CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTròjka wrote:Orzeszki smutna wiadomość...tyle zawirowań. Ściskam cię mocno.
Eh ja też dziś w podłym nastroju. Byłam na wizycie. Teoretycznie nie powinnam mieć sprawdzanej przezierności bo trochę wcześnie, plus maluch w ogóle nie chciał się dobrze ustawić i nt wyszlo 2,5 mm ginka każe się nie przejmować, tym bardziej, że za tydzień w środę mam genetyczne w normalnej poradni, ale ja już zaczynam świrować...
Tylko niepotrzebne nerwy będziesz miała przez tydzień.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTròjka wrote:Tak chodziłam do niej w poprzednich ciążach, ona mówi że ta przezierność moze być podwyższona przy infekcji no i też nie wyrokowala bo maluch nie współpracował w ogóle
Hmm...
Nie pomogła... -
Orzeszki bardzo mi przykro. Wszystkie miałyśmy nadzieję, że będzie dobrze...
Nie rozumiem, po co lekarze podają przezierność za wcześnie (a przy niewspółpracującym maluchu to już w ogóle kosmos!). To już druga osoba, którą nastraszył taki "mądry" lekarz. W żadnym szanującym się ośrodku z wykwalifikowanymi lekarzami nikt nie zgodzi się podawać przezierności przed czasem. Co więcej - po czasie też nie poda. Niby przezierność rośnie wraz ze wzrostem dziecka, ale ma na nią wpływ bardzo dużo czynników. Nawet przez kilka dni naprawdę dużo może się zmienić, nie mówiąc już o tygodniu czy dwóch! -
Eunice nie wiem jak jest u nauczycieli, ale umową na zastępstwo jest wyłączona ż przepisów o przedłużeniu. Nawet jeśli wprowadzą takie prawo, chociaż nie sądzę, to prawo i tak nie działa wstecz więc nas już raczej nie może dotyczyć, ale nie wrozyloby to nic dobrego dla matek w przyszłości.
-
nick nieaktualnyNieśmiało się z Wami witam...
Termin wg ostatniej miesiączki to 28 czerwca. Jutro idę na wizytę, bo wpadłam w histerię, że piersi przestają boleć. Dla świętego spokoju pójdę sprawdzić czy jest ok.
Orzeszki, tak bardzo mi przykroMarya, Emisia35, Paulincia88 lubią tę wiadomość
-
Czara wrote:Nieśmiało się z Wami witam...
Termin wg ostatniej miesiączki to 28 czerwca. Jutro idę na wizytę, bo wpadłam w histerię, że piersi przestają boleć. Dla świętego spokoju pójdę sprawdzić czy jest ok.
Orzeszki, tak bardzo mi przykro -
nick nieaktualny
-
Przepisalam się na prenatalne na za tydzień wtorek bo tutaj gdzie miałam mieć w środę nie robią pappa a jednak zdecydowałam ze zrobię. Mam nadzieje ze maleństwo nie przyspieszy jakoś, bo 12t 5d powinno być idealne. Zdarza się na takim etapie ze dzidzia nagle mega przyspiesza?
-
nick nieaktualnyCzara wrote:Nieśmiało się z Wami witam...
Orzeszki, tak bardzo mi przykro
Zaraz dobrniemy do setki forumowiczek tego wątku
Jak miło -
Witam dziewczyny
Gratululuje wizyt
Orzeszki naprawdę myślałam ze będzie dobrze Eh .. powiedzcie mi jak to jest ze narkomani alkoholicy i inne dziewczyny które nie chcą mieć dzieci ( później wyrzucają topią oddają ) bez problemu zachodzą w ciąże i ja utrzymują rodząc zdrowe dzieci !!!a akobiety które są zdrowe zadbane i dałyby wszytko za maleństwo maja problem z zajściem , utrzymaniem ciąży ... świat jest bardzo nie sprawiedliwy pod tym względem ;(((
Ja dzisiaj umówiłam się na prenetarne będę miała test nifty ( nie mamy z mezem w rodzinie żadnych chorych osób czy coś ) ale doszłam do wniosku ze tutaj to koszt tylko 170 E w ogóle ciąża tutaj jest Hmm „na luzie” prowadzona tylko położna np jestem w 10 tyg a nie miałam żadnych badań jesCE krwi moczu a pytałam dwa razy to niby 28 na wizycie dostanę skierowanie , No i poprostu boje się ze tutaj tak lekko podchodzą do tej ciąży dlatego chce ten test zrobić żeby jakoś spokojniejsza byća badania mam 30 . 11
)
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Orzeszki, bardzo mi przykro, bardzo smutna wiadomość
Trzymaj się, teraz będziesz miała trudny okres, ale to...minie. Wiem, że łatwo pisać, ale jeszcze zaświeci dla Ciebie słońce.
Witaj Czara i Paulińcia
Ewulek, super, że już po usg genetycznym i wszystko ok.
Jakaś pamiątka musi być po takim udanym dniu, przejdzie mężowi.
Ja byłam w 10 tc z córcią i było podwyższone Nt, w 12 tc normalne. Nie warto patrzeć przed, podobnie przecież Twoja lekarka podeszła. Poczekaj do tych umówionych prenatalnych.
U mnie dopiero 12 grudnia wizyta, chyba naprawdę przełożę na 9.
Pełnanadziei, wszystkiego najlepszego:-)!!!
Emisia, również jestem takim doradcą/przedstawicielem. Na całe województwo, praca w aucie nieraz cały dzień z przerwami. Rozliczenia i szkolenia w biurze. W I ciąży ginekolog dał mi zwolnienie już w 6tc, stwierdził, że za dużo stresów i pracy jak na ciężarną. Minął rok, zaszłam w ciążę i póki co nie wracam, będę niedługo nosiła L4.
szczerze - nie żałuję, teraz czas na rodzinę, odpoczynek od wiecznie dzwoniących telefonów i jechania na szybko na umowy.Emisia35, ewulek, Paulincia88 lubią tę wiadomość