WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulincia88 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Mam termin na 26.06.2018
    Witaj :)

Paulincia88 lubi tę wiadomość

• Ruth Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Paulincia :-)

pelnanadziei Kochana !! Sto lat! Najpiękniejszy prezent Masz w sobie..a reszta niech się spełnia, tak, jak to sobie wymarzyłaś <3

Ja wracam z zakupów..spodnie ciążowe zakupione, strój kąpielowy i staniki..bo nawet te sportowe już ciasne o.O hihi

pełnanadziei:}, Paulincia88 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prenatalnych. NT w normie, wszystko co powinno byc jest. Teraz tylko 2tyg na wynik pappy bede czekac. Maluszek prawie 6cm, 4 dni mlodszy niz z OM. Fikal jak szalony i jedna reka ciagle w gorze tak jak starszy :) wydruk kiepski ale na monitorze super bylo widac. Wyglada jakby pindol sterczal ale gin powiedzial zeby sie nie sugerowac bo na tym etapie to moze lechtaczka tak sterczec.
    Wazne ze wszystko dobrze bo mlody cala noc wyl i z nerwow mega mi sie brzuch spinal i sie zestresowalam jeszcze bardziej. Jako ze nocka zarwana to mlody co chwila histeria wiec wylecialam z domu bez sniadania doslownie ciagnac mlodego za fraki do windy bo bym sie do gina spoznila i jak sie w CH po drodze zatrzymalam zeby cos do jedzenia kupic to mezowi auto zarysowalan :( ehhh zawsze cos

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e580dc7af81.jpg

Emisia35, Hefe, pełnanadziei:}, Arga, Wonderland, Kiki1916, Anitka201, Marya lubią tę wiadomość

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Zaczynam czytać forum. Napisałam długiego posta i widzę że ciągle znika. Już trzeci raz nie napiszę. Jak cofam i dodaje nowego to tamten zostaje tylko z jednym zdaniem, nawet po edycji. Spróbuję na komputerze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 11:20

• Kitulec Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewulek cieszę się, że z dzidzią wszystko ok :) to najważniejsze :) auto się naprawi, pewnie jakaś ryska mała?

Paulincia, podziwiam za próbę przeczytania forum, mi ciężko było 30str zaległości przeczytać, a Ty masz prawie 260 :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 11:15

ewulek lubi tę wiadomość

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    Ja po prenatalnych. NT w normie, wszystko co powinno byc jest. Teraz tylko 2tyg na wynik pappy bede czekac. Maluszek prawie 6cm, 4 dni mlodszy niz z OM. Fikal jak szalony i jedna reka ciagle w gorze tak jak starszy :) wydruk kiepski ale na monitorze super bylo widac. Wyglada jakby pindol sterczal ale gin powiedzial zeby sie nie sugerowac bo na tym etapie to moze lechtaczka tak sterczec.
    Wazne ze wszystko dobrze bo mlody cala noc wyl i z nerwow mega mi sie brzuch spinal i sie zestresowalam jeszcze bardziej. Jako ze nocka zarwana to mlody co chwila histeria wiec wylecialam z domu bez sniadania doslownie ciagnac mlodego za fraki do windy bo bym sie do gina spoznila i jak sie w CH po drodze zatrzymalam zeby cos do jedzenia kupic to mezowi auto zarysowalan :( ehhh zawsze cos

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e580dc7af81.jpg
    Super,że wszystko ok :)

• Hefe Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnanadziei samych pięknych dni w życiu Ci życzę i dużo uśmiechu :) :) :)

ewulek super, że wszystko dobrze a na zdjęciu i tak widać jaki już duży jest fasolek :D

ewulek, pełnanadziei:} lubią tę wiadomość

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulincia88 wrote:
    Cześć, Zaczynam czytać forum. Napisałam długiego posta i widzę że ciągle znika. Już trzeci raz nie napiszę. Jak cofam i dodaje nowego to tamten zostaje tylko z jednym zdaniem, nawet po edycji. Spróbuję na komputerze...

Hej :)
    Prawdopodobnie dzieje się tak.. zwłaszcza u mnie jak używam gotowych emotikonek z klawiatury na tel

Paulincia88, pilik lubią tę wiadomość

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei wszystkiego najlepszego :)

czy to normalne, ze z końcem 9 tyg zaczynają mnei dopiero mdłości dopadać i zmęczenie? wcześniej było tak że ąz się dziwiłam, ze nie mam objawów. :/

pełnanadziei:} lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulincia88 wrote:

Ja tez nie moge gotowych emotikon uzywac i na jak pisze na tel to tez czesto nie dodaje
    Sarrrra wrote:
    pełnanadziei wszystkiego najlepszego :)

czy to normalne, ze z końcem 9 tyg zaczynają mnei dopiero mdłości dopadać i zmęczenie? wcześniej było tak że ąz się dziwiłam, ze nie mam objawów. :/

Tak. Mi sie pozno zaczely
    Kitulec wrote:
    Ewulek cieszę się, że z dzidzią wszystko ok :) to najważniejsze :) auto się naprawi, pewnie jakaś ryska mała?

no niby mala ale malzu bedzie jeczal ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 11:28

Paulincia88 lubi tę wiadomość

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia :*
    Ewulek super że wszystko w porządku, teraz czekamy na kolejne dobre wieści :)
    Tegz mi lekarz kazał zrobić test pappa a teraz się naczytałam że w przypadku ciąż bliźniaczych zazwyczaj kiepskie wyniki wychodzą i dodatkowy stres. I też jestem w kropce, ale jak trzeba to trzeba.
    Jeszcze niektórzy mówią że w dniu USG, inni że można wcześniej aby wyniku były już na badaniach prenatalnych i sama nie wiem. :/

qskyyx8duozh2ovq.png

• ewulek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Dziękuję za życzenia :*
    Ewulek super że wszystko w porządku, teraz czekamy na kolejne dobre wieści :)
    Tegz mi lekarz kazał zrobić test pappa a teraz się naczytałam że w przypadku ciąż bliźniaczych zazwyczaj kiepskie wyniki wychodzą i dodatkowy stres. I też jestem w kropce, ale jak trzeba to trzeba.
    Jeszcze niektórzy mówią że w dniu USG, inni że można wcześniej aby wyniku były już na badaniach prenatalnych i sama nie wiem. :/

Ja mialam dzis pobierana krew i wynik za 2 tyg. W pierwszej ciazy mialam wynik w dzien badania usg wiec nie ma reguly.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełnanadziei,wszystkiego najlepszego :)
    Ewulek,super wieści :)
    Witam nową mamusię i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze i jutrzejsze wizyty:)
    Oj,będzie się jutro działo :p

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc zasiadłam do niezawodnego laptopa... Już myślałam że coś mnie trafi na komórce, opisałam całą historię i się wszystko kasowało pewnie przez te emotikony, a wiadomo jak z nerwami na początku... :)
    Jestem teraz w pierwszej ciąży. 2 lata temu chorowałam na jakieś zapalenie tarczycy -nadczynność, ale teraz już wszystko pod najlepszą kontrolą. Mam niby jeszcze PCOS, ale jak widać w ciążę szybko udało się zajść. Od początku roku biorę inofolic na wyrównanie cykli i przygotowanie do ciąży, co naprawdę pomogło. Jednak na początku października zgłosiłam się do lekarza, ponieważ nie miałam miesiączki przez 2 miesiące, wcześniej brałam antybiotyki na anginę, zęba i widocznie osłabił się organizm więc postanowiłam sprawdzić. Na kontroli okazało się, że za 5 dni będzie owulacja, jak okres sam nie przyjdzie miałam zacząć brać luteinę. Hmm i postanowiliśmy nie tracić tej szansy i postaraliśmy się o dzidzię, po 2 tyg. zrobiłam test i wyszedł pozytywnie!!! :) Na drugi dzień zadzwoniłam do ginekologa, wizyta dopiero za 2,5 tyg. Doczekałam się, ledwo siedziałam w pracy, ciągle mdłości, te zapachy, siku co 5 min., bolące piersi i co w moim przypadku najbardziej doskwierające - senność!! Dosłownie zasypiałam na biurku. No ale nadszedł w końcu długo wyczekiwany dzień, zobaczyłam serduszko, wszystko super, łzy leciały. Tylko okazało się że mam krwiaczka, ale jak tak czytam - bierzecie luteinę i dużo leżycie. Lekarka kazała się oszczędzać, oczywiście dostałam zwolnienie. Trzeba było od razu w pracy powiedzieć, a chciałam trochę poczekać z nowiną. Na USG wyszedł wtedy 7t2d, wg moich obliczeń tak samo :) Teraz czekam do końca przyszłego tyg. na kolejna wizytę. Leżę i odpoczywam, ciągle chce się spaaaaać, mam spuchnięte strasznie dziąsła. Jeszcze Wam się wyżalę, że wczoraj schodziłam po schodach w domu, byłam w skarpetkach i się poślizgnęłam. Przejechałam na pupie cały zakręt. Teraz ledwo leżę, siniak wielkości ręki. A tak na siebie uważam!...
    Pozdrowienia, fajnie tak poczytać o Waszych przeżyciach. Już jakiś czas temu tu zaglądałam, ale długo się zbierałam żeby napisać.

anieszka, ewulek lubią tę wiadomość

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelnanadziei:} wszystkiego najpiękniejszego. Te urodziny z pewnością zapamiętasz szczególnie :)

Ewulek cudne wieści, co tam mała ryska. Mąż troche pomarudzi, ale zaraz mu przejdzie :)

Paulincia witaj. Odpoczywaj - w końcu kiedy, jak nie teraz :)

Widzę jutro wysyp prenatalnych. Miałam mieć w zeszłą sobotę, ale lekarz zachorował i mam w czwartek.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:30

pełnanadziei:}, Paulincia88 lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełnanadziei wszystkiego najlepszego :*
    Ewulek ale duża dzidzia! Super:)
    Teqz ja też mam tylko usg. Mój gin nic nie mówił na temat krwi. Jeszcze będę się go pytać, ale jak usg będzie ok to nie będę robić nic więcej. Zresztą i tak pewnie będzie już za późno?
    Moja córcia śpi a ja pije ciepłą herbatkę i myślę co robić;) obiad mam z wczoraj wiec nie muszę gotować. Chyba umyję podłogi, bo w sobotę nie zdążyłam;P

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • orzeszki Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej beta dzisiaj prawie 93000... Ciągle rośnie chociaż za mało jednak tak mi sie wydaje... Czekamy do 15 bo mamy wizyte. Trzymajcie za nas w kciuki

Marya, BettyCatriona lubią tę wiadomość

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna nadzieji wszystkiego najlepszego :)
    Ewulek super, śliczna duża dzidzia :)

Ja też nie wiem czy będę robiła z krwi czy tylko usg, zobaczymy co lekarz powie

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

* 15.11.2016 mój kochany aniołek
  • Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Hej beta dzisiaj prawie 93000... Ciągle rośnie chociaż za mało jednak tak mi sie wydaje... Czekamy do 15 bo mamy wizyte. Trzymajcie za nas w kciuki

Musi być dobrze,później beta wolniej przyrasta, kciuki zaciśnięte

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

* 15.11.2016 mój kochany aniołek
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ