WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Nieśmiało się z Wami witam...
    Termin wg ostatniej miesiączki to 28 czerwca. Jutro idę na wizytę, bo wpadłam w histerię, że piersi przestają boleć. Dla świętego spokoju pójdę sprawdzić czy jest ok.

Witamy!

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Witam dziewczyny ;)
    Ja dzisiaj umówiłam się na prenetarne będę miała test nifty ( nie mamy z mezem w rodzinie żadnych chorych osób czy coś ) ale doszłam do wniosku ze tutaj to koszt tylko 170 E w ogóle ciąża tutaj jest Hmm „na luzie” prowadzona tylko położna np jestem w 10 tyg a nie miałam żadnych badań jesCE krwi moczu a pytałam dwa razy to niby 28 na wizycie dostanę skierowanie , No i poprostu boje się ze tutaj tak lekko podchodzą do tej ciąży dlatego chce ten test zrobić żeby jakoś spokojniejsza być ;) a badania mam 30 . 11 ;))

Wow to malo. Ja placilam 150e za pappa a nimfy by kosztowalo 400e i stwierdzilam ze jak cos bedzie nie tak to i tak beda z wod sprawdzac

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka mam to samo co do płci wiec najważniejsze żeby zdrowe:) wczoraj wieczorem naczytałam się o genetyczych i cala noc miałam poryte sny. Dobrze ze jeszcze tylko 6 godzin
    Do wizyty..
    Teqz pisałaś, że zarejestrowałas się na pappe. Ile będzie Cię to kosztować? bo idziesz prywatnie? Ja ciągle się zastanawiam i muszę pogadać z ginem, bo w sumie nic o tym nie mówił:/
    Orzeszki współczuję całym sercem! Naprawdę można zwariować! Jednego dnia płaczesz z rozpaczy, drugiego ze szczęścia i tak w kółko..:( a to ciągle inni lekarze stwierdzają martwą ciążę?

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Potrzebuje dobrego psychiatry bo zwariuje! Poszłam dziś na oddział. Zostałam zbadana i.... Odesłana do domu! Przecież nikt nie usunie mi żywej ciąży. Mam sie zgłosić w czwartek do poradni po skierowania na badania i w poniedzialek na usg.... Dobijcie mnie

To jakas paranoja! Jedz moze do innego miasta do jakiegos lekarza albo znajdz kogos z mega sprzetem. No ilez mozna. Wykonczysz sie :( Tule :*

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Potrzebuje dobrego psychiatry bo zwariuje! Poszłam dziś na oddział. Zostałam zbadana i.... Odesłana do domu! Przecież nikt nie usunie mi żywej ciąży. Mam sie zgłosić w czwartek do poradni po skierowania na badania i w poniedzialek na usg.... Dobijcie mnie
    Ola Boga kobito co oni Ci nie potrafia okreslic na czym stoisz...napewno jest ok i dzidzia sie rozwija w spokoju, a lekarze mu robia karuzele. Takie moje zdanie.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chcialam miec coreczke i teraz celowalismy zeby byla. Pewnie dlatego tyle miesiecy nam to zajelo. Jednak wyglda ze bedzie drugi chlopak. Wazne zeby byl zdrowy. Na trzecie sie raczej nie zdecydujemy bo moj pierworodny jest typowym hnb i jest duza szansa ze kolejne tez bedzie a nie powiem lekko nie bylo. Zanim sie Kubus urodzil chcielismy trojeczke ale szybo nam przeszlo. Przez dlug czas nie chcielismy nawet drugiego...

Dziewczyny powodzenia na wizytach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 10:16

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Dziewczyny wczoraj zjadlam polowe paczki szprot z superfish naturalnie wedzonych tzn na cieplo, jadacie takie cuda?powinnam sie przejmowac?
    Ostatnio najadlam sie serow plesniowych, ale z mleka pasteryzowanego!po serach wszystko ok.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka wrote:
    Teqz pisałaś, że zarejestrowałas się na pappe. Ile będzie Cię to kosztować? bo idziesz prywatnie? Ja ciągle się zastanawiam i muszę pogadać z ginem, bo w sumie nic o tym nie mówił:/
    Mój też nic nie mówił, ale już go zmieniłam bo lekarz był najbardziej niemiłym i niekompetentnym lekarzem jakiego poznałam, a prywatnie i w dodatku ordynator...

Ja za USG+PAPP-A zapłacę 350zł prywatnie. USG 200zł pappa 150zł.

• Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do płci tez miałam takie zdanie, ważne żeby zdrowe :) ale córka bardzo chciała braciszka
    A zaraz idę do rodzinnego bo po 4 się obudziłam z takim bólem gardła ze boje się że to angina bo często ja miewam

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty,i oczywiście za Was Orzeszki :*

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

* 15.11.2016 mój kochany aniołek
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt dziewczyny♡

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Witam
    Dziewczyny wczoraj zjadlam polowe paczki szprot z superfish naturalnie wedzonych tzn na cieplo, jadacie takie cuda?powinnam sie przejmowac?
    Ostatnio najadlam sie serow plesniowych, ale z mleka pasteryzowanego!po serach wszystko ok.

Ja wrocilam w niedziele i nie mielismy obiadu wiec burgery zamowilismy. Mialy byc well done a w polowie sie skapnelam ze mieso jest tylko medium :( no coz, mam nadzieje ze mieso maja z zaufanego miejsca...

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    Ja wrocilam w niedziele i nie mielismy obiadu wiec burgery zamowilismy. Mialy byc well done a w polowie sie skapnelam ze mieso jest tylko medium :( no coz, mam nadzieje ze mieso maja z zaufanego miejsca...
    Tez grubo. Ja szprotki jadlam w pierwszej ciazy, ale na pozniejszym etapie.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8.12. zapisalam sie na prenatalne, jeszcze nie mam skierowania, ale lekarz je wystawi z uwagi na 35+ powinnam miec je za darmo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 10:37

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka a wedzone ryby nie sa ok? Ja to nawet sie nie dowiadywalam bo u mnie zjedzenie ryby grozi smiercia wiec unikam tak czy inaczej. Moja kumpela w ciazy sushi wcinala mimo ze teoretycznie nie wolno...

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    Anka a wedzone ryby nie sa ok? Ja to nawet sie nie dowiadywalam bo u mnie zjedzenie ryby grozi smiercia wiec unikam tak czy inaczej. Moja kumpela w ciazy sushi wcinala mimo ze teoretycznie nie wolno...
    Wedzone na cieplo powinny byc ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 11:42

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki bardzo mi przykro tej całej sytuacji. Można dostać do głowy. W pierwszej ciąży która poronilam. Miałam dosłownie to samo z tym że ja lezalam dwa tyg w szpitalu.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez już mam termin prenatalnych i to na nfz. :) na 12.12. :) a za 10 dni kolejne zwykłe usg. Bardzo często je mam bo co 2 tyg.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 14:36

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland mysle ze szpital przy 2latku bylby jak wakacje ;)

Wonderland lubi tę wiadomość

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podczytuję majowe mamy i mają tam temat jak poznały swoich mężów/partnerów. Ile Wy znacie swoich ukochanych i jak się poznaliście? :)

Ja mojego znam 13 lat, poznałam go jak miałam 10 a on 16 i był moją pierwszą wielką dziecięcą miłością. Po wielu latach zakochaliśmy się w sobie na zabój, zostawiłam całe swoje życie w Anglii, wróciłam do tego cudownego kraju i była to najlepsza decyzja mojego życia :)

ewulek, Anitka201, Wonderland, pełnanadziei:}, pilik lubią tę wiadomość

‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ