawoził.
Gdy choroba to ja zawsze jestem w domu.
W żłobku jest czysto i schludnie ale widać, ze to budynek stary.
U nas jest nowy żłobek wiec wszystko nowiuskie, z jedzeniem panie karmią na zmianę bo tyle krzesełek do karmienia nie ma żeby wszyscy naraz siedzieli. Starsze dzieci jedzą przy stolikach. Ja jak oglądałam jeden żłobek to nie chciałam ze schodami, bałam się że przez barierkę spokojnie mogą takie małe ciałka wylecieć i po schodach też...My mamy klimę ale też była długa walka ale niestety nie mamy kuchni tylko catering.
-
Magda33 wrote:Zapisałam się. Pytałam i nic mi nie zaproponowali. Tylko axkid minikid bo ten fotelik mieści się do każdego auta, ale jest zdecydowanie za drogi. No nic, będziemy szukać, nie ma innego wyjścia.
My jeździmy 2 różnymi markami aut i w obu fotel dobrze siedzi. Na razie w moim jest baza + fotelik 0, a w męża aucie właśnie britax. Te obrotowe fotele są bajeczne jeśli chodzi o wkładanie dzieci -
Kropka89 wrote:Sarra Ja Ci ciągle próbuje odpisać ale mały nie daje jak. Na szybko tylko powiem że nam pediatra ZABRONIL puszczać Ignasia do żłobka jak się pojawi młodsze dziecko przez 3 MIESIACE wiec ja na pewno sobie nie odpocznę tak jak Ty piszesz. Przekonał w tym mojego męża wiec raczej to już przesądzone. Podobno to bardzo niebezpieczne, starszy może przynieść ze żłobka nie wiadomo co a małego trzeba będzie przez pierwsze 3 miesiące chronić. Sama nie wiem co o tym myśleć, jedna położna powiedziała mi że to nie ma znaczenia, ale ja raczej z tych zapobiegliwych no i nie chce się narażać bo mamy cudownego pediatrę wiec zrobię jak on mówi.
Ehh Leoś dziś 2 razy zwymiotował, jest cieplejszy wiec albo coś zjadł co jemu zaszkodziło albo to Rotado tego przebijają sie jemu zeby..kombo
-
anna23 wrote:No my właśnie wzięliśmy minikida ze względu na to że pasuje do obu naszych samochodów i wcześniej już zaczęłam na niego odkładać. Ale wiem jaki to koszt i jest grubo 🙈
Gdzieś czytałam ze ten fotel (britax) ma swojego odpowiednika tylko do jazdy tyłem i spokojnie przeszedł szwedzki test plus.anna23 lubi tę wiadomość
-
My mamy Britax, nas uratował trochę nawet nie przy wymiotach ale przy tym że mały jak już ekstra mocno marudził i płakał w długiej podróży to zmiana na jazdę przodem poprawiała sytuację. Już nie mówiąc że raz w kryzysowej sytuacji ustawiłam go bokiem do siebie żeby go nakarmić czymś płynnym jak już umierał z upałów.
-
Kropka89 wrote:Sarra Ja Ci ciągle próbuje odpisać ale mały nie daje jak. Na szybko tylko powiem że nam pediatra ZABRONIL puszczać Ignasia do żłobka jak się pojawi młodsze dziecko przez 3 MIESIACE wiec ja na pewno sobie nie odpocznę tak jak Ty piszesz. Przekonał w tym mojego męża wiec raczej to już przesądzone. Podobno to bardzo niebezpieczne, starszy może przynieść ze żłobka nie wiadomo co a małego trzeba będzie przez pierwsze 3 miesiące chronić. Sama nie wiem co o tym myśleć, jedna położna powiedziała mi że to nie ma znaczenia, ale ja raczej z tych zapobiegliwych no i nie chce się narażać bo mamy cudownego pediatrę wiec zrobię jak on mówi.
to ja muszę też pogadać ze swooim pediatrą o tym. -
Tak na szybko w temacie fotelików, też zdecydowaliśmy się na Britaxa z opcją jazdy tył/przód.
I tak jak Anitka pisze, jego odpowiednik do jazdy tylko tyłem (Swingfix) ma zaliczony test plus.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 16:13
-
My kupiliśmy Axkid Kidzone - używany, ale w świetnym stanie, a od znajomych dostaliśmy Britax trifix zebra, nie używany, ale tylko do jazdy przodem. I w sumie dobrze, bo nie mogliśmy się zdecydować. Jeden z samochodów mamy taki, że niewiele do niego pasuje.
Na początku chciałam britaxa obrotowego, pojechaliśmy do 8*, to nam namieszali w głowie tym axkidem minikid... W ogóle to uważam, że 8* ma straszne parcie na sprzedaż tego minikida, bo go wszystkim proponują i non stop go promują u siebie na stronie... U nas samochodu nie widzieli, a już z britaxa na minikida zaczeli namawiać
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Ja byłam nastawiona na Minikida a kupiłam za namową męża BeSafe iZi plus. W miedzy czasie auto nam się popsuło i już się bałam, że ten nie będzie pasował do nowego , ale na szczęście jest dobrze i mała też zadowolona.
I w końcu ( chyba jako ostatni ) mamy pierwszego zęba!Drugi też już na przebiciu, więc teraz już chyba jakoś pójdzie dalej 😉
Dziewczyny ostatnio prałam i prasowalam ubranka rozmiaru 50 i 56. To 80, które teraz córa nosi to jak na dorosłego przy nich. Aż ciężko uwierzyć, że te dzieci były takie malutkie ☺️
summer86, Anitka201, Leira, Magda33, anna23, Joaszo, lotka1990 lubią tę wiadomość