WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki tak mi przykro :-(
    Zaczynam się stresować jutrzejsza wizyta, ostatnio miałam robione usg 5 tyg temu i w sumie sama nie wiem czego się spodziewać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Orzeszki smutna wiadomość...tyle zawirowań. Ściskam cię mocno. :(

Eh ja też dziś w podłym nastroju. Byłam na wizycie. Teoretycznie nie powinnam mieć sprawdzanej przezierności bo trochę wcześnie, plus maluch w ogóle nie chciał się dobrze ustawić i nt wyszlo 2,5 mm ginka każe się nie przejmować, tym bardziej, że za tydzień w środę mam genetyczne w normalnej poradni, ale ja już zaczynam świrować...
    To po co w ogóle Ci o tym mówiła?
    Tylko niepotrzebne nerwy będziesz miała przez tydzień.

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie...i w ogóle.czy to możliwe żeby maluch przez 4 dni z 3,28 urósł na 4,5 cm? Parę dni temu byłam u lekarza na NFZ strasznie dziwne mi sie to wszystko wydaje

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    No właśnie...i w ogóle.czy to możliwe żeby maluch przez 4 dni z 3,28 urósł na 4,5 cm? Parę dni temu byłam u lekarza na NFZ strasznie dziwne mi sie to wszystko wydaje
    Znasz tę lekarkę?
    Ufasz Jej?

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chodziłam do niej w poprzednich ciążach, ona mówi że ta przezierność moze być podwyższona przy infekcji no i też nie wyrokowala bo maluch nie współpracował w ogóle

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch w 9tc4d miał 3 cm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Tak chodziłam do niej w poprzednich ciążach, ona mówi że ta przezierność moze być podwyższona przy infekcji no i też nie wyrokowala bo maluch nie współpracował w ogóle
    Ale po co sprawdzać i mówić takie rzeczy w 10tc,kiedy normalnie sprawdza się je w 12tc...czegoś tutaj nie rozumiem...
    Hmm...
    Nie pomogła...

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki bardzo mi przykro. Wszystkie miałyśmy nadzieję, że będzie dobrze... :(

Nie rozumiem, po co lekarze podają przezierność za wcześnie (a przy niewspółpracującym maluchu to już w ogóle kosmos!). To już druga osoba, którą nastraszył taki "mądry" lekarz. W żadnym szanującym się ośrodku z wykwalifikowanymi lekarzami nikt nie zgodzi się podawać przezierności przed czasem. Co więcej - po czasie też nie poda. Niby przezierność rośnie wraz ze wzrostem dziecka, ale ma na nią wpływ bardzo dużo czynników. Nawet przez kilka dni naprawdę dużo może się zmienić, nie mówiąc już o tygodniu czy dwóch!

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh no właśnie...ale ziarnko niepewności zostało zasiane. Wiem że samo nt jeszcze o niczym nie świadczy. Trzeba czekać do genetycznych

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:30

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice nie wiem jak jest u nauczycieli, ale umową na zastępstwo jest wyłączona ż przepisów o przedłużeniu. Nawet jeśli wprowadzą takie prawo, chociaż nie sądzę, to prawo i tak nie działa wstecz więc nas już raczej nie może dotyczyć, ale nie wrozyloby to nic dobrego dla matek w przyszłości.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało się z Wami witam...
    Termin wg ostatniej miesiączki to 28 czerwca. Jutro idę na wizytę, bo wpadłam w histerię, że piersi przestają boleć. Dla świętego spokoju pójdę sprawdzić czy jest ok.

Orzeszki, tak bardzo mi przykro :(

Marya, Emisia35, Paulincia88 lubią tę wiadomość

• Ruth Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Termin wg ostatniej miesiączki to 28 czerwca. Jutro idę na wizytę, bo wpadłam w histerię, że piersi przestają boleć. Dla świętego spokoju pójdę sprawdzić czy jest ok.

Witaj :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,tak mi przykro orzeszki :(
    Witaj czara :)fajnie,że nas przybywa :)

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara witaj :)

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki przykro mi :(
    ale żeście naskrobały przez weekend ;P dopiero teraz nadrobiłam zaległości.

• teqz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepisalam się na prenatalne na za tydzień wtorek bo tutaj gdzie miałam mieć w środę nie robią pappa a jednak zdecydowałam ze zrobię. Mam nadzieje ze maleństwo nie przyspieszy jakoś, bo 12t 5d powinno być idealne. Zdarza się na takim etapie ze dzidzia nagle mega przyspiesza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:

Witaj :)
    Zaraz dobrniemy do setki forumowiczek tego wątku ;)
    Jak miło :)

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ;)
    Gratululuje wizyt ;) <3
    Orzeszki naprawdę myślałam ze będzie dobrze Eh .. powiedzcie mi jak to jest ze narkomani alkoholicy i inne dziewczyny które nie chcą mieć dzieci ( później wyrzucają topią oddają ) bez problemu zachodzą w ciąże i ja utrzymują rodząc zdrowe dzieci !!!a akobiety które są zdrowe zadbane i dałyby wszytko za maleństwo maja problem z zajściem , utrzymaniem ciąży ... świat jest bardzo nie sprawiedliwy pod tym względem ;(((
    Ja dzisiaj umówiłam się na prenetarne będę miała test nifty ( nie mamy z mezem w rodzinie żadnych chorych osób czy coś ) ale doszłam do wniosku ze tutaj to koszt tylko 170 E w ogóle ciąża tutaj jest Hmm „na luzie” prowadzona tylko położna np jestem w 10 tyg a nie miałam żadnych badań jesCE krwi moczu a pytałam dwa razy to niby 28 na wizycie dostanę skierowanie , No i poprostu boje się ze tutaj tak lekko podchodzą do tej ciąży dlatego chce ten test zrobić żeby jakoś spokojniejsza być ;) a badania mam 30 . 11 ;))

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki, bardzo mi przykro, bardzo smutna wiadomość :-( Trzymaj się, teraz będziesz miała trudny okres, ale to...minie. Wiem, że łatwo pisać, ale jeszcze zaświeci dla Ciebie słońce.
    Witaj Czara i Paulińcia :-)
    Ewulek, super, że już po usg genetycznym i wszystko ok.
    Jakaś pamiątka musi być po takim udanym dniu, przejdzie mężowi.

Ja byłam w 10 tc z córcią i było podwyższone Nt, w 12 tc normalne. Nie warto patrzeć przed, podobnie przecież Twoja lekarka podeszła. Poczekaj do tych umówionych prenatalnych.
    U mnie dopiero 12 grudnia wizyta, chyba naprawdę przełożę na 9.
    Pełnanadziei, wszystkiego najlepszego:-)!!!
    Emisia, również jestem takim doradcą/przedstawicielem. Na całe województwo, praca w aucie nieraz cały dzień z przerwami. Rozliczenia i szkolenia w biurze. W I ciąży ginekolog dał mi zwolnienie już w 6tc, stwierdził, że za dużo stresów i pracy jak na ciężarną. Minął rok, zaszłam w ciążę i póki co nie wracam, będę niedługo nosiła L4.
    szczerze - nie żałuję, teraz czas na rodzinę, odpoczynek od wiecznie dzwoniących telefonów i jechania na szybko na umowy.

Emisia35, ewulek, Paulincia88 lubią tę wiadomość

‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ