X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Klaudia ;) ;*
    Jest już pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, niestety lekarz nie zmierzył i nie znam wielkości. Ale grunt,że powiedział że wszystko jest dobrze.
    Na początku wizyty powiedział, że jak zobaczymy pęcherzyk ciążowy to będzie dobrze, przede wszystkim zależało mu żeby potwierdzić że to ciąża wewnątrzmaciczna, bo bał się powtórki. A tu takie zaskoczenie, powiedział też że gdyby miał lepszy sprzęt to pewnie widzielibyśmy już zarodek :))

Madzik84, Marya, Anna Stesia, palusia171 lubią tę wiadomość

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej powoli do Was i ja zawitalam. Jestem mama Franka 11 m-cy oraz dziś zobaczyłam dwie kreski beta 72.91 według ostatniej @ termin mam na 7.06.2018 a według owulacji termin mam na 13.06.2018. W przyszłym tyg idę do lekarza miłego dnia

Paula2702, Barbarka1984, Madzik84, Marya, jagodowa91 lubią tę wiadomość

• Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania gratulacje ;)

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    Z moich obliczen wynika, że na 13 czerwca 2018, ale myślę, ze po wizycie u gina może się co nieco zmienić ;-)
    oki ;) zapisałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Moja ciąża się nie rozwija... Jestem załamana :( Mam przyjść za tydzień na wizytę... wtedy wszystko będzie już jasne. Znikam narazie z forum.
    ;( przykro mi , mam nadzieję, że jednak wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki.
    Daj znać po kolejnej wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 16:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi suwaczek nie wchodzi. Jak Młody pójdzie spać to ogarne ten temat :)

• Tini Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale okropnie się czuję :-( to już trzeci raz w ciągu miesiąca :-( dziś dla odmiany boli mnie gardło i do tego stan podgoraczkowy. Macie jakieś sprawdzone sposoby na wzmocnienie organizmu? Bo u mnie przeziębienie goni przeziębienie :-(

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula2702 wrote:
    Ja już po pierwszej wizycie :) Na razie z moim skarbem jest wszystko dobrze i musi tak zostać:) jak mówią do trzech razy sztuka więc tym razem musi się udać :) lekarz kazał mi brać 2 razy dziennie luteinę, 3 razy duphaston, do tego zwiększona dawka kwasu foliowego, jod i acard.
    Za 2 tygodnie kolejna wizyta, a ja już nie mogę się doczekać :)

Super, gratulacje i nadal trzymam kciuki! Będzie dobrze :) Źle się czujesz, bo dostałaś końską dawkę wspomagaczy. Fajnie, że chcesz być lojalna wobec pracodawcy, ale musisz się zastanowić jak długo jeszcze dasz radę pracować, w końcu fasolka najważniejsza. Z resztą w 2 trymestrze samopoczucie zwykle się znacząco poprawia i mogłabyś wrócić do pracy na jakiś czas :)

Paula2702 lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wpisz może termin z owu 13.06 pewnie tego będę się trzymać na razie bo tak wychodzi beta

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Marya wpisz może termin z owu 13.06 pewnie tego będę się trzymać na razie bo tak wychodzi beta
    oki ;) wpisałam

tomania2806 lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, współczuję stresu, ale jeszcze nie wszystko może stracone?

U mnie chyba pojawi się problem z zębem - wyrosła mi bolesna narośl na dziąśle. W marcu tego roku miałam taką samą sytuację i skończyło się ekstrakcją. Mam w poniedziałek wizytę, ale obawiam się, że skończy się tym samym. Dużo wrażeń jak na 6 tygodni ciąży :-( Grzybica, infekcja bakteryjna, a teraz to...

• Sonia94 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya, wpisz mnie proszę na 5 czerwca :)

tomania2806, Marya lubią tę wiadomość

Beta 18.11 5085❤️
    Martynka 08.06.2018 ❤️
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha trzymaj się:* ciąża moze byc młodsza dlatego nic nie widac jeszcze

Co do l4postanowilam ze jesli w środę wszystko będzie dobrze i nie bedzie żadnych przeciwskazań do pracy to powiem pracodawcy o ciazy przepracuje miesiąc i dopiero pójdę na zwolnienie ,ale nie wyobrażam sobie tej rozmowy .

Co do snów to ja od dwóch dni odrazu padam i nic mi sie nie śni:)

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, boisz się, że pracodawca źle to przyjmie? Pracodawcy generalnie źle przyjmują takie wiadomosci, więc ja się tym średnio przejmuję :-)

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Dziewczyny ale okropnie się czuję :-( to już trzeci raz w ciągu miesiąca :-( dziś dla odmiany boli mnie gardło i do tego stan podgoraczkowy. Macie jakieś sprawdzone sposoby na wzmocnienie organizmu? Bo u mnie przeziębienie goni przeziębienie :-(

Ja piję herbatę imbirową i lipę, chyba w ciąży nie za wiele można innego. Jedz sporo owoców, kiszonek oraz wysypiaj się!

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula2702 wrote:
    Ha, jesteśmy z Tobą! Mocno trzymam za Was kciuki.

Ja już po pierwszej wizycie :) Na razie z moim skarbem jest wszystko dobrze i musi tak zostać:) jak mówią do trzech razy sztuka więc tym razem musi się udać :) lekarz kazał mi brać 2 razy dziennie luteinę, 3 razy duphaston, do tego zwiększona dawka kwasu foliowego, jod i acard.
    Za 2 tygodnie kolejna wizyta, a ja już nie mogę się doczekać :)

Czy też Was męczy zgaga całymi dniami? Ogólnie z dnia na dzień czuje się coraz gorzej i zastanawiam się nad L4, lekarz mi je dzisiaj zaproponował, ale uważam że to trochę za szybko, poza tym boję się reakcji szefów, raptem miesiąc temu mnie awansowali i podwyższyli wynagrodzenie.. (Jak rok temu jedna z dziewczyn u nas powiedziała, że jest w ciąży to ją zwolnili...sprawa znajdzie finał w sądzie,bo dziewczyna wynajęła adwokata.. Nie chciałabym toczyć takiej samej walki

Zgagi akurat mam niewiele, ale może dlatego, że ciągle jestem głodna, mam mdłości i coś podjadam. Co do L4 to powiem tak - są rzeczy ważne i ważniejsze. My się czasem za bardzo poświęcamy dla pracy, a gdyby role się odwróciły to szefowi kopnęli by nas w cztery litery bez sentymentów. A może przypadek poprzedniej dziewczyny, którą bezpodstawnie zwolniono, też Twojego pracodawcę czegoś nauczy - dobrze, że poszła do sądu, teraz się 2 razy zastanowią zanim zrobią ten sam błąd.

Barbarka1984, jagodowa91 lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angrut wrote:
    Ha - trzymam mocno kciuki, może ciąża jest młodsza.

Co do snów też mam przedziwne i czasami straszne...nie koniecznie chce je pamiętać.

Powiedzcie mi jeśli beta wyszła mi 2.106.0 to który to tydzień? Jeśli np. 6 tydzień to znaczy, że 6 tyg temu doszło do zapłodnienia? Jak to jest haha prxy po przednich ciążach nie robiłam bety - więc nie mam pojęcia.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za Wasze wizyty :*

Nie, jeśli masz 6 tydzień ciąży to prawdopodobnie do zapłodnienia dosżło 4 tygodnie temu (ale wszystko zależy od długości fazy folikularnej i od tego, kiedy była owulacja). Ładnie Ci to pokazuje kalendarz Belly - ja jestem teraz w 6 tygodniu ciąży, ale dziecko ma dopiero 4 tygodnie. U Ciebie też powinny się te dane po lewej wyświetlac.

• Kalarepka Znajoma

Wysłany: 5 października 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)

A mnie test ciążowy pokazał słabiusieńką drugą kreskę już w 10dpo. W sumie test robiony 'tak sobie',a tu proszę, taka niespodzianka! Oczywiście beta z tego samego dnia ponad 50.
    Termin wg BBF to 06.06.2018
    Na pierwsze usg idę jutro z samego rana. Skoro zagnieżdżenie nastąpiło tak szybko to może już coś będzie widać :) Mam cichą nadzieję ujrzeć już serduszko.
    Od samej owulacji (a może i trochę przed) zmagałam się z paskudnym zapaleniem pęcherza. Ból, latanie do kibelka (nawet moja szefowa to zauważyła, zanim zaskoczyło). Na szczęście dostałam jakiś łagodny antybiotyk, 5 dni i po problemie (wyniki czyste).
    A co do L4, to ja jestem już od dnia w którym się dowiedziałam o ciąży. Pracuję w markecie, dość mocno fizycznie więc też jestem z tych, które chuchają na zimne. Zwłaszcza, że to moja pierwsza ciąża :)

tomania2806, Tini, Madzik84, Barbarka1984, jagodowa91, Marya, Hania003 lubią tę wiadomość

oar8yx8dyq4nd2ny.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj praktycznie przespałam cały dzień.. Zaczyna mi się budzenie w nocy na sikanie co średnio mi się podoba ;) na szczęście żadnych mdłości (dziewczyny w pracy stwierdziły, że to pewnie dziewczynka) a przez atmosferę w pracy wydaje mi się, że pójdę na l4 wcześniej niż się spodziewają :)

Ha pęka mi serce, jestem z Tobą

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna bardziej mi chodzi o dziewczyny z którymi pracuje jesli odejdę z dnia na dzień będzie im ciężko a jedna dziewczyna chodziła bardzo chora do pracy żebym mogla iść na laparoskopie dlatego nie chce tak odrazu odchodzić, a mojemu pracodawcy jak bym powiedziała ze bede pracować do konca to i tak byl by zly nie ma ludzkich odruchów . obecnie jestem 4dziewczyna w ciazy to juz sporo .

Mnie wieczorem męczą mdłości okropnie i wszystko mi śmierdzi moj pies ma obrożę na bazie olejków eterycznych z daleka go czuje :d

age.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ