WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie się czyta takie historie z życia wzięte :D

Ja mojego poznałam też przez Internet... on był w Anglii i przyleciał po 4 miesiącach intensywnego pisania i skeypowania do Polski... A że dzieli nas w Pl 300km więc ja szalona zaryzykowalam odebralam go z lotniska i pojechałam z nim do jego rodziców... całkiem w ciemno... obiecałam sobie, że jak coś będzie nie tak to siadam w auto i wracam ale nie minął rok a ja zrezygnowałam ze studiów magisterskich, pracy.. spakowałam siebie i swojego 14 letniego chorego na cukrzycę psa i wyjechałam do niego :) W czerwcu tego roku po 2 latach mieszkania razem wzięliśmy ślub i mam nadzieję, że na naszą rocznice będzie nas trójka :) termin mam na 21 a rocznice mamy 24 więc kto wie czy nie będziemy miec pięknego prezentu :)

ewulek lubi tę wiadomość

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Potrzebuje dobrego psychiatry bo zwariuje! Poszłam dziś na oddział. Zostałam zbadana i.... Odesłana do domu! Przecież nikt nie usunie mi żywej ciąży. Mam sie zgłosić w czwartek do poradni po skierowania na badania i w poniedzialek na usg.... Dobijcie mnie
    ojej orzeszki nie wiem co mam ci na to powiedzieć...
    Mam nadzieję, ze będzie wszystko dobrze i po twojej myśli ;)

• KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super historie :)
    My poznaliśmy się przez internet przez portal społecznościowy ja miałam 15 lat on 16 mimo że jesteśmy oboje z małego miasteczka i mieliśmy wspólnych znajomych nie znaliśmy się wcześniej. Od tej pory jesteśmy razem będzie już prawie 7 lat :)
    Zaręczyliśmy się po moich 18 urodzinach do dziś pamiętam jak większość znajomych mówiła że to głupota i na pewno jeszcze się rozstaniemy.
    A od 5 miesięcy jesteśmy małżeństwem i uważam że to była najlepsza decyzja w moim życiu małżeństwo nas niesamowicie umocniło.

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po genetycznym. Wszystko jest ok. Kość nosowa widoczna, NT 1,8mm. Dzidziuś ma 6,52 cm. Płci niestety nie dało się jeszcze określić. 7 grudnia mam wizytę u swojego gina więc liczę że może już wtedy coś się dowiem. Trzymam kciuki za resztę dziewczyn, które dzisiaj wizytują :)

zielonooka7, pilik, Hefe, witaminkab, Emisia35, pełnanadziei:}, Anitka201, tomania2806, teqz, Wonderland, admiralka, Kiki1916, Kitulec, Marya, ewulek lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Potrzebuje dobrego psychiatry bo zwariuje! Poszłam dziś na oddział. Zostałam zbadana i.... Odesłana do domu! Przecież nikt nie usunie mi żywej ciąży. Mam sie zgłosić w czwartek do poradni po skierowania na badania i w poniedzialek na usg.... Dobijcie mnie
    Czyli dzisiaj serduszko bilo?
    Szkoda mi Cię, że musisz to przeżywać... na prawdę można zwariować... Ilu lekarzy Cię badalo?

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Nie wiem co napisać :( Bardzo współczuję Ci tego co przeżywasz. Życzę Ci aby mimo wszystko cała ta historia zakończyła się szczęśliwie! Jestem z Tobą myślami.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki, moze warto sie rozejrzec za jakims dobrym specjalista w dziedzinie oceny Waszej sytuacji, bo teraz zostalas zawieszona w prozni, mnie tez to wykanczalo, jeden dzien byla ciaza drugi dzien nie bylo po czym chcieli mnie doslownie wypatroszyc jak swinie, przerwali zabieg bo nie chcialam podpisac zgody bez przecytania ryzyka, dopiero wieczorem tego samego dnia lekarka z sercem przeprowadzila zabieg i to byl rozsadny ruch nie zgodzic sie zeby Ci lekarze rano go wykonali...tasmowka poprostu. Odradzam szpital na Ligocie!!!!!!!!!!!!!!!!

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka w Katowicach na Ligocie? Ja tam rodzilam synka i byłam zadowolona fakt jest tam dużo pacjentek no ale w końcu to szpital kliniczny

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na Ligocie to patologia ciąży. Same dobre opinie czytałam :/

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam rodzilam ze względu na moją wadę serca ale były dziewczyny z różnych powód bardzo dużo wcześniaków tam się rodzi a potem zabierają dzieci do Zabrza albo di Rudy Sl

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze do porodow jest inne podejscie niz do lyzeczkowanoa po poronieniu :/
    Nigdy wiecej nie przekrocze w ciazy bram tegi szpitala :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 14:17

malinka201666 lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są w sumie dwa różne oddziały. No ja ogólnie byłam zadowolona za to nie polecam szpitala w Bytomiu na Strzelców blok 3 chyba że ktoś lubi być traktowany jak idiota dwie łazienki na ok 30pacjentek ordynator to buc i cham i prostak. Na moje pytanie co dalej byłam w 24tc i miałam skurcze stwierdził że jestem tu od lezenia a nie od myślenia a dziewczynie która zapytała się kiedy zrobią jej usg była w 12tc i po wielkim krwawieniu stwierdził ze usg to nie badanie ipewnie nic tam nie będzie więc po co ma robić

• Leira Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Ciężko Was nadrobić, a dawno mnie nie było :)

Miałam USG genetyczne, ale jestem lekko w szoku - lekarzy wykonujący badanie tak się wściekał, że maluch skacze jak pchełka w środku i robi fikołek za fikołkiem, a tym samym ten nie może go pomierzyć, że uderzał mnie w brzuch i dość mocno przeprowadzał badanie (transvaginalne), co naprawde, ale to naprawde spowodowało u mnie ból. Masakryczne doświadczenie, poczułam się po tym wszystkim taka.. zgwałcona, kurcze, nie umiem tego opisać, ale niesmak straszny :/

Niby ostatecznie wynik USG w normie, ale dopisał, że warunki badania bardzo złe i że może być niewiarygodne :/

Zapłaciłam za coś takiego 400 zł, jestem załamana :/

Jedyny tylko taki plus, że widziałam mojego maluszka kochanego.

Idę na kolejne USG do innego lekarza za 1,5 tyg, żeby się upewnić, że wszystko OK, ale niestety wydam kolejne duże pieniądze :/

To jest straszne :(

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Hej dziewczyny!

Ciężko Was nadrobić, a dawno mnie nie było :)

Miałam USG genetyczne, ale jestem lekko w szoku - lekarzy wykonujący badanie tak się wściekał, że maluch skacze jak pchełka w środku i robi fikołek za fikołkiem, a tym samym ten nie może go pomierzyć, że uderzał mnie w brzuch i dość mocno przeprowadzał badanie (transvaginalne), co naprawde, ale to naprawde spowodowało u mnie ból. Masakryczne doświadczenie, poczułam się po tym wszystkim taka.. zgwałcona, kurcze, nie umiem tego opisać, ale niesmak straszny :/

Niby ostatecznie wynik USG w normie, ale dopisał, że warunki badania bardzo złe i że może być niewiarygodne :/

Zapłaciłam za coś takiego 400 zł, jestem załamana :/

Jedyny tylko taki plus, że widziałam mojego maluszka kochanego.

Idę na kolejne USG do innego lekarza za 1,5 tyg, żeby się upewnić, że wszystko OK, ale niestety wydam kolejne duże pieniądze :/

To jest straszne :(

Bardzo mi przykro, że tak Cię lekarz potraktował, to niedopuszczalne przecież :(

I jeszcze 400zł za takie coś? Naprawdę mi przykro, bo podejrzewam jak źle się musiałaś czuć.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira był ktoś przy tym? Ja bym nawet grosza nie dała a mój jakby się o tym dowiedział to by zrobil larmo. Kur...co za pajac przecież mógł zrobić dziecku krzywdę

• Leira Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Leira był ktoś przy tym? Ja bym nawet grosza nie dała a mój jakby się o tym dowiedział to by zrobil larmo. Kur...co za pajac przecież mógł zrobić dziecku krzywdę

Płatność z góry..

..rozmawiałam z koleżanką o tym, powiedziała mi, że ją też lekarka (inna) uderzała ją w brzuch, żeby dziecko się odwróciło. Niby to normalne.. sama nie wiem, byłam w takim szoku, że nie wiedziałam co mam zrobić ze sobą. Zawsze mi się jakieś g... przytrafi, no ale nic, mam nadzieje, że następne badanie będzie lepsze.

A jak u Was?
    USG genetyczne transvaginalne czy normalnie przez brzuch?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 14:43

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek też fikal i nie chciał się obrócić to lekarz kazał mi wyjść zjeść batonika albo napić się coli pochodzić po schodach i za 15min przyjął mnie znowu. Franek się odwrócił i leżał grzecznie przez 5 min

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spotkalam się jeszcze z takim czyms... Nienormalny lekarz miałam zdarzenie przy USG polowkowym że lekarz robiąc USG i chcac by maluch się obrocil lekko potrzasal mi brzuchem uzywajac tego urzadzenia ale nie było to ani gwaltowne ani bolesne smial się że musi zmusić małego do innej pozycji i uprzedzil wcześniej...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlapala mnie grypa i czuje się fatalnie bolą mnie wszystkie mięśnie najchętniej poszlabym spać ale jak tu powiedzieć roczniakowi że mama potrzebuje trochę spokoju hehe ?

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Franek też fikal i nie chciał się obrócić to lekarz kazał mi wyjść zjeść batonika albo napić się coli pochodzić po schodach i za 15min przyjął mnie znowu. Franek się odwrócił i leżał grzecznie przez 5 min

U nas to raczej niemożliwe, wizyty na USG umawiane są co 15 min, ciągle brakuje wolnych terminów, mimo że przychodnia pracuje od 7.00-21.00 (mam na myśli prywatne przychodnie - zwiedziłam już 4), więc ciężko jest mi sobie wyobrazić, żeby lekarz coś takiego zalecił, chociaż nie powiem - zazdroszczę. U mnie za każdym razem jest tak, że natłok ludzi jest tak wielki, że aż czuję się nieswojo. Brakuje takiej kameralnej atmosfery, no ale cóż, stolica :(

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ