CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny przede wszystkim gratulacje !! Zdrowych i nudnych ciąż ale ja tu do Fufki kochana byłyśmy razem na kwietniówkach. Chciałam Ci szczególnie pogratulować i mocno trzymam za was kciuki :*
Fufka30 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Barbarka1984 wrote:Ja mam zlotego pracodawce. We wtorek zadzwonilam, ze jestem w ciazy. A we czwartek dzwonil do mnie kierownik zapytac jak sie czuje i kiedy ide na L4, bo dzieciatko najwazniejsze.
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKalarepka wrote:Witajcie kochane
A mnie test ciążowy pokazał słabiusieńką drugą kreskę już w 10dpo. W sumie test robiony 'tak sobie',a tu proszę, taka niespodzianka! Oczywiście beta z tego samego dnia ponad 50.
Termin wg BBF to 06.06.2018
Na pierwsze usg idę jutro z samego rana. Skoro zagnieżdżenie nastąpiło tak szybko to może już coś będzie widać Mam cichą nadzieję ujrzeć już serduszko.
Od samej owulacji (a może i trochę przed) zmagałam się z paskudnym zapaleniem pęcherza. Ból, latanie do kibelka (nawet moja szefowa to zauważyła, zanim zaskoczyło). Na szczęście dostałam jakiś łagodny antybiotyk, 5 dni i po problemie (wyniki czyste).
A co do L4, to ja jestem już od dnia w którym się dowiedziałam o ciąży. Pracuję w markecie, dość mocno fizycznie więc też jestem z tych, które chuchają na zimne. Zwłaszcza, że to moja pierwsza ciąża -
nick nieaktualny
-
sallvie wrote:Hej dziewczyny przede wszystkim gratulacje !! Zdrowych i nudnych ciąż ale ja tu do Fufki kochana byłyśmy razem na kwietniówkach. Chciałam Ci szczególnie pogratulować i mocno trzymam za was kciuki :*
sallvie lubi tę wiadomość
-
Palusia moim zdaniem jest w porzadku to wszystko różnie wychodzi jedno dnia urośnie bardzo malutko żeby następnego wszystko wyrównać.
Jest bardzo ok. Ciesz się
Tomania to ile macie zabkow? Nam teraz trojki ida i chyba że wszystkich są najgorsze...palusia171 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa też kwiecień - maj syn jeździł już w spacerowce a urodziłam koniec października. Wiecie co najlepsze jest to że wydalam wozek swój dobrze że znajomym ich córka jest z sierpnia tego roku więc mam nadzieję ze zwrócą mi.
kasju lubi tę wiadomość
-
Dopiero dzisiaj jestem w stanie napisać coś więcej ... Początkowo na usg nie było widać zupełnie nic. Dopiero jak lekarz obracał głowicę w inną stronę pojawiał się malutki pulsujący punkcik - tak jakby był gdzieś schowany. Nie wiedziałam pęcherzyka Lekarz uznał, że ciąża może byc po prostu młodsza ale czy to jest możliwe skoro ja wiem kiedy miałam owulacje? Kazał przyjść za tydzień i wtedy zobaczymy czy słychać serduszko... Dzisiaj poszłam zrobić jeszcze raz bete, kolejną powtórzę w poniedziałek. Mój mąż jest dobrej myśli ja nie wiem co mam myśleć ... Tak bardzo boję się najgorszego
-
Ha wrote:Dopiero dzisiaj jestem w stanie napisać coś więcej ... Początkowo na usg nie było widać zupełnie nic. Dopiero jak lekarz obracał głowicę w inną stronę pojawiał się malutki pulsujący punkcik - tak jakby był gdzieś schowany. Nie wiedziałam pęcherzyka Lekarz uznał, że ciąża może byc po prostu młodsza ale czy to jest możliwe skoro ja wiem kiedy miałam owulacje? Kazał przyjść za tydzień i wtedy zobaczymy czy słychać serduszko... Dzisiaj poszłam zrobić jeszcze raz bete, kolejną powtórzę w poniedziałek. Mój mąż jest dobrej myśli ja nie wiem co mam myśleć ... Tak bardzo boję się najgorszego
kasju, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
tomania2806 wrote:Dalej nie moge uwierzyć w to że jestem tutaj z wami na fioletowej stronie mocy
Mam pytanie czy są tu dziewczyny które karmią jeszcze swoje pociechy?
Dwa czy dzwigacie swoje pociechy? Jaka będzie różnica wieku między dziećmi u nas rocznikowo 2 lata:)
Powiem ci ze mi tez ciężko jeszcze uwierzyć, tym bardziej ze tym razem nic mi nie dolega, i gdyby nie 2 grube krechy to bym nadal nie wiedziała o co chodzi. Na pazdziernikowkach dziewczyny zaczęły mówić o 3 dziecku a ja zonk ze okres się spóźnia 3 dni, test robiłam kilka dni później po roczku córci i pierwszy taz nie był to cień cienia
Nie karmie od 2 miesięcy ale do dźwigania mam dwie chodzące córcie, na szczęście są bardziej podłogowe niż naręczne.
No i szykuje mi się mi się spora przerwa zawodowa której nie planowałam
-
kasju wrote:Witajcie dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć Dopiero dziś zrobiłam test i wyszedł pozytywny i jeżeli wszystko pójdzie dobrze, to znów zostanę czerwcową mamą Bardzo się cieszę, ale mam też wiele obaw.
Witaj Kasju! Też jestem czerwcówką '16
Na kiedy wychodzi Ci termin porodu?
Ha nie trać nadziei, jeszcze wszystko może się dobrze skończyć. Dostałaś jakieś leki podtrzymujące? Kciuki za najbliższą wizytę!kasju lubi tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Moja menagerka też kochana. Od razu jak przyszłam powiedziałam o ciąży to powiedziała że świetnie i czy chce chodzić do pracy te ostatnie 3 dni żeby mnie premia nie ominęła czy idę od razu
Mdłości zmora... rano i wieczorem ...Anna Stesia, Barbarka1984, Madzik84 lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
Ha - będzie dobrze moja druga ciąża była młodsza od 2 tyg, mimo że dobrze wiedziałam kiedy doszło do zapłodnienia. Zobaczysz jeszcze wszystko się ułoży - głowa do góry staraj się o tym nie myśleć choć wiem łatwo się mówi. Trzymam kciuki za Was :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 11:25